ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Προβληματισμένος από τις επιτροπές ο HoD!

📸 Chloe Hashemi / EBU

Η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε στον 67ο διαγωνισμό της Eurovision που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο με την Alessandra και το “Queen of Kings”. Η συμμετοχή της Νορβηγίας κατέλαβε συνολικά την 5η θέση τη βραδιά του τελικού με 268. Κατετάγη στην 17η θέση με μόλις 52 βαθμούς, ενώ το τηλεοπτικό κοινό αντάμειψε την δυναμική εμφάνιση της Ιταλονορβηγίδας ερμηνεύτριας με 216 βαθμούς, φέρνοντάς την στην 3η θέση.

Για μια ακόμα χρονιά η Νορβηγία αντιμετωπίζει το φαινόμενο οι συμμετοχές της να γίνονται ιδιαίτερα αγαπητές από το τηλεοπτικό κοινό, ενώ οι κριτικές επιτροπές να τις αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και να τις κατατάσσουν πολύ χαμηλά.

ΈτοςΣυμμετοχήΘέση Επιτροπής / ΒαθμοίΘέση Τηλεοπτικού Κοινού/ ΒαθμοίΤελική Θέση / Βαθμοί
2019KEiiNO – “Spirit in the Sky”18η / 40 βαθμοί1η / 291 βαθμοί6η / 331 βαθμοί
2022Subwoolfer – “Give That Wolf A Banana”17η / 36 βαθμοί7η / 146 βαθμοί10η / 182 βαθμοί
2023Alessandra – “Queen of Kings”17η / 52 βαθμοί3η / 216 βαθμοί5η / 268 βαθμοί

Συγκεκριμένα, από το 2019 μέχρι και σήμερα οι τρεις από τις τέσσερις συμμετοχές της Νορβηγίας, ενώ έγιναν ιδιαίτερα αγαπητές από τον κόσμο καταλαμβάνοντας μία πρώτη, μία τρίτη και μία έβδομη θέση, εντούτοις οι κριτικές επιτροπές της έφεραν μία φορά στην 18η θέση, και 2 φορές στην 17η θέση, στερώντας τους ουσιαστικά την ευκαιρία για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Οι Νορβηγοί έχοντας δει τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια εισήγαγαν φέτος, ξανά μετά από χρόνια την βαθμολογικά της κριτικής επιτροπής στον εθνικό τελικό του MGP, στις οποίες μάλιστα η Alessandra τερμάτισε στην πρώτη θέση. Αυτό δεν στάθηκε αρκετό για μια καλύτερη αντιμετώπιση στην φετινή Eurovision.

Αυτή τη στιγμή το “Queen of Kings” είναι στην 28η θέση στην παγκόσμια λίστα των τραγουδιών με τα περισσότερα streams.

Ο Head of Delegation της Νορβηγίας, Stig Karlsen, μιλώντας στην Dagbladet, εμφανίζεται προβληματισμένος για την παρουσία των κριτικών επιτροπών.

Το σύστημα των κριτών στη Eurovision πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογηθεί και η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη. Υπήρχε μια απόσταση μεταξύ της κριτικής επιτροπής και του κόσμου και στο παρελθόν, αλλά φέτος αυτό έγινε εξαιρετικά σαφές. Ο λαός είχε προφανώς έναν άλλο νικητή. Το γεγονός ότι μια κριτική επιτροπή 185 ατόμων θα πρέπει να έχει τόση δύναμη όση εκατομμύρια τηλεθεατές είναι αμφισβητήσιμο.

Θυμίζουμε ότι ήδη στην σκανδιναβική χώρα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το MGP της επόμενης χρονιάς.

Συμφωνείτε με την άποψη του HoD της Νορβηγίας σχετικά με την ύπαρξη κριτικών επιτροπών;

Ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramTikTokTwitter και YouTube για να μαθαίνετε τι συμβαίνει στον κόσμο της Eurovision!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει κάποιος επιτέλους να ανοίξει αυτή τη συζήτηση. Εγω απορώ που δεν λένε τίποτα και οι άλλες χώρες…ειδικά φέτος μετά από αυτό που έγινε περίμενα κατακραυγή από τις χώρες

  2. Συμφωνω απολυτα. Να μιλησουν. Ειναι ευκαιρια. Εκλεψαν τη νικη της Φινλανδιας με το ετσι θελω. Επειδη η Σουηδια βγαινει παντα στο τοπ 3 στις επιτροπες

  3. Να γίνει τι ακριβώς? Να καταργηθούν ή να μειωθεί το ποσοστό? Διαφωνώ κάθετα. Μια λύση ίσως θα ήταν να αυξηθεί το δείγμα των κριτών οπότε θα είναι πιο δύσκολο να χειραγωγηθουν αν υπάρχει υπόνοια για αυτό. Μην κοιτάμε μόνο τι συμμετοχές στηρίζει το κοινό και ποιες θάβουν οι επιτροπές αλλά και το αντίστροφο. Πχ φέτος Αυστρία, Ισπανία. Πέρσι Ελλάδα, Πορτογαλία κλπ. Ναι ο κόσμος στηρίζει και ψηφίζει μαζικά τις συμμετοχές που αγαπάει αλλά έχουν γίνει υπερβολές πχ Ουκρανία πέρυσι. Ακόμα και η Φινλανδία φέτος το 376 ήταν υπερβολικο θεωρώ όταν συμμετοχές όπως η Αυστρία πήρανε 16 βαθμούς. Επίσης το επιχείρημα ότι η Σουηδία δεν πήρε ούτε ένα 12αρι από το κοινό θα έπρεπε να μας θλίβει και όχι να μας ικανοποιεί υπέρ της Φινλανδίας. Όταν πχ στο κοινό παίρνουν 12αρια η Πολωνία. Και στο κάτω κάτω σχεδόν πάντα κερδίζει το πρώτο τραγούδι του televoting με το νέο σύστημα (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2021 ,2022). Οι μόνες νίκες που κρίθηκαν από επιτροπές ήταν το 2015, 2016, 2019 και 2023. Αξιολογότατες νίκες όλες με δυνατές συμμετοχές. Και επειδή όλη αυτή η κατάσταση και το κλίμα αυτές τις μέρες είναι εις βάρος της Loreen (όσο και να λένε όλοι ότι δεν τα βάζουμε με τη Loreen), μην ξεχνάτε ότι η συμμετοχή της Loreen και το 2012 (όπως και φέτος) αναβάθμισε ποιοτικά το διαγωνισμό (παρεμπιπτόντως παραλίγο να κέρδιζαν οι γιαγιάδες της Ρωσίας τότε και αν είχαμε μόνο 100% televoting να δω τι θα λέγαμε σήμερα). Και κάτι τελευταίο όχι ότι υποστηρίζω τη Σουηδία αλλά νιώθω την ανάγκη να πω το εξής. Δικαίως και η Σουηδία ανταμείβεται κάθε χρόνο από τις επιτροπές (αν μπορώ να θυμηθώ παραδείγματα που δεν άξιζε τότε θα έλεγα το 2018 και 2017). Είναι η μόνη χώρα που στηρίζει σταθερά το διαγωνισμό και τον πάει μπροστά με κάθε τρόπο. Είτε εισάγοντας καινοτομίες οπότε τον διοργανώνει (2000 πολύ σημαντική χρονιά), είτε με συνθετες είτε με σκηνοθέτες, χορογράφους, φωνητικά. Πώς να το κάνουμε η Σουηδία ( και Αγγλία αλλά δεν ασχολείται) είναι οι μεγαλύτερες μουσικές βιομηχανίες της Ευρώπης. Βρείτε μου άλλη χώρα που να έχει στηρίξει διαχρονικά το θεσμό και δεν του έχει γυρίσει την πλάτη κατά καιρούς. Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια στη Loreen για την πανάξια νίκη της όπως και για τον Kaärija που κατόρθωσε να ανεβάσει ψηλά τη Φινλανδία μετά από τόσα χρόνια. Θερμά συγχαρητήρια επίσης και στους Βρετανούς για μια από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Μακάρι να κερδίσουν σύντομα και να διοργανώσουν άλλη μια υπέροχη διοργάνωση.

    • Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τέλειο σύστημα δεν υπάρχει και ότι οποιαδήποτε φόρμουλα και να δοκιμαστεί θα έχει τα θεματάκια της. Ωστόσο ας μη δαιμονοποιούμε την γνώμη του κοινού ότι δεν ψηφίζει ποιοτικά τραγούδια και ότι πρέπει να έρθουν οι επιτροπές για να το κάνουν. Το 2012 που αναφέρεις το κοινό ανέδειξε το Euphoria (μπορεί όχι με την τεράστια διαφορά αλλά το έβγαλε). Το 2007 το κοινό έβγαλε το Molitva και όχι το Dancing Lasha Tumbai (αν και νομίζω ότι 15 χρόνια μετά πιο πολλοί θυμούνται το δεύτερο παρά το πρώτο). Επομένως η ιδέα ότι αν έμενε μόνο το κοινό στη ψηφοφορία θα καταλήγαμε μόνο σε trash ή joke entries θεωρώ ότι είναι, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, στερεοτυπική.
      Όσο για τη Σουηδία δεν αμφισβητεί κανείς ότι αγαπάει το διαγωνισμό, ότι τον στηρίζει και ότι προσπαθεί να τον εξελίξει (όχι πάντα πετυχημένα θα πω αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), ωστόσο αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι στη μόνιμη εύνοια που φαίνεται ότι απολαμβάνει από τις επιτροπές. Με αυτή τη λογική σε όσες χώρες ο διαγωνισμός έχει μεγάλη τηλεθέαση θα πρέπει να πριμοδοτούνται και με μερικούς πόντους ως ανταμοιβή. Επιπλέον το ότι είναι μια μεγάλη μουσική βιομηχανία (και μια εξίσου σημαντική τηλεοπτική βιομηχανία) από μόνο του δε λέει κάτι και δεν πρέπει να λέει κάτι. Με τη φωτεινή εξαίρεση του Euphoria (και ίσως του Hold me Closer), η Σουηδία μάλλον πετάει τα τριτοδεύτερα της πανίσχυρης βιομηχανίας της στο διαγωνισμό: κατ’ εμέ τουλάχιστον τα περισσότερα που έχει στείλει είναι generic τυποποιημένα τραγούδια από το ράφι που όταν τα ακούσει κανείς όλο και κάτι άλλο θα του θυμίσουν. Επίσης όλοι οι Σουηδοί σκηνοθε΄τες, χορογράφοι και οι λοιποί που εμπλέκονται στο διαγωνισμό κάθε χρόνο μια χαρά πληρώνονται και ανταμείβονται από τις χώρες που αναλαμβάνουν. Δε βρίσκω το λόγο να πρέπει να ανταμείβεται και η εκάστοτε συμμετοχή της Σουηδίας για αυτό.

  4. Και βεβαια πρεπει να ψηφίζει αποκλειστικά και μόνο το κοινό .Ας αλλάξει αυτό επιτέλους.Δεν κάθομαι 4 ώρες μπροστά από την τηλεόραση για να απογοητευτώ στο τέλος.Οι επιτροπές δεν είναι ,δυστυχώς ,αντικειμενικές .αυτό φαίνεται εξάλλου στην διαφορά της βαθμολογίας .Ας αλλάξει

  5. Πέρυσι υπήρξε σκάνδαλο ότι δε θυμάμαι πόσες χώρες αλληλοψηφίστηκαν στο 2ο ημιτελικό και ακύρωσαν τις ψήφους των επιτροπών τους και έβαλαν άλλες ψήφους βάσει των υπολοίπων χωρών που είχαν έγκυρες ψήφους, οι οποίες προφανώς είχαν τη Σουηδία (και την Αυστραλία αν θυμάμαι καλά) στην κορυφή. Το ότι κάθε χρόνο οι επιτροπές ευνοούν τη Σουηδία δηλαδή δεν τους φαίνεται παράξενο; Με εξαίρεση το 2021, όλες τις άλλες χρονιές η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή των επιτροπών από το 2012 και μετά. Συγκεκριμένα οι θέσεις της Σουηδίας στις επιτροπές στον τελικό από το 2012 και μετά είναι:
    2012: 1η (ΟΚ, αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί, ήταν το “Euphoria”)
    2013: 3η
    2014: 2η
    2015: 1η
    2016: 9η
    2017: 3η
    2018: 2η
    2019: 2η
    2021: 17η
    2022: 2η
    2023: 1η
    Με λίγα λόγια, ό,τι και να έχει στείλει η Σουηδία την τελευταία δεκαετία και βάλε, με μοναδική εξαίρεση το 2021, πάντα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των επιτροπών. Αν βγάλουμε και το 2016 δε, 9 από τις 11 πιο πρόσφατες συμμετοχές της πλασαρίστηκαν στην 3άδα (!!!) των επιτροπών. Κατα τ’άλλα βέβαια οι επιτροπές είναι δίκαιες… Το ότι μεροληπτούν ξεκάθαρα υπέρ της Σουηδίας με ό,τι και να στείλει δεν το βλέπουν. Αν δεν ήταν ο κόσμος να “χαστουκίσει” τη Σουηδία στο televoting, θα μετρούσαν κοντά στις 10 νίκες συνολικά. Αίσχος! Ευτυχώς που και η Νορβηγία ξεκίνησε να το βλέπει και το λέει όλο αυτό, διότι φαίνεται πως η EBU δεν ενδιαφέρεται και τόσο όταν άλλες χώρες παραπονιούνται. Τώρα όμως που πρόκειται για μια χώρα από τις Nordics, μπορεί να γίνει κάτι (ή τουλάχιστον το ελπίζω).

  6. Έχοντας αυτά τα αποτελέσματα εγώ δε θα ήμουν απλά προβληματισμένος… θα ήμουν έξαλλος! Ανεξάρτητα από το αν θεωρεί κανείς τη συμμετοχή των επιτροπών στο αποτέλεσμα ωφέλιμη ή όχι, η ουσία αυτού που λέει ο Νορβηγός είναι βάσιμη: η ιδέα μια χούφτα άνθρωποι να έχουν την ίδια δύναμη με τις ψήφους κάποιων χιλιάδων (που πληρώνουν κιόλας) είναι προβληματική. Δε γίνεται η EBU να θέλει να αυξήσει τη συμμετοχή του κόσμου στο διαγωνισμό και την ίδια στιγμή να επιτρέπει σε ούτε διακόσια άτομα να καθορίζουν το αποτέλεσμα. Ειδικά φέτος που λόγω του τρόπου που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα παρακολουθήσαμε τις επιτροπές στην κυριολεξία να επιβάλλουν τον νικητή ακυρώνοντας την πολύ καθαρή ψήφο του κοινού, αυτό χτύπησε πολύ άσχημα. Νομίζω ότι θα πρέπει να δουν και να προχωρήσουν σε κάποιες βελτιώσεις στη διαδικασία για να μην χάσει το νόημα της η τηλεψηφοφορία στα μάτια του κοινού.

  7. Εγώ θα συμφωνήσω με τον green_hermit . Νομίζω, αν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή υπήρχε μόνο televoting . Σε τέτοια περίπτωση θα έχουμε νικητή μόνιμα από το ανατολικό μπλοκ – πρώην Ρωσικό ή Γιουγκοσλαβίας. Ακόμα στο καλλιτεχνικό κομμάτι, θα επικρατήσουν τα τραγούδια πού είναι μόνο εκκεντρικά και καρναβαλικά, όπως το φετινό τις Κροατίας και τις Φινλανδίας.
    Οι επιτροπές προσπαθούν να κρατήσουν ένα μουσικό επίπεδο σε γενικές γραμμές όταν αυτό συμβαίνει με αντικείμενο τρόπο.
    Ο συνδυασμός των δύο είναι απαραίτητος.

  8. Εμένα η γνώμη μου είναι να υπάρχουν οι επιτροπές στους ημιτελικούς και στον τελικό αποκλειστικά και μόνο televoting. Η εάν υπάρχουν επιτροπές στον τελικό, η ψηφοφορία τους να μην αποτελεί πάνω από το 25% του αποτελέσματος.
    Και επιπλέον από τη στιγμή που καλουμαι ως τηλεθεατης να ψηφίσω πληρώνοντας στον παροχο τηλεπικοινωνιων της χώρας μου σεβαστό ποσό, απαιτώ η ψήφος μου να μετράει και όχι να υπερκεραζεται από τα μαγειρέματα των επιτροπών. Η Νορβηγία έχει δίκιο και είναι μια αρκετά δυνατή χώρα που θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή την κουβέντα

  9. θα ξεκινήσω λέγοντας οτι ήρθε η ώρα να έρθουν αλλαγές στα μέτωπα της ψηφοφορίας και τηλεοπτικά και στο θέμα επιτροπές-κοινό να έχουν άλλη βαρύτητα,αλλά να φύγουν οι επιτροπές θα το δω σαν τρελό πισωγύρισμα,δεν αντέχω να ζω εποχές 2000-10 που έβγαιναν μπροστά οι χώρες που είχαν συμμαχίες,χωρίς να κοιτάει κανένας τα τραγούδια και το κυριότερο οτι ο θεσμός τότε ήταν τσίρκο,η ποιότητα ήταν άθλια και ο μόνος λόγος που αρέσει αυτή η δεκαετία σε κάποιους από τους Έλληνες είναι απλώς,πηγαίναμε καλά,τώρα επίσης κοιτάμε μόνο τα αρνητικά των επιτροπών και βαρέθηκα γιατί πάντα οι συζητήσεις πρέπει να είναι δίκαιες,λέμε οτι ευνούν την Σουηδία και την Αυστραλία και είναι σωστό και πρέπει να γίνει κάτι,αλλά από την άλλη χωρίς τις επιτροπές δεν θα βλέπαμε ποιότητα στην eurovision,τώρα για το κοινό που δεν λέμε τίποτα,δεν γίνεται να δεχόμαστε οτι θα ψηφίζονται πάντα τα χορευτικά τραγούδια και οτι εκεντρικό υπάρχει,άμα δεν υπήρχαν οι επιτροπές δεν θα είχαμε την υπέροχη μπαλάντα της Εσθονίας στην δεκάδα,η το υπέροχο τραγούδι και με νόημα της Τσεχίας,αλλά μόνο με κοινό θα είχαμε στην δεκάδα την Κροατία και την Πολωνία,γίνεται να παίρνει 20 πόντους η Εσθονία,Ελβετία επειδή είναι μπαλάντες?άρα όχι οι επιτροπές με κανένα τρόπο δεν πρέπει να φύγουν,έχει αναβαθμιστεί πλήρως ο διαγωνισμός,απλώς σίγουρα πρέπει να βρουν καινούργιους τρόπους στην ψηφοφορία,τέλος όπως λέμε για το κόλλημα των επιτροπών,δυστυχώς και το κοινό είναι κολλημένο όχι μόνο σε αυτό που είπα για τις μπαλάντες και γενικώς έχει αλλεργία στην ποιότητα,αλλά υπάρχει θέμα και σε χώρες,πχ το big five από το κοινό τιμωρείται οτι και να γίνει,φέτος πχ οι βαθμολογίες είναι άθλιες από το κοινό στις big five,επίσης εμείς πέρσυ άμα δεν είχαμε τις επιτροπές θα ήμασταν 4 θέσεις χαμηλότερα στον τελικό και ο λόγος πολύ απλός το τραγούδι μας ήταν μπαλάντα.

  10. Όταν η κριτική επιτροπή δίνει δωδεκάρια στη Loreen ενώ το στάδιο φωνάζει Τσα τσα τσα, αυτό είναι μια εντελώς άσχημη εικόνα για την αξιοπιστία ενός μουσικού διαγωνισμού. Οι διαφορές πάντα υπήρχαν μεταξύ των δύο αλλά ποτέ σε τέτοια κλίμακα και προφανώς το κοινό νιώθει κατά αυτόν τον τρόπο η νίκη της Σουηδίας να επιβάλλεται από μια και καλά πεφωτισμένη ελίτ. Η Σουηδία ήταν δεύτερη στο κοινό και πήρε περισσότερους ψήφους ακόμα από όσες είχε πάρει και η Παπαρίζου για παράδειγμα το 2005, το οποίο σημαίνει ότι στο κοινό το τραγούδι άρεσε αλλά όχι στο βαθμό που θα στερούσε από ένα μια άλλη συμμετοχή, ένα άλλο act να συγκεντρώσει όλα τα φώτα επάνω του. Δηλαδή η Loreen σήμερα είναι παντού και ο Φινλανδός πουθενά, αλλά ο κόσμος δεν ήθελε η Loreen να είναι παντού.
    Δεν μπορεί σε έναν διαγωνισμό να επιβραβεύεται μόνο ένα τραγούδι συντριπτικά, σαν να λέει η κριτική επιτροπή ότι μόνο αυτό αξίζει. Έτσι υποτιμάται ουσιαστικά η γενικότερη ποιότητα του διαγωνισμού. και δεν μπορεί επίσης να παίρνει το τραγούδι περισσότερους βαθμούς από το Euphoria. To Euphoria ήταν εξαιρετικό κομμάτι, δεν συγκρίνεται με το Tattoo που είναι εχμμ μέτριο, παρόλα αυτά να τα πηγαίνει καλύτερα σε αποδοχή από τις επιτροπές.
    Οι επιτροπές πρέπει να υπάρχουν προφανώς για να μην νικάει η Νορβηγία το 19, σε μια χρονιά που θεωρώ προφανώς ότι αν δεν το έπαιρνε η Ολλανδία με το Duncan θα ήταν έγκλημα.

  11. Ο σκοπός της Γιουροβίζιον δεν είναι να δίνει χαρά στο τηλεοπτικό κοινό; Γιατί οι επιτροπές να έχουν τόση ισχύ;
    Η φετινή σουηδική συμμετοχή τι καινούργιο είχε σε σχέση με εκείνη του 2012 και την επιβράβευσαν τόσο πολύ;
    Αν η Λορίν συμμετάσχει στο μέλλον πάλι με ηλεκτρονικό μπαλαντοειδές που ξεκινάει ψιθυριστά, γίνεται πιο δυνατό στα ρεφρέν και κορυφώνεται στο τέλος, και εμφανιστεί πάλι ξαπλωμένη και ξυπόλητη, θα ενθουσιαστούν για τρίτη φορά οι κριτικές επιτροπές;

  12. Από τη στιγμή που 5 άτομα έχουν την ίδια δύναμη με εκατομμύρια θεατων, τίθεται θέμα δημοκρατίας. Πηγαίνετε λοιπόν την Κυριακή να ψηφίσετε όλοι και ας βγει τελικά το κόμμα που θα ψηφίσουν οι 2-3 προύχοντεςς της κάθε πόλης. Όταν ψηφιζε το κοινό, η eurovision γύρισε όλη την Ευρώπη. Αυτό ενόχλησε πολύ και όταν τέθηκαν απειλές απόσυρσης πλουσίων χωρών απο τον διαγωνισμό η EBU επανέφερε τις επιτροπές για να καθοδηγήσει τα πράγματα.
    Και για να έχουμε καλό ρωτημα, ποιος σας είπε οτι οι επιτροπές επιλέγουν μονο ποιοτικά τραγούδια (δηλαδή το Βέλγιο φέτος ήταν ποιοτικό). Και ποιοι ειναι αυτοί που θα μου επιβάλλουν τι πρεπει να μου αρέσει και τι οχι; Το θέμα των τραγουδιών εχει να κάνει με την εκάστοτε χώρα. Αυτη πρεπει να αποφασίζει αν θέλει να στέλνει καραγκιοζιλικια ή ποιότητα.

  13. Το ότι έχει ευνοηθεί η Σουηδία κατά καιρούς από τις επιτροπές είναι αλήθεια. Αλλά στη φετινή χρονιά, μια κάκιστη μουσική χρονιά, η Σουηδία έστειλε ένα κομμάτι επαγγελματικό, που μπορεί να ακουστεί και εκτός Γιουροβίζιον, με μια τραγουδίστρια που έχει φωνάρα και με μια ωραία παρουσίαση. Εδώ εγώ προσωπικά θέλω να θίξω και τα γουστα του κοινού. Δεν γίνεται να βλέπεις από τη μια τη Σουηδία και από την άλλη τον Φινλανδό που μεγάλο κομμάτι του τραγουδιού έχει playback, που είναι ημιγυμνος με πρασινα μπράτσα και βαμένα νυχια, με ροζ χορευτές και να λες ότι έχει καλυτερο τραγούδι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι, να το πω ευγενικά, άσχετος μουσικά. Δεν λέω, έχει τη φάση του αλλά όχι και να κερδίσει

    ΥΓ Πέρσι το κοινό αποφάσισε να δώσει τη νίκη στην Ουκρανία που ήταν για καμιά 8η θέση με μεγάλη διαφορά, λόγω πολέμου, αφαιρώντας πλήρως το παραγοντα μουσική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ