ΔΑΝΙΑ: Με ζωντανό κοινό ο εθνικός τελικός της χώρας!

Έχουμε μπει για τα καλά στη περίοδο προετοιμασίας των χωρών για την επιλογή συμμετοχής στη Eurovision 2022! Ήδη ξέρουμε και τον πρώτο καλλιτέχνη που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό, καθώς το Βέλγιο ανακοίνωσε τον εκπρόσωπό του.

Σήμερα η Δανία δημοσιοποίησε την πόλη, το χώρο και τους παρουσιαστές του εθνικού τελικού της Dansk Melodi Grand Prix 2022 (DMGP ’22). Σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας DR, το DMGP’22 θα διεξαχθεί στο Jyske Bank Boxen στο Herning. Πρόκειται για ένα σημαντικό συναυλιακό χώρο που έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα, αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές. Εκεί πραγματοποιήθηκαν και ο εθνικός τελικός της Δανίας για τη Eurovision 2013 (οπότε επιλέχθηκε η Emmelie de Forest με το νικητήριο τραγούδι “Only Teardrops”) και για τη Eurovision 2017, και ήταν υποψήφιος χώρος για να φιλοξενήσει τη Eurovision 2014.

Melodi Grand Pric Prix 2022
Jyske Bank Boxen/ photo:  dr.dk – TONY BRØCHNER

Η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός έχει ήδη ανακοινωθεί, και είναι το Σάββατο 5 Μαρτίου. Το show θα μεταδοθεί ζωντανά από το DR1 στις 20.00 CET.

Με ζωντανό κοινό το DMGP’22!

Η επιστροφή σε ένα μεγάλο συναυλιακό χώρο, από τα στούντιο της DRTV, σηματοδοτεί και την αλλαγή ως προς την παρουσία κοινού. Μετά από 2 χρόνια, λοιπόν, το DMGP θα έχει και ζωντανό κοινό, που λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2 έλειπε! Την παρουσίαση θα αναλάβουν και φέτος οι Tina Müller and Martin Brygmann.

Martin Brygmann και Tina Müller – παρουσιαστές του DMGP’22

H Tina Müller δήλωσε:

Το Dansk Melodi Grand Prix είναι ένα μεγάλο δημοφιλές φεστιβάλ και μετά από δύο χρόνια χωρίς κοινό, ανυπομονώ να παρουσιάσω τον διαγωνισμό με ένα Boxen γεμάτο κοινό που θα επευφημεί, θα υποστηρίζει και θα γιορτάζει μαζί με τους 8 διαγωνιζόμενους! Πρέπει να δημιουργήσουμε μια φοβερή ατμόσφαιρα που θα κάνει αίσθηση – τόσο στο χώρο όσο και από το σαλόνι του σπιτιού. Αυτή θα είναι μια βραδιά όπου όλοι θα ζήσουμε ένα πραγματικό πάρτι γεμάτο χρώμα και χαρά.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ, η διαδικασία για την υποβολή συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου. Οι 8 φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη Eurovision 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Δανίας στη Eurovision 2022!

Η ιστορία της Δανίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 49
  • Πρώτη συμμετοχή: 1957 (“Skibet skal sejle i nat” – Birthe Wilke and Gustav Winckler/ 3η θέση)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 44
  • Νίκες: 3 (1963, 2000, 2013)
  • Χειρότερη θέση: 19η στον ημιτελικό (2007 – “Drama Queen” – DQ)
  • Περσινή συμμετοχή: “Øve os på hinanden” – Fyr & Flamme/ 11η θέση στον ημιτελικό

Πηγή: dr.dk

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ