ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Και η Árný Fjóla θετική στον κορωνοϊό!

Φωτογραφία: EBU / Thomas Hanses

H Ισλανδία τελικά αποδεικνύεται η εθνική αποστολή στη Eurovision 2021 που χτυπήθηκε περισσότερο από την Covid-19. Αρχικά βρέθηκε μέλος της αποστολής θετικό (όχι όμως μέλος του συγκροτήματος Gagnamagnið) την Κυριακή 16 Μαΐου, ημέρα της Τελετής Έναρξης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην παραβρεθεί η αποστολή στο Τυρκουάζ Χαλί. Την παραμονή του 2ου ημιτελικού, Τετάρτη 19 Μαΐου, θετικός βρέθηκε ο ένας από τους δυο ‘χορευτές’ των Gagnamagnið, ο Jóhann Sigurður Jóhannsson. Ως εκ τούτου, η Ισλανδία αποκλείστηκε από τα ζωντανά σόου και διαγωνίστηκε με τη μαγνητοσκοπημένη 2η πρόβα της, του Σαββάτου 15 Μαΐου.

Το τρίτο πλήγμα ήρθε με την επιστροφή στην πατρίδα τους. Η Árný Fjóla Ásmundsdóttir, σύζυγος του ‘αρχηγού’ Daði Freyr, ανακοίνωσε στο Instagram ότι μόλις είχε θετικό αποτέλεσμα στο δικό της τεστ. Η Árný βρίσκεται στην 24η εβδομάδα της 2ης εγκυμοσύνης της. Όλο το συγκρότημα είχε εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen (Johnson & Johnson) λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν για το Ρότερνταμ.

Η Árný δηλώνει “υγιής και ευτυχισμένη” από το σπίτι της. Τόσο η ίδια όσο και ο Daði Freyr παραμένουν σε καραντίνα, πάντα ευδιάθετοι.

“Τελειώσα αυτό το ταξίδι Eurovision κολλώντας COVID. Νιώθω πολύ υγιής και ευτυχισμένη που είμαι πάλι πίσω στην πατρίδα μου! Ας συνεχίσουμε να προσέχουμε, για την υγεία μας και τους κοντινούς μας ανθρώπους.”

Árný Fjóla

Υπενθυμίζουμε ότι, αν και διαγωνίστηκε με βίντεο, η Ισλανδία σημείωσε τεράστια επιτυχία καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 378 βαθμούς (198 από τις επιτροπές και 180 από το televoting).

Ο OGAE Greece εύχεται το καλύτερο στην Árný και το μωρό της. Περαστικά!


Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ