EUROVISION 2021: Μεγάλη Νικήτρια η Ιταλία – Η Ελλάδα στην 10η θέση!

Ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με μεγάλη νικήτρια την Ιταλία. Στη 10η θέση η Ελλάδα με τη Stefania και το τραγούδι “Last Dance”.

O Duncan Laurence, αν και άρρωστος λόγω covid-19 άνοιξε με βίντεο την αποψινή βραδιά με τη συμβολή του 16χρονου DJ Pieter Gabriel, υποδεχόμενοι αμφότεροι τους 26 συμμετέχοντες του αποψινού Μεγάλου Τελικού σε μια εντυπωσιακή παρέλαση!

Οι τέσσερις παρουσιαστές της βραδιάς, Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit και Nikkie Tutorials καλώς όρισαν κοινό και τηλεθεατές για ακόμη μία φορά από το Ahoy arena του Ρότερνταμ και έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς.

Photo ©: EBU / THOMAS HANSES

Η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού είχε την τιμή να ανοίξει το αποψινό σόου, ενώ ο Άγιος Μαρίνος με τη Senhit και το Adrenalina, έκλεισε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Η Stefania που εκπροσώπησε την Ελλάδα μας με το τραγούδι των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn “Last Dance” εμφανίστηκε στη 10η θέση.

Κατά τη διάρκεια των interval acts είχαμε την ευκαιρία να δούμε όσα δούλευαν οι Ολλανδοί τόσο καιρό. Στο πρώτο από αυτά, ο διεθνούς φήμης DJ και μουσικός παραγωγός Afrojack, ο Ολλανδός μουσικός Wulf και η γνώριμή μας από τη Eurovision 2005 Glennis Grace μας παρουσίασαν το “Music Binds Us”.

Στη συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το περίφημο και διαφημισμένο project “Rock the Roof” κατά το οποίο παλιοί νικητές του διαγωνισμού ερμήνευσαν τις συμμετοχές τους τοποθετημένοι σε ταράτσες γνωστών κτιρίων της Ολλανδίας. Πρωταγωνιστούν η Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), η Getty Kaspers από τους Teach-In (Ολλανδία 1975), η Sandra Kim (Βέλγιο 1986), οι Lordi (Φινλανδία 2006), ο Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015) και φυσικά η δική μας, λαμπερή Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005).

Τέλος, είδαμε τον προπέρσινο νικητή Duncan Laurence να ερμηνεύσει το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2019 “Arcade” αλλά και το νέο του single “Stars” μέσα από video.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Οι 39 χώρες που συμμετέχουν φέτος ανακοίνωσαν μέσω των αντιπροσώπων τους τις αναλυτικές βαθμολογίες τους, οι οποίες είχαν ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη πρώτη θέση των επιτροπών τερμάτισε με 267 βαθμούς η συμμετοχή της Ελβετίας, με το μεγάλο φαβορί Γαλλία να… “περιορίζεται” στη 2η θέση με 248 βαθμούς. Τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Μάλτα στη 3η θέση, η Ιταλία στη 4η θέση και η Ισλανδία στη 5η θέση. Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 91 βαθμούς από τις επιτροπές κερδίζοντας μάλιστα και δύο “12άρια”, ένα από τη Κύπρο και ένα από τη Γαλλία. Η Κύπρος τερμάτισε με 50 βαθμούς στην 16η θέση. Μεγάλα φαβορί όπως Ρωσία, Ουκρανία και Λιθουανία δεν τερμάτισαν όσο ψηλά περίμεναν στη φάση αυτή. Στη τελευταία θέση με 0 βαθμούς, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του televoting. Στη πρώτη θέση με 318 βαθμούς τερμάτισε η Ιταλία, στη 2η θέση με 267 η Ουκρανία και 3η με 251 η Γαλλία. Η Ελλάδα τερμάτισε επίσης στη 10η θέση έχοντας συγκεντρώσει 79 βαθμούς. Η Κύπρος δυστυχώς δεν συγκέντρωσε πάνω από 44 βαθμούς από το κοινό. Εντύπωση προκάλεσε η μη κατάκτηση βαθμών από το κοινό (κοινώς μηδέν βαθμοί) για τις Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Γερμανία οι οποίες όλες ήταν χώρες που συμμετείχαν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

Μεγάλη νικήτρια χώρα στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού αναδείχθηκε με 524 βαθμούς η Ιταλία, ενώ τη πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Γαλλία και η Ελβετία με 499 βαθμούς και 432 βαθμούς αντίστοιχα. Η Ελλάδα κατέκτησε την 10η θέση (170 βαθμοί) ενώ η Κύπρος την 16η θέση (94 βαθμοί). Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε με μηδέν βαθμούς στη τελευταία θέση.

Ο OGAE Greece δίνει συγχαρητήρια στην Ιταλία για τη κατάκτηση της 1ης θέσης και φυσικά στην Ελλάδα μας που βρέθηκε μετά από αρκετά χρόνια (συγκεκριμένα από το 2013) στην πρώτη δεκάδα! Μπράβο στη Στεφανία και την Ελληνική αποστολή! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αναλυτικά αποτελέσματα των ημιτελικών. 

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

128 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΕΙΡΑ ΑΠΕΙΡΑ ΑΠΕΙΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ! Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση να τα πάμε ΤΌΣΟ καλά!
    Μπράβο και στην 1η Ιταλία και 2η Γαλλία, όποια και να κέρδιζε θα ήμουν το ίδιο χαρούμενη.

  2. To monadiko pou tha, xwris kakia gia ton Kupro, alla gia tous epikrites tis ellinikis sumetoxis, ante matjete ti simainei EUROVISION

  3. ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σας το χα πει οτι η σκληρη προσπάθεια θα ανταμειφθει! ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ, η βαση μπηκε, ελπίζω να συνεχισουμε δυναμικα!!
    Υγ: Μπραβο στη Στεφανια μας, μπραβο στην Ελενα!

  4. ΕΡΩΤΗΜΑ:Τελικά την Ελλάδα μας ποιος την στηρίζει πολύ στο Voting;Τα Juries η το Telovoting;

  5. Μπράβο στην Ιταλία. Επιτέλους το πήρε. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα βγήκε 10η στη σκηνή, 10η στις επιτροπές, 10η στο televoting, 10η στο σύνολο

  6. Συγχαρητήρια στην Ιταλία, το τραγούδι δεν μου αρέσει, αλλά προφανώς άρεσε σε πολλούς άλλους. ΑΛΛΑ, η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη και στο green room και κυρίως στην επανάληψη του τραγουδιού. Δεν μας ενδιέφερε να τον δούμε επί 10 δεύτερα να κρατάει το πράμα του επί σκηνής ακριβώς μπροστά στην κάμερα.

    • Η αδρεναλίνη εκείνη την στιγμή είναι στα ύψη!!!Εκεί που φαινόταν ότι οι επιτροπές θα έκαναν την σφαγή τους,ξαφνικά το κοινό γυρίζει την κατάσταση και τους δίνει την νίκη!!
      Εδώ χάρηκαν αυτοί που τους υποστήριζαν…Φαντάσου το πως θα ένιωσαν αυτοί!!!
      Βέβαια ο Ελβετός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά άλλο τα Γαλλικά και το πιάνο και άλλο η Ιταλία!!!

    • Πόσο συμφωνώ μαζί σου! Αγενέστατος. Με ενόχλησε επίσης ότι ουσιαστικά βαρέθηκε να ερμηνεύσει. Μιλάω για την νικητήρια ερμηνεία στο τέλος. Σταματούσε, δεν τραγουδούσε όλο το τραγούδι. ΟΚ ρε φίλε είναι τιμή σου. Δεν διεκπαιρεωνεις και αντε να σηκωθείς να φύγεις!

      • Ήταν τελείως συναυλιακος ο τρόπος που τραγούδησαν απλά ίσως δεν γνωρίζουν όλοι από ροκ συναυλίες. Επίσης καλύτερα να συμμετέχει ο κόσμος στο στάδιο (που οι περισσότερες αποστολές τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια για να βγάλουν τηλεοπτικά θεάματα) ενώ μην ξεχνάς και την ένταση της στιγμής. Όταν έχεις χαρεί τόσο πολύ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ, εκτός αν οι (δικαιολογημένες) παραφωνίες και των προηγούμενων νικητών θεωρούνται καλός τρόπος ερμηνείας.

  7. Επιτέλους δεκάδα! Η Στεφανία ήταν άψογη φωνητικά, το άξιζε! Μπράβο και στην Κύπρο και την Έλενα που αν και δεν τερμάτισε μέσα στην δεκάδα ήταν πραγματικά καλή! Το ήλπιζα πραγματικά να σαρώσει η Ιταλία που το άξιζε όντως, ενώ και η Ελβετία όπως και η Γαλλία είχαν καταπληκτικά τραγούδια! Εξαιρετικά τα πήγε και η Φιλανδία και μπράβο της. Ενώ αν και δεν μπήκε στη δεκάδα η Βουλγαρία και η Βικτόρια ήταν εξαιρετική! Χάρηκα και για την Ουκρανία! Ενώ η Μάλτα δεν επιβεβαίωσε το hype της! Ραντεβού στην Ιταλία!

    • Απάντηση στον Amesc

      Δεν έχει να κάνει με το άν γνωρίζω ή όχι από ροκ συναυλίες. Το φέρεσθαι είναι φέρεσθαι. Αυτός έβγαζε τη γλώσσα του, έπιανε τα αποκρυφά του κλπ. Το τελευταίο ήτανε αν έπερνε κάποιες ανάσες που είπα εγώ και δεν ολοκλήρωνε τα τραγούδια. Μην κολλάμε στη λεπτομέρεια και στην επουσία αλλά στην ουσία. Εκτός κι αν στο ολο attitude: χαρντ ροκιά, την έχουμε δει έτσι. Εμ βέβαια πρέπει να κουμπώνει το γρέζι του τραγουδιού με την ψευτοαγριάδα και τον “κακο-παιδισμό”, χρησιμοποιώ λαιτ έκφραση γιατί γράφω δημόσια. Διαφωνώ κάθετα και δικαίωμά μου.

  8. Μπράβο στην Στεφανία!
    Δεν περίμενα να τα πάμε τόσο καλά!
    Χάρηκα πολύ που κέρδισε η Ιταλία!

  9. Μπράβο στη Στεφανία για την υπέροχη φωνή της και την εξαιρετική σκηνική παρουσία. Και στις επιτροπές και στο κοινό πήρε πολύ υψηλές βαθμολογίες σε ένα διαγωνισμό που ήταν αμφίρροπος και όσες δεν ήταν μέτριες έως τέλειες έπαιρναν 0

    Πολύ αδικημένη η Μάλτα στο κοινό και πολύ ευνοημένες λόγω πολιτικής η Ουκρανία και λόγω κοβιντ η Ισλανδία…

  10. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
    ΤΟ ΚΟΙΝΌ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΈΒΓΑΛΕ ΝΙΚΉΤΡΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΑΔΙΚΗΘΕΊ ΑΡΚΕΤΈΣ ΦΟΡΕΣ!!!🏆🥇🇮🇹
    ΟΙ MÅNESKIN ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΈΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΉ ΚΑΡΙΈΡΑ!!!
    ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΈΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ!!!

    ΥΓ…ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ!!!!

  11. Άντε, που είναι όλοι οι ξερόλες που έλεγαν θα βγούμε 20οι; Μόνο γκρίνια και κακία.
    Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και σε εμάς που συνεχίσαμε να πιστεύουμε κι ας πέφταμε θέσεις στα παραπλανητικά στοιχήματα.

  12. Τα σούργελα που κράζανε που είναι; ακόμα και με προβληματικά εφέ 10η! Μπράβο Στεφανία! Μας έκανες υπερήφανους!
    Μπράβο ΕΡΤ! Μπράβο Ελλάδα!

  13. Ένα σχόλιο θα ήθελα από τον Μάριο που από την 1η μέρα, μέχρι πρόσφατα δεν είπε καλό λόγο για την Στεφανία

    • Για την Ελλάδα δεν είπε ακόμα τίποτα μόνο έβγαλε τη γνωστή χολή του για τη συμπεριφορά των Ιταλών επί σκηνής και στο green room.
      Αυτός και όλοι όσοι εκραζαν κι ήθελαν κάτι Μαλτες μπήκαν στα λαγούμια τους και έφαγαν την τάπα της ζωής τους.
      Έτσι τους αξίζει ειλικρινά!!!

  14. Εδω και πάρα πολλά χρόνια (40αρης σχεδόν γαρ), παρακολουθώ το site ανελλιπώς. Κάθε μα κάθε χρόνο βλέπω τα κραξίματα για 20ες θεσεις και ξεφτιλισμό. Μπράβο στη Στεφανια, όλο αυτό ουσιαστικά το κατάφερε σχεδον μόνη της, με πειραματικο staging που δε δουλεψε, μέτρια χορογραφια και τραγουδι που δε θυμασαι ευκολα. Και 1.000 μπραβο στους Ιταλους, σήμερα το σηκωσαν επάξια, παρά την προσπάθεια των επιτροπών για άλλη μια φορα. Καλή επόμενη σεζόν σε όλους! Και μπράβο και στα παιδια στον OGAE, που για αρκετους μηνες γίνεστε τα ματια και τα αυτιά μας σε αυτό το θεσμό που αγαπάμε. Συνεχίστε την καλή δουλειά!

    • Νομίζω καταντάει επάγγελμα κάποιων να λένε “θα μας κάνει ρεζίλι”, “θα βγούμε τελευταίοι και θα λέμε κι ευχαριστώ” κτλ. Φέτος ειδικά είχαμε εξαιρετική φωνή από τη Στεφανία κι επιτέλους μπήκαμε στη 10αδα

    • Διαφωνώ στο ότι το τραγούδι μας δεν είχε κάποια δυναμική. Φυσικά παίζει ρόλο η ερμηνεία, αλλά μόνο από αυτό δεν μπαίνεις στην 19αδα. Ήταν συλλογική δουλειά κ μπράβο στην Ερτ.

  15. ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ. ΠΟΛΛΆ ΜΠΡΆΒΟ. ΜΑΣ ΈΦΑΓΕ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΌ. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΆ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (ΔΕΝ.ΠΕΤΙΜΕΝΑ ΠΟΤΈ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΥΤΌ ΧΑΧΑ)

  16. 18-22 θέλατε για την Σταφανια ε;; Αντικειμενικοι και αμερόληπτοι κατά τ άλλα οι Έλληνες φανς! Πάω στοίχημα ότι είστε τόσο γνώστες που τρέξτε κιόλας να στοιχηματισετε στη Μάλτα! Πως τους πετσοκοψες έτσι ρε Στεφ;;

  17. Καλε καλέ τι χαρά είναι αυτή καλέ και η Ελλάδα έσπασε την γρουσουζια και κέρδισε η αγαπημένη μου Ιταλία…Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Στεφανία..Άντε viva la Roma 2022

  18. Τι έγινε δεν πατώσαμε τελικα? Γιατί αφού στην Εσμα και στο ESCunited δεν άρεσε. Αφου στα στοιχηματα ημασταν χαμηλά. Αφου ο Φωκάς ξοφλησε. Αφου η Κύπρος σκίζει. Αφού η Ιταλία αντιγράφει ροκ μπάντες του παρελθόντος. Αφου αφου αφου. Γνώστες όλοι σας. Κάντε κωλοτούμπες τώρα.

    Μπράβο στη Στεφανία, σε όλη την ελληνική αποστολή και στην ΕΡΤ. Και του χρόνου στο Τορίνο θα σκίσουμε. Κρίμα για την Κύπρο αλλά με τρίτη σερί παρόμοια εμφάνιση φαινόταν το πράγμα. Ας ξεπεράσει την Φουρέιρα κι ας στείλει κάτι άλλο.

    • Η Έλενα της Κύπρου δεν είχε πολύ καλή φωνή, η σκηνική της παρουσία Φουρειρα, αλλά σίγουρα δεν άξιζε 16η. Την είχα για 12η

  19. Πιστεύετε ότι αν το ουκρανικό τραγούδι το έλεγε μία άλλη χώρα, πχ Γεωργία, ότι θα έμπαινε πεντάδα; ομοίως και για την Ισλανδία αν δεν ήταν σε καραντίνα; Λιθουανία και Ρωσία οπωσδήποτε δεν άξιζαν 10αδα και Φιλανδία και μεν ωραίο τραγούδι αλλά όχι καλύτερο από την Ελλάδα ή τη Μάλτα. Τελικά, η πολιτική, η διασπορά και άλλα άσχετα κριτήρια από το τραγούδι, την ερμηνεία ή τη σκηνική παρουσία, μπορεί να μην έκρινε τον νικητή φέτος, αλλά έκρινε τις υπόλοιπες θέσεις

  20. Το γεγονός οτι βρεθηκαμε στη 10η θεση οφείλεται καθαρά στη Στεφανία και στην προσπάθεια των χορευτών. Οπότε θα επιμείνω στην κριτική μου για τη χρηση green screen και για την παλαιομοδίτικη χορογραφία που ήταν αυτά που στέρησαν το πλασάρισμα της Ελλάδας πιο ψηλά. Συγχαρητήρια στη Στεφανία και στους χορευτές. Του χρόνου θέλω τραγούδι μα ελληνικό στίχο και εθνικό τελικό με live φωνητικά για να ξερουμε τι στέλνουμε

    • Στις προηγούμενες συμμετοχές μας έφτιαξαν οι κεντρικοί ερμηνευτές και όχι τα φωνητικά
      ….

  21. Κατ αρχας θα μιλησω για την Ελλαδα… I’m SOOOO glad πραγματικα πηραμε την καλυτερη θεση μετα απο το 2013… Επιτελους ξεκολλησαμε απο 19οι και 21οι… Μπραβο στην Στεφανια… Και μηνυμα προς την ΕΡΤ οτι ΛΙΓΟ παραπανω αν προσπαθησει μπορει να τα παει πολυ καλυτερα αν βγαινουμε 10οι με το last dance που σχετικα ειναι ενα generic song… Τα του νικητη τωρα… Εμενα η ιταλια φετος ηταν πολυ χαμηλα στο τοπ μου πριν τον διαγωνισμο και ανεβηκε κατακορυφα μετα απο την πρωτη τους προβα… I’m excited for their win though μιας και την τελευταια δεκαετια η ιταλια εφτανε παντα στην πηγη και δεν επινε νερο.. Δικαιωση για il volo, francesco cabbani και mahmood… Πρωτα ο θεος ΡΩΜΗ 2022 με υγεια!!!!!

  22. Οι γιαλατζι που ειναι; Να εμφανιστουν παρακαλω…Μα μα ο ταδε είπε εκεινο, μα το εφε ειναι κακο, μα φετος 20οι και αν…ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

  23. Και αποδεικνύεται πάλι οτι οι επιτροπές μόνο ζημιά κάνουν στο διαγωνισμό. Έχουν βρει το κόλπο να δίνουν το 12αρι στο πιο φαβορί που βγηκε στα στοιχήματα ή που θεωρουν οτι ειναι πιο ποιοτικό και στις υπολοιπες θεσεις γινεται της τρελής από πολιτικά συμφεροντα που πλεον εχουμε μαθει απ´εξω ποιος ψηφίζει τι. Τα ιδια κανει και η Ελλάδα βεβαια γιατι με ποιο κριτήριο ψήφισε τη μετρια φωνή της Τσαγκρινού. Και καταλήγω στο συμπερασμα οτι πρεπει να καταργηθουν και να ψηφιζει μονο το κοινό

      • Το κοινό ας ψηφίζει ο,τι θελει. Η επιτροπή ομως που το παίζουν γνωστες της μουσικής και λατρεις των καλών φωνών ας φεοντίσει να ψηφίζει αντικειμενικά. Αλλιως δεν εχει νοημα να ψηφίζουν

  24. Φανταστική βραδιά Μπραβο σε Måneskin τρομεροί νικητές Μπράβο σε Στεφανια που ελαμψε και Μπράβο σε ΕΡΤ Κοντόπουλο Φωκά για το το επιτυχές lobbying. Με άλλη σκηνική παρουσία ισως θα πηγαινε και παραπάνω αλλά το τραγούδι δε θα έφτανε πιο πάνω από πεντάδα σε καμία περίπτωση. Η τελική τριάδα το άξιζε με διαφορά. Μεγάλη δικαίωση η χαμηλή βαθμολογία κοινού σε Μάλτα, ας σταματήσουν επιτέλους να αγοράζουν views διαφημίσεις σχόλια μπλογκερς κτλ. το έχουν παρακάνει! Το 12αρι τους που το έκαψαν στην Αλβανία τραγικο δεν μπορούσαν να το κάψουν σε μας? lol Τα μηδενικά του κοινού φετος θα μείνουν στην ιστορία!

  25. Το τραγούδι ήταν καλό της Ελλάδας, δεν ξέρω και ούτε θα μάθουμε εάν θα πήγαινε καλύτερα με άλλη εμφάνιση.
    Πάντως η κοπέλα ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ και ούτε θέματα με τις κορώνες είχαμε ούτε αλλά ευτράπελα φωνητικα σαν τις τελευταίες μας συμμετοχές.

    Για τα καλά εφέ στην αρχή φταίνε οι Ολλανδοί. Τεσπά Ρώμη 2022

  26. Τελικά ρε παιδιά η Στεφανία είναι από την Ολλανδία ή από την Γαλλία;Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε.Ελπίζω να κατάλαβε ότι δεν γουστάρουν οι Ολλανδοί δικά τους παιδιά να πηγαίνουν με άλλες χώρες – 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 – Μπράβο Στεφανία παράτα τους Ολλανδούς ρε συ και ξεκινά εδώ στην Ελλάδα σιγά σιγά όπως τότε που ξεκίνησε η Παπαρίζου μικρή – Το θέμα είναι η γλώσσα δυστυχώς για να κάνεις καριέρα στην Ελλάδα όμως με τέτοια φωνή σίγουρα έχεις προοπτική για μεγάλα πράγματα.

    • Ελα ντε οι ξεφτίλες. Τίποτα δεν μας έδωσαν για το κορίτσι. Μέχρι κ η Νορβηγία μας ψήφισε δλδ…. Νταξ…

  27. Χαίρομαι τρελά για την Ιταλία και άλλο τόσο για την Ελλάδα που είχα γράψει επανειλημμένα ότι θα χτυπήσει 10άδα! Μπράβο στην Στεφανία, ήταν εκθαμβωτική!
    Περίμενα την Κύπρο πιο ψηλά.
    Του χρόνου λέει η RAI για Τορίνο!

  28. Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Στεφανία το Σαμποτάζ ακόμη και από την Επιτροπή της Ολλανδίας δεν έπιασε θα πρέπει να ντρέπονται έστω για να δείξουν το λιγοστό ήθος σαν Επιτροπή έπρεπε να δώσουν Εφτά βαθμούς το λιγότερο για την Σουπερ Στάρ Στεφανία αλλά τους πείραξε που άνοιξε διαπλατα την Γαλανόλευκη και έδειξε την ελληνική ψυχή της Μπράβο Στεφανία αν δεκαοχτώ ετών είσαι το φως τής Ελλάδα μάς 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  29. Πολλά συγχαρητηρια στην Στεφανια μας και στην πολυ καλη 10η θεση! Θελω ομως να σχολιασουμε το εξης… Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ουτε ενα ποντο στο κοριτσι μας και κοριτσι τους? Ουτε ενα ποντο απο την επιτροπη και το κοινο της Ολλανδιας? Κατα τ’αλλα ελεγαν οι Ολλανδοι ποσο πολυ την υποστηριζουν… Κρίμα…εγω αν ημουν στην θεση της Στεφανιας θα ενιωθα λιγο αβολα γιαυτο…εσεις τι εχετε να πειτε? 🙁

    • Πηρε το 10αρι απο το κοινο η στεφανια. Η επιτροπη ομως ουτε ενα ποντο λολ

    • Εμείς έχουμε να πούμε ότι η επιτροπή της Ολλανδίας δεν έδωσε ούτε ένα βαθμό αλλά το κοινό έδωσε 10. 😉

  30. μπράβο στην ελλάδα και στην στεφανία για το καλό αποτέλεσμα,αυτό ας είναι ένα μήνυμα στην ερτ πως ξοδεύοντας λίγο περισσότερα χρήματα για την αποστολή το αποτέλεσμα θα ανταμείβει και ας γίνει επιτέλους του χρόνου ένας εθνικός τελικός μετά από τόσα χρόνια.Ιταλία άξια νικήτρια του διαγωνισμού μετά από πολλές χρονιές που στερήθηκε την πρωτιά (2015,2019) και πραγματικά το καταχάρηκα.Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ξανά χρονιά που 4 χώρες στο κοινό να λαμβάνουν 0 βαθμούς (προφανώς όλες με απευθείας πρόκριση),προβληματικό προφανώς για χώρες όπως το ΗΒ και την Ισπανία που έχουν χρόνια να στείλουν ένα αξιοπρεπές τραγούδι ενώ στερούν μια θέση στον τελικό από άλλες χώρες,ίσως αυτό να είναι ένα ταρακούνημα για το σύστημα των big 5 που πρέπει να αναθεωρηθεί.Πάει και αλλη μια χρονιά, Ρώμη 2022

  31. Αν και δεκαοκτώ ετών εισαι το φως της Ελλάδας μας καλημέρα σε όσους υποστήριζαν την Ελλάδα μάς και την Σουπερ Στάρ Στεφανία Λυμπερακακη 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  32. Νομίζω σήμερα η Στεφανία μας και η ελληνική αποστολή, ΤΑΠΩΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ! Μα τω Θεώ, δεν υπάρχει χρονιά με περισσότερη γκρίνια από ότι φέτος για τη συμμετοχή μας! Θερμά συγχαρητήρια στο κορίτσι μας και σε όλη την ομάδα για τη σκληρή δουλειά που έριξαν, αξίζαμε 1000% τη δεκάδα ακόμα και με τεχνικά προβλήματα! Πίστεψα από την αρχή στο τραγούδι και με έβγαλε ασπροπρόσωπη! 🇬🇷❤️ Φυσικά, ΠΑΝΑΞΙΟΣ νικητής και η εξαιρετική Ιταλία που σάρωσε τα πάντα!! ❤️🇮🇹

    ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ! YOU SLAYED QUEEN! ❤️🇬🇷
    Υ.Γ. Ας βγουν λίγο αυτοί που έκραζαν να δω κάτι!

  33. Που είναι οι μίζεροι που πάντα έψαχναν να βρουν κάτι κακό και να μειώσουν την αποστολή μας μιλώντας για θέσεις 20+????
    Ένα έχω να πω: Ηρθες και μας άλλαξες τη μοίραααα Στεφανίιαααα Στεφανίιιααααα!!!!!

  34. Γιατί επιμένετε να λέτε Ρώμη 2022 εφόσον τις προηγούμενες μέρες από τη RAI δήλωσαν ότι σε περίπτωση νίκης ο διαγωνισμός θα γίνει στο Τορίνο; Με το ζόρι στη Ρώμη; 😂

  35. Λίγα πράγματα θα πω απόψε, τα άλλα το πρωί, να έχουν βγει και πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα.
    1) Συγχαρητήρια στην Ιταλία! Δεν ήμουν φαν αλλά ήταν δίκαιη η νίκη, είχε ρεύμα. Πολύ χαρούμενος και για την Γαλλία, την οποία και ψήφισα, και πήρε την καλύτερή της θέση μετά το 1991
    2) Είμαι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα πήγαινε ακόμα καλύτερα αν το κομμάτι μας είχε κάτι πιο ελληνικό, ΑΛΛΆ εμένα πάντα μου άρεσε το κομμάτι, τις τελευταίες όμως μέρες είχα απογοητευθεί με όλα αυτά που άκουγα, κριτικές απο παντού του πόσο σκ@τά θα τα πάμε και πόσο δεν αρέσουμε κλπ. Οπότε παρακαλώ πολύ ολους τους haters να μείνετε zitti e buoni ως την έναρξη της νεας σεζόν το ’22, να χαλαρώσουμε κι εμείς λίγο και να απολαύσουμε την επιτυχία μας
    3) Το μεγαλύτερο σοκ είναι που πήραμε ψήφους στις κριτικές επιτροπές από χώρες που ούτε τολμούσαμε να σκεφτούμε, χαρακτηριστικότερο το σοκαριστικό 12 της Γαλλίας.
    4) Θα γίνω λίγο μνησίκακος αλλά το χάρηκα παρα πολύ που η Κύπρος ήταν κάτω απο εμάς. Δεν έχω κάτι με την χώρα, αλλά 1ον δεν μου άρεσε το στυλάκι ντίβας της Τσαγκρινού (αυτό αποκόμισα εγώ τουλάχιστον) αλλά και να σκάσουν επιτέλους και όλες οι κουτσομπολίστικες εκπομπές που μας λέγαν πόσο τέλεια είναι η Κύπρος και πόσα λάθη έχει η δική μας συμμετοχή. Που βρέθηκε η Ελλάδα; 10η θέση. Πού η Κύπρος; 16η. Πο*λο!!
    5) Λυπήθηκα την Victoria για τους 30 πόντους στο κοινό, μου άρεσε το κομμάτι της αλλά όταν κάποιοι κυριολεκτικά λέγαμε να επιλέξει το Imaginary Friend (είχα δώσει feedback στην πλατφόρμα που είχαν ανεβάσει) αυτή επέλεξε το τωρινό γιατί της άρεσε αυτό πιο πολύ όπως είπε και η ίδια, ε εγώ τι να πω τώρα;
    6) Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία πρέπει να πάρουν πιο σοβαρά τον διαγωνισμό για να μην ξαναδούν τέτοια αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν η 2η μουσική βιομηχανία του κόσμου (ΗΒ) να στέλνει τέτοια μετρια τραγουδάκια (καλά αλλά μέτρια) και η Ισπανία που υπάρχει τάση για τα latin bops (δεν εννοώ της Κύπρου) να στέλνει νερόβραστες μπαλάντες. Πρέπει να αλλάξουν ριζικά στρατηγική. Αλλά ειναι και οι 2 αυτές χώρες πολύ επίμονες και προφανώς θα λένε ότι φταίνε οι άλλοι, το ΗΒ είμαι σίγουρος ότι θα λέει ότι η Ευρώπη τους μισεί λόγω εμβολίων κλπ, αλλά guess what bro, 0 δεν πήρατε μόνο από την ΕΕ και την Ευρώπη, ακόμα κι από Αυστραλία 0 πήρατε, σας μισούν κι αυτοι; Πρέπει να το πάρετε αλλιώς. Το ίδιο κι η Ισπανία. Για τις άλλες 2 (Γερμανία, Ολλανδία) δεν ανησυχώ, θα τον βρουν τον δρόμο τους, η Γερμανία ήταν 4η το ’18 και η Ολλανδία 1η το ’19, θα επανέλθουν.
    Αυτά για απόψε, πολύ πολύ χαρούμενος!! Περαιτέρω ανάλυση αύριο

    • Μια χαρά τα πήγε η Βουλγαρία με ένα δύσκολο για το πλατύ κοινό τραγούδι.

      • Η 11η θέση είναι αξιοπρεπέστατη, αλλά η 18η θέση που πήρε στο κοινό είναι εξαιρετικά χαμηλή για τις επιδόσεις της Βουλγαρίας στο κοινό (όταν πάει τελικό). Λέγαμε ήδη πόσο χαμηλά είχε πάει το ’18 αλλά φέτος πήρε τους μισούς πόντους (στο televoting), και πάντως εξεπλάγην που δεν πήρε τίποτα από το δικό μας televoting, αν και ναι είναι ένα δύσπεπτο κομμάτι για κοινό. Επιμένω όμως πως με το Imaginary Friend θα είχε καλύτερη τύχη

  36. Θα θελα να πω ένα τεράστιο μπράβο στην Στεφανία, στους χορευτές, στον Φωκά και στους συντελεστές του τραγουδιού μας!!!

    Οι τοξικοί “φαν” που ασχολούνταν ΜΟΝΟ με τα στοιχήματα και τις σκιές των χορευτών κατέληξαν στην σκιά της γκρίνιας και της μιζέρια τους ΚΑΙ απόψε….

    Απόλαυσα μια όμορφη διοργάνωση και ασφαλώς την συμμετοχή μας!
    Άντε και του χρόνου!

  37. Συγχαρητήρια στην Ελληνική αποστολή για μια αξιοπρεπεστατη θέση. Όλοι κάνουμε educated guesses, κάνεις δεν έχει γυάλα, οπότε ας χαρούν αυτοί που έπεσαν μέσα. Εγώ δεν έπεσα μέσα για την Ελλάδα (ήταν μαζι με την Φιλανδία αυτές που είχα βγάλει εκτός 10αδας), αλλά σας παρακαλώ ηρεμηστε. Δε βγάζει κάνει χολή, τις απόψεις μας λέμε, κ δεν είμαστε στη Βόρεια Κορέα να υποστηρίζουμε την Ελλάδα εάν δε μας αρέσει. Η εμφάνιση συνεχίζει να μη μου αρέσει, εκτός από τη Στεφανία που έλεγα κ λέω πως είναι φοβερή, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μπροστα στο τι είπε το κοινό κ η επιτροπες (και χθες λίγη σημασία είχε, άλλο που μερικοί κάνατε λες κ έπρεπε να μας στήσετε στο απόσπασμα).

  38. Νιώθω σαν να με τρολάρει η EBU… Τόσες φορές ήθελα τόσα χρόνια να κερδίσει η Ιταλία και η EBU της έκλεβε τη νίκη και φέτος που ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που όχι μόνο δεν μου άρεσε η Ιταλία αλλά θεωρούσα το τραγούδι ηχορύπανση, τελικά κέρδισε η Ιταλία… Πιο έλεος δεν γίνεται… Ωστόσο, χαίρομαι για την Ιταλία γιατί το κυνηγούσε πολλά χρόνια και η EBU της το στερούσε και φέτος τελικά έγινε το αδιανόητο θαύμα και τα κατάφερε. Μπράβο της! Ελπίζω όλοι αυτοί που τόσα χρόνια πήγαν στη Eurovision με την Ιταλία και έπρεπε τουλάχιστον ένας από αυτούς να είχε κερδίσει, να νιώθουν έστω και λίγο δικαιωμένοι.
    Κατά τα άλλα, βρίσκω αψυχολόγητη την 5η θέση της Ουκρανίας και την 9η θέση της Ρωσίας, πολύ χαμηλή θέση για Αζερμπαϊτζάν και Άγιο Μαρίνο, δεν περίμενα τη Μάλτα εκτός 5άδας, χάρηκα για Ισλανδία, Λιθουανία (παρόλο που πιστεύω ότι θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα) και Γαλλία (παρόλο που ήθελα να κερδίσει). Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι η Σουηδία δεν μπήκε στη 10άδα… Φυσικά δεν άξιζε ούτε τη 14η θέση, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
    Για τελευταίο κράτησα την Ελλάδα και την Κύπρο. Περίμενα να τα πάει καλύτερα η Κύπρος, αλλά εντάξει και η 16η θέση. Η Ελλάδα στη 10η θέση είναι τέλεια και φυσικά το άξιζε και με το παραπάνω! Επιτέλους η Ελλάδα στη 10άδα μετά από 8 χρόνια!! Συγχαρητήρια Στεφανία!!!

  39. Πήρε 0 από την ολλανδική επιτροπή, αλλά το ολλανδικό κοινό της έδωσε 10αρι. Μια χαρά δηλαδή!

  40. Μπραβο στην Στεφανια μας που τα πηγε εξαιρετικα !! Ηταν υπερλαμπρη, χαλογελαστη, ανετη, σαγηνευτικη πανω στην σκηνη. Καταφερε κατι πολυ σημαντικο, μάς επανεφερε στην 10αδα μετα απο 8 χρονια (2013- Μαλμε) και την 6η θεση με τον Αγαθωνα & τους Koza Mostra ( Alcohool is Free) !! Παρα τα προγνωστικα που μάς ηθελαν μεχρι και 15ους πριν τον τελικο, διαψευστηκαν πανηγυρικα και η επιστροφη στην 10αδα ειναι γεγονος. Ανελπιστη η 16η θεση της Τσαγκρινου

  41. Και για εμενα επρεπε να κερδισει η Γαλλια. Εχει φωναρα η Πραβι και αξιζε να κερδισει. Βεβαια και το Ιταλικο τραγουδι που δεν το ειχα παρει απο την αρχη με καλο ματι, εν τελει σημερα καθως το εβλεπα στον τελικο, κατι αλλαξε μεσα μου θετικα ως προς την Ιταλια. Απογοητευτηκα απο την τελικη 7η θεση της Μαλτας, την περιμεναμε ψηλοτερα, οπως ημουν σιγουρος πως η Ουκρανια θα πηγαινε πολυ καλα παρα το σλαβοφωνο τραγουδι που ομως εβγαζε πολλη ενεργεια πανω στην σκηνη και καταχειροκροτηθηκε στο σταδιο (φανηκε αλλωστε πως αγαπηθηκε απο το κοινο που το ανεδειξε 2ο)

  42. Καλό θα ήταν ειδικά φέτος να μην ψηφιζε το κοινό. Πραγματικά η ψηφοφορία των επιτροπών ηταν ιδανική. Σχεδον καθε τραγουδι πηρε τη θεση που αξιζε στις επιτροπές. Τουλάχιστον αυτο φετος ηταν μια απάντηση στους haters των επιτροπών για την “υπερτιμημένη” Σουηδία. Το τραγούδι της Ιταλίας δεν ηταν κακό αλλα ουτε κάτι τρομερό. Ελβετία και Γαλλία ηταν πολυ καλύτερες. Ας ελπίσουμε στο Τορίνο το 2022 να κερδίσει τραγουδι αξιολογο οπως και το 2019.

  43. Δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά μου για σήμερα.Ημουν πολυ συγκρατημένος αλλα οταν αρχισα να βλέπω ψήφους απο χώρες που ποτε δεν μας ψηφίζουν κατάλαβα πως κατι καλό θα γινει απόψε.Και ναι η 10η θέση σε 39 χώρες ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.Για εμενα ουτε τα green screen επαιξαν ρόλο ουτε τα σκαλιά ουτε τίποτα.Ολα τα μπράβο αξίζουν στην Στεφανία.Ας μας γίνει μάθημα λοιπόν πως οτάν είμαστε οργανωμένοι και σωστοί στον διαγωνισμο ισως δεν μας μισούν οσο πιστευουν μερικοί 😉.Μπράβο στην Ιτάλια δεν που κέρδισε.Για εμένα το τραγούδι δεν ειναι κατι φοβερό αλλα λανσάρει μια άποψη στην Eurovision και ειναι μια απόδειξη πως αν μια χώρα ξεφύγει απ τα κλασσικα τυποποιημένα τραγουδάκια εχει παραπάνω πιθανότητες να διακριθεί.Οσο για την Κύπρο ηταν φανερό πως δεν θα τα πάει καλα και ας είχαμε υποστεί απο τα κανάλια που εχουν την Panik για θεο πλύση εγκεφάλου ολον αυτόν τον καιρό.Αν δεν αλλάξουν συνταγή θα το πάθουν οπως εμάς τα τελευταία χρόνια.Παμέ δυνατά του χρόνου Ιταλία να κάνουμε κατι καλό.Είναι φανερό πως αν το δούμε σοβαρά ολα ειναι πιθανά.Τελος ενα σχολιο για την πιο οτι να’ναι ψηφοφορία.4 χωρες στο 0 κ φαβορί τύπου San Marino και Μάλτα τόσο χαμηλα δεν το περίμενα.Μπράβο Ελλάδα Μπραβο Στςφανία!!!!

  44. Πω πω αυτός ο τελικός θα μου μείνει χαραγμένος. Ο λόγος που επέμενα για Ιταλία ότι δεν θα βγει νικήτρια και είχα απογοητευτεί όλα αυτά τα χρόνια ήταν γιατί τη χτυπούσαν ανελέητα οι επιτροπές και απόψε πάλι αυτό έκαναν αλλά το κοινό πήρε την εκδίκηση του. Τελικά ρόδα είναι και γυρίζει.
    Καταχάρηκα για την έκτη θέση της Φινλανδίας πάρα πολύ αφού από όλες τις χώρες τελικά κατέληξα να την ψηφίσω αντί για Γαλλία (φοβερή η Barbara) που ήθελα για νικήτρια και τα πήγαν περίφημα. Όσο για εμάς μπράβο μας είχα πει ότι το staging ήταν καλό βέβαια το τραγούδι δεν με τρέλαινε όπως και να έχει όμως αφού βγήκαμε 10 και στις επιτροπές και στο κοινό ήταν πολύ καλό.

    Υ.Σ1 Το 12αρι της Γαλλίας σε εμάς ήταν σοκ!!!
    Υ.Σ 2 Να δω πότε χώρες όπως το Η.Β και η Ισπανία θα ξαναδούν άσπρη μέρα στον διαγωνισμό.
    Υ.Σ 3 Μεγάλη αδικία για την Κύπρο. Αν θέλει να κερδίσει μάλλον πρέπει να ξαναστείλει τη Φουρέιρα. Μην σας πω πως του χρόνου πρέπει να συμβεί.

    Ραντεβού στην Ιταλία <3

  45. Και για την ιστορία: Ποιά ήταν η χειρότερη θέση της Ελλάδας;
    1. Επιτροπές
    Γερμανία, Πορτογαλία: 22η θέση
    Ρουμανία, Σουηδία: 23η θέση
    Κροατία: 24η θέση
    2. Κοινό
    Γαλλία: 20η θέση (με 12άρι από την επιτροπή!!)
    Κροατία, Ισπανία, Ρουμανία: 21 θέση
    Ιταλία: 22η θέση

  46. Απο Ιταλία το φετεινό νικητήριο τραγούδι της ήταν το λιγότερο αγαπημένο για εμένα όμως πήρε την πρωτιά με αυτό οπότε “συγχαρητήρια”
    Μπράβο και στην Στεφανία.

  47. Έχω να ευχαριστηθώ έτσι με το αποτέλεσμα της συμμετοχής μας απ το 2011… Θερμά συγχαρητήρια στη Στεφανία και σε όλη την ομάδα που είχε να βγάλει σε πέρας την αποστολή της και τη συνεχόμενη γκρίνια ορισμένων. Η προσπάθεια της Ελλάδας και η δουλειά που έπεσε, έπιασαν τόπο! Σε αντίθεση με μας εδώ που κάθε τόσο χάναμε το καιρό μας ψάχνοντας τις σκιές που χαλάνε τη σκηνική μας παρουσία..
    Επίσης άξια που είναι η πρώτη εκπρόσωπός μας που κατάφερε να μπει δεκάδα στις επιτροπές 👏👏 συν ότι είχε στους ώμους της την ελληνική σημαία όταν μπήκε στο στάδιο.. Πρώτη φορά το είδα αυτό!
    Μπράβο και στην Έλενα Τσαγκρινού για τη προσπάθεια ασχέτως 16ης θέσης.. Γνώμη μου όμως είναι ότι απ το 2022 η Κύπρος θα πρέπει να αλλάξει συνταγή… Η Ευρώπη βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια απ το 18

  48. Με λένε ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Έχετε πολύ πλάκα με τις κωλοτούμπες σας. Χαχαχαχαχαχαχαχα.

  49. Συγχαρητήρια στην Ιταλία. Πανάξιοι νικητές. Ξεχειλίζουν ταλέντο.
    Στεναχωρέθηκα λίγο για τη Γαλλία (που ήταν το αγαπημένο μου). Βούρκωσα με την εμφάνιση της Barbara.

    Ίσως από τα κορυφαία τοπ 3 στην ιστορία του Διαγωνισμού.

  50. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα μας! Μετά από το 2013,καταφέρνουμε να μπούμε στη δεκάδα! Πολλά μπράβο και στην Κύπρο, που ομολογουμένως περίμενα να τα πάει καλύτερα στην ψηφοφορία του κοινού! Δίκαια η νίκη για την Ιταλία. Της την είχαν στερήσει πολλές φορές, αλλά το εκτόπισμα και το ταλέντο του συγκροτήματος κέρδισε τις καρδιές του κόσμου. Μία ερώτηση βρε παιδιά και να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα:Για ποιο λόγο στην κατάταξη η Βουλγαρία είναι 11η και εμείς 10οι, ενώ έχουμε συγκεντρώσει εξίσου 170 βαθμούς;

    • Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για την τελική κατάταξη σε περίπτωση ισοψηφίας μετράει ο αριθμός των 12αριών, μετά των 10αριών κ.ο.κ. Η Βουλγαρία είχε 2 12άρια (επιτροπές Μολδαβίας & Πορτογαλίας), ενώ εμείς είχαμε 4 (επιτροπές Κύπρου και Γαλλίας, televoting Κύπρου και Γεωργίας).

      • Νομίζω ότι μετράει ποια χώρα είχε περισσότερους βαθμούς από το κοινό.

      • Έχεις δίκιο. “As of 2016, if there is a tie between two or more songs when the combined calculation between televotes and National Jury votes is used to determine the final ranking of the songs in the Semi-Finals or in the Final, the song(s) which obtained the most votes from the televotes shall be ranked highest.” Αυτό που έγραψα πριν είναι το επόμενο στάδιο.

  51. Ένα μπράβο στη Στεφάνια μας. Κέρδισαν τα νιάτα και η δροσιά της και φυσικά και το γεγονός ότι είναι αναγνωρίσιμη στην Ολλανδία. Θα μου πείτε δεν πήρε τίποτα από την Ολλανδική επιτροπή. ΟΚ πήρε από το televoting όμως. Πιστεύω αυτό μέτρησε πολύ καθώς και η πολύ όμορφη φωνή της διότι αλλιώς ας μη γελιόμαστε το τραγούδι της δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Συγχαρητήρια και στους νικητές Ιταλούς, αν και δεν μου αρέσει προσωπικά το τραγούδι, το χρωστούσα στην Ιταλία από τότε με τους υπέροχους IL Volo με το grand a more. Για μας τους μεγαλύτερους και ίσως ως εκ τούτου με κλασσικοτερο γούστο η φετινή συμμετοχή της Ιταλίας δεν μας έκανε appeal. Επίσης θα πω ότι η έρμη η Αγγλία το πλήρωσε το brexit. Ως ένα βαθμό ναι και πολιτικό είναι το παιχνίδι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αναχαιτησει την ορμή από το νηκητηριο τραγούδι αν αυτό έχει αδράνεια. Τέλος ευχαριστούμε τη Γαλλία. Γεια σου Μακρόν! Χα χα, μας συμπαθούν άλλωστε τώρα τελευταία. Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία.

  52. αν κατι μου εμαθε ο χθεσινος τελικος ειναι οτι οι επιτροπες και ο κόσμος θελουν να ακουσουν και κατι διαφορετικ ο απ οτην αγγλικη γλωσσα!δν ειναι τυχαιο που γαλλια,ελβετια κ ιταλία ηρθαν τοσο ψηλά σε προτιμήσεις επιτροπων κ κοινου με στιχους γαλλικών κ ιταλικων κ ουτε μια λεξη στα αγγλικά…και ευελπιστω του χρονου να ακουστουν κ ελληνικά!!
    επισης ηταν ενα μαθημα του οτι οι επιτροπες δν εχουν καμια εμπαθεια με την ελλάδα(οπως πιστευαν καποιοι εδ ωμεσα)πηγαμε καλυτερα στις επιτροπες απο οτι περιμεναμε!!
    η απολυτη εκπληξη το 12 της γαλλίας προς εμάς!!

  53. Σε ευχαριστώ πολύ! Τώρα πια σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ξέρω την απάντηση!

  54. αναμενομενα αποτελεσματα!!αν κ ηθελα γαλλία για πρωτιά…..αν μια χωρα ηταν αδικως χαμηλα στο κοινο ηταν το βέλγιο…η πολυδιαφημισμένη μαλτα πάτωσε στο κοινο κ δικαίως…ημουν σιγουρος οτι δν θα τα πηγαινε καλα….η χωρα μας τα πηγε ανέλπιστα καλά!!επιτελους 10 αδα μετα απο χρόνια!!συγχαρητηρια στην ελληνικη αποστολή!!και τελικά αν στειλεις κατι ενδιαφερον καμια επιτροπή δν εχει θεμα μαζι σου και το αναφερω εδω μιας κ καποιοι ελεγαν οτι κ αριστουργημα να στειλουμε οι επιτροπες δν θα στηριξουν…ε να λοιπόν που οι επιτροπες μας ψηφισαν περισσοτερο απ οτο τελεβοουτινγκ….
    οταν τελειωνει ενας διαγωνισμος νιωθω μια μικρη νοσταλγία…
    ελπιζω του χρόνου να ειμαστε παρών καιεπιτελους να δουμε και καταξιωμενους καλλιτέχνες να συμμετεχουν!!!

  55. Μπράβο στην Ελλάδα που κατάφερε να ξαναμπει στη 10αδα και μάλιστα σε ένα τόσο δύσκολο τελικό. Η Ιταλία δεν με ενθουσίασε αλλά είναι δίκαιη νίκη μετά απο τόσες καλές συμμετοχές.
    Τέλος νιώθω λίγη πικρία για τη χώρα μου, πιστεύω οτι δεν θα κερδίσουμε ποτέ. Η Έλενα άξιζε παραπάνω και δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλια περι πλαστικού, Lady Gaga κλπ. Αν έστελνε η Σουηδία το ίδιο τραγούδι σίγουρα δεν θα έβγαινε 16η. Παρόλα αυτά, πιστεύω πρέπει να αλλάξουμε τροπάριο του χρόνου και να στείλουμε κάτι στη γλώσσα μας και πιο κοντά στη κουλτούρα μας. Ένα καλό λαϊκό π.χ.

  56. Oι ΄΄ειδικοί΄΄ των επιτροπών πρέπει να αισθάνονται πολύ περίεργα απόψε. Παντελώς αποκομμένοι από την τάση του κόσμου και εγκλωβισμένοι σε πολιτικά συμφέροντα και γειτονικά ξεπετάγματα. Ο κόσμος όμως έδειξε το τι θέλει και το έτριψε στη μούρη τους. Πολλά χρόνια είχα να δω τόσο καλό τραγούδι με τόση ενέργεια στίχο και μουσική. Και να τυχαίνει να κερδίζει είναι απλά απόλαυση. Χαίρομαι που πάτωσαν όοοοοοολα τα τσιχλοποπξεκωλέ κομμάτια και κατέλαβαν θέσεις εκτός 5άδας. Περίμενα Πορτογαλία και Φινλανδία λίγο ψηλότερα. Όπως και να έχει η Ιταλία ήταν υπέροχη, άξιζε την νίκη. Τι όμορφο συναίσθημα να το ακούς τέρμα στο αμάξι!

    • Η Φινλανδία βγήκε 4η στο telovoting και βγήκε έκτη συνολικά και με τις ψήφους των επιτροπών. Για μία χώρα που συνήθως δεν πηγαίνει καλά στον διαγωνισμό είναι πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα.

  57. Για να τα πάρουμε ένα ένα τα αποτελέσματα σιγά (θα το χωρίσω σε 2 σχόλια γιατί έχουμε να πούμε αρκετά)
    Θα πάω με σειρά εμφάνισης στον τελικό:
    Κύπρος: όπως είχα πεί είμαι λίγο κακεντρεχής με την Κύπρο λόγω τουπέ της Τσαγκρινού και της λατρείας των gossip εκπομπών της χώρας μας. Σήμερα που ήταν 6 θέσεις κάτω από την Ελλάδα τι θα λένε; Αντικειμενικά όμως είναι ένα καλό πλασάρισμα. Εμείς τα συγκρίνουμε όλα με την 2η θέση του Fuego αλλά η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου στον διαγωνισμό (προ Fuego) δεν είναι και στρωμένη με ροδοπέταλα. Εξάλλου σε σχέση με το ’19 πήγε καλύτερα στο κοινό, καθώς το ’19 η Τάμτα είχε τερματίσει 20η ενώ φέτος τρύπωσε 15άδα. Τώρα, το πώς οι επιτροπές έβγαλαν 11ο το Replay και 16ο το φετινό, απορίας άξιον, αλλά από τις επιτροπές όλα τα περιμένω. Το αποτέλεσμα το θεωρώ καλό, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμεναν (αλλά οκ αν περίμεναν και πρωτιά ήταν αιθεροβάμονες). Νομίζω πάντως ότι θα τελειώσει από το ’22 αυτό το σχήμα με κάπως latin κομμάτι και τραγουδίστρια από την Ελλάδα, και καλά θα κάνει κιόλας, κούρασε λίγο είναι η αλήθεια, πάμε γι άλλα.
    Αλβανία: Η Αλβανία τερμάτισε στη γνωστή της 16η θέση στο κοινό (κάπου εκεί γύρω τερματίζει συνήθως) αλλά την πάτησε από τις επιτροπές φέτος που την είχαν 20η και ήταν και άτυχη γιατί στο σύνολο τερμάτισε πιο χαμηλά, 21η. Είναι νομίζω η χειρότερη θέση της χώρας σε τελικό, αλλά η Anxhela θα πρέπει να είναι περήφανη γιατί κατάφερε να πάει την χώρα της 3η σερί χρονιά σε τελικό, κάτι που είχε να γίνει πάνω από 10 χρόνια. Επίσης θεωρώ πως η επιτροπή μας έπρεπε να της δώσει κάτι, αλλά όπως είπα με επιτροπές δεν τα βγάζεις πέρα. Μπράβο Άντζελα θα πω εγώ, γιατί ό,τι κατάφερε το κατάφερε μόνη της (επί σκηνής) και μάλιστα με τον σκόπελο της 2ης θέσης εμφάνισης
    Ισραήλ: Εγώ το Ισραήλ το περίμενα αρκετά πιο χαμηλά για να είμαι ειλικρινής, δηλ θεωρώ ότι το κοινό ψήφισε πιο σωστά έχοντάς το στην 20η θέση, εν αντιθέσει με την 12η των επιτροπών. Τα είχε πάει πολύ καλά και στον ημιτελικό παρά το ότι πίστευα πως είχε προκριθεί οριακά. Οι επιτροπές μάλλον θα θέλησαν να εξιλεωθούν για το 0 εντός έδρας το 2019.
    Βέλγιο: Εδώ θα διαφωνήσω με το κοινό, 3 μόνο πόντους και 22η θέση; Μόνο τα 4 “κουλούρια” των big 5 κατάφερε να περάσει δηλ, δεν είδα και από που πήρε αυτούς τους 3 πόντους αλλά σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω, κι όχι τίποτα άλλο θα μας πρήξει κι ο Callier με το dissάρισμά του για τον διαγωνισμό (και εν μέρει θα έχει και ένα δίκιο).
    Ρωσία: Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε από την Ρωσία. Όλοι περιμέναμε ότι θα έχει πάει πολύ καλά στο televoting (που πήγε) αλλά στις επιτροπές όλοι λέγαμε ότι θα την θάψουν. Πιστεύω ότι πήγε καλά στις επιτροπές λόγω μηνύματος αλλά και για να πάνε κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο της Ρωσίας που δεν είδε με καλό μάτι το κομμάτι. Σίγουρα ήταν λίγο απογοητευτικό για την ίδια να παίρνει (εστω και λίγο) λιγότερους πόντους στο televoting από ότι στις επιτροπές, αλλά θα έλεγα πως το πρόσημο είναι θετικό, για μια συμμετοχή που λέγαμε ότι ίσως επαναλάβει ό,τι συνέβη το 2018. Στάθηκε βέβαια και λίγο άτυχη γιατί αν και 8η και σε επιτροπές και σε κοινό, έμεινε τελικά στην 9η θέση.
    Μάλτα: Προσωπικά έγινε αυτό που περίμενα. Πολύ καλή επίδοση στις επιτροπές (περίμενα ακόμα και πρωτιά για να πώ την αλήθεια) και χαμηλό σκορ στο κοινό. Βέβαι σε σύγκριση με άλλες χρονιές δεν ήταν τόσο χαμηλο, νομίζω πως μετά του 2013 είναι το καλύτερό τους στο televoting αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετό. Τους κατέστρεψε η 6η θέση στον τελικό, ξεχάστηκαν. Πάντως στον ημιτελικό δεν πήγε καθόλου χάλια, έχοντας φυσικά κερδίσει τις επιτροπές και έχοντας επιπλέον καταταγεί 2η στο κοινό, μια επίδοση που όμοιά της δεν έχει ξαναυπάρξει (σε ημιτελικό). Οπότε την 6η θέση εμφάνισης στον τελικό την λες και σαμποτάζ κατά κάποιον τρόπο.
    Πορτογαλία: Ήρθε με φόρα από τον ημιτελικό, αλλά φρενάρισε στον τελικό. Το πρόσημο σίγουρα θετικό, αφού, με εξαίρεση το 2017, είναι η καλύτερή τους επίδοση στον 21ο αιώνα! (so far)
    Σερβία: Θετικό το πρόσημο και για την Σερβία, οι Hurricane απογείωσαν ένα μετριότατο κομμάτι επί σκηνής, κατάφεραν να μπουν 10άδα στο κοινό (9η θέση) και μπήκαν 15άδα στο σύνολο, επιτυγχάνοντας δηλ υψηλό πενταετίας (2016-2021). Κανείς δεν σοκαρίστηκε επίσης από την 21η θεση των επιτροπών για το εν λόγω κομμάτι. Ακόμη, η Sanja μπαίνει στην χορεία των καλλιτεχνών που βελτίωσαν το αποτέλεσμά τους στην 2η τους προσπάθεια στον διαγωνισμό
    ΗΒ: Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Η αλήθεια είναι πως το ΗΒ αδικήθηκε φέτος. Το τραγούδι του ήταν αξιοπρεπές και το θεωρώ καλύτερο από άλλα που έστειλε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Αλλά δεν ήταν αρκετό, ο κόσμος περιμένει κάτι πολύ καλύτερο από το ΗΒ, την 2η μουσική βιομηχανία του κόσμου. Και θα ήθελα οι Βρετανοί να κάνουν την αυτοκριτική τους γι αυτό το κάκιστο αποτέλεσμα και όχι να ψάχνουν ευθύνες αλλού, Brexit, Ιράκ κλπ. Όταν μια χώρα στέλνει καλό κομμάτι ψηφίζεται, όποια κι αν είναι, τα παραδείγματα είναι άπειρα, για φέτος πχ ας δουν την Γαλλία. Πρέπει να κάνουν μια αναδιοργάνωση στα πάντα και ας μην αρχίσουν τις κλάψες και τις απειλές αποχώρησης.
    Ελλάδα: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ! Βούλωσε πολλά στόματα, μας έβαλε 10άδα μετά από 8 χρόνια, 10άδα στο κοινό και πάλι μετά από 8 χρόνια, και 10άδα στις επιτροπές ουσιαστικά μετά από σχεδόν 30 χρόνια (1993). Να ανοίξουμε την κουβέντα για το πώς θα επιλέξουμε του χρόνου κομμάτι, αλλά όχι τώρα, σήμερα θα απολαύσουμε την επιτυχία μας και ελπίζω οι haters να σωπάσουν επιτέλους.
    Ελβετία: Πανευτυχείς θα πρέπει να είναι και οι Ελβετοί. Το καλύτερό τους αποτέλεσμα μετά την 3η θέση του ’93, η 2η καλύτερή τους θέση στο televoting ever και φυσικά η καλύτερή τους θέση στις επιτροπές από το ’88. Σίγουρα πίστεψαν πως θα κέρδιζαν αλλά ειλικρινά θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι. (Ας παίρνει παράδειγμα το ΗΒ)
    Ισλανδία: ΟΚ εμένα δεν μου άρεσε εξαρχής το κομμάτι για να είμαι ειλικρινής, αλλά είχε το κοινό του, ήταν και το hype λόγω της ταινίας, ήταν ίσως και λίγο το sympathy vote λόγω των κρουσμάτων, ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Στάθηκαν και λίγο τυχεροί γιατί αν και 5οι και σε κοινό και σε επιτροπές κατέληξαν τελικά 4οι. Πάρτυ θα πρέπει να κάνουν φέτος οι Ισλανδοι και είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουν και να κερδίσουν γιατί το αξίζουν, απλά δεν θα ήθελα να γίνει φέτος με αυτό το κομμάτι. Είναι εδώ και πολλά χρόνια νικητές εν αναμονή, πού θα πάει, θα το καταφέρουν.
    Ισπανία: Ήρθε η ώρα για ένα τέλος στις νερόβραστες ισπανικές μπαλάντες, ελπίζω να το καταλάβουν στο RTVE. Δεν γίνεται εδώ και κοντα 5 χρόνια η παγκόσμια μουσική σκηνή να κατακλύζεται με latin bops και αυτοί να στέλνουν μπαλάντα μετά την μπαλάντα, και φέτος δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία, είχαν σχεδόν 2 χρόνια να ετοιμαστούν. Ελπίζω το κακό αυτό αποτέλεσμα να τους ταρακουνήσει για τα καλά.
    (Συνεχίζω με τις υπόλοιπες 13)

    • Μολδαβία: Με μια μέτρια παρουσία, ένα τραγούδι “poor man’s Siren Song”, νομίζω πως καταευχαριστημένοι θα πρέπει να είναι οι Μολδαβοί, εξάλλου στον προηγούμενο διαγωνισμό ήταν εκτός τελικού. Στον ανταγωνισμό των ασημί φορεμάτων βγήκαν νικητές, πέρασαν Κύπρο, Ισραήλ, Αλβανία και φυσικά Κροατία.
      Γερμανία: Είχαν μια κακιά στιγμή (2η χρονιά βέβαια μετά το ’19), ας κοιτάξουν τι έκαναν σωστά το ’18 και ας επανέλθουν του χρόνου, για να είμαι και ειλικρινής πιο πολύ άξιζαν οι Γερμανοί την τελευταία θέση με αυτό το κομμάτι παρά το ΗΒ
      Φινλανδία: Φοβόμουν πως λόγω του ρεύματος που υπήρχε για την Ιταλία θα πάτωναν αλλά τελικά καβάλησαν κι αυτοί το κύμα και πέτυχαν την 2η καλύτερή τους θέση ever και την 2η καλύτερή τους θέση στο televoting ever! Πολλά μπράβο στους Blind Channel, είχαν δίκιο για το τι πρέπει να στέλνει η Φινλανδία στον διαγωνισμό
      Βουλγαρία: Τα είπα και χθες για τη Βουλγαρία, ήταν ένα δύσπεπτο κομμάτι για τη μάζα, έπρεπε να διαλέξουν το Imaginary Friend. Ελπίζω από εδώ και πέρα να κάνουν πιο συνετές επιλογές και είμαι βέβαιος πως δεν αργεί η νίκη. Πάντως το θεωρώ ντροπή που από το televoting μας δεν πήραν τίποτα και μετανιώνω που δεν την ψήφισα και προσωπικά, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο..
      Λιθουανία: Μετά την εμφάνισή τους στον α ημιτελικό πίστεψα ότι δεν θα πάνε καλά εν τέλει. Στον τελικό όμως μου άρεσαν περισσότερο και αν και δεν εξεπλάγην με το σκορ των επιτροπών, εξεπλάγην (θετικά) από το σκορ του κοινού. Και βλέπω πως και στον ημιτελικό πήγε πολύ καλά στο κοινό παρά το ότι εμφανίστηκαν 1οι. Δεν πέτυχαν να εκθρονίσουν τους LT United αλλά κατόρθωσαν να φέρουν το 2ο καλύτερο αποτέλεσμα για την χώρα τους και το 3ο στα χρονικά top 10, και αυτό μόνο αποτυχία δεν το λές
      Ουκρανία: ΟΚ δεν έχω να πω και πολλά, απορώ πως κάποιοι θεωρούσαν πως η Ουκρανία δεν θα πήγαινε τελικό. Ούτε οι επιτροπές στάθηκαν εμπόδιο στην επιτυχία τους, σάρωσαν και το televoting, μπήκαν και 5άδα στο σύνολο, όλα καλά!
      Γαλλία: Έτρεμα για το αποτέλεσμα του televoting και επειδή χθες αισθάνθηκα ότι δεν ήταν η καλύτερη ερμηνεία της, την ψήφισα. Τελικά δεν χρειαζόταν την ψήφο μου (μάλλον η Βουλγαρία την χρειαζόταν), εξαιρετικό αποτέλεσμα, και θα έχουμε να δίνουμε και παράδειγμα στους Βρετανούς όταν γκρινιάζουν, λίγες φορές τερμάτισε στον πάτο η Γαλλία τα τελευταία χρόνια; Από το ’16 και μετά όμως το πήρε πιο ζεστά και τώρα δρέπει τους καρπούς της επιτυχίας της. Βέβαια αν είχε γίνει η Eurovision το ’20 στην θέση του ΗΒ τους κόβω να ήταν, αλλά η Ιστορία δεν λειτουργεί με το τι θα γινόταν αν. (Παίζει να έχει σκάσει από το κακό της η Marie Myriam που της έδωσε 2 μόνο πόντους στον γαλλικό τελικό)
      Αζερμπαϊτζάν: Έπαθαν Αρμενία 2017, αν και εν αντιθέσει με τότε κανείς δεν ισχυρίστηκε φέτος ότι το Αζερμπαϊτζάν θα κερδίσει. Εντάξει, έχουν πάει και χειρότερα, στάθηκαν και λιγο άτυχοι γιατί και στο κοινό ήταν πιο πάνω (17η θέση) και στις επιτροπές (19η θέση), αλλά συγκρίνεται αυτό που είδαμε φέτος με αυτό που μας παρουσίασαν το ’19; Νομίζω και οι ίδιοι ξέρουν πως όχι. Θα βρουν την λύση και πάλι, δεν ανησυχώ ιδιαίτερα
      Νορβηγία: Εδω δεν νομίζω ότι μπορώ να πω πολλά, σίγουρα ο ΤΙΧ πιστώνεται την επιτυχία της πρόκρισης, και το σκορ στο κοινό είναι αξιοπρεπέστατο, καμία έκπληξη. Η μόνη έκπληξη είναι ότι πήραμε στον τελικό 1 πόντο από την νορβηγική επιτροπή.
      Ολλανδία: Εγώ το είχα πει ότι η Ολλανδία πήγαινε μάλλον για τελευταία θέση, τελικά περιορίστηκε στην 23η, αν και τυπικά στο κοινό τελευταία ήταν, γιατί ναι μεν ήταν 4 με 0 πόντους αλλά λόγω του tie breaker πιο χαμηλά κατατάσσεται αυτή που εμφανίστηκε αργότερα στο show, γι αυτό και το 2015 η Αυστρία λογίζεται ως 26η και η Γερμανία 27η, παρόλο που και οι 2 είχαν από 0 πόντους (βέβαια η Γερμανία δεν είχε 0 ούτε στο κοινό, ούτε στις επιτροπές, και γι αυτό ίσως αφήσαμε πίσω μας αυτό το σύστημα ψηφοφορίας, και πολύ χαίρομαι κιόλας)
      Ιταλία: Εγώ δεν ήμουν φάν του κομματιού, προτιμούσα Φινλανδία, αλλά είναι δίκαιη η νίκη τους, το τραγούδι είχε ρεύμα και τουλάχιστον κέρδισε και κάτι διαφορετικό. Και οι επιτροπές αυτή τη φορά ήταν πιο προσεκτικές και τους κατέταξαν σε απόσταση βολής από την νίκη. Συγχαρητήρια στην Ιταλία, αλλά θα την πω την αμαρτία μου, πολύ φοβάμαι για το οργανωτικό σκέλος της επερχόμενης διοργάνωσης. Εδω στην Ολλανδία ήμασταν και έγιναν πόσα λάθη, στην Ιταλία τι θα γίνει; Αλλά έχουμε καιρό γι αυτά, θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα
      Σουηδία: Και πάμε στην Σουηδία. Το σκορ του κοινού ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι δεν είναι το χειρότερο κομμάτι που έχουμε ακούσει ποτέ από την Σουηδία, ήμαρτον δηλ. Με τις επιτροπές απορώ πραγματικά που έβγαζαν αβέρτα 2-3η θεση κομμάτια κατώτερά του. Στο σύνολο η 14η θέση είναι μεν χαμηλή για Σουηδία, αλλά σε σχέση με όσα περίμεναν κάποιοι νομίζω ότι τα πήγε πολύ καλά ο Tusse. Επίσης εικάζω ότι τα επόμενα χρόνια για να εξιλεωθούν οι επιτροπές, η Σουηδία θα βρίσκεται και πάλι top 3 στον τελικό στην ψηφοφορία τους.
      Άγιος Μαρίνος: Τσάμπα τα αεροπορικά του Flo Rida, οκ, δεν είναι δεδομένο πως το Σαν Μαρίνο θα πάει τελικό, αλλά το να φέρνεις τον Flo Rida για να σε πάει εν τέλει μόνο τελικό, το λες και περιττά έξοδα, το έκανε η Monetta και ο Serhat τσάμπα που λέει ο λόγος. Και το χειρότερο είναι ότι εκεί που πόνταραν, στο televoting δηλ, τα πήγαν χειρότερα. Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκρισή τους και εύχομαι του χρόνου καλύτερα!

  58. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στη γειτόνισσα Ιταλία!!! Όπως είχα πει και σε προηγούμενο σχόλιο ήμουν μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας. Δεν ήθελα Ελβετία, αλλά καλώς τερμάτισε στην τρίτη θέση.
    Όσον αφορά την Ελλαδάρα μας μόνο υπερηφάνεια και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σ’αυτό το λαμπρό πλάσμα την Στεφανία! Για να είμαι ειλικρινής περίμενα χειρότερη θέση, δεδομένου ότι το εφέ λειτούργησε πολύ χειρότερα απ’ότι στον ημιτελικό, και στεναχωρήθηκα πολύ βλέποντας το, ωστόσο προφανώς δε στάθηκε εμπόδιο! Ευχαριστούμε την ελληνική αποστολή που κατάφερε ύστερα από 8 χρόνια να μας επαναφέρει στην 10αδα!!
    Η Κύπρος ήταν η δυσάρεστη έκπληξη της βραδιάς! Κατ’εμέ απίστευτη αδικία! Εύχομαι να μην αργήσει να έρθει η δικαίωση και να την δούμε νικήτρια μέσα στα επόμενα χρόνια.
    Σχετικά με τις υπόλοιπες συμμετοχές, συμφωνώ με την διαμόρφωση της 10αδας με μόνη εξαίρεση την Ισλανδία (στη θέση της θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται η Κύπρος). Επίσης, συμφωνώ με τη θέση της Βουλγαρίας, για μένα δεν ήταν για παραπάνω, όπως και με την θέση της Μάλτας. Έξτρα ικανοποίηση για τις θέσεις της Σουηδίας (επιτέλους εκτός 10αδας!) και του Σαν Μαρίνο μου αποδείχτηκε φούσκα.
    Άντε και του χρόνου ακόμα καλύτερα! Πιστεύω πως η ΕΡΤ πρέπει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στη eurovision και να επαναφέρει τον εθνικό τελικό!
    ΥΓ1: Απίστευτο το 12αρι από Γαλλία, αλλά και οι βαθμοί από χώρες που παραδοσιακά δε μας ψηφίζουν.
    ΥΓ2: Η Παπαρίζου είναι μια θεά!!!!

    • Μιας που ανέφερες το εφέ, επειδή βγήκαμε 10οι είπα ας το αφήσω να πάει, αλλά είναι δυνατόν να μας βάζουν μετά το ΗΒ που δεν σταμάτησαν τα πυροτεχνήματα, και να μην γίνεται και παύση ανάμεσα (όπως έγινε με άλλα κομμάτια) για να μπουν ανεμιστήρες για περισσότερο χρόνο, την ίδια στιγμή που η Ισλανδία ήταν με video, δηλ για 3,5 λεπτά άδεια η σκηνή. Επίσης, δεν ξέρω ποιος επιλέγει ποιο απόσπασμα μπαίνει στο recap, αλλά το πιο αδιάφορο μας έβαλαν.
      Αλλά φέτος τα συγχωρώ όλα λόγω της επιτυχίας μας. Βέβαια αν δεν ήταν κι από την Ολλανδία η Στεφανία, δεν ξέρω τι θα είχε γίνει

      • Ήταν απαράδεκτοι οι διοργανωτές ως προς τη σειρά εμφάνισης γιατί μας κατέστρεψαν τα εφέ! Ειδικά το σημείο που την κράταγε ο χορευτής φάνηκε καθαρά! Τέλος καλό όλα καλά βέβαια αλλά αν είχαμε βγει 20οι όλοι μ αυτό θα ασχολούνταν τώρα. Οπότε νομίζω πως όλα πρέπει να τα αναφέρουμε.

  59. Διαβάζω τα σχόλια και αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας αλλάζει τη γνώμη του σαν τα πουκάμισα και δεν μπορεί να κρίνει αντικειμενικά και με σωστά κριτήρια αυτό που βλέπει στις οθόνες. Το να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις επειδή η Ελλάδα κατάφερε να πάρει 10η θέση δεν ειναι εποικοδομητικό γιατί δεν μαθαίνουμε ποτέ από τα λάθη μας και τα λάθη στη συμμετοχή μας υπήρχαν και όλα τα λάθη παίζουν ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.
    Αν σας είναι αρκετό που πήραμε 10η θέση εμένα δεν μου αρκεί, γιατί θεωρώ πως η Στεφανία άξιζε παραπάνω και από τις τραγουδίστριες της Μάλτας και Ρωσίας και σίγουρα θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη και από τη συμμετοχή της Ισλανδίας εάν το υλικό που θα είχε στα χέρια της θα ήταν άξιο για πεντάδα ή ακόμα και τριάδα.
    Το γεγονός ότι λάβαμε 10η θέση οφείλεται καθαρά στην παρουσία και το ταλέντο της Στεφανίας και στην τιτάνια προσπάθεια των χορευτών να τη στηρίξουν την εμφάνιση.
    Το ίδιο το τραγούδι δεν ήταν για 1η θέση και εμένα αυτό με χαλάει γιατί θέλω το τραγούδι μας να θεωρείται φαβορί για τη νίκη πράγμα που δεν ίσχυε από τη στιγμή που ακούστηκε πρώτη φορά. Το τραγούδι αναδείχτηκε γιατί ακριβώς η Στεφανία ήταν αυτή που το ανέδειξε. Αν το έλεγε κάποια άλλη δεν πιστεύω ότι θα είχε την ίδια επιτυχία.
    Και φθάνουμε σε αυτό το ανεκδιήγητο green screen που μόνο προβλήματα δημιούργησε στη Στεφανία και τους χορευτές. Τελικά υποβάθμισε την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής και της προσέφερε το απολύτως τίποτα. Περισσότερο την άγχωσε τη Στεφανία κάτι που φάνηκε στον προημιτελικό. Μπράβο της πάλι που κατάφερε να το δουλέψει αυτό. Καλύτερα να μην υπήρχε καθόλου το green screen και καλύτερα να μη φόρτωσε ο χορογράφος μια τόσο νεαρή και φρέσκια τραγουδίστρια με παλαιομοδίτικες κινήσεις. Επίσης καλό θα ήταν οι χορευτές να αντιστοιχούν ηλικιακά με την τραγουδίστρια που ήταν μόλις 18 ετών.
    Όλη η ιδέα για τη σκηνική παρουσία ήταν λανθασμένη και δεν βγήκε οπότε δεν θα πω μπράβο για μια αποτυχημένη ιδέα. Να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους και να μην ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Τα λάθη πρέπει να επισημαίνονται για να μην επαναληφθούν γιατί εγώ είδα ότι μετά την καταστροφική εμφάνιση της Ντούσκα τα λάθη επαναλήφθηκαν γιατί και τότε βγαίνατε κάποιοι και λέγατε μια χαρά ήταν κτλπ. Και δε χρειάζεται να κατηγορείτε όσους αμφισβητούν αυτό που βλέπουν και επισημαίνουν τα λάθη. Είμαστε το ίδιο πατριώτες και θέλουμε επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα.
    Όσο για την Κύπρο δικαίως βρέθηκε εκεί που βρέθηκε. Η Έλενα έχει standard φωνή που στα ρεφρέν είχε αρκετή βοήθεια από τα ηχογραφημένα φωνητικά και μάλιστα πιθανολογώ ότι στα ρεφρέν τραγουδούσε ζωντανά πάνω στη δική studio version φωνή. Βέβαια φωνητικά η Έλενα είναι καλύτερη από τη Τάμτα και τη Φουρέιρα. Όμως στα μειον είναι το ίδιο το τραγούδι που έμοιαζε ακριβώς με τα τραγούδια της Γκάγκα. Οι Eurofans μπορούν να συγχωρήσουν μια αντιγραφή δευτερολέπτων αλλά όχι όταν ολο το ρεφρέν είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Η ίδια η εμφάνιση της Τσαγκρινού δεν στάθηκε ικανή να σβήσει την ανάμνηση της Φουρέιρα γιατί η επιλογή της Κύπρου να στέλνει την για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά τη Φουρέιρα την ίδια σχεδόν συνταγή αναμφίβολα τη ζημίωσε. Αν δε σου βγήκε με τη Φουρέιρα, πρέπει να δοκιμάσει η Κύπρος κάτι άλλο για να σταματήσει ο κόσμος να συγκρίνει όλες τις κυπριακές συμμετοχές με τη Φουρέιρα. Απλή λογική και στρατηγική χρειάζεται.

    • Συμφωνώ γενικά. Το στήσιμο συνεχίζει να είναι κακό κ κάνει τον άθλο της Στεφανίας ακόμη πιο εντυπωσιακό, πραγματικά την λυπήθηκε η ψυχή μου που είχε μα διαχειριστεί τέτοια πατάτα τόσο μικρή. Επίσης, ευτυχώς να λέμε που στο recap βάλανε το τέλος με τη LED οθόνη κ όχι το Green screen του Παπανωτα από το NewChannel.

    • Τα είπες όλα εξαιρετικά. Συγχαρητήρια για το σχόλιό σου. Συμφωνώ απόλυτα. Τι θα ήθελες να δεις στη Στεφανία για να πάρουμε μια αντικειμενικά θέση που αξίζει στη φωνάρα της; Επίσης, η Ουκρανία, η Ισλανδία, η Λιθουανία και Ρωσία όπως ανέφερες, δεν θεωρούνται καλύτερα τραγούδια από εμάς αλλά να ναι καλά η συγκίνηση που νοιώθουν κάποιοι για την Ουκρανία κάθε χρόνο, η ασθένεια των μελών της Ισλανδίας, το κίνημα me too από τη Ρωσία που είχαν αδιάφορο τραγούδι και η πιθανή νίκη πέρυσι της Λιθουανίας που φέτος ήταν άθλια.

    • Αυτό με την ηλικίες που λες είναι λάθος.. ελεος.. ειδικά με την ηλικία των χορευτών για γέλια.. που κολλάει; και αύτα νέα παιδιά ήταν, 30κατι.. ελεος πλέον, γιατί να είναι συνομήλικοι της δλδ; και η Στεφανια και οι Χορευτές νέα παιδιά ήταν.. μάθαμε να κρίνουμε ανθρώπους από τις ηλικίες που λεει η ταυτότητα..τι κόμπλεξ θεέ μου.

  60. Θα ηθελα του χρόνου αν με το καλό παμε ξανά χωρίς να γινει εθνικός τελικος να στειλουμε αντρα και γιατι οχι τον Αναστασιο Ραμμο με ενα ελληνικό τραγούδι, που ηταν και στην ομάδα των Arcade.

  61. Καλή Εβδομάδα και του χρόνου νά συνεχίσουμε στο δρόμο της επιτυχίας που Άδραξε Σουπερ Στάρ Στεφανία κάνω μια προταση και αν μπορεί κάποιος να την μεταφέρει στην υπεύθυνη της ΕΡΤ για την Γιουροβίζιον 2022 δυο Αδικίες Επιτελεσθικαν τα τρία τελευταία χρόνια για κάποιους λόγους δεν δόθηκε η ευκαιρία στην Ταλαντούχα και γνωστή στά Βαλκάνια Αρετή Κετιμε να μάς Εκπροσωπειση αλλά και Στην Ειρήνη Παπαδοπούλου που έτοιμο τραγούδι και θα ήταν μια Σουπερ Στάρ στην σκηνή της Γιουροβίζιον αν υπάρχει κάποιος από τον ογγαε ας δώσει αυτή την προταση στην ΕΡΤ κάτι διαφορετικό του χρόνου με τίς δυο Καλυτεχνιδες πανω στην σκηνή της Γιουροβίζιον όλα μπορούν να γίνουν με εμπνευση και με ένα καλό τραγούδι μπορούν
    Φέρουν στην μεγάλη επιτυχία του χρόνου στην Ιταλία για την Ελλάδα μάς 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    • Παρακολουθώ τα σχόλια σου κ είναι όλα μετρημένα κ εύστοχα. Νομίζω οι ιδέες σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Πως θα είχες σκεφτεί την σκηνική παρουσία όμως; Ευχαριστώ και καλή Γιουροβίζιον 2022.

    • Η Παπαδοπούλου δεν εχει δυνατή φωνή. Αν παει το προιον θα ειναι παρομοιο με Φουρειρα. Δε νομίζω πως η Ελλάδα πρεπει να στοχευσει εκει. Προσωπικα το ειπα και σε αλλο σχολιο πως θελω καθαρα ελμηνικό στίχο. Θελω η Ελλαδα επιτελους να στηρίξει το πολιτιστικό της προιον. Εθνικός τελικός οπωσδηποτε αλλα οχι μονο με γνωστους τραγουδιστες.

  62. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου είχε έτοιμο τραγούδι και η αρετή Κετημε είναι πολυταλαντη και πολυ γνωστή στά Βαλκάνια ένα Σουπερ τραγούδι με εμπνευση με σκηνοθεσία από τον Φωκά δοκίμασε ΕΡΤ αυτή την πρόκληση κάτι διαφορετικό του χρόνου με δυο Ταλαντουχες Καλυτεχνες την Ειρήνη Παπαδοπούλου και την Αρετή Κετημε στην σκηνή της Γιουροβίζιον στην Ιταλία 🇮🇹 το 2022

  63. Δεν ξερω που αλλου να το γραψω. Χαρηκα πολυ που ειδα σημερα το πρωι στην Ερτ να ζηταν απο μεγαλα ονοματα της χωρας να μην απορρίπτουν την eurovision και οτι πλεον η Ερτ μπορει και θελει να τους υποστηριξει να χτίσουν μια αξιοπρεπη εμφάνιση. Εύχομαι του χρονου σε εναν εθνικο τελικο με μεγαλα ονοματα που θα το παρουν ζεστα ή και ενα μεγαλο ονομα με εθνικο τελικο για το τραγούδι (κρυφη μου επιθυμία Νικος Βερτης). Θα ηθελα πολυ να στείλουμε μια μπαλαντα με εντονο βαλκανικο ηχο και γενικα κατι ωραιο οπως ηταν το όνειρο μου αλλα με σωστη στήριξη.

  64. Μπράβο στη Στεφάνια, το είχα πει ότι θα πάει καλύτερα από την Έλενα. Βγήκε και γέμισε ομορφιά και αθωότητα η οθόνη. Δεν είχε τραγούδι αλλά είχε φωνή. Εύχομαι να ξαναπάει με την Ελλάδα αργότερα με κάτι πιο αξιόλογο.
    Όσο για τους νικητές τι να πω. Έχουν κλέψει τις καρδιές του κοινού αλλά έστρεψαν και πολλά βέλη πάνω τους. Λες και οι στίχοι του τραγουδιού τους είναι γραμμένοι για αυτή τη νέα περιπέτεια με την ανθρωποφαγία των σόσιαλ. Εύχομαι να καταφέρουν να βρουν τη χαρά που αξίζει να εισπράξουν για μια τέτοια νίκη. Την άξιζαν κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

  65. H πρότασή μου για του χρόνου είναι ανάθεση στην Τάνια Μπρεάζου ως ερμηνεύτρια και ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς για να καταθέσουν τραγούδια στην ΕΡΤ. Τελικός με 4 τραγούδια και συμμετοχή του κοινού στην επιλογή της συμμετοχής.

    • Και κάτι συμπληρωματικό που είδα πριν λίγο. Οι Έλληνες απεσταλμένοι στο press center έχουν καταντήσει με τα χρόνια πραγματικά γραφικές παρουσίες. Το ακούμε κάθε χρόνο από τους παριστάμενους ξένων ιστοσελίδων, αλλά το διαπιστώνουμε και μόνοι μας από τα video που κυκλοφορούν. Σκούζουν, φωνάζουν και χτυπιούνται κάθε φορά που η Ελλάδα παίρνει βαθμούς ή προσπερνά κάποια χώρα στον πίνακα της βαθμολογίας, όπως αγενέστατα έκαναν χθες όταν η Βουλγαρία πήρε μόνο 30 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού.

      • Θα μας τρελανεις ρε φιλε; Προφανως και θα πανηγυρισουν τα παιδια, 8 χρονια ειχαμε να δούμε την χωρα μας να μπαινει στο τοπ10, οπως πανηγύρισαν αυτοι πανηγυρισαμε ολοι μας. Αν ειναι δυνατον

  66. Η 10η θέση της χώρας μας είναι αποκλειστικά της Stefania. Ξεκάθαρα κι αντικειμενικά ως τραγούδι & παρουσίαση ήταν για χαμηλότερα. Υπήρξαν λάθη. Η ίδια το έσωσε.
    Αν η Stefania συμμετάσχει με μια πιο οργανωμένη ραδιοτηλεόραση πχ Σουηδία, θα κερδίσει!!!! Εκτός κι αν η ΕΡΤ το πάρει ζεστά.
    Πάντως για 18 χρονών και τοπ10 είναι ένα γερό σκαλοπάτι. Καλώς να ξανάρθει.

    Όσον αφορά την Ιταλία δε μου αρέσει. Κα-θό-λου! Ούτε μουσικά ούτε ως παρουσίαση. Η συμπεριφορά δε του frontman ανώριμη, αγενέστατη, προβληματική. Η σούπερ σταρς σέβονται το κοινό & το μέρος που βρίσκονται. Κι ο νοών νοείτω…

    Συμφωνώ με το άνοιγμα της ΕΡΤ σε δισκογραφικές και νέους καλλιτέχνες για εθνικό τελικό ή μουσικό φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια. Με οργάνωση & χρηματοδότηση θα τρίβουν οι ευρωπαίοι τα μάτια τους με τις συμμετοχές μας. Υπάρχουν ικανοί & ταλαντούχοι ερμηνευτές & τραγουδοποιοί.

    Και του χρόνου! ✌

  67. Και στην ΕΡΤ που ήταν καλεσμένη η Ειρήνη Παπαδοπούλου Στα τραγούδια λέμε ναι αλλά και στην βραδινή εκπομπή στην υγεία μας ρε παιδιά αλλά και στην θεατρική παράσταση που είχε να κάνει με τον πόντο αλλά και σε σόου απο γνωστό μουσικό κανάλι έχει αποδειχθεί ότι έχει και φωνή και εκπληκτική παρουσία και δεν είναι αντιγραφή κανενός άλλου Καλυτεχνη και με ένα ωραίο τραγούδι μαζί με την Αρετή κετημε ώστε να μην μοιάζει με συμμετοχή της Κύπρου τα τελευταία χρόνια επίσης και η Στεφανία φέτος δεν πήγε σαν μια Αντιγραφή άλλης χώρας και γι’αυτό πήραμε την δέκατη θέση Μπράβο στην Στεφανία και στην Ελλάδα μας έτσι και η Ειρήνη Παπαδοπούλου μέ τήν Αρετή κεκτημένο μπορούν να παρουσιάσουν στην σκηνή της Ιταλίας μια νέα μουσική πρόταση με έμπνευση και Ναι και με τον Φωκά αλλά και με τον Κωντοπουλο και την ομάδα του όπως και φέτος με την Στεφανία Εχουμε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά μάς και η ΕΡΤ μπορεί να τα καταφέρει εχτές έφτασε έως και 75% της εκατό η τηλεθέαση ανοιχτά μυαλά χρειαζόμαστε και εμπνευση και το λυχνάρι του Αλαντίν για το καλυτερο αποτέλεσμα 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  68. Αρετή Κετημε είναι ή προταση μου μαζί με την Ειρήνη Παπαδοπούλου αν δεχτούν να συμμετάσχουν μαζί στην Γιουροβίζιον του 2022 θα με θυμηθείτε θα απολαυσουμε και θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα μάς Στην Ιταλία 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  69. Χιλια μπραβο στην στεφανια για την καταπληκτικη παρουσια της και την απιστευτη φωνη της ειλικρινα αυτο το κοριτσι αξιζει παρα πολλα μπραβο σε ευχαριστουμε για αυτη την παρουσια και την 10η θεση που μασ εφερε μετα απο 8 χρονια!!
    Τωρα ασ μην γελιομαστε η σκηνικη παρουσια δεν δουλεψε καθολου ειδικα στον τελικο που φαινοντουσαν τα παντα! Ηταν παρα πολυ κακη σαν ιδεα οτι και να λεμε τωρα
    Σαν τραγουδι σιγουρα αξιζε την 10αδα δεν υπηρχαν καλυτερα φετος απλα λογο σκηνικης παρουσιας φοβηθηκαμε ολοι μην χαντακωθουμε παλι στην 20η θεση
    για τον νικητη τι να πεισ ΤΥΠΑΡΕΣ καταπληκτικοι πολυ ανετοι στην σκηνη σε εκαναν να νιωθεις λες και οτι εισαι στην συναυλια τους!
    Αφηστε ολους τουσ ξερολες να λενε ηταν χαλια ναι ειδαμε αλλεσ χρονιες που βγαινανε κατι κοτες κατι ψαλμοδιες απο ουκρανια και ενας που πουλουσε ιστορια γι ανα βγει πρωτος(πορτογαλια)
    μουσικα ηταν οτι καλυτερο ο νικητης φετος αλλα και το 2019
    Και παλι μπραβο στην στεφανια και θελω να αναφερω την στιμη τησ παρουσιασης που βγηκε με την ελληνικη σημαια δειχνει ποσο πολυ εκτιμαει την χωρα και την ευκαιρια που της δωθηκε ψυχαρα!

  70. Εγώ τέτοιες φωνές θέλω να ακούσω σε εθνικό τελικό. Δείτε τις δύο αδελφές που σαρώνουν στο youtube https://youtu.be/EvtLY3n02TQ Έχει πολλά ταλέντα η Ελλάδα. Έχει πολύ πλούσια παράδοση και απίστευτα μαγευτική γλώσσα που οι ξένοι λατρεύουν να ακούνε. Δείτε τι έκανε η Ουκρανία που πάντρεψε εθνικό ήχο με μοντέρνο και τραγουδώντας στα ουκρανικά εκτοξεύτηκε. Κάποια στιγμή πρέπει ως Έλληνες να πάψουμε να νιώθουμε κόμπλεξ για τη γλώσσα μας και τη μουσική παράδοσή μας. Άλλα δύο ονόματα που μου έρχονται είναι σίγουρα ο Βέρτης και ο Αργυρός που με δυνατά ελληνικά τραγούδια πιστεύω πως δεν θα περνούσαν απαρατήρητοι. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τη δική της προσωπικότητα στο διαγωνισμό.

  71. Και το πώς θά στηθεί η Συμμετοχή μάς έχω απαντήσει εμπνευση τραγούδι και το λυχνάρι του Αλαντίν δεν υπάρχει παρθενογένεση στην μουσική βιομηχανία αλλά μπορεί να υπάρχει εξέλιξη Εμπνευση 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  72. 1. Συγχαρητηρια στην Ιταλια. Πολυ καλη ερμηνεια.
    2. Θερμα συγχαρητηρια στη ΓΑΛΛΙΑ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!!!!!!!!!
    3. Μπραβο στη Στεφανια, πηρε μονη της τη 10η θεση.
    4. Τα 3 πρωτα φετος ΔΕΝ ηταν στην αγγλικη γλωσσα. Ενδιαφερον.
    5. Ηθελα την Κυπρο πολυ πιο ψηλα. Η παρουσιαση ηταν υπεροχη.
    6. Τα 12αρια μεταξυ Ελλαδας και Κυπρου στις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ πρεπει να σταματησουν. Ειναι ντροπη. Το κοινο μπορει να κανει οτι θελει. Οχι ομως και οι επιτροπες. Μας κανει μεγαλη ζημια καθε χρονο. Εχουμε κουρασει. Ας αντιγραψουμε τον τροπο που αλληλοψηφιζονται οι σκανδηναβικες και ο οποιος δουλευει. Θελει λιγο τακτ.
    7. Το τραγουδι μας ηταν μετριο εως πολυ χλιαρο. Η σκηνικη παρουσιαση απαραδεκτη. Ευτυχως που η Στεφανια ηταν υπερκομψα ντυμενη, πανεμορφη, γλυκυτατη, εδωσε καλες συνεντευξεις, ειναι ταλαντουχα με πολυ αξιολογη φωνη. Πηρε ενα μετριο τραγουδι και το πηγε δεκαδα. Μπραβο της.
    8. Οπως πολλοι αλλωστε, θα ηθελα κι εγω ενα ελληνικο τελικο με καμια 10αρια τραγουδια με πολλους νεους συνθετες και νεους τραγουδιστες.
    9. Ελεος με τη ντριμ τιμ……
    Τοπος στα νιατα!!!!!!!

  73. Μπράβο στην Στεφανία που το έσωσε μόνη της (μαζί και οι 4 χορευτές)…απλά με φυσική παρουσία, πολύ καλά φωνητικά και καλό παίξιμο με τον φακό.
    Ευτυχώς διαψευστήκαμε όσοι είχαμε χάσει κάθε ελπίδα…
    Μπράβο και στο υπόλοιπο τεχνικό τημ, διότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
    Παρόλαυτα είναι ανοικτή η κουβέντα για το εάν το staging την βοήθησε ή όχι, όπως και η κουβέντα για το τέλος των απ’ ευθείας αναθέσεων και την θεσμοθέτηση ενός σοβαρού φεστιβαλικού εθνικού τελικού.

    Το πρώτο βήμα έγινε…μην χάσουμε την ορμή μας !!!
    Μπράβο Στεφανία, μπράβο, μπράβο !!!

  74. Εγω θα ηθελα με δυναμικη βαλκανικη Μπαλαντα
    1. Νικος Βερτης
    2. Ελεονορα Ζουγανελη
    3. Μποφιλιου
    4. Ασλανιδου
    5. Τζωρτζινα Καραχαλιου
    Ή με κατι πιο συγχρονο και εθνικ στοιχεια
    6. Μελινα Μακρη
    7. Μαρινα Σαττι
    Με κατι εναλακτικο
    8. Ιαν Στρατης
    Βεβαια λιγο δυσκολο να δεχτουν καποιοι απο αυτους.
    Κατι για Ειρήνη Παπαδοπουλου και Αρετη Κετιμε δε με τρελενει. Θα θελα να ακουσω τραγουδι και βλεπουμε. Δεν θα θελα ουτε κατι σε Βαγγέλη Κακουργιωτη. Αλλα οποιος και να ναι, μακαρι να στηριχθεί και του χρόνου απο την Ερτ και η Στεφανια να ηταν μονο η αρχη, οχι ενα απλο πυροτέχνημα

    • Βέρτης ναι. Οι υπόλοιποι όχι. Μελίνα Μακρή; Καραχάλιου; Μποφίλιου; Το έντεχνο δεν θα συγκινήσει. Βαλκανικές μπαλάντες ξέρει να γράφει μόνο ο Ζελικο Γιοκσίμοβιτς, όχι εμείς. Πρέπει να πάμε σε περισσότερο ελληνικό στοιχείο παρά βαλκανικό. Έχουμε πλούσια παραδοσιακή μουσική που μπορεί να παντρευτεί με μοντέρνα στοιχεία και να φτιάξουμε κάτι πολύ αιθέριο…Τέτοιες φωνές πρέπει να στέλνει η Ελλάδα https://youtu.be/vpv2Va_6zTc https://youtu.be/WIphwgNQaWw https://youtu.be/CqmHCS7qcYA

      • Γιατι οχι σε εναν εθνικο τελικο εστω και με εναν καλλιτέχνη αλλα με 3, 4 διαφορετικα είδη και να επιλεξει το κοινο. Καλο και το βαλκανικο καλλο και το ελληνικο, αλλα αν το τραγουδι δεν ειναι καλο, δεν υπαρχει νοημα.
        Αλλα γιατι απορρίπτεις τους υπόλοιπους? Θεωρω οτι εχουν πολυ καλες φωνες, που ειναι και η βαση.

  75. Σας ευχαριστω που δίνεται σημασία σε αυτά που γράφω μια εναλλακτική προταση κάνω επίσης εφόσον εχουμε δικαίωμα να είναι έως έξι άτομα πάνω στην σκηνή γιατί να μην ανεβάσουμε στην σκηνή της Γιουροβίζιον στην Ιταλία έξι Καλλιτέχνες που να το έχουν και να μπορουν να προσαρμωστουν σε ένα τέτοιο προτσεκτ η Αρετή Κετημε τραγουδάει και παίζει και Σαντουρι Η Ειρήνη Παπαδοπούλου τραγουδάει και έχει πολυ ωραια κίνηση και γράφει πολύ ωραία ώς περφόρμανς έκανα την προταση μου για την Συμμετοχή μάς ανοιχτά μυαλά εμπνευση ρίσκο μια νέα προταση η μια πρόκληση Αν η ΕΡΤ μας διαβάζει μπορεί και να μας βγει και σε υπέρ του δέοντος καλό Αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε την δική μας μουσική προταση και να αρέσουμε 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  76. Συγχαρητηρια στην Ελλάδα για φέτος, ομολογω ότι δεν περιμενα να πιάσει 10η θέση άλλα τα κατάφερε και μπράβο της!
    Οσον αφορα την Κύπρο η αλήθεια είναι πως δεν άξινε βρεθει στην 16η θέση, το τραγούδι ήταν σίγουρα για δεκάδα, θεωρω πως εδω προκειται για περιπτωση που χαντακώθηκε λόγω της θέσης εμφανισης..κρίμα για την Τσαγκρινου.
    Μεγάλη δυσαρεστη έκπληξη αποτελέι και το Σαν Μαρίνο ωστόσο, πως είναι δυνατόν να μην εσπασε το ρεκορ της 17ης θεσης της χώρας αυτη η συμμετοχή; και επίσης μου μοιάζει απίστευτο που στο κοινό συγκεντρωσε μόλις 13 πόντους..το τραγούδι είχε μεγάλη απήχηση, και γενικά σαν χώρα κανανε υπερπροσπαθεια φέτος που δυστυχώς δεν ανταμοιφθηκε..μεγάλο κρίμα για την Σενιτ..

  77. Γιατι οχι σε εναν εθνικο τελικο εστω και με εναν καλλιτέχνη αλλα με 3, 4 διαφορετικα είδη και να επιλεξει το κοινο. Καλο και το βαλκανικο καλλο και το ελληνικο, αλλα αν το τραγουδι δεν ειναι καλο, δεν υπαρχει νοημα.
    Αλλα γιατι απορρίπτεις τους υπόλοιπους? Θεωρω οτι εχουν πολυ καλες φωνες, που ειναι και η βαση.

  78. Συγχαρητήρια στη Στεφανία! Για εμένα ο μόνος λόγος που έλαβε την δέκατη θέση είναι η πολύ καλή της φωνή και το φρέσκο παρουσιαστηκό της. Όλα τα άλλα (τραγούδι, εφέ, χορευτικό) ήταν πολύ κατώτερα της.
    Για του χρόνου εγώ θα ήθελα να δω μια επίσης πολύ καλή φωνή και ένα ωραίο τραγούδι, όπως η Γεωργία Νεοκλέους. Μπορεί το κορίτσι να είναι από την Κύπρο, αλλά ίσως κάνουμε και εμείς μια χρονιά την εξαίρεση και πάμε με έναν τραγουδιστή από την Κύπρο. Από την πρώτη στιγμή που την άκουσα με έχει μάγεψει και αυτό πιστεύω ότι είναι και το ζητούμενο ενός διαγωνισμού σαν την Eurovision. Παραθέτω ένα από τα τραγούδια της, ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ!

    https://youtu.be/ibKpV4Z6IL4

  79. Αρχικά συγχαρητήρια στην Ιταλία! Δίκαια νίκησε αν και προσωπικά ήταν 2η στην κατάταξη μου μετά την Γαλλία, η οποία ήρθε δεύτερη για μόλις 25 βαθμούς. Συμφωνώ ότι αν δεν υπήρχαν δύο γαλλόφωνα κομμάτια ίσως και να κερδιζε. Από εκεί και πέρα η τελική κατάταξη των περισσότερων χωρών ήταν πολύ δίκαιη και η δεκάδα σχεδον ίδια (9/10 θα έβαζα Βουλγαρία θα έβγαζα Ισλανδία) με την προσωπική μου δεκάδα μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Δυο λόγια για τις υπόλοιπες συμμετοχες:
    Κύπρος: με τέτοια ερμηνεία και τρομερό άγχος η 16η θέση ήταν κατόρθωμα.
    Αλβανία: φωνάρα και αξιοπρεπές τραγούδι αλλά το στήσιμο και τα ρούχα λάθος. Τόσο λάθος που μέχρι και η αλβανικη διασπορά δεν βοήθησε (στον ημιτελικό ήταν εκτός δεκάδας στο televoting)
    Ισραήλ: εμένα ανέκαθεν μου άρεσε και ίσως να άξιζε μια θέση στην δεκαπενταδα.
    Βέλγιο: εξαιρετικό! Να είναι καλά οι επιτροπές που το στήριξαν(έδωσε και η δική μας κάτι) γιατί στο televoting oι μόλις 3 βαθμοί ήταν έγκλημα αν και αναμενόμενο…
    Ρωσία: πήρε μια θέση που της άξιζε εντός δεκάδας και πραγματικά έκλεισε στόματα η Μανιζα ειδικά στη χώρα της.
    Μάλτα: φωνάρα η Destiny οκ τραγούδι αλλά πολύ μέτρια στημένο και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το τίτλο του φαβορί που είχε. Οι επιτροπές κλασσική προώθηση ευτυχώς όμως το televoting και το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.
    Πορτογαλία/ Βουλγαρία: αξιοπρεπεστατες συμμετοχες αλλά η 7-8 θέση στις στοιχηματικες που παιζόταν η Πορτογαλία ηταν υπερβολή! Η δε Βουλγαρία δυστυχώς χανόταν στο recap. Οι τελικες τους θέσεις ήταν δίκαιες αν και το χαμηλό πλασάρισμα στο televoting ήταν αναμενόμενο. Ευτυχώς οι επιτροπές βοήθησαν…
    Σερβία: εκρηκτικές περφορμερ αλλά το τραγούδι δεεεεν, ευτυχώς οι επιτροπές το άφησαν στην τελική 15η θέση (υπερβολή η 9η θέση στο televoting)
    Η.Β, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία: δικαιότατη η κατάταξη τους και τα μηδενικά (όσο και αν πονάνε) αλλά ειδικά οι πρώτες 3 πρέπει να δουν το πώς το διαχειριζξνταιθη Ιταλία και η Γαλλία.
    Ελλάδα: κυριολεκτικά το 10ο καλό η Στεφανία μας! (Αν και με μια όχι τόσο ριψοκίνδυνο σκηνική παρουσία που δεν βγήκε και στο 100% θα μπορούσε να τερματίσει και ψηλότερα!) Πολλά συγχαρητήρια όμως γιατί “έκλεισε” πολλά στόματα και θεωρώ ότι θα τη ξαναδούμε στον διαγωνισμό (το εύχομαι τουλάχιστον)
    Ελβετία: όμορφη εμφάνιση και δίκαιη η 3η θέση, ίσως στο μέλλον δούμε την Ελβετία νικήτρια.
    Ισλανδία: προσωπικά το είχα λίγο πιο κάτω από την δεκάδα καταλαβαίνω όμως γιατί πήγε καλά και το θεωρώ δίκαιο.
    Μολδαβία: υπερβολή η 13η θέση (ξανά γεια σου ρε Κιρκοροφ)
    Φιλανδία, Λιθουανία, Ουκρανία, Γαλλία: φοβερές εμφανίσεις με δίκαιο πλασάρισμα εντός δεκάδας, αν και στο recap όπως είπα εξαφάνιζαν τη συμμετοχή της Βουλγαρίας.
    Αζερμπαιτζαν, Νορβηγία, Άγιος Μαρίνος: και που βρέθηκαν στον τελικό ευχαριστω πρέπει να λένε. Ειδικά άγιος Μαρίνος και Αζερμπαϊτζάν με τραγουδια που είχαν τρελό hype από τους φανς και ευτυχώς εν τέλη πήραν ότι τους άξιζε, μια θέση από την 20η και κάτω.
    Σουηδία: σοκ που όχι μόνο ήταν τόσο χαμηλά στις επιτροπές για πρώτη φορά μετά το 2011(!) αλλά και ότι στο televoting πήγε πολύ καλύτερα από ότι στις επιτροπές. Η 14η θέση δίκαιη και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπερεκτιμηθηκε η σουηδική συμμετοχη.
    ΥΓ: ο τελικός ήταν φαντασμαγορικός για τα δεδομένα της πανδημίας και πολλά συγχαρητήρια στην Ολλανδία που μας προσέφεραν μια τόσο όμορφη και συνάμα ασφαλή διοργάνωση φέτος!
    Τα λέμε στην Ιταλία του χρόνου και ελπίζουμε όλοι για μια διοργάνωση όπως την ξέραμε ως το 2019 και φυσικά για μια ελληνική συμμετοχή, τόσο επαγγελματικά στημένη όσο η φετινή με την υπογραφή της “νέας” ΕΡΤ που δείχνει ότι όταν θέλει μπορεί!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ