Eurovision 2021: Με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας!

Οι Ολλανδοί διοργανωτές της Eurovision 2021 και ο σχεδιαστής της σκηνής, Florian Wieder, ετοιμάζουν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε σκηνή του διαγωνισμού: επαυξημένη πραγματικότητα! Μάλιστα, μας υπόσχονται πως θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στη φετινή διοργάνωση.

Τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα

Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η Βικιπαίδεια, επαυξημένη πραγματικότητα (αγγλικά: augmented reality‎) είναι η σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας. Ο όρος εισήχθη το 1992 από τον Τομ Κάουντελ.

Στόχος ο εντυπωσιασμός του τηλεθεατή

Στην Ολλανδία η τεχνολογία είναι πολύ προχωρημένη γι’ αυτό και πάντα ήθελα να κάνω κάτι μ’ αυτό. Αυτό που βλέπετε με τα μάτια σας εδώ στον χώρο είναι ένα, αλλά μετά υπάρχει μια επίστρωση από πάνω. Με την επαυξημένη πραγματικότητα σύντομα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε επιπλέον ψευδαισθήσεις τις οποίες μπορείς να δεις μόνο στην τηλεόραση. Οπότε μπορείς να δεις καλύτερα τη Eurovision στην τηλεόραση.

Florian Wieder

Σύμφωνα με τον Γερμανό σχεδιαστή, επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε και στο Τελ Αβίβ, ωστόσο, σε πολύ μικρό βαθμό. «Τώρα θα γίνει πολύ μεγαλύτερη και πιο σημαντική».

Θα υπάρξουν αρκετές στιγμές όπου πιστεύω πως ο τηλεθεατής θα σκεφτεί: «Ουάου! Τέλειο!»

Το όνειρο του σκηνοθέτη

Σκηνοθέτης της Eurovision 2021 θα είναι ο Marnix Kaart. Στόχος του είναι να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα σόου στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε κατά τη διάρκεια εμφάνισης της Davina Michelle και του Duncan Laurence. Θα δημιουργήσουμε ξεχωριστούς κόσμους στο Ahoy. Έχουμε την απόλυτη ελευθερία εκεί.

πηγή: ditjesendatjes.nl

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο την στιγμή που δεν θα έχουν ολοι οι καλλιτέχνες την δυνατότητα εμφάνισης στο ahoy (σσ. Αυστραλία) ο διαγωνισμός θα ειναι άδικος, αμφίρροπος και γενικά αισχος.. Ελπίζω να υπάρχει τουλάχιστον έστω και λιγο κοινο.. Αν το απαγορεψουν τελείως θα ειναι κοροϊδία καθώς μπορούν να το επιτρέψουν με αρνητικά τεστ…

  2. Ουάου, μήπως αυτό χρησιμοποιηθεί και στο βαθμολογικό πίνακα και δούμε κάτι πιο εξελιγμένο για πρώτη φορά μετά το 1996;; 😏

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ