OGAE Video Contest 2020: Γνωρίστε τις 24 συμμετοχές!

Με το σύνθημα “Lights. Camera. BANG!” ο OGAE Ukraine διεξάγει φέτος τον 18ο κατά σειρά OGAE Video Contest, μετά τη νίκη του στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό χάρη στη Maruv και το video clip του κομματιού “Siren Song”.

Φέτος, 24 σωματεία διεκδικούν τη πρωτιά συμμετέχοντας στον διαγωνισμό για video clips του δικτύου OGAE International, έναν διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2003 μετά από πρόταση του OGAE Turkey και που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Τα εικοσιτέσσερα διαγωνιζόμενα σωματεία έχουν δικαίωμα να καταβάλουν τη βαθμολογία τους επίσημα μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ λίγες μέρες αργότερα θα ανακοινωθούν από το Ουκρανικό σωματείο και τα τελικά αποτελέσματα.

Μέσα στις 24 διαγωνιζόμενες χώρες είναι φυσικά και η Ελλάδα μας αλλά και η Κύπρος οι οποίες εκπροσωπούνται από τον OGAE Greece και τον OGAE Cyprus αντίστοιχα.

Bandera de Grecia Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! 

Η Ελλάδα δηλώνει και φέτος παρούσα, όπως κάνει άλλωστε και κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2003 που διεξήχθη ο πρώτος OGAE Video Contest. Για φέτος, η ελληνική συμμετοχή είναι το video clip του τραγουδιού “Κάπου σ’ έχω ξαναδεί” με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Το συγκεκριμένο video clip επιλέχθηκε μέσω εσωτερικής ψηφοφορίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου του OGAE Greece ενώ υποψήφια ήταν και τα video clips των κομματιών “Τι να το κάνω” (Κωνσταντίνος Αργυρός) και “Ό,τι κι αν κάνω” (Αναστάσιος Ράμμος).

Το video clip του “Κάπου σ’ έχω ξαναδεί” έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Παπαδάκος, ενώ το κομμάτι αποτελεί μουσικά και στιχουργικά έμπνευση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου (© 2019 Minos – EMI SA). 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική επιλογή του ΔΣ ήταν το video clip του κομματιού “Μισή καρδιά” από τις Melisses ωστόσο η συμμετοχή δεν έγινε δεκτή από τους διοργανωτές λόγω του ότι το video ξεπερνούσε το επιτρεπτό χρονικό όριο.

Ο Γιάννης Παπαδάκος είναι ο σκηνοθέτης που μας έχει εκπροσωπήσει τις περισσότερες φορές στον OGAE Video Contest αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται πίσω από τέσσερα video clips που έχουν επιλεγεί για να εκπροσωπήσουν το σωματείο μας στον εν λόγω διαγωνισμό. Με χρονολογική σειρά, αυτά είναι το «Won’t let go» των The FaDe (2012), το «Ώρα να γυρίσεις» με την Μαλού (2017), το «Θηρίο» με την Μελίνα Μακρή (2018) και τώρα το «Κάπου σ’ έχω ξαναδεί» της Ελεωνόρας Ζουγανέλη (2020).

Συμμετοχή στον διαγωνισμό έχει και η Κύπρος μας, μέσω του OGAE Cyprus! Για το νησί της Αφροδίτης, διαγωνίζεται φέτος το video clip του τραγουδιού “Πάω” από τις Ήβη Αδάμου και Konnie Metaxa.

Παρακάτω μπορείτε να γνωρίσετε τις 24 φετινές συμμετοχές! 

  1. Flag of Earth.svg Rest Of the World (Flag of Uzbekistan Ουζμπεκιστάν) – Lola Yuldasheva – SevgingniMenga Ayt
  2. Ηνωμένο Βασίλειο – Declan McKenna – Daniel, You’re Still a Child
  3. Κροατία – Tara – Experimentalno
  4. Μάλτα – Claudia Faniello – Say
  5. Γερμανία – Johannes Oerding – An guten Tagen
  6. Βέλγιο – Angèle – Oui ou non
  7. Βουλγαρία – Victoria – Alright
  8. Τουρκία – Can Bonomo – Sen Bunları Duyma
  9. Βόρεια Μακεδονία – Vasil – Patuvam
  10. Γαλλία – Vitaa & Slimane – Avant toi
  11. Ρωσία – IC3PEAK – Marsh
  12. Σερβία – S.A.R.S. – Veruj mi
  13. Ουκρανία – ONUKA – ZENIT
  14. Ιταλία – DIODATO – Non ti amo più
  15. Εσθονία – Elina Nechayeva – La voce dell´alba
  16. Σουηδία – Agnes – Fingers Crossed
  17. Αυστραλία – Lime Cordiale – Robbery
  18. Τσεχία – Klára Vytisková feat. Lake Malawi – Gold
  19. Λετονία – Jānis Stībelis – Izglāb mani
  20. Πορτογαλία – Cristóvam – Andrà Tutto Bene
  21. Κύπρος – Ήβη Αδάμου feat. Konnie Metaxa – Πάω
  22. Ουγγαρία – HIEN – BOY
  23. Πολωνία – sanah – Szampan
  24. Ελλάδα – Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Κάπου σ’ έχω ξαναδεί

Στη λίστα των συμμετοχών συναντάμε διάφορους eurostars όπως η Claudia Faniello (Μάλτα 2017), o Can Bonomο (Τουρκία 2012), η Ήβη Αδάμου (Κύπρος 2012) και η Elina Nechayeva (Εσθονία 2018) ενώ υπάρχουν και τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν επιλεχθεί για φέτος. Ο λόγος για την Victoria (Βουλγαρία), τον Vasil (Βόρεια Μακεδονία) και τον Diodato (Ιταλία).

Περισσότερες και πιο αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις 24 συμμετοχές του OGAE Video Contest 2020, μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο site του OGAE Ukraine ΕΔΩ

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην Ελληνική αλλά και στην Κυπριακή συμμετοχή ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ειδικότερα στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τις ευχές να μας χαρίσει μια ακόμη καλή διάκριση.  

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον OGAE Video Contest 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ