https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΕΡΤ: Η συνέντευξη τύπου για το “Europe shine a light”

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ σχετικά με τη συμμετοχή του καναλιού στο “Europe shine a light”. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την παραγωγή που ετοίμασε η EBU για να τιμήσει τον θεσμό της Eurovision, τις αδικημένες φετινές συμμετοχές, αλλά κυρίως να εμψυχώσει και να ενώσει την Ευρώπη για άλλη μια φορά. Πολλά τα ενδιαφέροντα που μας αποκάλυψαν η Ιωάννα Νιαώτη και η Μαρία Κουφοπούλου, αντίστοιχα επικεφαλής τύπου και αρχηγός της ελληνικής αποστολής. Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και η Stefania και ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Η φωταγώγηση της Ακρόπολης

Στη θεματική ενότητα της βραδιάς Europe shine a landmark θα δούμε 41 ευρωπαϊκά μνημεία να φωταγωγούνται. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης ανέλαβε να κινηματογραφήσει τη φωταγώγηση της Ακρόπολης σε 4 διαφορετικές εκδοχές, ώστε να επιλεγεί μία. Οι Ολλανδοί διοργανωτές όπως μας αποκαλύφθηκε δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού μάλιστα έδωσε ειδική άδεια για τον σκοπό αυτό.

Η Μαρία Κοζάκου και πάλι στην παρουσίαση!

Η έμπειρη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που μας έχει συντροφεύσει στις περισσότερες από τις πρόσφατες διοργανώσεις με τη φωνή της, θα είναι τελικά η παρουσιάστρια της βραδιάς. Η Μαρία Κοζάκου, παρούσα στη σημερινή συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της στο Ταλίν της Εσθονίας από τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση ανέδειξε όμως την πολύ καλή συνεργασία των καναλιών των δύο χωρών και έγινε η βάση για να επιτευχθεί τελικά η παρουσίαση του σόου από την Εσθονία για λογαριασμό της ΕΡΤ. Μάλιστα, η εσθονική τηλεόραση θα στήσει για το Σάββατο ειδικό booth για να εξυπηρετηθεί η μετάδοση στα ελληνικά.

https://www.facebook.com/maria.kozakou/posts/10221835792954336

Η ψηφοφορία της ΕΡΤ

Μπορεί το διαγωνιστικό στοιχείο να απουσιάζει φέτος. Ακολουθώντας όμως τη γραμμή πολλών άλλων χωρών, η ΕΡΤ άνοιξε διαδικτυακή ψηφοφορία. Το κοινό μπορεί να ψηφίσει μέχρι 3 από τις αγαπημένες του φετινές συμμετοχές. Η φόρμα ψηφοφορίας δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς, ενώ δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την Ελλάδα.

Μπορείτε να ψηφίσετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ!

Τα θετικά μηνύματα της Stefania και του Δημήτρη Κοντόπουλου

Το δικό μας superg!rl δεν μας αποκάλυψε τη σκηνική παρουσία που ετοίμαζε η ελληνική ομάδα για το Ρότερνταμ, διστάζοντας να απαντήσει σε σχετική ερώτηση. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος διευκρίνησε ότι ίσως κάποια στοιχεία κρατηθούν για του χρόνου. Αυτόν τον καιρό “γίναμε όλοι σούπερ άνθρωποι” είπε χαρακτηριστικά η 17χρονη εκπρόσωπός μας. Η Stefania προσπαθεί να εστιάσει στα διαγωνίσματα του σχολείου της και στα μαθήματα φωνητικής, αλλά και ελληνικών που κάνει κλεισμένη στο σπίτι. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν το τραγούδι για το 2021, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μουσικές τάσεις αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο. Κλείνοντας, ο συνθέτης  θέλησε να υπογραμμίσει τον ρόλο της Eurovision αλλά και του Europe shine a light φέτος στο να έρθει κοντά η Ευρώπη.

Άλλες αποκαλύψεις για τη βραδιά

Όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ, το Europe shine a light θα έχει διάρκεια 126 λεπτά ακριβώς. Θα περιλαμβάνει τόσο μαγνητοσκοπημένα όσο και ζωντανά μέρη, με αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές. Τη Stefania θα δούμε σε κλιπ 30” από το τραγούδι της, σε κλιπ 30” από την καρτ ποστάλ της, ως συμμετέχουσα στο τραγούδι “Love shine a light” μαζί με όλους τους φετινούς εκπροσώπους, αλλά και στον σχηματισμό μιας καρδιάς-έκπληξη.

Τι θα γίνει το 2021?

Αναφερόμενη στα σχέδια για την επόμενη χρονιά, η αρχηγός της ελληνικής αποστολής Μαρία Κουφοπούλου υπογράμμισε την αβεβαιότητα και την προσεκτική μελέτη του κάθε βήματος. Χαρακτηριστικά μας είπε πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση για αναγόρευση του Ρότερνταμ ως διοργανώτριας πόλης για το 2021, δεδομένης της κατάστασης.

Το ‘Europe shine a light” θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ το Σάββατο 16 Μαΐου στις 22.00.


Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για αποκλειστικές πληροφορίες και νέα της Eurovision! 

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Oπότε μας καπελώθηκε για πολλοστή φορά ο κος Κοντόπουλος, από ότι κατάλαβα. Το ότι το Supergirl δεν έτυχε εν τέλει καμίας ιδιαίτερης ανταπόκρισης σε στοιχήματα, poll και ψηφοφορία φέτος το πήρε χαμπάρι η κα Κουφοπούλου;
    Η ΕΡΤ έχει απανωτές αποτυχίες με τις απευθείας αναθέσεις είτε σε συντελεστές, είτε σε τραγούδια τα τελευταία χρόνια. Σαν γνήσια όμως δημοσιοϋπαλληλική φωλιά επιμένει στο λάθος μέχρι τέλους. Γιατί όχι; Τα κορόιδα πληρώνουν.
    Ας κρατήσουν τη Στεφανία, αφού είναι το τόσο εξαιρετικό ταλέντο, και ας κάνουν ανοιχτή πρόσκληση για τραγούδια και ΖΩΝΤΑΝΟ τελικό. Εκτός αν μία 17χρονη παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα έχει τη δύναμη να επιβάλει στην κρατική τηλεόραση της χώρας τους όρους και την ομάδα που η ίδια επιθυμεί επί δύο συνεχή χρόνια.

  2. Η “ψηφοφορία” θα ανοίξει το Σάββατο; Διότι μπήκα στο site της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr) αλλά δε βρήκα κάποιο link σχετικά με την ψηφοφορία.

    • Το άρθρο θα ανανεωθεί με το link της ψηφοφορίας μολις αυτή γίνει διαθέσιμη στο eurovision.ert.gr.

  3. Ευτυχώς η ΕΡΤ πήρε μια πολύ σωστή και έξυπνη απόφαση. Να “εκμεταλλευτεί” μια πολύ αξιόλογη και έμπειρη ομάδα και ένα φρέσκο πρόσωπο με πολλές δυνατότητες επι σκηνής.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ