EUROVISION 2020: Το “Europe Shine a Light” στην ΕΡΤ στις 16 Μαΐου!

Ένα διαφορετικό τελικό Eurovision θα έχουν την τύχη να απολαύσουν οι τηλεθεατές στις 16 Μαΐου μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Ο λόγος για το “Europe Shine a Light”, την ειδική εκπομπή που έχει ετοιμάσει η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση.

Ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα με πολλή μουσική, σκηνοθετικά ευρήματα, παλιές και νέες συμμετοχές και πολλές εκπλήξεις, υπόσχεται να ενώσει την Ευρώπη και να αντικαταστήσει το Μεγάλο Τελικό που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 16 Μαίου και ματαιώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η ελληνική συμμετοχή

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τη Stefania με το τραγούδι SUPERG!RL.

Οι παρουσιαστές του Europe Shine a Light

Οι Ολλανδοί παρουσιαστές  της  φετινής Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, από το Studio 21 του Hilversum, θα μας  παρουσιάσουν  αποσπάσματα από τα  41 video clips, θα σχολιάσουν εναλλακτικά προσωπικά «postcards»,  θα ακούσουν μαζί μας μηνύματα ελπίδας  από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες, θα αναζητήσουν σε όλη την Ευρώπη παλιούς σταρ της Eurovision και θα «φωτίσουν»  μοναδικά με ένα τραγούδι την Ευρώπη και την ελπίδα μας για το μέλλον, με τη συμμετοχή όλων!

Πως προέκυψε το όνομα του Europe Shine a Light

Ο τίτλος του τηλεοπτικού αυτού προγράμματος είναι εμπνευσμένος από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light»  στη Eurovision του 1997, η παραγωγή της EBU θέλει να τιμήσει τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

Το Europe Shine a Light φιλοδοξεί να στείλει  μήνυμα ενότητας στους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από τη μουσική, να εμψυχώσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του Covid-19  και να δώσει κουράγιο όχι μόνο στους λάτρεις του Διαγωνισμού, αλλά σε όλους εκείνους που έχουν μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα καλούνται να παραμείνουν ασφαλείς στη νέα πραγματικότητα. Το τηλεοπτικό αυτό πρόγραμμα δε θα έχει διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία.

Η τηλεοπτική κάλυψη του Europe Shine a Light

Το πρόγραμμα θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε ζωντανά το Σάββατο 16 Μαΐου στις 22:00 μέσα από της συχνότητας της ΕΡΤ1 και από το Web TV της ΕΡΤ.

https://www.facebook.com/ERTsocial/videos/2797195427179061/UzpfSTE0OTEyMjAwMDI6MTAyMjI2MTY2MDc4NzI0OTU/

[Πηγή:ΕΡΤ]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ