https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

EUROVISION 2020: Ερωτήσεις και απαντήσεις από την EBU!

Όπως είναι εύλογο και αναμενόμενο, μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2020, γεννώνται ερωτήματα και παράπονα για ποιον λόγο συνέβη αυτό και γιατί δεν ακολουθήθηκαν εναλλακτικές λύσεις. Η EBU έδωσε αυτές τις απαντήσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision, τις οποίες σας μεταφέρουμε αυτούσιες:

Γιατί ακυρώσατε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ;

Με την αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και από τις ολλανδικές αρχές – σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) πήρε τη δύσκολη απόφαση ότι είναι αδύνατο να συνεχίσει με το ζωντανό γεγονός όπως σχεδιαζόταν.

Γιατί δεν αναβάλατε το γεγονός;

Η παρούσα κατάσταση σε όλη την Ευρώπη είναι πιθανό να παραμείνει αβέβαιη τους επόμενους μήνες και σ’ αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη διοργάνωση ενός γεγονότος τέτοιου μεγέθους με τόσους που έχουν επενδύσει για αργότερα αυτή τη χρονιά. Ένας διαγωνισμός αργότερα φέτος θα μείωνε επίσης τον χρόνο που ο νικητής φορέας θα χρειαζόταν για να προετοιμαστεί για τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά.

Δεν μπορούσατε να διοργανώσετε έναν διαγωνισμό χωρίς κοινό;

Ακολουθούμε προσεκτικά τη συμβουλή των σχετικών αρχών ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και ευημερία όλων των πολιτών. Οι περιορισμοί από πλευράς Ολλανδίας όσον αφορά τις συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων και περιορισμοί στις διεθνείς μεταφορές σημαίνουν ότι η διοργάνωση ενός γεγονότος, ακόμη και χωρίς κοινό, είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορούσατε να διοργανώσετε το σόου εξ αποστάσεως;

Είναι στο DNA του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision να φέρνει κοντά αποστολές, καλλιτέχνες και οπαδούς και να παρέχει μια ισότιμη βάση για όλους τους καλλιτέχνες να διαγωνιστούν μαζί στην ίδια σκηνή και την ίδια δυνατότητα να λάμψουν. Θεωρήσαμε ότι κάτω από τις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε φέτος, η διοργάνωση του Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision δεν θα συμφωνούσε με τις αξίες μας και την παράδοση του γεγονότος.

Το μοναδικό φορμάτ του Διαγωνισμού Τραγουδιού ως ένα διεθνές ζωντανό γεγονός σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να προσδιορίσουμε κάποια άλλη ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε το σόου.

Οι καλλιτέχνες που επιλέχτηκαν φέτος, θα μπορέσουν να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους του χρόνου;

Αυτό θα τεθεί υπό συζήτηση με την Ομάδα Αναφοράς (Reference Group) και τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και η απόφαση θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τι θα γίνει με το ειστήριό μου;

Θα ενημερωθείτε γι’ αυτό το συντομότερο δυνατό. Εκτός των άλλων, θα εξετάσουμε αν όσοι αγόρασαν εισιτήρια θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω ή αν θα παραμείνουν έγκυρα ως του χρόνου. Μόλις τα πράγματα γίνουν ξεκάθαρα, οι κάτοχοι εισιτηρίων θα λάβουν ένα e-mail με τις διάφορες επιλογές στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω της οποίας αγόρασαν τα εισιτήρια.

Μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω τώρα;

Προς το παρόν εξετάζουμε διάφορες εναλλακτικές. Μόλις θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα songfestival.nl.

Τι θα γίνει με τα εισιτήρια που αγόρασα μέσω Ticketswap, Avrotros ή μέσω επίσημου φαν κλαμπ (OGAE);

Ισχύει το ίδιο με όσους αγόρασαν εισιτήρια με τον «συνηθισμένο» τρόπο. Μόλις υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα songfestival.nl και θα λάβετε ένα e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω της οποίας αγοράσατε τα εισιτήρια.

Έχουμε ημερομηνίες για τη διοργάνωση του χρόνου;

Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις σχετικά με την δυνατότητα διοργάνωσης του διαγωνισμού το 2021. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να συζητηθούν λεπτομέρειες σχετικά με το γεγονός του χρόνου.

πηγή: eurovision.tv

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ντροπή. Οι.Ολλανδοι ήθελαν ακόμη και έως τον Δεκέμβριο να κάνουν το διαγωνισμό και αναλάμβαναν και την επόμενη διοργάνωση. Δεν υπήρχε δικαιολογία. Παρουσίασαν πλήρες σχέδιο…το απέρριψε η EBU.

  2. Στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσαν να το κάνουν εξ αποστάσεως… Μπορεί να μην είναι το ίδιο, αλλά τουλάχιστον δεν θα ήταν άκυρη η χρονιά, θα έβγαινε νικητής και το πιο σημαντικό….Δεν θα πήγαινε χαμένος ο κόπος των καλλιτεχνών…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ