EUROVISION 2020: Πού θα γίνει η Τελετή Έναρξης και το Χρυσό Χαλί!

φωτογραφία: divisare.com

Oκρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας AVROTROS αποκάλυψε σήμερα πού θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Τελετή Έναρξης του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς και το λεγόμενο «Κόκκινο Χαλί»: στον Τερματικό Σταθμό Κρουαζιερόπλοιων του Ρότερνταμ. Ημερομηνία θα είναι η 10η Μαΐου 2020.

Χρυσό Χαλί!

Φέτος το «Κόκκινο Χαλί» θα έχει χρυσό χρώμα, γεγονός που αποσκοπεί στο να δώσει μια νέα πνοή στο γεγονός και που θα «κολλάει» με την πόλη του Ρότερνταμ και της Eurovision. Το χρυσό χρώμα συμβολίζει για το Ρότερνταμ την αξία των αποβλήτων, καθώς σε έναν κόσμο που ανακυκλώνεται, τα απόβλητα αξίζουν χρυσάφι! Το ίδιο το χαλί θα αποτελείται από ανακυκλωμένα χαλιά. Το Ρότερνταμ, μάλιστα, έχει και μια πρωτιά: μηδέν απόβλητα και βιωσιμότητα.

Στο Χρυσό Χαλί, λοιπόν, θα γίνει η υποδοχή των 41 χωρών με τις αποστολές τους, των επισήμων της EBU και των φορέων NPO/ NOS/ AVROTROS. Οι καλλιτέχνες που θα περπατήσουν επάνω στο χαλί θα έχουν ως φόντο τον ποταμό Nieuwe Maas.

Η Τελετή Έναρξης

Στον Τερματικό Σταθμό Κρουαζιερόπλοιων του Ρότερνταμ θα ξεκινήσει το μεγάλο γεγονός της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα όμορφο μέρος και μοναδική θέα και υπάρχουν πολλές ιδιαίτερες ιστορίες συνδεδεμένες μ’ αυτό. Είναι το μέρος άφιξης στην πόλη επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο και επιπλέον πολλά θρυλικές εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί εκεί επί σειρά ετών. Θα κάνουμε μια εντυπωσιακή έναρξη, η οποία θα τιμήσει την όμορφη πόλη μας.

Jelmar van der Wel, εκπρόσωπος του Τερματικού Σταθμού Κρουαζιερόπλοιων του Ρότερνταμ

Στις 10 Μαΐου, λοιπόν, οι καλλιτέχνες θα συναντηθούν με τους ανθρώπους του τύπου και θα εμφανιστούν με τα καλύτερα ενδύματά τους. Επίσης, ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb, μαζί με όλους του επίσημους καλεσμένους από όλους τους φορείς θα υποδεχτούν τη Eurovision 2020 και τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν για τη νίκη.

πηγή: eurovision.tv/AVROTROS

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι αυτο που λεμε, εδω ο κοσμος χανεται και το μ…. χτενιζεται..
    Εδω ακυρωνονται οι Ολυμπιακες αγωνες.

  2. Ολα ακυρωνονται..Ας ακυρωθει φετος και ας τη διοργανωσουν του χρονου..να μας παρουν ολους στο λαιμο τους;;;

    • Στ’ αλήθεια πιστεύεις ότι αν δεν εξασθενήσει ο ιός και συνεχιστούν να υπάρχουν κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ο διαγωνισμός κανονικά σαν να μη τρέχει τίποτα;
      Ωστόσο οφείλουν οι διοργανωτές αν πάνε όλα καλά με τον ιό να κάνουν τον διαγωνισμό, γι’ αυτό και πρέπει να κάνουν όλες τις ετοιμασίες (κατα τη γνώμη μου καλα κάνουν) μέχρι να δουν το επόμενο διάστημα πως θα εξελιχθεί.

      Όσο για τους Ολυμπιακούς που ανέφερες, περιμένουν κι εκεί να δουν τις εξελίξεις. Μη τρελαίνεσαι…

    • Όποιος δεν θέλει και φοβάται πολύ απλά δεν πάει, δεν παίρνουν κανένα στον λαιμό τους. Οι ολυμπιακοί αγωνες δεν έχουν ακυρωθεί απλά περιμένουν να δουν τι θα γίνει όπως και η eurovision. Δεν θα σταματήσουν τα πάντα για μια ίωση, ούτε για πολύ πιο σοβαρούς ιούς δεν έγινε τέτοιος χαμός

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ