?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με τον Ben Dolic και το τραγούδι «Violent Thing» στο Ρότερνταμ!

Πριν λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει η Γερμανία στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision: πρόκειται για το Violent Thing και ερμηνευτής θα είναι ο Ben Dolic.

Λίγα λόγια για τον Ben Dolic

Ο Ben Dolic γεννήθηκε στη Σλοβενία. Στα 12 χρόνια του έφτασε ως τα ημιτελικά του Slovenia’s Got Talent. Στα σχολικά του χρόνια ήταν μέλος του συγκροτήματος D Base, με το οποίο πήρε μάλιστα μέρος στον εθνικό τελικό της Σλοβενίας EMA 2016, αλλά αποκλείστηκαν.

Στη Γερμανία έγινε γνωστός το 2018 στο σόου The Voice. Στο τέλος του σόου ήρθε δεύτερος. Στη συνέχεια έκανε περιοδεία στη Γερμανία ως μέρος του The Voice Live Tour.

Το τραγούδι

Πρόκειται για χορευτικό κομμάτι. Το έγραψε ο Boris Milanov, με καταγωγή από την Αυστρία και τη Βουλγαρία. Ο ίδιος υπήρξε δημιουργός και των εξής συμμετοχών στη Eurovision:

  • Μάλτα 2019 – Chameleon
  • Αζερμπαϊτζάν 2019 – Truth
  • Βουλγαρία 2018 – Bones
  • Αυστρία 2018 – Nobody But You
  • Σερβία 2017 – In Too Deep
  • Βουλγαρία 2017 – Beautiful Mess
  • Βουλγαρία 2011 – Na inat

Δείτε το επίσημο βίντεο κλιπ:

Η Γερμανία θα διαγωνιστεί κατευθείαν στον μεγάλο τελικό της Eurovision στις 16 Μαΐου, μιας και ανήκει στις BIG5.

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision 2020!

Μέσος Όρος Βαθμολογίας Αναγνωστών / Visitors Average Score : 6.55 (Last Update: 28/02/2020)

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision 2020; / How do you rate the German ESC 2020 entry?
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απιστευτο! Μοντερνο, διαφορετικο, πιασαρικο, πολυ vote-friendly.
    Τα σπασε η Γερμανια. Δεν το περιμενα. Φαβορι!

  2. Φρέσκος αέρας. Μου αρέσει πολύ. Περιμένω να το ακούσω και ζωντανά όμως, γιατί νομίζω το autotune έχει χτυπήσει κόκκινο.

  3. Ακούγεται φρέσκο! Μετά τη Λιθουανία και την Ιταλία, είναι ότι πιο δυνατό φέτος! Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ σαβούρες.

  4. Σύγχρονο τύπου Bruno M. στυλ. Ωραίο είναι.
    Οχι τίποτε σπουδαίο όμως! Δεν κατάλαβα οτι τραγουδά άντρας αρχικά, νόμιζα οτι είναι γυναικεία η φωνή!

    Αν στηθεί καλά πάνω στην σκηνή μπορεί να πάει καλά!

    • ”Δεν κατάλαβα οτι τραγουδά άντρας αρχικά, νόμιζα οτι είναι γυναικεία η φωνή!”

      Αυτο τωρα ποσο απαραιτητο ηταν να το αναφερεις;

    • Είμαι ο μόνος που ενώ όλοι έχουν ξετρελαθει,δεν μου έμεινε απολύτως τίποτα με το πρώτο άκουσμα??? Βέβαια με τόσα μέτρια τραγούδια που υπάρχουν δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση…Την Λιθουανία πάντως δεν την κοντραρει..

    • Το έχεις ακούσει το δικό μας για να λες ‘καμιά σχέση’ ?
      Εγώ, όχι όπως και πολλοί άλλοι…. Αυτό που πολλοί σας βγαζετε γνώμη απ το πουθενά είναι απαράδεκτο και ότι πιο αισχρό!!!

      • Οχι δεν το εχω ακουσει,ειμαι 100% σιγουρος οτι θα ειναι μια ακομη πατατουλα του κοντοπουλου,δεν εχω κανενα ενδιαφερον κ ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ για το τραγουδι της ερτ.

      • @Eurof@n: “Οχι δεν το εχω ακουσει,ειμαι 100% σιγουρος οτι θα ειναι μια ακομη πατατουλα του κοντοπουλου…”
        Είπε ο προφήτης…!

  5. Αγαπητε gogo ο ανθρωπος δεν μπορει να γραψει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ποσες φορες να το πουμε ειναι εντελως εκτος εποχης.οσο για τις θεσεις που κατέλαβε με ρωσια ηταν με πολυ μετρια τραγουδια που λογω μεγαλου μπατζετ κατελαβαν αυτες τις θεσεις.
    Δεν χρειαζεται να εισαι προφητης φαινεται με τα δειγματα του οτι δεν….

  6. Ρυθμικό και ραδιοφωνικό όπως θα περίμενε κανείς από μία συμμετοχή των Symphonix, όμως αν δεν ακούσουμε live αυτά τα φωνητικά (που μοιάζουν λες και ρουφάει τον αέρα από μπαλόνι ή σαν να τα έχουν πειράξει στο στούντιο για να θυμίζει Ellie Goulding) δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Επιπλέον δεν μου φαίνεται να διαθέτει κάποιο χάρισμα ή σκηνικό εκτόπισμα. Μπορεί να γλιτώσουν την τελευταία θέση, αλλά και πάλι εντελώς mainstream αν και σε χορευτική εκδοχή..

  7. Ένα κλαμπίστικο ντανς κομμάτι, σύγχρονο και στην εποχή του. Η Ολλανδία είναι η χώρα που αυτό το είδος το έχει παγκοσμίως απογειώσει με δεκάδες διεθνώς αναγνωρισμένους DJs οπότε έξυπνη η επιλογή της γειτονικής Γερμανίας. Βέβαια τα κλαμπίστικα κομμάτια δεν τα πάνε καθόλου καλά στον διαγωνισμό και μόνο η Νορβηγία το 2017 είδε δεκάδα ως 10η. Θέλει πολύ καλή φωνητική απόδοση για να μην χάνει από την στούντιο βέρσιον και στήσιμο που να μεταδίσει την ενέργεια του κομματιού. Για να έφτασε τελικό στο Γερμανικό Voice φωνή θα έχει μένει να δούμε και το στήσιμο. Παρότι στο είδος του έχω ακούσει πολύ καλύτερα την φετινή χρονιά με τις ως τώρα συμμετοχές πιστεύω ότι η Γερμανία μπορεί να πάει ψηλά ξανά μετά το 2018.

  8. Στην γερμανικη αυτη συμμετοχη δεν υπάρχουν γερμανοί… Φανταστείτε να γινόταν αυτο σε μας πως θα κάνατε… Μια ζώη πίσω…

  9. Η Γερμανια εχει καλο υλικο φετος….. Αυτο που με τρομαζει ειναι η φωνη του, επειδη σε περιπτωση που δεν βγει καλα λογο του οτι η φωνη του ειναι και ψηλη το αποτελεσμα θα ειναι καταστροφικο για το τραγουδι….

  10. Σιγά την πατάτα… Μέχρι τώρα μόνο η Λιθουανία αξίζει και η Ρουμανία εφόσον επιλεγεί το Cherry Red. Οι υπόλοιποι τουλάχιστον μετρίοι.

  11. Το έχουμε ξανακούσει. Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι αδιάφορο για ακροατές με πολλά ακούσματα όμως έχει καλή παραγωγή. Δεν προτείνει κάτι νέο για το μουσικό είδος που ακολουθεί. Safe επιλογή (κι) από τη συγκεκριμένη BIG5.

    Αν η ελληνική συμμετοχή ακολουθήσει τα γνωστά του συνθέτη: electro-λούπες των 00’s με έγχωρδα στο ενδιάμεσο, δεν θα διαφοροποιηθεί από παλαιότερες ή φετινές συμμετοχές. Οπότε… ?

    Η τάση είναι το revamp σε ήχους των 80’s pop/disco. Άνετα θα έβλεπα το σημερινό ‘Stupid Love’ της Lady Gaga ως eurodance pop στη σκηνή της Eurovision για το 2020 !!!!!
    Το αναφέρω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης σε λίγα 24ωρα.

    ΥΓ Θα πρέπει όμως να αναφερθεί ότι η παραγωγή ενός τραγουδιού σήμερα έχει να κάνει με το budget και τα πνευματικά δικαιώματα δηλ. δισκογραφικές, παραγωγοί/studios, συνεργασίες ή αγορά για αποθηκευμένες ψηφιακές μουσικές λούπες κλπ κλπ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ