Σχεδόν επίσημο: Η Stefania στο Rotterdam με pop κομμάτι!

Λίγες μόλις ημέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, φαίνεται να έχει κλειδώσει η… απόφαση της ΕΡΤ, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας μας, όσο αφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας για τη Eurovision 2020! 

Επιβεβαιώνοντας όλες τις φήμες που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου μήνες, πηγές μας μάς αποκαλύπτουν πως τελικά ΕΡΤ και Στεφανία έχουν δώσει τα χέρια για το ταξίδι με προορισμό το Ρότερνταμ. Μάλιστα φαίνεται να έχει ήδη επιλεχθεί η νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη με τραγούδι pop ύφους σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος μετρά ήδη αρκετές επιτυχίες στην ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision. Στο πλευρό τους φαίνεται να είναι και ο Φωκάς Ευαγγελινός στο κομμάτι της σκηνικής επιμέλειας.

Αυτό που παραμένει άγνωστο προς το παρόν είναι το κομμάτι των στίχων του κομματιού καθότι δεν είναι ξεκάθαρο για το αν το κομμάτι είναι στην αγγλική γλώσσα αμιγώς ή όχι αλλά ούτε και το όνομα του/της στιχουργού.

Φυσικά, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο οι πηγές μας κάνουν λόγο για ζήτημα ελάχιστων ημερών μέχρι την ανακοίνωση αυτή.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση, η Στεφανία θα είναι η τέταρτη στη σειρά εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision γένους… θηλυκού!

Λίγα λόγια για τη Στεφανία!

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια. Tο πρώτο της single “Stupid Reasons” σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018 ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Turn around”. Στο χώρο της Eurovision η ίδια δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς! Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίσαμε τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας “Con Calma”.

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

Πηγή φωτογραφιών: https://stefaniamusic.eu/

95 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία στην Stefania μας!!! Από το γεγονός , ότι ο Κοντόπουλος είναι συνθέτης του τραγουδιού τότε θα είναι μια συμμετοχή συνολικά άκρως κατάλληλη για της Eurovision. Αν δεν κάνω λάθος η Stefania πρόκειται για την νεαρότερη εκπρόσωπό μας στον διαγωνισμό…

  2. Τα ονόματα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι πάντα ελπιδοφόρα, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι όποτε ο Κοντόπουλος πάει με την Ελλάδα καταλήγει με ότι πιο μέτριο, τετριμμένο και ανέμπνευστο έχει στο συρτάρι του. Ας περιμένουμε να ακούσουμε.

  3. Μου αρέσει πάρα πολύ η κοπέλα αυτή.
    Από το καλοκαίρι που την είδα στα mad είχα πει: μακάρι να πάει Γιουροβίζιον..
    Με ένα κομμάτι στυλ Καλομοίρα μας βλέπω να επιστρέφουμε στο τοπ 10

  4. Έλεος πια πάλι τα ίδια, το χαριτωμένο κοριτσάκι με το ποπ τραγουδάκι. Σίγουρος πάτος και Κοντόπουλος τώρα που αν δεν τ αρπάξει χοντρά μαζί με Φωκά θα δούμε τύπου Demy κατάσταση που αυτή τη φορά τελικό δεν θα δει. Γιατί και η Demy 10η πέρασε τελικό. Αντί να συνεχίσουν στη γραμμή που ξεκίνησαν πέρσι με πιο ψαγμένα πράγματα και να πάμε με Ίαν Στρατή και ένα τραγούδι στα μέτρα του. Να χαρούν με τον άντρα και οι φανς. Τι να πεις. Πάντως μην αποκλείετε να δείτε και κάποιον εθνικό τελικό γιατί έχουν πάει διάφορες προτάσεις στην Ερτ.

      • Αν περιμένετε να δείτε πάλι την Ελλάδα Τοπ10 θα περιμένετε πολλά χρόνια ακόμα. Όταν πέρσι η Βόρεια Μακεδονία με μια 90ς μπαλάντα έφτασε να κερδίσει τις επιτροπές για ν ακουστεί τ όνομα. Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα τι παίζεται συν ότι πια δεν μας θέλουν. Για να μην πω στα σχόλια των βίντεο της Γιουροβιζιον που κάθεστε και υποστηρίζεται χώρες τύπου Αλβανία,Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρωσία και άλλες οι οποίες κάθε χρόνο μας κλανουν κανονικά. Και έχουμε μία Μεγάλη Βρετανία που λίγους πόντους να της δίνουμε κάθε χρόνο θα χουμε πάλι τα 12αρια της γτ κανείς δεν τους δίνει σημασία. Συνεχίστε να γλυφετε εκεί που σας φτύνουν. Αλλά έτσι είστε ζήτουλες και να μας κάνουν μάθημα Γιουροβιζιον τώρα η Αλβανία και η Βουλγαρία, ρε που φτάσαμε. Χαχαχα που σας δουλεύουν κάθε χρόνο αδέρφια μας και 12 πόντοι και στο τέλος ψηφίζουν μεταξύ τους και μένουμε απ έξω εμείς.
        Όσο για πέρσι η Ντουσκα και το τραγούδι ήταν ανώτεροι πολλών άλλων χωρών αλλά το αποτέλεσμα ήρθε για τους λόγους που προείπα.
        Καλό πάτο με τη Στεφανια!

    • Το περσινό “ψαγμένο” ήταν ένα καλοφτιαγμένο μεν, αλλά mainstream τυπικό ποπ τραγούδι. Τα δύο στοιχεία που το έκαναν πιο εναλλακτικό, η χροιά της φωνής της Ντούσκα και η σκηνική παρουσίαση, στο live αποδείχτηκαν ακατάλληλα δοσμένα για τον διαγωνισμό και εν τέλει λειτούργησαν αρνητικά για το αποτέλεσμα.

    • Ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι κι εγώ! Φτάνει πια με τα άοσμα λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ αγόρι μου κοριτσάκια. Πίστευα ότι η περσινή μας συμμετοχή δε θα ήταν μια παρένθεση και ότι θα συνέχιζε η ΕΡΤ να ψάχνει πιο εναλλακτικές συμμετοχές. Αλλά μάλλον κάναμε λάθος. Πάλι στα ίδια στερεότυπα θα βαδίσουμε

  5. Λίγο ουρανοκατεβατη η συγκεκριμένη τραγουδιστρια εδώ στην Ελλάδα, δεν μ ενθουσιάζει τόσο η ιδέα εκπροσώπησης μας από αυτήν, μου φαίνεται τελείως “ξένη”.

    Αλήθεια, ελληνικά θα μιλάει;;;

  6. Ο τελικός πάλι θα αγνοείται… Άπειρη καλλιτέχνης με τραγούδι του Κοντόπουλου που όλο μπούρδες ψάχνει και θα ψάχνουμε πάλι τα εφέ που θα μας κάνουν πόλεμο οι ολλανδοί… Επιστροφή στην κανονικότητα θέλατε…

  7. Κοντόπουλος….σαν να λέμε This is love, Angels ,When the morning comes around, και να μη θυμηθώ τον Ρουβά τότε .
    Κρατάω επιφυλάξεις . Σαν ιδέα είναι καλή αλλά μη χαλάσει,πάλι, στην εκτέλεση

  8. Δημητρης Κοντοπουλος – pop – τραγουδιστρια…. μου ερχονται flashbacks απο το 2017. ΘΕΕ ΜΟΥΥΥ ΟΧΙΙΙΙΙ!!!

  9. Με τέτοια απευθείας ανάθεση είμαι 100% συμφωνη! Ωστόσο αν θυμηθούμε την Demy δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα η σύνθεση του Κοντοπουλου που στην κυριολεξία μας έδωσε το πιο αδιάφορο κομμάτι του. Καλή επιτυχία όπως και να χει, η Στεφανία είναι φρέσκια και ταλαντουχα.

  10. Καλη επιτυχια στο κοριτσι μπορει να ειμαι αντιθετος σε ολη αυτην την διαδικασια αλλα και παλι καλη επιτυχια… Ελπιζω ο κοντοπουλος και ο φωκας μην την χαντακωσουν οπως εκαναν στην demy…

    • α εσενα ο κοντοπουλος σε πειραξε??για την σκανδαλωση αναθεση σε μια εντελως αγνωστη δν εχεις να πεις κάτι?

  11. Μένω Ολλανδία κ έχω πληροφορίες από μέσα. Έχει κλείσει η Στεφανία. Και μάλιστα σε τελικο με Κύπρο κ θέση νούμερο 17-18. Θέλουν να πάει ο διαγωνισμός Ελλάδα λόγω 1821- 2021. Πάμε δυνατά.

  12. Καλο ακουγεται αλλα μόνο τα ονόματα δε λένε κάτι. Οταν δούμε τη συμμετοχή με το καλο, θα κρίνουμε.
    Εγώ θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή να δοκιμάσει και η ΕΡΤ να ανοίξει λίγο την επιλογή και γιατί όχι να διοργανώσει ανοιχτό τελικό.

  13. Τρίτη ανάθεση στο συνθέτη που πατωσε ρουβα και ντεμη και η τελευταία του ανάθεση ήταν μόλις το 2017. Φαίνεται δεν έχουμε άλλους στην Ελλάδα και καταφεύγουμε στο δίδυμο που άφησε το Αζερμπαϊτζάν στον ημιτελικό και αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μπράβο στη νέα κυβέρνηση. Εύγε.

    • Ο Κοντόπουλος είναι μια αποτυχία ναι, αλλά ο Φωκάς γιατί? Ήταν κυριολεκτικά ο λόγος που περάσαμε στον τελικό το 2017 και το 2018 έκανε ένα αδιάφορο τραγούδι σαν του Αζερμπαϊτζάν να τερματίσει ψηλότερα από Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα. Ο Κοντόπουλος να φύγει, ο Φωκάς να μείνει.

    • Το περσινο της Ρωσιας ο Κοντοπουλος το εγραψε και βγηκε top5. Μην λετε ανυποστατα χωρις να το ψαχνετε και λιγο.

    • Ουσιαστικά δεν μιλάνε για ανάθεση όπως το 2009 και το 2017, εφόσον δεν ανατίθεται σε έναν συνθέτη να γράψει όλα τα υποψήφια τραγούδια, αλλά επιλέγεται έστω εσωτερικά η πρότασή του ανάμεσα σε άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν.

  14. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο που γράφηκε παραπάνω, ότι ο Κοντόπουλος οπότε πήγε με Ελλάδα δεν είχε τα καλύτερα τραγούδια σε σχέση με τις συμμετοχές του με Ρωσία.
    Ρουβάς, Demy τα τραγούδια ήταν αδιάφορα…ειδικά της Demy!

    Ως επιλογή δεν με χαλάει ούτε είμαι υπέρ των δήθεν ψαγμενων τραγουδιών που τις περισσότερες φορές είναι υποκουλτούρα. Το ίδιο ισχύει και με τις εμφανίσεις…τραγικές επιλογές τσίρκου που επειδή θέλουμε να τις παρουσιάσουμε ως ποιότητα, τα χαρακτηρίζουμε ότι αποτελούν έμπνευση και πολιτισμό.
    Όχι…δεν θα πάρω!

    • Ούτε με τις άλλες χώρες στέλνει τίποτα της προκοπής τώρα τελευταία. Χ my heart και αποκλεισμός για το Αζερμπαϊτζάν και από απόλυτο φαβορί, τρίτος και καταϊδρωμένος με το Scream που αν δεν ήταν ο Sergey, το τεράστιο budget και οι διασυνδέσεις του Κιρκόροφ ούτε από μακριά δεν θα έβλεπε έστω και την τρίτη θέση.

      Φέτος βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι η περίφημη ομάδα έχει αναλάβει πακέτο Ελλάδα και Κύπρο. Με δύο άπειρα παιδάκια που θα τα κατευθύνουν όπως θέλουν.

  15. Αναμένουμε ακόμα ένα δείγμα άνοστης, ξεθυμασμένης ποπ τύπου X my heart ή This is love από γατούλα της Junior Eurovision που ξεπατικώνει Ariana Grande. Eπειδή η Μάλτα και η Λευκορωσία τα πήγαν τόσο καλά με κοριτσίστικη ποπ φέτος και είπαμε να τους βάλουμε εμείς τα γυαλιά που έχουμε και την τεχνογνωσία. Πολύ πιθανή επίσης μια μπαλάντα δια χειρός Κοντόπουλου για τον έτερο νεαρό ομογενή της Κύπρου, αφού τα προϊόντα του έχουν μείνει στα αζήτητα από άλλες χώρες.

    Δυστυχώς η ομάδα που παραμένει στην ΕΡΤ βγάζει μονίμως τα λάθος συμπεράσματα από κάθε της αποτυχία.

  16. Αναμενόμενο πιστεύω! Η μικρή είναι καλουλα πάντως, μπορεί να απογειώσει κάποιο καλό dance τραγούδι και αν έχει την σκηνοθετική καθοδήγηση του Φωκά, μπορεί να τα πάει πολύ καλά!

    Χορεύει, έχει σκηνική παρουσία, ειναι φωτογενής και όμορφη, και έχει καλή φωνή για ποπ τραγούδια! Καλή επιλογή αν θέλουμε να πάμε με dance, ξένο τραγούδι! Στηρίζω dream Team!

    Πρέπει να ακούσουμε το τραγούδι βέβαια.

    Καλή επιτυχία στην stefania και την Ελλάδα και καλή χρονιά σε όλους! Με την νεα χρονια εδω θα ειμαστε να τα λεμε!

  17. χαχχαχαχαχαχ
    συνταγη ντεμυ. κριμα. καμια εξελιξη. οτι εγινε με την ντεμυ θα γινει και με αυτη την αοσμη παρουσια μιας νεας αγνωστης τραγουδιστριας μια κλασικη ποπ συνταγη κοντοπουλου και φωκα. κριμα ερτ. δεν εχεις λαβει τα μηνυματα που ελαβες και κανεις καθε χρονο χαλια επιλογες. ειδατε οτι με αυτη τη συνταγη ντεμυ κοντοπουλο και φωκα δε μαςβγηκε. γιατι παλι το ιδιο?

  18. Ας περιμένουμε να ακούσουμε το τραγούδι, και το λέω εγω που δεν είμαι φαν ούτε του Κοντόπουλου ούτε του Φωκα ούτε της κοπέλας.

  19. Αν επιθυμείτε να μάθετε ακόμη περισσότερα και να εμπλουτίσετε τις πληροφορίες του ogae, μπορείτε να επισκεφθείτε το site eurovisionfun! Οι πληροφορίες του είναι πάντα έγκυρες! Να πω εδώ ότι η ομάδα της Stefania και η ΕΡΤ έχουν δουλέψει πολύ καλά! Απλά πρέπει να ακούσουμε την πρόταση ολοκληρωμένη Για να βγάλουμε συμπεράσματα!

  20. Κατ’αρχάς, ακόμα τίποτε δεν είναι επίσημο. Ωστόσο προσωπικά θεωρούσα πολύ πιθανό να μας εκπροσωπήσει η Λυμπερακάκη. Πρώτον γιατί θέλουμε να ενισχυσουμε τους δεσμούς μας με την διασπορά (το κατά πόσο αυτό γίνεται μέσω ή μόνο μέσω Eurovision είναι μια άλλη κουβέντα) και 2ον, διότι τυχαίνει να είναι μια πολύ καλή liaison το ότι η Στεφανία είναι γεννημα-θρέμμα της διοργανώτριας. Νομίζω για την ίδια είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Έχει ήδη κάποια καριέρα στην Ολλανδία (ντάξει όχι επιπέδου Anouk, μια κάποια καριέρα τελος πάντων, όχι απαραίτητα μέσω τραγουδιού αλλά και μέσω τηλεόρασης), συνεπώς είναι γι αυτήν ένα win-win situation. Αν πάει καλά, θα ανοίξει διαύλους και με Ελλάδα. Αν όχι, παραμένει σε αυτό που κάνει στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα άγνωστη ήταν άρα δεν έχει να χάσει κάτι.
    Απο ‘κει και πέρα, η Ελλάδα διήνυσε μια απο τις χειρότερες δεκαετίες της στην Eurovision. Νομίζω η μόνη χειρότερη ήταν τα ’80s, λόγω και των συνεχών απουσιών τότε βέβαια. Έχουμε πλέον στην πλάτη μας δυο αποκλεισμούς κοντά κοντά (2016 & 2018), ενώ έχουμε ξεπεράσει την χειρότερη μας θέση σε τελικό, ήταν η 20η και τωρα πια η 21η (αυτο με μεγάλο αστερισκο βέβαια γιατι άλλο 20ος στους 25 κι άλλο 21ος στους 41, υπάρχει μια διαφορά αντικειμενικά). Έχουμε να μπούμε 10αδα από το ’13 και 5αδα ή 3αδα από το 2008. Αυτά είναι γεγονότα. Το θέμα είναι τι κάνουμε από ‘δω και πέρα και πώς τα διαβάζουμε.
    Καταρχάς, είναι λάθος και φάνηκε ξεκάθαρα το ’19 να υπολογίζουμε σε καλό αποτέλεσμα μέσω των επιτροπών. Ναι, είναι αληθεια ότι η Ντούσκα ήταν 2η στις επιτροπές στον ημιτελικό. Αλλά, στον ημιτελικό οι επιτροπές έχουν κατατάξει ψηλά ουκ ολίγες ελληνικές συμμετοχές, ενδεικτικά θυμίζω:
    2012: ημιτελικός 3η θεση, τελικος 18η θεση
    2013: ημιτελικός 3η θεση, τελικός 14η θέση
    2015: ημιτελικός 3η θέση, τελικός 19η θέση
    2019: ημιτελικός 2η θέση, τελικός 14η θέση.
    Είναι σίγουρο ότι οι επιτροπές ψηφιζουν πιο χαλαρά στον ημιτελικό απ’ ο,τι στον τελικό, είναι διαφορετικό το διακύβευμα, αλλά είναι και θέμα δυσκολίας του ημιτελικού, και αναμφίβολα ο ημιτελικός της Ελλάδας το ’19 ήταν πολύ εύκολος.
    Μην ξεχνάμε όμως ακόμη ότι οι επιτροπές έχουν να βάλουν την Ελλάδα 10άδα απο το 1993(!), όταν ήταν ακόμα 100% ψηφοφορία επιτροπών. Όταν επανήλθαν το 2009, έκτοτε δεν μας έχουν βάλει ποτέ εντός δεκάδας, και η καλύτερή μας θέση είναι η 11η (2009 &2010). Καποιες φορές δίκαια, άλλες φορές παντελώς άδικα.
    Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι ο κόσμος ψηφίζει πιο αντικειμενικά, όχι απαραίτητα με μουσικολογικά κριτήρια, αλλά αν του αρέσει αυτό που βλέπει ψηφιζει μια χώρα, ασχέτως του αν πολιτικά διακειται υπέρ ή κατά της χώρας του. Αυτό δεν συμβαίνει στις επιτροπές. Το γιατί, δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Όμως σίγουρα, για ένα καλό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να βασιστούμε στην ψήφο των επιτροπών. Τό θέμα είναι ότι και τα αποτελέσματα του televoting την τελευταία δεκαετία δεν ηταν τα καλύτερα, ειδικά απο ένα σημείο και μετά, πιο αναλυτικά:
    2014: 14η θεση
    2015: 21η θέση
    2017: 16η θέση
    2019: 21η θεση
    Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 2 απο τις 4 άνωθεν περιπτώσεις η βαθμολογία του κοινού ήταν χαμηλότερη κι από αυτή των επιτροπών! (2015 & 2019).
    Τώρα το τι φταίει. Πολύ δύσκολο ερώτημα. Την 10ετία αυτή, σε αντιθεση με την προηγούμενη η Ελλάδα δοκιμασε πολλά είδη. Τα μόνα που απέδωσαν (στο κοινό τουλάχιστον) είναι όσα είχαν ένα κάποιο ελληνικό μοτίβο, αλλά όχι απαραίτητα ελληνικό στίχο, και πάντως ποτέ δεν δούλεψαν οι μπαλάντες, όλων των ειδών
    Άρα μια σταθερά για φέτος είναι το να απoφύγουμε την μπαλάντα, αλλά δεν το βλέπω ούτως ή άλλως να πηγαίνουμε με μπαλάντα
    Όσο για το staging, εγώ τον εμπιστεύομαι τον Ευαγγελινό, αλλά αν το τραγούδι δεν τραβάει δεν μπορεί να το σώσει, δεν είναι μάγος άλλωστε. Όσα τραγούδια διαχρονικά είχαν κάποιο potential τα ανέδειξε, κι όχι απαραίτητα απο ‘υπερδυνάμεις’ της Eurovision όπως Ρωσία-Ουκρανία (π.χ Μολδαβία 2018)
    Συνεπώς, κρατάμε το όχι μπαλάντα, κι ο Θεός βοηθός! Και προπαντός βέβαια μην πέσουμε στην παγίδα του ονόματος. Πολλοί άγνωστοι καλλιτέχνες διέπρεψαν στην Eurovision και πολλοί γνωστοί πήγαν άπατοι

    Καλή χρονιά να ευχηθώ και μια καλή χρονιά και όσον αφορά στην Eurovision!

    • Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με αυτό το σχόλιο εκτός από το κομμάτι με το Ελληνικό στοιχείο. Θεωρώ ότι αυτό το ελληνικό στοιχείο μας έχει φάει και μας έχει στιγματίσει με σκοπό να μας βλέπουν όλοι και να μην μας παίρνουν στα σοβαρά αλλά αντί για αυτό να είμαστε τσίρκο. Πέρσι η Ντούσκα προσπάθησε να το αντιστρέψει αυτό και θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό και να δείξουμε μεγαλύτερη ποικιλία στο διαγωνισμό σε σχέση με άλλες δεκαετίες.

  21. ” Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Αντε να ρθει η. ΝΔ να δούμε δόξες πάλι.” Περσινά σχόλια.
    Λοιπόν περιμένω τις δόξες με ΝΔ να γελάω μέχρι την επόμενη Γιουροβιζιον.

    • Βασικα οι κυβερνησεις δεν νομιζω οτι παιζουν ρολο πανω σε αυτο το θεμα ουτε πρεπει…. Η ΕΡΤ ειναι κατι ανεξαρτητο και το βλεπουμε ηδη αφου η φετινη ομαδα ειναι ιδια με την περσινη…. Οπωτε συγκριση σε κυβερνησεις και αυτα που στελνουμε δεν συγχαιουν καθολου και μπορει να γηνει αντιλυπτο και απο παλαιοτερα Δ.Σ

  22. Έξυπνη σκέψη της ΕΡΤ να πάει με Ολλανδέζα στην Ολλανδία. Θεωρώ ότι θα έχει τη στήριξη της χώρας της όσον αφορά αυτό που θα θέλει να παρουσιάσει. Μιλάτε μερικοί για τον Κοντοπουλο που ο άνθρωπος έχει γράψει σε όλη την ελληνική ποπ, έχει σαρώσει στην Eurovision με 2ες,3ες θέσεις και μια 1η στο κοινό. Αυτό που χρειάζεται είναι η πολύ καλή οργάνωση, πράγμα που δεν ξέρω αν έχει η ΕΡΤ ή όχι. Θέλει budget και επικοινωνία πως πάμε για κάτι πολύ καλό. Έχουμε χάσει πλέον τη στήριξη της Ευρώπης και θέλει διπλή και τριπλή δουλειά για να πετύχουμε κάτι. Έχω εμπιστοσύνη πάντως στη dream team, αν τελικά επιλεχθεί όλη ως ομάδα

  23. Την συγκεκριμένη τραγουδίστρια δεν την ξέρω καθόλου (την έμαθα από εδώ τις τελευταίες μέρες). Εύχομαι να υπάρχει ένα καλό τραγούδι που να είναι στα “μέτρα” της. Φωνητικά και σκηνικά.

    Όσο για το Team που θα πλαισιώσει την Στεφανία έχω να πω μόνο τα καλύτερα! Η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του διαγωνισμού θα επιμεληθεί την συμμετοχή μας. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να αισιοδοξώ!

    Για να δούμε…
    Καλή επιτυχία!

  24. Εάν όντως μας εκπροσωπήσει η συγκεκριμένη κοπέλα, μακάρι δλδ, θα μπούμε το 2020 πολύ δυναμικά στον διαγωνισμό!

    Πότε λέτε να γίνει η ανακοίνωση από την ΕΡΤ;

  25. Αναμενόμενο καθώς η πρόταση της Στεφανίας φαινόταν η πιο ολοκληρωμένη με ανθρώπους που έχουν εμπειρία πάνω στο πρότζεκτ. Τώρα ας αναλύσουμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Η Στεφανία οκ είναι φωτογενής, νέα, χαριτωμένη ότι ήταν και η Ντέμι δηλαδή( αν και η Ντέμι είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση και έλαμπε on stage ), δεν ξέρει να χορεύει όμως και φάνηκε στα mad όπου δεν μπορούσε να συγχρονιστεί με τις άλλες 2. Αυτό για ένα ποπ κομμάτι και μάλιστα χορευτικό είναι βασικό(αν πάει με χορευτικό). Οπότε θα πρέπει να στηριχτεί με μια χορογραφία και με μια σκηνική παρουσία προσαρμοσμένη στο σήμερα με σύγχρονα οπτικά μέσα . Ο Φωκάς έχει αποδείξει πως μπορεί να μας δώσει κάτι τέτοιο όμως με την κατάλληλη οικονομική στήριξη την οποία ας είμαστε ειλικρινείς, το 2017 δεν είχε. Οπότε δούλεψε ο άνθρωπος με ότι μέσα και χρήματα υπήρχανε διαθέσιμα εκείνη την χρονιά. Όσο για τον Κοντόπουλο τα τρία τραγούδια που είχε προτείνει για την Ντέμι νομίζω φάνηκε πως ήταν ότι είχε ξεμείνει από το συρτάρι του . Αντίθετα το too late που είχε γράψει επίσης για την Ντέμι ένα χρόνο αργότερα και το πάμε απ’την αρχή για την Τσαγκρινου εκτός Eurovision ήταν αρκετά πιασαρικα και πιο σύγχρονα. Οποτε το αν θα μας παρουσιάσει ένα σύγχρονο άκουσμα έχει να κάνει με το αν και πόσο έχει δουλέψει. Ελπίζω να έχει ετοιμάσει κάτι εκ νέου και να μην μας ξεπεταξει με ότι του έχει ξεμείνει . Όσο για το ότι η dream team έχει αναμειχθεί με τον Sandro Nikolas αυτό είναι μύθος ο Κοντόπουλος δεν έχει γράψει τραγούδι για αυτόν απλώς ο Κοκοτος πρότεινε τον Sandro στην Κύπρο. Η ομάδα της Στεφανία έχει προτείνει 3 τραγούδια δύο γραμμένα από τον Κοντόπουλο και ένα από Ολλανδούς δημιουργούς και από ότι φαίνεται ταιριάζουν στο κλίμα της esc. Από κει και πέρα παίζουν ένα σωρό πράγματα ρόλο για το αν θα πάμε καλά(οικονομική στήριξη, οργάνωση , νέες ιδέες, πολύ δουλειά, διασύνδεσεις, τύχη) αν τελικά η ερτ επιλέξει την Στεφανία. Το ότι οι Ευρωπαίοι δεν μας γουστάρουν (αν ισχύει αυτό τελικά ) είναι μπούρδες. Ας στείλουμε μια φορά κάτι ολοκληρωμένο και καλα σκηνοθετημένο on stage με ένα performer που να μην ψάχνουμε με κιάλια να τον βρούμε λόγω της αδιαφόρης του σκηνικής παρουσίας …και μια χαρά θα τα πάμε .

  26. Αρχικά να ευχηθώ και γω καλή επιτυχία και μακάρι τελικό και top10 φέτος. Μετά από τόσα χρόνια που καταλήγουμε στη δεξιά πλευρά του βαθμολογικού πίνακα και ας μην ξεχάσουμε τους 2 αποκλεισμούς τη χρειαζόμαστε. Ας ελπίσουμε σε κάτι καλό που η Stefania θα μπορεί να ανταποκριθεί. Από την άλλη έχω κ γω τις αμφιβολίες μου και συμφωνώ με τα σχόλια για τη dream team. Είμαι φαν και Κοντόπουλου και Φωκά εννοείται.Αλλά αν θυμηθούμε τη Demy και την Aisel δημιουργούνται επιφυλάξεις.
    Ας ακούσουμε πρώτα τις επίσημες ανακοινώσεις της Ερτ και φυσικά το τραγούδι και βλέπουμε. Και καλή χρονιά σε όλους!

  27. Σε μια αλλη αντίστοιχη σελίδα γράφουν πως υπάρχουν 3 τραγούδια. Ενα απο κοντοπουλο, ενα απο τους Arcade ( πολυ ποιοτική και αξιόλογη δουλειά σε ολα τα τραγούδια τους ) και ενα απο ολλανδική ομαδα. Ξερει κανεις αν ισχύει;

  28. Νταξει τι να πω.. Δεν εχω να πω κατι… Απλα η ΕΡΤ φοβαται καθε χρονο μηπως και κερδισει και στελνει οτι πιο ακυρο υπαρχει? Αυτο μαλλον.. Κατ αρχας με Κοντοπουλο δε κανουμε τιποτα.. Εμενα προσωπικα δε μου αρεσαν ποτε τα τραγουδια που φτιαχνει ουτε με τον σεργκει λαζαρεφ.. Για το this is love δε το συζητω καν βλεπετε.. Καλη 20-26 θεση.. Και αν περασουμε τελικο δηλαδη και ευχαριστω να πουμε..

  29. Ο ένας σας ξινίζει και ο άλλος σας βρομάει… Κλασσικά πράγματα κάθε χρόνο τέτοια εποχή… Η Στεφανία είναι άγνωστη και άπειρη.. So what? Μήπως τον νοιάζει τον μέσο Ευρωπαίο που ψηφίζει;; Blanche, Kostov στα ίδια με τη στεφ ήταν και έσκισαν… Το τραγούδι να είναι καλό και να γίνει σωστή δουλειά μέχρι το Ρότερνταμ! Η κοπέλα είναι κουκλαρα και φωνάρα.. Καλή επιτυχία!!

  30. Και τις 2 φορές που πάτωσε ο Κοντόπουλος, ήταν με χαζοχαρούμενο pop τραγούδι ερμηνευμένο από γυναίκα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο επιμένει να δοκιμάσει για 3η φορά την ίδια συνταγή.

  31. Και για να τεκμηριωσω και το προηγουμενο μου σχολιο γιατι οι αισιοδοξοι θα αρχισετε να μου την λετε.. Ειναι η στεφανια οτι καλυτερο εχει να δειξει η Ελλαδα αυτη την στιγμη στο εξωτερικο?? Που ειναι οι γνωστοι τραγουδιστες? Που ειναι η μαλου, ο fy, ακομα και η Josephine η καποιος απ αυτους τελως παντων.. Και τον Ιαν χιλιες φορες θα τον προτιμουσα απο μια “Στεφανια”… Τελος, και το 2018-2019 αισιοδοξοι μου δεν ειδα να επαληθευεστε..

  32. Αν πάει όντως, καλή επιτυχία! Πιστεύω ότι αν υπάρχει το κατάλληλο μπάτζετ, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχω ένα καλό και ένα κακό να πω. Το καλό είναι ότι η Στεφανία είναι νέα και γνωστή στην Ολλανδία, ενώ το κακό είναι ότι αν τα πάει χάλια, η καριέρα της θα σταματήσει να έχει άνοδο, όπως και της Demy, που από εκεί που ήταν τοπ, δυστυχώς μετά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, δεν είναι και στα καλύτερά της… (δεν είμαι μάντης, όπως πολλοί που γράφουν σχόλια, δεν μπορώ να ξέρω αν το τραγούδι θα είναι καλό)…

  33. Η ομάδα της Stefania Πριν στείλει τα τραγούδια στην ΕΡΤ διαμόρφωσε ένα focus group (HoD’s, δημοσιογράφοι), καλλιτέχνες που πήγαν στο διαγωνισμό, στιχουργοί, σκηνοθέτες κλπ… άκουσαν τα τραγούδια και έστειλαν την γνώμη τους! Έπειτα τα τρία δημιουργήματα και και οι γνωμες των ανθρώπων αυτών στάλθηκαν στην ΕΡΤ με σκοπό να αποφασίσουν με βάση τα τραγούδια και με βάση την άποψη όλων αυτών των ανθρώπων! Ουσιαστικά έγινε κάτι σαν κι αυτό που έκανε η Ελβετία πέρισυ με την αλλαγή ότι ο καλλιτέχνης επιλέχθηκε αλλά άκουσαν τα τραγούδια! Φέτος λοιπόν έχει γίνει σωστη δουλειά όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο! Και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε αυτή η τακτική! Απλά ήθελα να τα πω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

    • Ασε μας μωρε Better Love… Εχει παρει η ΕΡΤ το ιδιο σοβαρα τον θεσμο οπως η τηλεοραση της Ελβετιας;;; Μην ακουω χαζα και φετος.. Πατο ειπαμε….

      • Αγοράκι/κοριτσάκι μου, ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει! Πατο δεν είπαμε, ποιος το είπε? Εσύ και άλλοι 5-6? Να σου θυμίσω σε περίπτωση που ξεκίνησες πρόπερσι να παρακολουθείς πως η Ελβετία δε περνούσε τελικό μέχρι το 2018 και μετά έγινε το τσουπ! Επιπλέον είμαστε όλο αντιρρήσεις, γυναίκα δε θέλετε, ανδρα δε θέλετε, συγκρότημα δε θέλετε, μεγάλο άνθρωπο δε θέλετε, μικρό δε θέλετε και τι να στείλουμε το σκύλο μου που ψοφησε πέρσι? Έχω κουραστεί να διαβάζω σχόλια σαν και τα δικά σου και στο φινάλε επειδή αρκετοί την λένε στους αισιόδοξους, το μόνο που έχω να απαντήσω είναι πως εμείς τουλάχιστον βλέπουμε τα πάντα από την θετική τους πλευρά Και δεν σπεύδουμε ούτε να κραξουμε ούτε να βγάλουμε βεβιασμένα συμπεράσματα! Η αβρότητα είναι αρετη σημαντική και δυστυχώς αρκετοί σήμερα δε την διαθέτουν! Ελπίζω να σε κάλυψα! Καλή συνέχεια!

      • Καλά διαβάζω τα σχόλιά σου και είσαι σαν μια γιαγιά. Οι γιαγιάδες ξέρεις τι κάνουν? ΚΡΑΖΟΥΝ ότι δεν ξέρουν για χομπι. Δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση αν είσαι όντως.
        Αλήθεια το 43 τι είναι? Η ηλικία σου ή η χρονιά που γεννήθηκες?

      • H Ελβετια εστειλε 1 (!) Καλο τραγουδι στα 20 χρονια και παιρνει σοβαρα τον διαγωνισμο;;;;;;;;;;;; Χαχαααααα

    • Εγω αυτο που βλέπω παντα εδω μεσα ειναι οτι την λετε στους απαισιοδοξους και αδικα μπετερ λοβ μου γιατί πάντα εμείς βγαίνουμε οι σωστοι τελικά… Και το 2018 και το 2019 οι αισιόδοξοι πήρατε μη πω τι, με τον αποκλεισμό και την 21η θεση… Και ποιος ειπε οτι δε θέλαμε άντρα? Εγω αυτής της άποψης ήμουν μετα απο τοσες συμμετοχές θηλυκού γένους… Μην λες λοιπόν χωρίς να ξέρεις.. Με τον Ιαν πχ δε θα ειχα θεμα.. Και επίσης εσύ YGGTFOH κανω έτσι γιατί ο διαγωνισμός μου αρέσει παρα πολυ αλλα δυστυχώς η ΕΡΤ μας τρολάρει και να σου πω κατι το έχω βαρεθεί αυτο το πράγμα εγω δε θα ξαναδώ Γιουροβίζιον φέτος… Και το 43 ειναι ο ιδανικός αριθμός συμμετοχών για μενα (όπως το 2018) και όχι η ηλικία μου….. Αμέσως να μου την πείτε… Εγω δεν έβρισα κανέναν σας απλα ειμαι ρεαλιστής…

      • Εγω απλά είπα τα γεγονότα ως έχουν και τίποτα παραπάνω! Δε με ενδιαφέρει τι λένε οι απαισιόδοξοι και κοίτα πόσο με νοιάζει που πατήσαμε φέτος! Εγώ το τραγούδι το εκτίμησα και το αγαπώ και θα αγκαλιάσω και τη φετινή συμμετοχή εφόσον μου αρέσει το τραγούδι! Καλή χρονιά!

      • Το 2018 ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως ήταν αισιόδοξοι πριν τις πρόβες και εξίσου ΟΛΟΙ έπαψαν να είναι αισιόδοξοι μετά τις πρόβες. Το 2019 ήταν μια μεγάλη αδικία (όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες – π.χ. Μάλτα, Τσεχία κλπ) σαν χρονιά αλλά το γεγονός ότι δεν τα πήγε καλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν μια πολύ καλή και ποιοτική εμφάνιση και στην τελική αυτό είναι που μετράει (ακόμη ακούω το Better Love και το προτιμώ πολύ περισσότερο από ότι συμμετοχές που μας πήγαν στη 10αδα τύπου Yassou Maria, OPA).
        Τώρα η ΕΡΤ πως σε τρολλάρει? Επειδή στέλνει άτομα τα οποία δεν ξέρεις και επειδή δεν είναι διάσημα? ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019! Και όχι μόνο ο νικητής αλλά και ο 2ος. Και οι δύο άγνωστοι, και οι δύο τερμάτισαν ψηλότερα από την Τάμτα και τον Darude που είναι γνωστά ονόματα και ξέρεις γιατί? Γιατί είχαν πολύ αξιοπρεπείς συμμετοχές. Και αυτό μετράει. Το πακέτο που έχεις. Όχι το ποιός είσαι στη χώρα σου.
        Και επίσης πρόσεξε τις αντιφάσεις σου γιατί από τη μια λες τον εαυτό σου απαισιόδοξο και από την άλλη ρεαλιστή (απαισιόδοξος είσαι) και από τη μια λες ότι σου αρέσει πολύ ο διαγωνισμός και από την άλλη ότι δεν θα τον ξαναδείς (χωρίς να ξέρουμε τίποτα για τη συμμετοχή, LoL)

      • YGGTFOH κατ αρχάς στην προκειμένη περίπτωση η απαισιοδοξία ταιριάζει απόλυτα με τον ρεαλισμό γιατί η επιλογή που μάλλον εκανε η ΕΡΤ (γιατί δεν είναι σίγουρο ακόμα) δεν είναι καλή… Επίσης οταν σου αρέσει τοσο πολυ ο διαγωνισμός οσο εμενα και η χώρα σου κάνει λάθος επιλογές εδω και μια δεκαετία σχεδόν, φτάνεις στο αμην και λες οτι ίσως να μην τον ξαναδείς… Δε σημαίνει οτι θα το κάνεις κιόλας.. Τέλος, το γούστο είναι υποκειμενικό πράγμα εσενα σου αρέσει το better love και καλα κανεις εγω όμως απο την αλλη ποτέ δεν το αγάπησα. Ελπίζω να σε κάλυψα

      • YGGTFOH συγκρίνεις την διαδικασία επιλογής της Ιταλίας με την δική μας?? Η ιταλια κάνει ολόκληρο διαγωνισμό για το ποιος θα πάει βάζει budget και γενικά δεν θεωρεί τον διαγωνισμό τσίρκο οπως καταβάθος τον θεωρεί η ΕΡΤ και συμμετέχει μόνο και μονο για την τηλεθέαση…. Αυτο προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους σας.. Την στιγμή που κάποιες χώρες θεωρούν έχουν πάρει στα σοβαρά τον διαγωνισμό η Ελλάδα δεν το έχει κάνει .,και ούτε το τραγούδι μας να περιμενετε να είναι καλο.. Σίγουρα θα ειναι μια μετριότητα του Κοντοπουλου επειδή φοβάται η ΕΡΤ μην κερδίσουμε… Η μηπως πιστεύετε οτι θα βάλει λεφτα η ΕΡΤ για την σκηνική παρουσία.. Παιδιά την ιδια συνταγή ειδαμε και το 2017… Γι αυτό σας λεω

      • YGGTFOH Αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι δεν με νοιαζει απαραιτητα να ειναι γνωστος ο καλλιτεχνης.. Βολευομαι και με εναν λιγοτερο γνωστο.. Για παραδειγμα η επιλογη του Sandro για την Κυπρο μου φαινεται καλη μεχρι στιγμης και, περιμενω να ακουσω το τραγουδι!!! Αυτο που νοιαζει εμενα ειναι η προσεγγιση του θεματος… Φαινεται ποιες τηλεορασεις το εχουν παρει θερμα και ποιες οχι… Η ΕΡΤ κανει την ασφαλη επιλογη να στελνει μια μετριοτητα για να περναει ισα ισα τελικο και να μην πηγαινει πολυ ψηλα.. Την στιγμη που η Κυπρος, η Ιταλια, η Ρωσια και αλλες χωρες το παλευουν καθε χρονο. Ελπιζω να καλυψα και τους δυο σας δεν εχω να πω κατι αλλο.

    • EscGR μιλαω για το 2019 και φετος παιδια!!!!! Παρ’ολα αυτα να υπενθυμισω οτι και το 2017-2018 ειχαν στειλει καλα κομματια αλλα χαθηκαν στους δυσκολους ημιτελικους.

  34. ευελπιστω να μην ισχύει το παραπάνω δημοσιευμα!θεωρω απολυτως απαράδεκτο να γινεται αναθεση κ πάλι σε μια κοπελιτσα αγνωστη στο ευρυ κοινό που μεχρι περυσι πηγαινε στην τζουνιορ με την ολλανδία…ε ελεος……κ αντε περυσι οσο κι αν δν μαρεσε η ντουσκα τουλαχιστον ειχε μια ιδιαιτερη φωνη, φετος ακομη δν εχω ανακαλυψει κατιστην στεφανία….κρίμα νομιζω ηρθε η ωρα να μην ξανασχοληθω με τον διαγωνισμο!!νομιζω πλεον οτι η ερτ μας δουλευει κανονικα κ με το νόμο…

  35. Εχουμε πολλους καλους συνθετες αλλα δυστυχως δεν τους ενδιαφερει ο διαγωνισμος. Εγω πιστευω πως το καλυτερο που θα μπορουσε να κανει η ΕΡΤ εφοσον απο την εμπειρια των τελευταιων διαγωνοιαμων εχουμε πειστει οτι περισσοτερο ρολο θα παιξει το τραγουδι παρα μια πληθωρικη σκηνη ειναι ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΘΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΕΜΝΗΣ ΓΕΝΕΟΔΩΡΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ. Δηλαδη το μπατζετ που ριξαμε περυσι στην σκηνη να παει στο κομματι και να παμε με απλη σκηνικη συνειδητα. Απο εκει και περα η επιτροπη ας επιλεξει 3-5 κομματια που θα ερμηνευθουν live σε μια βραδια και ας επιλεξει ο κοσμος.

  36. Πάλι ανάθεση σε άγνωστους; Ο κόσμος δεν έχει στείλει ΠΟΤΕ τραγούδι που δεν πέρασε τελικό, ΠΟΤΕ! Από τότε που ξεκίνησαν οι αναθέσεις μας γλεντάει ο κάθε πικραμένος. Και στην τελική ποια είναι η κοπέλα;

  37. Ας προσθέσουμε στα θετικά την οικονομία που κανει η ΕΡΤ αφου δεν εχει να πληρώσει πολλα αεροπορικά και ξενοδοχεία ??

  38. Το γέλιο είναι ότι στην Ευρώπη όταν ακούν ότι μια συμμετοχή την έχει αναλάβει η Dream Team, αδημονούν να ακούσουν και να δουν την συμμετοχή αυτή on stage.
    Εδώ αντι να έχουμε το ίδιο και παραπάνω ενδιαφέρον, υπάρχουν μερικοί “φαν” που δεν τους θέλουν. Ευτυχώς απ’ ότι βλέπω δεν είναι η πλειοψηφία και αν κρίνω απ’ αυτά που γράφουν (κάποιοι απ’ αυτούς) είναι και μικροί στην ηλικία και ίσως δεν θυμόνται πολύ καλά κάποια πράγματα και λένε ό,τι ακούνε.

    Προσωπικά χαίρομαι πολύ για την επιλογή αυτή. Τώρα το πόσο καλά θα πάμε στον διαγωνισμό θα κριθεί αφενός από το τραγούδι και αφετέρου τι και πως θα παρουσιαστεί στη σκηνή.
    Αυτοί που προεξοφλούν “πάτο” από τώρα, είναι απλά κακεντρεχείς και τίποτ’ άλλο. Και το λέω αυτό γιατί δεν ξέρουν απολύτως τίποτα για την συμμετοχή (τραγούδι – παρουσίαση ). Περιμένετε βρε παιδιά να ακουσουμε πρωτα το τραγούδι και μετά “μαυρίστε”… Κρατήστε τουλάχιστον προσχήματα!

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα αυτή είναι συνολικά η πιο πετυχημένη στην ιστορία της Eurovision. Και δεν το λέω εγώ που μου αρέσει η δουλειά τους, αλλά τα αποτελέσματα που έχουν φέρει. Το ότι υπάρχουν και κάποια άσχημα αποτελέσματα, τα οποία είναι ελάχιστα σε σχέση με τις νίκες και τα top10 που έχει στο ενεργητικό της, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι. Ίσα – ίσα θα πρεπε να μας κάνει χαρούμενους.
    Τώρα, αν μερικοί προτιμούν να κοιτούν τις εξαιρέσεις (άσχημα αποτελέσματα – θεσεις) και όχι τον κανόνα (καλές εως εξαιρετικές θέσεις – αποτελεσματα), αυτό δείχνει τον τρόπο που σκέφτονται οι ίδιοι και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιχείρημα για να δικαιολογήσει την απαισιοδοξία τους και την μαυρίλα…

    Όσον αφορά την ΕΡΤ, το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να πάρει πιο σοβαρά τον διαγωνισμό σε όλους τους τομείς. Και κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Το θεωρώ παράλογο να μην δίνει χρήματα για κάτι που της δίνει τεράστια τηλεθέαση και να μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες σε προγράμματα και προιοντα που δεν έχουν το ανάλογο ενδιαφέρον του κοινού.

  39. Δεν με ενδιαφέρει ένας καλλιτέχνης αν είναι γνωστός ή όχι αλλά αν είναι καλός σ΄αυτό που κάνει. Υπάρχουν ονόματα γνωστά με αμφιβόλου ποιότητας ικανότητες και δυνατότητες και άγνωστοι ταλεντάρες. Η Στεφανία φαίνεται καλή για το είδος της (το οποίο δεν με τρελαίνει) αν και δεν την έχω ακούσει live. Στα συν της η προηγούμενη εμπειρία της έστω και στην γιουροβίζιον τζούνιορ. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο πάνε καλά στον θεσμό των ενηλίκων πρώην συμμετέχοντες στην τζούνιορ στατιστικά.

    Οι επιφυλάξεις μου είναι για τον Κοντόπουλο που δεν μου εμπνέει σιγουριά. Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ένα πολύ basic ποπ κομμάτι τύπου “Too Late” της Demy. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει γράψει στην καριέρα του και κάποια καλά κομμάτια. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι έχουν οικειοποιηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τον διαγωνισμό και δεν μιλάω μόνο για Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. Τα ίδια και τα ίδια ονόματα ξανά και ξανά. Θα προτιμούσα κάτι καινούριο σε δημιουργούς.

    Από κει και πέρα πλέον τον διαγωνισμό τον βλέπω χωρίς ιδιαίτερο πάθος σχετικά με τις θέσεις και τα αποτελέσματα γιατί έχει χάσει την αξιοπιστία του και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Σημασία έχει για μένα να υπάρχουν καλές συμμετοχές για τα γούστα μου και ας πατώσουν. Θα εμπλουτίσουν την palylist μου και αυτό μου αρκεί.

    Καλή επιτυχία ότι κι αν γίνει, περιμένω επίσημες ανακοινώσεις και φυσικά το κομμάτι.

  40. Σήμερα διάβασα, ότι κάποιο από τα πιθανά τρια τραγούδια της θα έχει ελληνικό στοιχείο! Ζουρνάδες και λύρα! Χμμμ…

    Δεν ξέρω αν αυτό θα επιλεγεί (ίσως) αλλά αρέσει στην επιτροπή και ίσως το επιλέξουν!

    Στα αγγλικά είναι όλο, άλλα έχει και ελληνικούς ήχους, βαλκάνιους, με τα ανάλογα μουσικά όργανα! Εχει ενα ενδιαφέρον όλο αυτό, αρκεί να μην το κάψουν! ! Θα δούμε!

  41. OXI παλι Κοντοπουλος και Φωκας, ουγκ… Ολο τα ιδια και τα ιδια, και οι δυο εχουν στερευσει απο εμπνευση προ πολλου.

  42. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι γινεται απευθειας αναθεση σε αγνωστους καλλιτεχνες οταν μια φουρειρα παρακαλαγε και της λεγανε συνεχεια οχι. Γιατι κατι παιδακια που δε τα ξερει η μανα τους χωρις καμια σοβαρη καριερα παιρνουν εισιτηριο απευθειας αναθεσης; Τι καλυτερο εχουν οι αργκο,τερζη,ντουσκα και στεφανια απο την καθε φουρειρα? Με ποιο κριτηριο γινεται απευθειας αναθεσης; Δε ντρεπομαστε που η Αλβανια κανει τοσο μεγαλο εθνικο τελικο και εμεις παμε με απευθειας αναθεσεις σε κοριτσακια που δε τα ξερει κανεις; απλα ντροπη και το αποτελεσμα δεδομενο. δυστυχως η ερτ απαξιωσε το πιο καλο της προιον. κριμα και παλι κριμα. Χιλιες φορες να πηγαινε μαλου, μελινα μακρη, μελισσες, τσαγκρρινου, ζοζεφιν, αδρομαχη κλπ παρα η ολλανδεζα που δε τη ξερει κανεις. αποκλεισμος αλλιως θεση 18-21.

    • γιατι υποτίθεται ότι ι αργκο, τερζη, ντουσκα και στεφανια είναι έλληνες, κάτι που η φουρέιρα δεν είναι. και αν τη στέλνατε ο μισός ελληνικός πληθυσμός και, (που δεν είναι και καθόλου εθνικιστής…) θα ξεσηκωνόταν που αλβανίδα εκπροσωπεί την ελλάδα. όσο για τους μαλου, μελινα μακρη, μελισσες, τσαγκρρινου, ζοζεφιν, αδρομαχη πο γράφεις, σόρρυ αλλά τους κόβω ούτε για κατάλληλους (από εμπειρία ή φωνή) ούτε με καμιά ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα… πχ προσωπικά μόνο τις μέλισσες ξέρω και δε μου αρέσουν κιολας…

      • Ρε Γιώργη παρε μια στροφαρα για να συνέλθεις αγορι μου.. Τι λες?? Σιγα μην ξεσηκωνοντουσαν οι έλληνες επειδή τους εκπροσωπεί η φουρέιρα στη Γιουροβίζιον.. Εδω δεν έχουν ξεσηκωθεί για αλλα και αλλα.. Αλλη όρεξη δεν είχαν ? επίσης τι φάση οκ άποψη σου αλλα οι μέλισσες αρεσουν σχεδόν σε όλους

  43. τη βρισκω εξαιρετικη ιδεα.
    Ο,τι τραγουδι και οσο ταλαντουχο τραγουδιστη και να στειλουμε πλεον δεν προκειται να ψηφιστουμε ως χωρα εκτος κι αν ασχοληθουν μαζι μας γενικοτερα, οπως εγινε και με την φουρειρα που περα απο την καλη της σκηνικη παρουσια ασχοληθηκαν με τα μαλλια της, την ιστορια της, τα ρουχα της και παει λεγοντας. Η Στεφανια ηδη συζητιεται, πχ καιρο τωρα oi wiwi bloggs εκαναν αρθρα γι αυτην, η dream team θα συζητηθει, και θα ξαναθεωρηθουμε οτι το βλεπουμε σοβαρα. Τωρα αν το τραγουδι μας ειναι τελειως φολα και στην παρουσιαση μας ξαναρχισουμε οτι τα ευτηματα μας δεν δουλεψαν και οι κακοι ολλανδοι δεν τα αφησαν να λειτουργησουν ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

  44. Πολυ καλη επιλογή!!! Μια ανερχόμενη καλλιτέχνιδα με καριέρα στην διοργανώτρια μας χώρα, Ολλανδία!! Φωνάρα επίσης!! Τελος, εαν ο Κοντόπουλος κάνει κατι καλο (οχι ότι το this is love δεν ηταν αριστούργημα) και υπάρχει και το κατάλληλο budget για την σκηνική παρουσία τοτε θα σκίσουμε!!! Παμε δυνατά! Γιουροβιζιον!!!! Athens 2021!

  45. Η ιστορια επαναλαμβάνεται. 2008 και 2009 στειλαμε γνωστους καλλιτέχνες (Καλομοίρα, ρουβα) και το 2010 ηταν να παει η κατετινα Αυγουστάκη (ελληνοβελγιδα που εκανε καριερα στο εξωτερικο)
    2018 και 2019 παλι γνωστοι (φουρειρα, ταμτα) και 2020 λενε οτι θα παει η stefania (ελληνολανδεζα που κανει καριερα στο εξωτερικο)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ