?? ΚΥΠΡΟΣ: 120 τραγούδια υποβλήθηκαν για τη Eurovision 2020!

Όπως είναι γνωστόν, μετά την επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα στη Λισαβόνα με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά και τη συμμετοχή πέρσι ενός δημοφιλούς ονόματος, όπως ήταν η Τάμτα, το ενδιαφέρον των μέσων, ελληνικών και ξένων, για την Κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision 2020 είναι αυξημένο. Η Κυπριακή δημόσια τηλεόραση του ΡΙΚ έχει πάρει σοβαρά το project Eurovision και με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα προετοιμάζεται για το διαγωνισμό του Ρότερνταμ τον προσεχή Μάϊο.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό είναι ότι το ΡΙΚ θα προχωρήσει για μια ακόμη χρονιά σε απευθείας ανάθεση σε κάποιον καλλιτέχνη. Η ονοματολογία ήδη έχει φουντώσει, κυρίως μέσα από προθέσεις που έχουν δημοσιοποιήσει στα τηλεοπτικά μέσα ορισμένοι καλλιτέχνες ή έχουν εκδηλώσει οι δισκογραφικές εταιρείες τους.

Τι όμως ισχύει από όλα όσα ακούγονται; Ποιο το ενδιαφέρον φέτος για τη συμμετοχή της Κύπρου από συνθέτες και καλλιτέχνες; Που βρίσκεται η διαδικασία της επιλογής εκπροσώπου για τη Eurovision 2020;

Πληροφορίες του OGAE Greece αναφέρουν ότι στο ΡΙΚ έχουν υποβληθεί 120 τραγούδια για τη συμμετοχή στο Ρότερνταμ! Το ΡΙΚ έχει προχωρήσει σε μια short list από αυτά και σύντομα αναμένονται αποφάσεις για την επιλογή του τραγουδιού.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το ΡΙΚ προσανατολίζεται σε εκπροσώπηση από άνδρα καλλιτέχνη, ο οποίος θα επιλεγεί με βάση το τραγούδι και στη βάση των προτάσεων που έχουν γίνει από μάνατζερς, καλλιτέχνες αλλά και γνωστούς συνθέτες.

Σχεδόν 6 μήνες, λοιπόν, πριν την Eurovision 2020 και ακόμα λιγότερους μέχρι την κατάθεση του τραγουδιού από τις συμμετέχουσες χώρες (που φέτος είναι 41) φαίνεται ότι οι διεργασίες στο ΡΙΚ συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, χωρίς να αποκλείεται στο τέλος η επιλογή ενός ονόματος-έκπληξη για την Κυπριακή συμμετοχή.

Για όλα τα νέα της Eurovision αλλά και της επιλογής εκπροσώπου της Κύπρου στο Ρότερνταμ μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κυπρος μια χαρα τα παει και ειναι πολυ κοντα στη στιγμη που θα παρει και τη νικη. και με φουρειρα και με ταμτα η Κυπρος πηγε εξαιρετικα καλα. φετος πρεπει να παει αντρας με δυνατο ποπ να γινει χαμος.

  2. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω τόσο να στείλουν τον Ίαν γιατί θέλω να τον στείλουμε εμείς.

  3. Η Κύπρος ακολουθεί τη σωστή μέθοδο φέτος. Πρώτα επιλέγει το τραγούδι και μετά τον κατάλληλο τραγουδιστή, και όχι ανάποδα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ