Εν αναμονή αποφάσεων στην ΕΡΤ για την Ελληνική συμμετοχή!

Βρισκόμαστε περίπου δύο μήνες αφότου η Ελλάδα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ κατέθεσε επισήμως την αίτηση συμμετοχής στην Eurovision 2020. Μέσα σε αυτό το διάστημα πολλά έχουν ειπωθεί και ακόμα περισσότερα έχουν γραφτεί για το τι μέλλει γενέσθαι με την Eλληνική συμμετοχή. Κεντρικό σημείο όλων αυτών είναι περισσότερο ο τρόπος επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ, παρά η ονοματολογία, αν και τις τελευταίες μέρες επανεμφανίσθηκε το όνομα της αγαπημένης πολλών Eurofans, της Καλομοίρας.

Αυτό που έχει δηλωθεί επισήμως από πηγές της ΕΡΤ, όπως από την κα. Μαρία Κουφοπούλου, τη Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της δημόσιας τηλεόρασης και αρχηγό της Ελληνικής αποστολής στο Τελ Αβίβ, είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, αλλά γίνονταν σε τακτικά διαστήματα συναντήσεις των υπευθύνων και συζητήσεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή. Υπάρχει, φυσικά, ενδιαφέρον από καλλιτέχνες ή συνθέτες όπως αποκαλύφθηκε, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποφάσεις δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι περισσότερο.

Αυτό που προέκυπτε ως συμπέρασμα είναι ότι φέτος υπάρχει διάθεση για αλλαγές σε σχέση με τον περσινό τρόπο επιλογής, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει μεταξύ των άλλων ακόμα και η ιδέα ενός εθνικού τελικού, πιθανόν σε δύο μέρη όπως ειπώθηκε… Αλλά όλα αυτά ήταν σκέψεις και τίποτα δεν αποκλείει εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον!

Αυτό που υπάρχει ως δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί. Χαρακτηριστικά η κα. Κουφοπούλου μας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι νεώτερο, δηλώνοντας: «η συμμετοχή στη Eurovision είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς όλων μας, αλλά χρειάζεται τον χρόνο που της αναλογεί. Οι Διεθνείς Σχέσεις της ΕΡΤ ασχολούνται και με πάρα πολλά άλλα πράγματα όπως και ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς». Ενώ σχετικά με την φημολογία για το ενδιαφέρον της Καλομοίρας και φέτος για συμμετοχή στη Eurovision, ανέφερε ότι πέρα από όσα ακούσαμε όλοι «δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφόρηση σχετικά με αυτό».

Οι επικείμενες αλλαγές στην ΕΡΤ

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Γαμπρίτσος προχωρούν σε αλλαγές στις Διευθύνσεις των Τμημάτων της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει επαναξιολόγηση όλων των Διευθυντών, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές προσώπων. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι υπάρχοντες διευθυντές παραμένουν στις θέσεις τους ως μεταβατικοί, αλλά δεν αποκλείεται και η παραμονή τους μετά την αξιολόγησή τους. Αυτή αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη που δεν είναι απίθανο να έχει επηρεάσει και τη λήψη των όποιων αποφάσεων για την ελληνική συμμετοχή.

Μένει, λοιπόν, να δούμε αν θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα που θα ασχοληθούν με το project της Eurovision και εάν αυτό προκαλέσει και μεταβολές στις αρχικές σκέψεις, όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα συζητήσεις και συναντήσεις στο Ραδιομέγαρο για τη συμμετοχή μας στο Ρότερνταμ. Άλλωστε, κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και πέρσι που οι αλλαγές στη Διοίκηση της ΕΡΤ, περίπου τέτοιον καιρό, με την ανάληψη από το γνωστό συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ως νέο μέλος του Δ.Σ., κεντρικού ρόλου στην επιλογή της συμμετοχής μας στο Τελ Αβίβ, άλλαξαν και τις όποιες προτάσεις ή σκέψεις υπήρχαν έως τότε και οδηγηθήκαμε στην απευθείας ανάθεση στην Katerine Duska.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision και της Ελληνικής συμμετοχής!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εγω απο μεριά μου να ευχηθω ειτε να εχουμε εναν αξιοπρεπη εθνικο τελικο με τσλαντουχους καλλιτεχνες ειτε να γινει ανάθεση σε εναν δημοφιλη καλλιτεχνή που χαιρει μεγάλης δημοφιλίας…οι λυσεις τυπου καλομοίρας μόνο ως αστείο μπορώ να τις εκλάβω….καλή μας επιτυχία!

    • Δεν κατάλαβα; Τι ακριβώς έχει η Καλομοίρα; Ή καλύτερα, τι ακριβώς δεν έχει η Καλομοίρα και δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει εκ νεου; Την καλύτερη θέση μετά την Παπαρίζου έχει φέρει…

      • για τότε ηταν οτι πρέπει..ειχε ενα ευπεπτο τραγουδάκι με την ελλάδα στα πανω της διεθνώς και χωρις οικονομικη κρίση κ εφερε την 3η θέση…εκτοτε εκανε τον κύκλο της, η καριερα της εμεινε στασιμη κ πλέον θεωρω οτι σε αυτην την χωρα εχουμε φωνάρες κ καλλιτεχνάρες πολύ υψηλοτερου επιπεδου…

  2. Γενικά η Eurovision μ αρέσει και αυτο φαίνεται αλλα νομίζω ότι δεν κάνει πια για την Ελλάδα γτ πρώτον έχει χάσει το ενδιαφέρον του ο κόσμος και δευτερον δε μας ψηφιζουν πλέον οι χωρες.. Αν δεν ηταν το 12 της Κύπρου στο κοινό θα είχαμε λίγους βαθμούς

    • Θυμήσου ότι η Κύπρος μέχρι το 2018 βαθμολογικά δεν πήγαινε καλά! Οπότε το σχόλιο σου είναι άτοπο γιατί αν μια χώρα στείλει κάτι καλό σκηνικά και μουσικά θα διακριθεί!

      • Δεν είναι ατοπο γιατι το better love ηταν ενα καλο τραγουδάκι που θα μπορούσε να παρει περισσότερους βαθμούς and yet δεν πηρε τίποτα…. Για να μη μιλήσω για το όνειρο μου.. Μια χαρά τραγούδι η σκηνική παρουσία όχι πολύ καλη αλλα και παλι θα μπορούσε να προκριθεί..

    • Όντως φίλε μου, μόνο 12 στο κοινό(2 από Αλβανία[?????] και 10 από Μολδαβία[αν θυμάμαι σωστά]). Πλην αυτού, θα’ μασταν μια θέση πιο κάτω, ίσως

      • 10 βαθμούς πήραμε απο τον Αγιο Μαρίνο.. 2 απο την Αλβανία και 12 απο την Κύπρο… Μας ψήφισαν ΜΟΝΟ 3 χωρες απο τις 41.. Και η Κύπρος και η Αλβανία ειναι γειτονικές…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ