JUNIOR EUROVISION 2018: Επιστρέφει η Γαλλία / Ντεμπούτο για την Ουαλία!

Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο 16ος διαγωνισμός τραγουδιού της Junior Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Μινσκ, τη πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, στις 25 Νοεμβρίου 2018. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Λευκορωσία θα φιλοξενήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό στη πρωτεύουσά της, μετά τη πρώτη το 2010. Κεντρικό σύνθημα του διαγωνισμού θα είναι το #LightUp ενώ ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους δεκατέσσερις χώρες!

Μέχρι στιγμής, οι χώρες αυτές είναι: 

  1.  Αρμενία
  2.  Λευκορωσία
  3.  Γαλλία
  4.  Γεωργία
  5.  Ιρλανδία
  6.  Ιταλία
  7.  Π.Γ.Δ.Μ.
  8.  Μάλτα
  9.  Ολλανδία
  10.  Πολωνία
  11.  Πορτογαλία
  12.  Ρωσία
  13.  Σερβία
  14.  Ουαλία

Στον πίνακα συναντάμε την επιστροφή της Γαλλίας, η οποία έχει συμμετάσχει στη Junior Eurovision μόλις μία φορά, το 2004, αλλά και την συμμετοχή της Ουαλίας η οποία αποφάσισε φέτος να κάνει την παρθενική της εμφάνιση! Η χώρα συμμετείχε στον διαγωνισμό παλαιότερα ως κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου τρεις φορές (2003, 2004, 2005) ενώ το 2008 είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να συμμετέχει για πρώτη φορά, ως ανεξάρτητη χώρα κάτι που όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Δέκα χρόνια μετά, το… όνειρο της Ουαλίας θα γίνει πραγματικότητα αφού στις 9 Μαΐου το κανάλι S4C ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό του Μινσκ. Μάλιστα, η ανακοίνωση περιλάμβανε και τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου που δεν είναι άλλος από τον εθνικό τελικό που θα έχει την ονομασία Chwilio am Seren (Αναζητώντας ένα αστέρι).  

Δύο από τις μέχρι στιγμής δεκατέσσερις χώρες που έχουν επίσημα ανακοινώσει τη συμμετοχή τους, έχουν κιόλας επιλέξει τον εκπρόσωπό τους. Ο λόγος για τη Γεωργία, η οποία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό με την 13χρονη Tamar Edillashvilli, και για την Ρωσία η οποία θα εκπροσωπηθεί  από την 14χρονη Anna Filipchuk. Η τελευταία μάλιστα έχει επιλέξει και το τραγούδι με το οποίο θα λάβει μέρος. Αυτό δεν είναι άλλο από το“Nepobedimy” (Ανίκητος).

Από τον πίνακα λείπουν η Κύπρος και η Ουκρανία οι οποίες αμφότερες δεν δήλωσαν ενδιαφέρον για τον φετινό διαγωνισμό. Αυτή θα είναι και η πρώτη απουσία της Ουκρανίας στον διαγωνισμό από το 2006 που ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σ’ αυτόν.

Η χώρα μας, η Ελλάδα, ως γνωστόν έχει σταματήσει να λαμβάνει μέρος στη Junior Eurovision από το 2009, με τη τελευταία μας εκπρόσωπο να είναι η νεαρή Νίκη Γιαννούτσου η οποία τερμάτισε στη 14η θέση με τη συμμετοχή της “Κάποια νύχτα” στον διαγωνισμό του 2008.

Η Junior Eurovision 2018 θα διεξαχθεί στο Minsk Arena, το μεγαλύτερο συγκρότημα πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων της πόλης, χωρητικότητας 15,000 θέσεων ενώ επικεφαλής των events της EBU θα είναι φυσικά ο Jon Ola Sand. Υπενθυμίζουμε ότι ο περσινός διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Νικήτρια χώρα ήταν η Ρωσία με το τραγούδι «Wings» της Polina Bogusevich.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στον διαγωνισμό Junior Eurovision, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.

Πηγή Φωτογραφίας: Thomas Hanses / junioreurovision.tv 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφερον θα εχει η παρθενικη εμφανιση της Ουαλιας στην Junior Eurovision που θα γινει φετος στο Μινσκ της Λευκορωσιας

  2. Αυτό σημαίνει ότι η Ουαλία θα μπορεί στο εξής να συμμετέχει και στη “senior” eurovision; Όσο συμμετέχει το Ηνωμένο Βασίλειο και μ’αυτην την ονομασία, χλωμό..

  3. Τελικα 19 χωρες θα δωσουν το παρων στο Μινσκ στις 25 Νοεμβριου θα κανει ντεμπουτο και το Καζακσταν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ