Eurovision 2018: Ποιες χώρες έχουν πιθανότητες για τη πρωτιά;

Λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών που διαγωνίζονται στους 2 ημιτελικούς της φετινής Eurovision. Η κατασκευή της σκηνής στην Altice Αrena έχει ξεκινήσει και αυτή για να είναι όλα έτοιμα για τις πρόβες που αναμένεται να ξεκινήσουν τέλος του μηνός. Όλες οι αποστολές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού εκτός από τις πρόβες που είναι εντατικές ετοιμάζονται και για τα μεγάλα Eurovision parties της φετινής χρονιάς με αποκορύφωμα το καθιερωμένο και δημοφιλές Eurovision in Concert του Άμστερνταμ στις 14 Απριλίου.

Στόχος φυσικά όλων των αποστολών είναι η νίκη στον μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου. Από τις 43 χώρες που λαμβάνουν μέρος, οι 23 έχουν φτάσει στην κορυφή τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι 20 διεκδικούν την πρώτη τους νίκη, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο αφιέρωμά μας. (μπορείτε να το θυμηθείτε εδώ)

Η μέχρι τώρα Βασίλισσα χώρα του διαγωνισμού, η Ιρλανδία με τις επτά νίκες, ήδη νιώθει την καυτή ανάσα της Σουηδίας η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της έξι νίκες και προσπαθεί “απειλητικά” για την έβδομη ενώ από την άλλη Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο – που έχουν από πέντε νίκες η κάθε μία – βλέπουν ήσυχες (προς το παρόν) τη πλάτη της Σουηδίας.

Τι θα γίνει, λοιπόν, φέτος; Ποια από τις 43 χώρες έχει μέχρι στιγμής τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει το βραβείο του 63ου διαγωνισμού;

Για να μπορέσουμε να κάνουμε μία αξιολόγηση των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision, ως προς τις πιθανότητες να κερδίσουν, χρησιμοποιήσαμε 3 κριτήρια/παράγοντες:

– Τη πιθανότητα που τους δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων για να πετύχουν την πρωτιά.

– Οι προβολές στο YouTube * Ισχύει για μετά την επιλογή του ή την επίσημη ανακοίνωση του από το κρατικό κανάλι και όχι στο διάστημα πριν

– Την αναλογία likes / dislikes στο κάθε βίντεο στο YouTube

  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρώτο κριτήριο αποτελούν τα views του video.

Κάθε κριτήριο δίνει από 1 έως 10 βαθμούς, ανάλογα με τη σειρά που λαμβάνει κάθε χώρα (η πρώτη 10 βαθμούς μέχρι την 10η που λαμβάνει 1 βαθμό και οι υπόλοιπες από μηδέν). Με τη διαδικασία αυτή, το άριστα που μπορεί να λάβει μία συμμετοχή και από τους τρεις παράγοντες είναι το 30.

Από τις συνολικά 43 χώρες του φετινού διαγωνισμού, οι 21 κατάφεραν να σημειώσουν κάποια βαθμολόγια έστω σε μία κατηγορία . Από τις 21 αυτές χώρες , οι 14 βαθμολογήθηκαν σε 1 μόλις κατηγορία, οι 5 σε 2 από τις 3 κατηγορίες, ενώ μόλις οι 2 κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμούς και στις 3!

Από τις 14 χώρες που βαθμολογήθηκαν σε 1 κατηγορία, την υψηλότερη βαθμολογία σημείωσαν: το Βέλγιο (7/30), η Πορτογαλία (8/30), η Εσθονία (9/30) και η Γερμανία (9/30). Σε αυτή τη κατηγορία βρίσκεται και η Κύπρος (6/30) η οποία με 3,000,000+ προβολές στο YouTube είναι η συμμετοχή με το 5ο κατά σειρά δημοφιλέστερο video. Οι υπόλοιπες χώρες αυτής της κατηγορίας είναι: Φινλανδία και Αρμενία(2/30), Αυστρία και Νορβηγία (3/30), Δανία (4/30), Σουηδία και Ιταλία (5/30), Λιθουανία και Αυστραλία (6/30).

Από τις  5 χώρες με διπλή βαθμολόγηση, οι 3 βρέθηκαν στο Top 5 της σχετικής κατάταξης, ενώ οι 2 χώρες που βρίσκονται εκτός είναι η Γαλλία με συνολικά  9 βαθμούς και η Βουλγαρία με 7 που δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμούς στην τελευταία κατηγορία. Ισπανία, Λευκορωσία, Ισραήλ, Τσεχία και Ελλάδα βρίσκονται, λοιπόν, στις πρώτες 5 θέσεις της κατάταξης με πιθανότητες για νίκη στη φετινή Eurovision.

Ποια χώρα όμως βρίσκεται στην κορυφή; Είναι η χώρα που βαθμολογήθηκε και στις 3 κατηγορίες ή κάποια άλλη; Πόσες πιθανότητες έχει η χώρα μας με την Γιάννα Τερζή;

Ας το δούμε αναλυτικά:

5η Θέση – Τσεχία – 10/30 βαθμούς

Η μία από τις δύο χώρες που πήρε βαθμούς και στις 3 κατηγορίες είναι η Τσεχία. Είναι η 3η αγαπημένη των γραφείων στοιχημάτων για τη πρωτιά φέτος ενώ το video της συμμετοχής κατέχει την 10η θέση των προβολών. Έτσι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να βρεθεί στην κορυφαία πεντάδα! Λέτε να πάμε στην Πράγα του χρόνου;

4η Θέση – Ισπανία – 13/30 βαθμούς

Η Ισπανική αποστολή έχει το 2ο δημοφιλέστερο video με 7,000,000+ views και μια πολύ καλή αναλογία μεταξύ  likes/dislikes. Έτσι, το Ισπανικό ντουέτο Amaia & Alfred βρίσκεται στην 4η θέση και αν αναλογιστεί κανείς και την απόβαση των Ισπανών fans στη Λισαβόνα, σίγουρα η Ισπανική συμμετοχή δεν θα περάσει απαρατήρητη.

3η θέση – Λευκορωσία – 15/30 Βαθμούς

Η revamp έκδοση του τραγουδιού Forever για τον Alekseev, αλλά και μία δυνατή ομάδα στα φωνητικά (υπό την καθοδήγηση του μετρ του είδους Άλεξ Παναγή) κάνουν την πρώην Σοβιετική χώρα όλο και πιο δυνατή. Με προβολές που ξεπερνάνε τις 2,300,000 αλλά και με τη καλύτερη δυνατή αναλογία likes/dislikes, ο νεαρός Λευκορώσος είναι έτοιμος για την δύσκολη μάχη του πρώτου ημιτελικού αλλά και του Τελικού!

2η Θέση – Ελλάδα – 16/30 Βαθμούς

Εξαιτίας της εισόδου της στο Top 10 των γραφείων στοιχημάτων αλλά και οι πολλές προβολές στο διαδίκτυο (6,000,000+) η Ελλάδα πήρε βαθμούς και στις 3 κατηγορίες με αποτέλεσμα η γλυκύτατη Γιάννα μας και το ατμοσφαιρικό “Όνειρό μου” να βρεθούν μόλις ένα βήμα πριν από την κορυφή της κατάταξής μας.

1η Θέση – Ισραήλ – 20/30 Βαθμούς

Αουτς! Χει! Λααα! Ένα τραγούδι που ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις! Μια συμμετοχή που είναι η αγαπημένη των γραφείων στοιχημάτων αλλά και μιας μεγάλης μερίδας των φίλων του διαγωνισμού (και όχι μόνο!). Το “Toy” είναι πρώτο τόσο στα στοιχήματα όσο και σε προβολές στο YouTube ωστόσο οι φανατικοί haters του, δεν του επέτρεψαν να καταφέρει να βαθμολογηθεί και στις τρεις κατηγορίες. Με δύο άριστα όμως στις δύο κατηγορίες, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για την χαρισματική Netta να βρεθεί στη κορυφή της κατάταξης.

Ιερουσαλήμ 2019; Θα δείξει…

Τονίζουμε ότι όλα αυτά αλλάζουν μέρα με τη μέρα και θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις πιθανότητες νίκης αφότου ξεκινήσουν οι πρόβες στη Λισαβόνα. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως η σκηνική παρουσία των συμμετοχών παίζει καθοριστικό ρόλο! Ωστόσο, τόσο τα στοιχήματα όσο και οι αντιδράσεις του κοινού έχουν τη σημειολογία τους αυτή τη στιγμή.

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορεί να είναι ο νικητής κάποιος από αυτή την 5άδα ή κάποια άλλη χώρα;

Αν θέλετε να μη χάνετε οτιδήποτε συμβαίνει στον αγαπημένο μας Διαγωνισμό σας έχουμε τη λύση! Ένα group ανοιχτό, για όλους όσους αγαπούν τον θεσμό της Eurovision!!! Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Όσοι έχετε Facebook επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group με ένα μόνο κλικ εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτού του είδους η κατάταξη των χωρών είναι πραγματικά απόλυτα εσφαλμένη. Από το Τοπ5 που δώσατε στην καλύτερη να πιάσετε 2.
    Πιθανότητες νίκης έχουν οι εξής χώρες με σειρά αυξανόμενων πιθανοτήτων:
    4.)Βέλγιο
    3.)Εσθονία
    2.)Βουλγαρία
    1.)Ισραήλ

    Καμία άλλη χώρα δεν φαίνεται να έχει έστω και ελάχιστες πιθανότητες αλλά επιφυλάσσομαι μέχρι να δούμε πρόβες.

    • Εγώ θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου και θα πω πως από πολιτικής άποψης η νίκη του Ισραήλ είναι σχετικα ανέφικτη. Οι χώρες-φαβορι που μένουν για να διεκδικήσουν τη νικη είναι το Βέλγιο, η Βουλγαρία, και κατά την άποψή μου Ελλάδα και ίσως η Κύπρος. Οι κριτικές επιτροπές σαφώς θα στηρίξουν Βέλγιο λόγω των οικονομικών του δυνατοτήτων όμως και πάλι το televoting θα ανακατέψει πολύ τα πράγματα. Πιστεύω θα είναι μια νίκη οπως αυτή της Jamala που οι κριτικές ήθελαν Αυστραλία, ο κόσμος Ρωσια και από το πουθενά κέρδισε η Ουκρανία.

      • Δεν νομίζω ότι Ελλάδα η Κύπρος έχουν τύχες για νίκη. Δεκάδα ναι, πεντάδα ισσως κατά τ’αλλα δεν νομίζω να διαφωνούμε…

  2. Ιερουσαλήμ 2019 ? εξαιρετικά δύσκολο μ’ αυτά που γίνονται.και δε τίθεται θέμα σύγκρισης με τη κατάσταση που υπήρχε στην Ουκρανία..μιλάμε για Μέση Ανατολή.ένα καζάνι που βράζει.το πολύ να βγει 2η ή 3 θέση….για νίκη θα παίξουν Βουλγαρία, Βέλγιο, Εσθονία καθαρά και ακολουθούν στη δεκάδα Γαλλία, Ελλάδα, Σουηδία, Αυστραλία (λόγω επιτροπών δυστυχώς), Τσεχία, Ισπανία…Κύπρος από 11η με 20 θέση υπολογίζω εξαιτίας λιγοστών συμμάχων..αλλά όλα αυτά πριν τις πρόβες…άντε να έρθει αυτή η εβδομάδα των προβών 😀 😀

  3. Όταν ένα τραγούδι εχει ηχόχρωμα είναι ευχάριστο και πρωτότυπο αμέσως παραγκωνίζονται οι δυσκολίες της ψηφοφορίας πολιτικές κλπ.ετσι πιστεύω ότι η νίκη του Ισραήλ είναι δεδομενη

  4. Εγώ δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να κερδίσει και η Ελλάδα. Όλα είναι πιθανά

  5. Θυμάμαι κ πέρυσι όπου η Ιταλία ήταν το ακλόνητο φαβορί…..Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οι επιτροπές θα ψηφίσουν σαν πρώτο κ αντιπροσωπευτικο δείγμα της Ευρωπαϊκής μουσικής τραγούδι ηχογράφησης από κοτέτσι….

    • Πόσο με καλύπτει το σχόλιό σου περί κοτετσιού, μα πόσο!!! Δε θα περάσει καν στον Τελικό!!!

  6. Μια συμμετοχή που γράφτηκε για να γελάσει ένα μέρος της Ευρώπης δεν τη καθιστά και νικήτρια. Το άρθρο έχεις μερικά σωστά αλλά και μερικά λανθασμένα κομμάτια. Αρχικά η Λευκορωσία είναι μια από τις αγαπημένες μου συμμετοχές φέτος αλλά θα δυσκολευτεί να περάσει στο τελικό. Έπειτα δεν έχετε βάλει μέσα το Βέλγιο, την Εσθονία και έχετε τοποθετήσει την Ισπανία που ως ένας συγκροτημένος λαός λογικό είναι να έχει πολλές προβολές το τραγούδι. Τέλος το Αουτς που κάνει η Νεττα θα το πει και όταν δει τα αποτελέσματα. Για εμένα πιθανότητες νίκης έχουν η Τσεχία, το Βέλγιο και ίσως η Βουλγαρία με ένα υπέροχο λαιβ.

    • Ένα τραγούδι κατά την άποψή μου για να κερδίσει πρέπει να έχει κάτι να σου πει και να αγγίξει τη καρδιά σου. Το να κερδίσει τραγούδι μόνο και μόνο επειδή έχει το funky στοιχείο για να γελάσει ο κόσμος δε μου λέει κάτι. Χαρούμενο και πιασαρικο ήταν το περσινό της Μολδαβίας που δεν είχε ούτε γορίλες, ούτε κότες, ούτε γαλοπούλες ούτε τίποτα τέτοιο. Οι άνθρωποι με το κέφι και την ενέργειά τους κατάφεραν να μπουν 3αδα! Με άλλα λόγια ένα τραγούδι που είναι έξυπνα φτιαγμένο χωρίς τραβηγμένα πράγματα και έχει μια ωραία εικόνα στη σκηνή το δέχομαι να πάει καλά ή και να κερδίσει.

      • Μπράβο ρε φιλέ μπραβο!! Πεστα αλλά θα μ πεις ποιος θα σαι ακουσει!! Η eurovision ηταν π ηταν κατα την γνώμη μου έχει χαλάσει αρκετα.. Όσο για την Μολδαβία..το καλυτερο τραγουδι απο τα τελευταια χρόνια.. Μέχρι και τώρα το ακουω…. Αλλά εμείς μονο τα πανηγυρια ας βγαζουμε..

  7. Είμαι πλέον πολύ επιφυλακτικός σε όλα τα πραπάνω στοιχεία. Υπάρχει πια μία ολόκληρη συζήτηση για το κατά πόσο τόσο τα στοιχήματα, όσο και οι προβολές στο Youtube, είναι γνήσια και αυθόρμητα και όχι χαλκευμένα από χώρες που έχουν το χρήμα να το κάνουν, γνωρίζοντας ότι εν έτει 2018 το παιχνίδι των εντυπώσεων και της διαφήμισης ενός τραγουδιού δεν παίζεται στα promo-tour, όπως 10 χρόνια πριν, αλλά στο διαδικτυο και τα social media.

    Εύκολα μία κρατική τηλεόραση ή μία δισκογραφική εταιρία μπορεί να επενδύσει ένα ποσό κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο να σπρώξει τεχνητά τη συμμετοχή της στα γραφεία στοιχημάτων και σε “ομάδες εργασίας” που πλασματικά μπορούν να ανεβάσουν τα views του video του τραγουδιού.

    Αυτό μπορεί να καθορίσει τον νικητή; Λογικά όχι. Αλλά επειδή σε πράγματα που απευθύνονται στο πλατύ κοινό λειτουργεί η ψυχολογία της μάζας, αν καταφέρεις να δημιουργήσει θόρυβο για μία συμμετοχή στην αρχή, πχ ανεβαζοντάς την στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων, τα πράγματα μετά τρέχουν από μόνα τους με αυξανόμενη ταχύτητα. Άρθρα στο διαδίκτυο και τον τύπο για το “φαβορί των στοιχμάτων”, διάχυτη αίσθηση ότι “αφού το λένε τα στοιχήματα κάτι καλό θα είναι”, κόσμος που μπαίνει από περιέργεια να δει το video αυξάνοντας έτσι τα views του, κλπ κλπ

    Νόμιζω ότι έτσι πια παίζεται το παιχνίδι. Γι’ αυτό έχω πάντα την αίσθηση ότι ο κόσμος έξω από την φούσκα της Eurovision, που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα του διαγωνισμού, κρίνει τα πράματα πολύ διαφορετικά στο τέλος.

    • Από τα ηχογραφημένα φωνητικά πάνω στα οποία τραγουδάνε μπόρεσες κι έβγαλες το συμπέρασμα?

      • Όλοι πάνω σε ηχογραφημένες δεύτερες φωνές τραγούδησαν, αλλά δεν ήταν το ίδιο καλοί.

      • Όταν είσαι κάθετος στο ότι δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο τραγούδι, και τον ουρανό με τ’αστρα να σου δώσει, θα σε ενοχλεί το φως.
        δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.. Άπλα να ενημερώσω ότι σε συνέντευξη τους είπαν ότι θα υπάρχει back vocalist (κοπέλα) και η φωνή στο τέλος του τραγουδιού είναι δικιά της, βρίσκω λογικό να μην την κουβαλάνε μαζί τους στα Eurovision Party την back vocalist και άπλα να έχουν ηχογραφημένα τα σημεία που τραγουδάει η κοπέλα. Άλλα δεν θα προσπαθήσω να επιβάλω την γνώμη μου, στον ημιτελικό θα φανούν όλα..

    • Όντως το λαιβ ήταν υπέροχο αλλά το τραγούδι δεν λέει και πολλά. Υπάρχουν πολύ καλύτερα τραγούδια με εξίσου καλούς ερμηνευτές.

  8. Το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι μια χώρα με πολλά θέματα και ίσως “ακατάλληλο” για την επόμενη διοργάνωση, νομίζω πως έρχεται και δένει πολύ έξυπνα με το εκκεντρικό, διχαστικό και “ακατάλληλο” να κερδίσει Toy. Η συμμετοχή προβάλλεται ως δήθεν καυτή πατάτα για την EBU κι ως υπέροχο απαγορευμένο φρούτο για τον τηλεψηφοφόρο. Φυσικά και είναι το πρώτο φαβορί. Πάρα πολλές νίκες στο διαγωνισμό άλλωστε, ήταν απλώς μια φάρσα.

    • To θέμα είναι ότι το ζήτημα της Γάζας και των Παλαιστινίων είναι σε πλήρη έξαρση αυτή την εποχή, όπου υπάρχει πραγματικό αιματοκύλισμα, με την διεθνή κατακραυγή για τις πολιτικές Νιετανιάχου να εντείνονται. Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό την τύχη του Ισραηλινού τραγουδιού σε επιτροπές και κοινό, άραγε;

      • Εγώ απλώς παρατηρώ ότι οι συζητήσεις περί ακαταλληλότητας του Ισραήλ να διοργανώσει το διαγωνισμό, κάνουν την ήδη αμφιλεγόμενη συμμετοχή ακόμη πιο ιντριγκαδόρικη, ακόμη πιο καυτή, ακόμη πιο πανούργα! Τώρα αν οι επιτροπές το βγάλουν τελευταίο, πάω πάσο.

  9. Προσωπικά πιστεύω, ότι αν η Τσεχία δεν ήταν τόσο ψηλά στα στοιχήματα θα μιλάγαμε τώρα για πιθανό αποκλεισμό, χωρίς να αποκλείω το ενδεχόμενο τελικά να αποκλειστεί. Παρόλο που θα ήθελα να πάει καλά αυτή η συμμετοχή, το βρίσκω αρκετά δύσκολο να καταφέρει να μπει 5αδα, όπως δείχνουν τα στοιχήματα.

    Την Ισπανία, γενικώς την απεχθάνομαι στο διαγωνισμό, αλλά φέτος πραγματικά μου αρέσει πολύ το τραγούδι της. Παρ’ όλα αυτά, δεν πιστεύω πως θα κερδίσει μια θέση στη δεκάδα ή αρκετά κόντα (11η-12η) είναι πολύ πιθανή

    Όσο αφορά τη Λευκορωσία, πιστεύω πως αν διορθωθέι η προφορά του και τα φωνητικά του, ναι θα περάσει και θα τα πάει καλά, αλλιώς το βλέπω να μένει στο ημιτελικό, και σε καμία περίπτωση νίκη

    Θεωρώ πως θα κερδίσει η Εσθονία για τους παρακάτω λόγους:
    1)Είναι το 2ο φαβορί στα στοιχήματα για νίκη
    2)Τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν κερδίζει το 1ο φαβορί στα στοιχήματα και πόσο μάλλον φέτος που έχουμε το Ισραήλ
    3)Θα στηριχτεί φουλ από τις υπόλοιπες 9 χώρες της ΕΣΣΔ που συμμετέχουν, χώρις καμία από αυτές να είναι υποψήφια για νίκη θα μαζέψει εύκολα 12ρια, 10ρια, 8ρια
    4)Θα μαζέψει και αρκετούς πόντους απο τις 5 Σκανδιναβικές και Ιρλανδία & Ηνωμένο Βασίλειο
    5)Καλά θα τα πάει και στην Ιταλία, μια και τραγουδάει στην γλώσσα τους, όπως επίσης και σε Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Πορτογαλία λόγω όπερας και ποιότητας
    Θα χάσει κυρίως βαθμούς απο Βαλκάνια, αλλά όχι ικανούς για να χάσει τη νίκη

    Υ.Γ. Μολδαβία και Ουγγαρία θα τα πάνε πολύ καλά, ασχέτως ότι τις έχουν ξεγραμμένες στον ημιτελικό..

    • Η Τσεχία έχει εύκολη την πεντάδα σε κοινό και δεκάδα συνολικά αλλά συμφωνώ δεν είναι για τόσο ψηλά όσο φαίνεται στα στοιχήματα. Όσο για την Εσθονία συμφωνώ εν μέρει αλλά δεν ειναι εύκολο να προβλέψεις την αντίδραση του κοινού σε ένα τόσο ιδιαίτερο άκουσμα.

  10. Όσο και αν δε σας αρέσει το Ισραηλ έχει αποκτήσει πολύ ρεύμα και θεωρώ εύκολη την πρωτιά του στο televoting. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απλά ένα ευχαριστο ποπ άκουσμα. Τίποτα περισσότερο αλλά ούτε και γελοίο όπως κάποιοι το παρουσιάζουν.
    Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που τίθονται από την διεξαγωγή στην Ιερουσαλήμ αλλά νομίζω ότι οι επιτροπές μπορεί να στηριξουν το τραγούδι και λόγω της σύνδεσης του με το κίνημα του #MeToo σε μια προσπάθεια η Γιουροβίζιον να συμβαδίζει με παγκόσμια ρεύματα. Προβλέπω αναγωγή του τραγουδιού σε φεμινιστικό ύμνο από τα παγκόσμια μέσα.
    Ο μόνος τρόπος να χάσει τη νίκη είναι μια υπερβολική σκηνική παρουσία (βλέπε Ιταλία 2017) και να ξεπεταχτεί μια Εσθονία ως το πιο ποιοτικό άκουσμα..

    • Το ζήτημα με τη Netta, παρακολουθώντας video από άλλες ζωντανές εμφανίσεις της, είναι ότι βασίζεται πολύ στον αυθορμητισμό και στους αυτοσχεδιαμσούς της στιγμής. Αυτό τελικά μπορεί να οδηγήσει να δούμε και να ακούσουμε πάνω στη σκηνή κάτι “άλλο” από αυτό που ο κόσμος γνωρίζει από το video του τραγουδιού, ενώ εδώ και κάποια χρόνια το ζητούμενο είναι να βλέπουμε στο live την οπτική και ακουστική πιστότητα ενός βίνετοκλιπ.

      Υ.Γ. Ο όλος αυτός φεμινιστικός παροξυσμός, όχι μόνο είναι πολύ πίσω μας πια κοινωνικά και ιδεολογικά, αλλά εν τέλει έκανε κακό στις γυναίκες. Πόσο μάλλον όταν τώρα επιχειρείται όρους με Hollywood, ψευδοπουριτανικού κινημάτος, light θεαμάτων και κακαρισμάτων.

  11. Αυτό πάντως που όλες οι απόψεις εδώ προβάλλονται με τόση σιγουριά, έχει τη πλάκα του. Δεν το λεω για να προσβάλλω κανέναν αλλά, ρε παιδιά, χωρίς να έχουμε δει πρόβες ακόμα, χωρίς να ξέρουμε πως τραγουδάνε, πως θα εμφανιστούν, τι σειρά θα έχουν, εμείς είμαστε και βέβαιοι για τις θέσεις! Τι φάση? Προφητεία? Θα συμφωνήσω απολύτως πάντως με το Μαριο και τη θέση του για τα views σε youtube και social. Έτσι γίνεται πλέον το promotion. Το είχε αναφέρει μάλιστα πολύ σωστά και η Τερζη στη net. Προσωπική μου θέση πάντως (χωρίς κανένα ερεισμα σε κληρονομικο χάρισμα) είναι πως δύσκολα θα χτυπήσει πρωτιά η Τσεχια. Από κει ποθ σχεδόν ποτέ δεν έχει μπει ποτέ σε τελικό, να πάρει βραβείο? Δυσκολακι.. Αφήστε που υπάρχει και το παρεμφερές προιον της Σουηδιας που θα προωθηθει τρελα. Ισπανια, με βαση τα αποτελεσματα των προηγουμενων ετων, για καμια 10αδα τη κοβω.. Εδω με τη Pastora Soler και το συγκλονιστικο live της κ είχαν έρθει 10οι…Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα θα φανούν στις πρόβες..

  12. Δε χρειάζονται τα views στο YouTube για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλο φαβορί είναι το Ισραήλ. Όταν βλέπεις ότι ένας διαγωνισμός με 43 συμμετοχές εξελίσσεται σε debate για 1 τραγούδι, αντιλαμβάνεσαι και πόση εντύπωση έχει κάνει το τραγούδι αυτό. Και όσο συνεχίζουν οι μεν και οι δεν (κυρίως οι haters βασικά) να “πολώνουν” το κλίμα τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες του Ισραήλ για να κερδίσει. Και δεν είναι κακό το να κερδίσει εφόσον αυτό αρέσει στον κόσμο. Ίσα ίσα ο διαγωνισμός μόνο ωφελείται όταν διακρίνονται τραγούδια που κάνουν επιτυχία και αρέσουν στον κόσμο.

  13. Από αυτά τα 5 τραγούδια, μόνο της Τσεχίας θα ήθελα να κερδίσει και φυσικά της Ελλάδας. Της Ισπανίας και της Λευκορωσίας μου είναι αδιάφορα και όσον αφορά το Ισραήλ δεν το θέλω καθόλου, γιατί είναι μια ανοησία και μισή. Φυσικά στη Eurovision συνηθίζουν πολλές φορές να κερδίζουν οι χαζομάρες, οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κέρδιζε. Ελπίζω όμως τελικά να μην κερδίσει λόγω των θεμάτων που υπάρχουν εκεί.

  14. Η Γιάννα ανέβασε πριν λίγο Insta Story στον λογαριασμό της στο Instagram και ανακοίνωσε τους 4 που θα είναι στα φωνητικά:

    Ειρήνη Ψυχράμη
    Νία Μπαλάφα
    Γιάννης Λάφης
    Βικτώρια Χαλκίτη

    Στο Insta Story ακούγεται να τραγουδούν όλοι μαζί (όχι το Όνειρό Μου) και, προσωπικά, μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω.

  15. Το Ισραηλ επιθυμει μια νικη και περισσοτερο φετος καθως συμπληρωνονται εικοσι ολοκληρα χρονια απο την τελευταια νικη.μην διαβαζω οτι δεν μπορει να διοργανωσει την επομενη διοργανωση δεν ειμαστε στο 99 και ουτε οτι οι επιτροπες θα επηρεαστουν απο τα πολιτικα το μονο σιγουρο.εδω εγινε διοργανωση το 99 που ηταν πιο χειροτερα τα πραγματα,καθως η νικη της ντανα ηταν μεγαλυτερο σκανδαλο απο οτι η συμμετοχη της φυσικα για μια πολυ μικρη μεριδα κοσμου που ξεσηκωνε το θρησκευτικο κοσμο να μην διοργανωθει στη ιερουσαλημ κατι που ευτυχως δεν καταφεραν,και το δωρο που τους εκανε η iba ενα εξωτερικο σοου με την βασιλισσα του ισραηλ ντανα ισως απο τα ωραιοτερα interval
    act και δεν θα γινει το 19?ο κοσμος θα το φερει πρωτη θεση και με διαφορα μην ξεχνατε ψηφιζουν και αυτοι που επαιξαν οσο για τις επιτροπες εδω ετσι και ετσι διοτι αυτες δεν ψηφιζουν με μουσικα κριτηρια αλλα πιο πολυ γειτονικα.το 2015 αυτες οι επιτροπες βγαλανε εκτους (??????????????????????) τους ιταλους και δευτερες τις γριες το 12,αν ψαξουμε κ αλλο θα βρουμε ενα σωρο παραδειγματα για το πως ψηφιζουνε αλλα αυτα τα δυο ειναι αρκετα.πιο καλυτερα ψηφιζει ο κοσμος.παρεμπιπτόντως δεν πιστευω να δωσουμε δωδεκα στην κυπρο φετος.

    • Πιο χειρότερα=χειρότερα ή πιο κακό
      Πιο καλύτερα=καλύτερα ή πιο καλό
      Αν και υπάρχει γνκα μια σύγχυση στα όσα γράφεις,αν κατάλαβα τι λες πάνω κάτω συμφωνώ,αν και εν τέλη το Ισραήλ δεν νομίζω να πάει καλά αλλά οψόμεθα…!!

      • Δυστυχως λαθος νομιζεις το ισραηλ οχι μονο θα παει καλα αλλα και θα το σηκωσει και μερικοι θα σκασουν απο την ζηλεια τους.συγχυση ναι μια ταραχουλα την εχουμε εμεις που υποστηριζουμε toy.φετος ειναι η χρονια του ισραηλ ο αντισημιτισμος κριτικων επιτροπων/κοινου κυριως βαλκανια ξανατονιζω βαλκανια φετος δεν θα πιασει.αρκετες χρονιες εμεινε αδικα εκτος τελικου και χρονιες που περνουσε πολυ ασχημες θεσεις με πολυ καλα τραγουδια.

  16. H Ιταλία έχει πολύ ωραίο τραγούδι που αξίζει πρωτιά κατά τη γνώμη μου… Όμορφα τραγούδια έχουν ακόμα η Ουκρανία, η Λευκορωσία και το Βέλγιο… Και της Ολλανδίας είναι πολύ ωραίο και της Βουλγαρίας είναι όμορφο! Της Τσεχίας είναι χαριτωμένο και κεφάτο… Του Ισραήλ που το θεωρούν πιθανό για πρώτες θέσεις δεν μου αρέσει καθόλου!

  17. Κατι το οποίο με εντυπωσιάζει είναι πόσο χαμηλά είναι η Ουκρανία.
    Μόνο εγώ θεωρώ το τραγούδι πολύ δυναμικό και εν τέλει επικίνδυνο;;

    • Πες τα! Δεν ασχολείται κανείς με την Ουκρανία φέτος ενώ αντιθέτως πιστεύω οτι μπορεί να κάνει και την έκπληξη! Πολύ πιθανό τοπ 5 (πιο ψηλά? Ίσως!) πιστεύω στο κοινό θα τα πάει καλά, μπορεί να νικήσει και το televoting του 2ου ημιτελικού! Άκουσα οτι η εμφάνιση θα έχει περισσότερη φωτιά απο τον εθνικό τελικό οπότε ίσως εντύπωσιασει πολύ!

  18. Το ότι ασχολεισται όλοι με το Ισραήλ και όχι με την Ελλάδα μπορεί να με κάνει έξαλλο.. Και την στιγμή που σε όποιο site μπεις του εξωτερικού γράφουν διθυράμβους για το τραγούδι μας… Έχουν να ασχοληθούν τόσο με εμάς από την εποχή της παπαριζου και της καλομοιρας.. Και αν βάλετε ότι είμαστε με ελληνικό στίχο τότε ακόμα πιο ενθουσιασμενους πρέπει να μας κάνει αυτό. Και όχι να ασχοληθούμε με κότες και άλλα πτηνά… Ήμαρτον… ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΓΙΆΝΝΑ ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΕΛΛΆΔΑ.

  19. Γενικά φέτος θα είναι ένας πολύ ωραίος διαγωνισμός, ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων, οι περισσότερες χώρες έχουν πολύ καλά κομμάτια (ακόμα και οι big 5, πλην UK !!!!!), και πολλές χώρες που μπορεί να μην τα πάνε τόσο καλά, με το ίδιο τραγούδι σε άλλες χρονιές θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα. Ειδικά στον πρώτο ημιτελικό που είμαστε και εμείς θα γίνει σφαγή. Περιμένω ότι η φετινή ανατροπή θα είναι η Μολδαβία, έχει τόσο κακό τραγούδι και τα πάει τόσο κακά στα στοιχήματα που δεν παίζει θα περάσει, lol. Και βέβαια μπορεί λόγω συμμαχιών χώρες με λιγότερα καλά τραγούδια να περάσουν, όπως πχ το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο λόγω των μουσουλμάνων που το ψηφίζουν πάντα, ακόμα και χωρίς τραγούδι να πάει θα περάσει.
    Όσον αφορά τώρα το δικό μας τραγούδι, μπορεί κάποιοι να με πείτε υπερβολικό αλλά για μένα είναι το καλύτερο τραγούδι που έχουμε στείλει μετά το κομμάτι της Έλενας την ΠΡΩΤΗ φορά, και ξεκάθαρα ότι πιο decent έχουμε στείλει τα τελευταία 5 χρόνια, είναι κρίμα που πιο πολύ ασχολούνται στο εξωτερικό με το κομμάτι μας απ’ότι εδώ. Φέτος μπορώ να πω ότι θα το αξίζαμε να το σηκώσουμε, δεν πειράζει YOLO, ας την κάναμε του χρόνου την eurovision και στο πεδίο του Άρεως 😛 . Καλή επιτυχία στην Γιαννάρα !!!!!!!!
    Επίσης πολύ καλά τραγούδια (κατά την γνώμη μου πάντα) έχουν το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία η Ιταλία και η Ουγγαρία (επειδή ακούω metal), ειδικά η Βουλγαρία μας έχει εκπλήξει τα τελευταία χρόνια με τις τραγουδάρες που στέλνει. Μπράβο τους.
    Για το αδιαμφισβήτητο φαβορί το Ισραήλ, οκ είναι ωραίο μεν αλλά υπερεκτιμημένο. Υπάρχουν και πιο ποιοτικά από αυτό, αλλά πόσες φορές κέρδισε το ποιοτικό έναντι του χαζοχαρούμενου στην eurovision, σπάνια.

  20. Λογοι που δεν θα καταφερει να νικησει το Ισραηλ φετος τον διαγωνισμο:
    1)Πως θα τραγουδησει live αουτς, χει, ααα, cululu cululu, bucka bucka hm mhmm, γενικοτερα σαν κοτοπουλο??
    2)Οι επιτροπες δεν νομιζω να το βγαλουν πρώτο και αν το κοινο το αναδείξει πρωτο, δεν ξερω αν θα ειναι μεγαλη η διαφορα απο την δευτερη θεση, οποτε εχω την εντυπωση οτι θα γινει ενα 2016..
    3) Τα στοιχηματα δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο, τα τελευταια χρονια εχουμε δει οτι νικανε τραγουδια που ειναι πιο ησυχα οσο αναφορα την φημη τους, και ειναι στην εθνικη τους γλωσσα.. (αναφερομαι στην Ελλαδα φετος και στην πορτογαλια περσυ)
    4) Τα αγγλικα της ειναι χαλια
    5) Θα γινει ο διαγωνισμος σε μια περιοχη οπου η ειρηνη ακροβατει σε τεντομενα σχοινια;; (Ιερουσαλήμ?) Αυτά προς το παρόν..

  21. Θεωρώ ότι θα γίνει μεγάλη μάχη φέτος για τη νίκη και πιστευω(αν και δεν το θέλω, δεν μ αρέσει η όπερα) ότι θα κερδίσει η Εσθονία φέτος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ