ΔΑΝΙΑ: O Rasmussen μιλάει αποκλειστικά στον OGAE Greece!

O Rasmussen με το τραγούδι «Higher ground» διαγωνίσθηκε τον Φεβρουάριο στον εθνικό τελικό της Δανίας Dansk Melodi Grand Prix 2018 (DMGP’18) στο Άαλμποργκ και κέρδισε μετά από ομοφωνία κοινού και επιτροπής το εισιτήριο για τη Eurovision της Λισαβόνας το Μάϊο.

Ο Δανός καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της χώρας στη φετινή Eurovision μας παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη  απαντώντας σε ερωτήσεις μας για το τραγούδι του, τον θεσμό της Eurovision, αλλά και για την φετινή Ελληνική συμμετοχή.

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Kristina Sindberg (Have Kommunikation A/S)

OGAE GREECE: Rasmussen, θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Πες μας, γιατί αποφάσισες να λάβεις μέρος στη Eurovision;

RASMUSSEN:  Ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αρνηθώ! Μου προτάθηκε το συγκεκριμένο τραγούδι και σκέφτηκα ότι ήταν – και είναι – ένα υπέροχο κομμάτι, και σε συνδυασμό με την μεγάλη ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision, απλά δεν μπορούσα να πω όχι… και τελικά μου αρέσει πολύ!

O. G.: Πως ένιωσες όταν επιτροπή και κοινό σε επέλεξαν για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στη Eurovision;

R: Ένιωσα τόσο ενθουσιασμένος, χαρούμενος και υπερήφανος! Ξαφνικά έγινα ο εκπρόσωπος της χώρας μου σε αυτό τον τόσο σπουδαίο και μεγάλο μουσικό διαγωνισμό και μέλος του club των νικητών του Dansk Melodi Grand Prix! Ήμουν τόσο υπερήφανος γι’αυτό!

O. G.: Τι σημαίνει “Eurovision” για σένα;

R: Σημαίνει γιορτή της διαφορετικότητας μέσα στο πνεύμα της μουσικής. Είναι τόσο συναρπαστικό και με εμπνέει που τόσες πολλές διαφορετικές χώρες και πολιτισμοί ενώνονται και αφήνουν την μουσική να είναι η κυρίαρχη δύναμη για μερικές βδομάδες.

O. G.: Ποιο τραγούδι από τη Eurovision είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

R: Νομίζω ότι το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το “Euphoria” με τη Loreen. Απλά γιατί ήταν καλογραμμένο και έξυπνο ταυτόχρονα. Η σύνθεσή του και η ερμηνεία της αγγίζουν την τελειότητα!

O.G.: Πες μας για το τραγούδι σου “Higher Ground”. Θέλεις να μας περάσεις κάποιο μήνυμα μέσα από αυτό;

R: Το βασικό μήνυμα του τραγουδιού είναι η επιδίωξη της λύσης των αντιθέσεων με τα λόγια και όχι με διαμάχες και με βία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο διάλογος μπορεί να εξαφανίσει τόσα πολλά προβλήματα σήμερα, επειδή αυτά συχνά στηρίζονται σε παρεξηγήσεις, σε υπερβολική υπερηφάνεια των διαφωνούντων ή/και σε άγνοια!

O.G.: Βρέθηκες ήδη στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα της καρτ-ποσταλ της συμμετοχής σου. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

R: Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στην Πορτογαλία για τη μαγνητοσκόπηση αυτή και έφυγα με ένα τόσο όμορφο συναίσθημα και ωραίες αναμνήσεις από τη Λισαβόνα και τους ανθρώπους που συνάντησα εκεί. Ήταν τόσο γλυκοί άνθρωποι και ήταν εκπληκτικά που δούλευα μαζί τους. Ανυπομονώ να επιστρέψω το Μάϊο!

O.G: Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

R: Δυστυχώς δεν έχω έρθει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Όμως, θα ήθελα πολύ να την επισκεφθώ κάποια στιγμή, επειδή πολλοί φίλοι μου και συγγενείς έχουν έρθει στην Ελλάδα και την έχουν λατρέψει!

O.G.: Ποια Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision θυμάσαι περισσότερο; Ποια είναι η γνώμη σου για τη φετινή Ελληνική συμμετοχή;

R: Ναι, θυμάμαι σίγουρα μερικές από τις συμμετοχές σας. Φυσικά, θυμάμαι το νικητήριο τραγούδι σας “My Number One” το 2005, αλλά, μάλλον, θυμάμαι ακόμα καλύτερα τη συμμετοχή σας το 2001 «I Would Die For You”, γιατί ήταν στην Κοπεγχάγη (και είναι ένα σπουδαίο τραγούδι φυσικά). Πραγματικά, όμως, υπεραγαπώ τη φετινή σας συμμετοχή… wow είναι όμορφη!

O. G.: Σε ευχαριστούμε πολύ! Ας έρθουμε πάλι σε εσένα… ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

R: Ελπίζω, μόνο, να μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Μου αρέσει να κάνω εμφανίσεις και να τραγουδώ, να γυρίζω τη Δανία και να ψυχαγωγώ τους ανθρώπους. Και φυσικά, είμαι περίεργος να δω πού θα με πάει αυτό το ταξίδι της Eurovision, είναι τόσο συναρπαστική αυτή η περίοδος…

O. G.: Τέλος, θες να ευχηθείς κάτι για το φετινό διαγωνισμό; Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους eurofans που θα βρεθούν εκεί;

R: Ελπίζω να ζήσω συναρπαστικές στιγμές με τους fans, τους άλλους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους και όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό τον σπουδαίο διαγωνισμό. Μην διστάσετε να μιλήσετε μαζί μου στη Λισαβόνα, όταν με δείτε. Θα ήθελα πολύ να σας συναντήσω!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Rasmussen για αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να του ευχηθούμε “Καλή Επιτυχία” όπως και σε όλη την αποστολή της Δανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δανία κληρώθηκε να εμφανισθεί στο πρώτο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού στις 10 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή της Δανίας θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για όλα τα νεότερα από τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2018.

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το 12αρι μου της φετινής EuroVision!
    Καλή Επιτυχία στον Δανό Βίκινγκ!
    Και με την νίκη στην Λισαβώνα!
    #Copenhagen 2019!

  2. Ο τύπος φαίνεται πολύ cool κ γενικά μου αρέσει πολύ τόσο το στυλ του όσο κ η φωνή του. Και το τραγούδι δεν είναι καθόλου κακό. Νομίζω πως είναι από τα τραγούδια που θα περάσουν άνετα από τον μάλλον αδύναμο 2ο ημιτελικό. Όσο για τον τελικό όλα είναι ανοιχτά αν κ νομίζω πως θα επισκιαστει ίσως από το αναλογου ύφους αλλά δυνατότερο κομμάτι της Βουλγαρίας

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ