?? ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οι κριτές του Vidbir 2020!

Η ουκρανική τηλεόραση ανακοίνωσε τους 16 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Vidbrir 2020. Η Ουκρανία επιμένει στην ίδια μέθοδο για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Σε σχέση με τον περσινή έκδοση του Vidbir έχουμε αρκετές αλλαγές. Εκτός από το νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ φέτος (δείτε εδώ) για να αποφευχθεί η περσινή κατάσταση που οδήγησε τη χώρα σε απόσυρση από το διαγωνισμό της Eurovision, αλλαγές έχουμε και στη δομή της κριτικής επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή του Vidbir 2020

Η κριτική επιτροπή του Vidbir 2020 αποτελείται και φέτος από τρεις καταξιωμένους στο χώρο τους Ουκρανούς. Είναι αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι κατά τα 2/3 της.

O Andrei Danilko (Verka Serduchka) είναι ο μοναδικός κριτής του περσινού Vidbir που συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του και φέτος (είναι κριτής της Ουκρανικής επιλογής από το 2016). Γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό της Eurovision το 2007 όπου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση με το τραγούδι “Dancing Lasha Tumbai”.

Την Tina Karol τη γνωρίσαμε το 2006 στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που διοργανώθηκε στην Αθήνα. “Show me your love” μας τραγούδησε, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το ξέφρενο χορό της κατακτώντας την έβδομη θέση. Έχει να επιδείξει στα 15 χρόνια της μουσικής της πορείας,11 άλμπουμ,35 βίντεο κλιπ 3 μουσικές ταινίες και 11 σόλο συναυλίες, ενώ έχει κατακτήσει περισσότερα από 20 βραβεία στην καλλιτεχνική της διαδρομή.

Ο Vitaliy Drozdov είναι ο τρίτος κριτής του Vidbir 2020. Θεωρείται ειδικός σε μουσικά θέματα, είναι ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού “Hit FM”, ενώ είναι κριτής στα μουσικά βραβεία της Ουκρανίας. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

Εκτιμώ πραγματικά ότι μου ανατέθηκε να συμμετάσχω στην επαγγελματική επιτροπή της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2020. Ελπίζω ότι τα σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας μου που εργάζομαι στο ραδιόφωνο θα είναι χρήσιμα στην επιλογή του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα είναι σε θέση να έχει απήχηση σε μεγάλο μέρος του κοινού της Ευρώπης. Η Ουκρανία είναι μία από τις πιο ισχυρές χώρες της μουσικής στην Ευρώπη σήμερα. Και για μένα, ο ιδανικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision είναι ένας καλλιτέχνης με ζωντανή εικόνα, με έντονη μελωδία, μοντέρνα παρουσίαση και ρυθμό. Μεταξύ του μουσικού υλικού που παρουσιάζουν οι φιναλίστ των ημιτελικών του Vidbir, θα αναζητήσω το τραγούδι “δυναμίτη”, το οποίο μπορεί να απομνημονευτεί από το κοινό κυριολεκτικά με την πρώτη φορά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, επειδή ένα τέτοιο τραγούδι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

Παρουσιαστής των τριών σόου θα είναι για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο Serhiy Prytula, ενώ οι φορείς STB & UA:First θα συνεργαστούν για άλλη μια χρονιά για την παραγωγή του εθνικού τελικού.

Στις 22 Ιανουαρίου θα μάθουμε την κατανομή των υποψηφίων στους δύο ημιτελικούς και τη σειρά εμφάνισής τους.

Οι ημερομηνίες του Vidbir 2020

  • Πρώτος Ημιτελικός: 8 Φεβρουαρίου 2020
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 15 Φεβρουαρίου 2020 
  • Μεγάλος Τελικός: 22 Φεβρουαρίου 2020 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE GREECE για όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή εκπροσώπου της Ουκρανίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή/Φωτογραφία: STB Eurovision]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ