https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Vidbir 2020!

Η Ουκρανία, μετά την περσινή επεισοδιακή αποχώρησή της από τον διαγωνισμό της Eurovision, επιστρέφει φέτος στον 65ο διαγωνισμό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας (δείτε εδώ).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο UA:PBC, ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας, η διαδικασία μέσω της οποίας θα επιλεχτεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας, είναι ο γνωστός από τα προηγούμενα χρόνια εθνικός τελικός Vidbir. Στο Vidbir 2020, ο UA:PBC θα συνεργαστεί και πάλι με το STB το οποίο θα στηρίξει οικονομικά τόσο την διαδικασία επιλογής όσο και το ταξίδι στον διαγωνισμό της Eurovision. Οικοδεσπότης του σόου είναι ο Sergey Prytula, ο οποίος παρουσίασε με επιτυχία το Vidbir τα τρία τελευταία χρόνια. Στη θέση του παραγωγού του show θα παραμείνει ο Ruslan Kvinta, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση θα έχει η Natalia Franchuk. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Οι ημερομηνίες του Vidbir 2020 είναι:

  • Πρώτος ημιτελικός: 8 Φεβρουαρίου 2020
  • Δεύτερος ημιτελικός: 15 Φεβρουαρίου 2020
  • Μεγάλος τελικός: 22 Φεβρουαρίου 2020

Οι τρεις βραδιές του Vidbir 2020 θα μεταδοθούν ζωντανά από το UA:PBC 1 και από το STB.

Νέος κανονισμός για φέτος!

Εξαιτίας των όσων έγιναν πέρσι και οδήγησαν στην ακύρωση της συμμετοχής της Maruv και την αποχώρηση τελικά της χώρας από τον διαγωνισμό, οι διοργανωτές του Vidbir 2020 έχουν ανανεώσει τους κανόνες συμμετοχής στον εθνικό τελικό.

Η φετινή επιλογή θα πραγματοποιηθεί με τους επικαιροποιημένους κανόνες: με όρους που θα περιορίζουν τις εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων στη Ρωσία. Από τώρα και στο εξής, ο συμμετέχων της εθνικής επιλογής μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης ή μια ομάδα που δεν έχει εμφανιστεί σε συναυλία στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2014 και δεν σχεδιάζει ούτε το ανακοινώνει κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και του τελικού της Eurovision, και ο οποίος επίσης δεν έχει εισέλθει στην επικράτεια της Κριμαίας κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ουκρανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του UA:PBC Zurab Alasania πρόσθεσε:

Η Eurovision είναι ένας ιδιαίτερος διαγωνισμός τραγουδιού, επειδή δεν αφορά μόνο τη μουσική, πρόκειται για τη δυνατότητα να εκπροσωπήσετε τη χώρα σας στον κόσμο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό για εμάς, ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας, να διοργανώσουμε τον τελικό μαζί με το STB με τέτοιο τρόπο ώστε ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας να είναι όχι μόνο ένας ταλαντούχος και λαμπρός καλλιτέχνης αλλά και αυτός που κατανοεί πλήρως αυτή την ευθύνη, μοιράζεται τη θέση και τις αξίες της ουκρανικής κοινωνίας και είναι έτοιμος να ακολουθήσει τους κανόνες ανταγωνισμού και ο οποίος μπορεί να αντιπροσωπεύσει καλύτερα τη χώρα μας στη διεθνή σκηνή.

Η Lyudmila Semchuk, διευθύνων σύμβουλος του STB πρόσθεσε:

Το STB πάντα εγγυάται στους καλλιτέχνες και στους θεατές μια δίκαιη επιλογή από το καλύτερο τραγούδι που μπορεί να αντιπροσωπεύσει την Ουκρανία στη διεθνή σκηνή της Eurovision. Διατηρώντας την εικόνα του εθνικού τελικού ως κορυφαία μουσική εκδήλωση του έθνους, έναν διαγωνισμό με ένα διαφανές σύστημα ψηφοφορίας – αυτό είναι που κάναμε πριν από τέσσερα χρόνια και ακολουθούμε σαφώς αυτόν τον κανόνα σήμερα. Μετά το φινάλε του περασμένου έτους, εξετάσαμε σοβαρά τις αλλαγές που απαιτούνται για να είναι η χώρα μας παρούσα στην Eurovision κάθε χρόνο. Μαζί με τους συναδέλφους μας από τα ΜΜΕ, πραγματοποιήσαμε αρκετές συναντήσεις για να αναπτύξουμε όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις στον Κανονισμό, και φέτος σκοπεύουμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του αντιπροσώπου της Ουκρανίας.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας για το 2019 που αποσύρθηκε

Πως σας φαίνονται οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision;

[Πηγή: esctoday]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ