?? ΡΩΣΙΑ: Με εσωτερική επιλογή ο εκπρόσωπός της στη Eurovision 2020!

Μετά την ανακοίνωση της EBU ότι 41 χώρες θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2020, οι προετοιμασίες των χωρών για την επιλογή των εκπροσώπων τους και των τραγουδιών συνεχίζονται.

Οι πρώτοι τέσσερις συμμετέχοντες στη Eurovision του Ρότερνταμ έχουν γίνει γνωστοί και αφορούν στις συμμετοχές του Βελγίου, της Ισπανίας, της Κύπρου και -μόλις χθες- της Βουλγαρίας. Πολλές χώρες έχουν ήδη καθορίσει τις διαδικασίες επιλογής της συμμετοχής τους, ενώ άλλες είναι ακόμα σε…συζητήσεις. Ωστόσο, μέσα από διάφορες πληροφορίες προκύπτουν ειδήσεις!

Έτσι έγινε και για τη Ρωσία, που ένα story στο instagram του – για πολλά χρόνια – σχολιαστή της χώρας Iurii Aksiuta, λίγο μετά τη λήξη του Junior Eurovision Song Contest 2019, μας γνωστοποίησε ότι η Ρωσία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στη Eurovision 2020 με εσωτερική, κλειστή, επιλογή. Κάτι, που σαν πρόθεση, είχε κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί, όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό άρθρο μας εδώ.

Συγκεκριμένα ο Iurii Aksiuta ανήρτησε μια φωτογραφία των μικρών εκπροσώπων της Ρωσίας στη JESC 2019, Tatyana και Denberel, μαζί με το ακόλουθο σχόλιο: “Σύντομα το επόμενο βήμα στις επιλογές της Eurovision θα ξεκινήσει, το οποίο όλοι αναμένετε. Το Channel One θα επιλέξει το συμμετέχοντα (σ.σ. στη Eurovision 2020) σε μια κλειστή επιλογή”.

Η Ρωσία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το 2013, να καταφεύγει στη λύση της εσωτερικής επιλογής για τη Eurovision. Tην τελευταία φορά που διεξήχθει εθνικός τελικός – το 2012 – οι αξιολάτρευτες Buranovskiye Babushki πήραν το εισιτήριο για το Μπακού (νικώντας τον Dima Bilan!) και έφεραν τη δεύτερη θέση στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έχει δημοσιεύσει το wiwibloggs, τα ονόματα που ακούγονται συχνότερα αυτό τον καιρό για την εκπροσώπηση της Ρωσίας στο Ρότερνταμ είναι των Olga Buzova, Alexander Panayotov και Dima Bilan. Όμως, κανένα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ρωσίας στη Eurovision 2020!

Η Ρωσία στη Eurovision

Russian flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 1994
  • Συμμετοχές ως 2019: 22
  • Παρουσίες στον Τελικό: 21
  • Νίκες: 1 (2008 «Believe» – Dima Bilan)
  • Τελευταία θέση: 

Πηγή: wiwibloggs / Φωτογραφία: eurovision.tv

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ