?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Το Ρότερνταμ μάς καλεί να «ανοιχτούμε» στη Eurovision 2020!

Το σύνθημα της Eurovision 2020 είναι «Open Up» - Πηγή εικόνας: NPO
Το σύνθημα της Eurovision 2020 είναι «Open Up» – Πηγή εικόνας: NPO

Οι φορείς της Ολλανδίας (AVROTROS, NOS, NPO) που είναι επιφορτισμένοι με τη διοργάνωση της Eurovision 2020, παρουσίασαν σήμερα (24/10) το σύνθημα του επόμενου διαγωνισμού και αυτό δεν είναι άλλο από το «Open Up».

Έτσι, λοιπόν, οι διοργανωτές μάς καλούν «να ‘ανοιχτούμε’ ο ένας στον άλλον, στη μουσική, στο Ρότερνταμ και σε ό,τι επιλέξουμε», όπως σημειώνει ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2020, Sietse Bakker, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Ο ίδιος προσθέτει:

«Ψάξαμε ένα θέμα και ένα σύνθημα που να αντικατοπτρίζει αυτό που αντιπροσωπεύει η Ολλανδία και με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν οι Ολλανδοί. Μια χώρα με ανοιχτό μυαλό στον κόσμο, όπου εκφράζονται με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Θεωρήσαμε, επίσης, σημαντικό να επιλέξουμε ένα θέμα που αντικατοπτρίζει το πνεύμα της εποχής μας. Οι άνθρωποι ανησυχούν για την αύξηση της πόλωσης και η ελευθερία δεν είναι τόσο αυτονόητη για όλους όσο πρέπει. Με το σύνθημα ‘Open Up’ καλούμε θερμά τους ανθρώπους να ανοιχτούν σε άλλους, σε διαφορετικές απόψεις, στις ιστορίες του άλλου και φυσικά τη μουσική του άλλου».

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2020 αποκτά και ιστορική βαρύτητα, καθώς συμπληρώνονται 65 χρόνια από την αρχή του μουσικού θεσμού, 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Ρότερνταμ και 80 χρόνια από τον βομβαρδισμό της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Jon Ola Sand ανέφερε:

«Το ‘Open Up’ είναι το τέλειο σύνθημα για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision καθώς γιορτάζει την 65η του έκδοση. Το 1956, μόνο 7 χώρες μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό και έκτοτε ανοιχτήκαμε σε όλη την Ευρώπη, στην Αυστραλία και τώρα, μέσω streaming, σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αξίες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision είναι η καθολικότητα και η ένταξη, καθώς και η περήφανη παράδοσή μας για τον εορτασμό της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε ένα νέο – αυτό της διεύρυνσης».

Η πλήρης εικαστική και γραφική απεικόνιση του επόμενου διαγωνισμού είναι υπό ανάπτυξη και θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Ο διαγωνισμός της Eurovision θα φιλοξενηθεί στο Ahoy του Ρότερνταμ από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου 2020.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο σλόγκαν, αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω τον ogae είναι αν έχουμε κάποια εξέλιξη από την ελληνική συμμετοχή!

    • Αγαπητέ Μίλτο, οποιαδήποτε ανακοινώσιμη δημοσίως εξέλιξη, εφόσον υπάρξει, θα γραφτεί! Οπότε, να είστε συντονισμένοι κάθε μέρα γιατί αυτά τα πράγματα δεν έχουν ημερομηνίες. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! / Krikor Kevorkian – Αρχισυντάκτης http://www.ogaegreece.com

  2. Μετά το δουλεμπόριο του 17ου αιώνα και τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα το 1995, οι Ολλανδοί δηλώνουν περήφανοι που είναι ανοιχτό μυαλό και γιορτάζουν τη διαφορετικότητα… Μάλιστα…

    • Δηλαδη ο καθε λαος πρεπει να παραμενει προσκολημμενος καιαμετονοητος σε οτι εχει κανει 25 χρονια πριν?
      Δε νομιζω γιατι δε μας συμφερει και ολους…

    • Δυστυχώς φίλε μου, κάποιοι κοιτάζουν μόνο το “καλό συμφέρον” κι ότι τους χαλάει δεν το σκέπτονται καν. Έτσι δυστυχώς είμαστε οι άνθρωποι και κρίμα

    • Αφήνω της ασυναρτησίες περί Σρεμπρένιτσα και Ολλανδίας και υπενθυμίζω στους υπεύθυνους ότι άσχετα με το κάθε θέμα σχόλια δεν πρέπει να επιτρέπονται. Εκτός αν εδώ είναι και χώρος εκτόνωσης των ιδεολογικών παραληρημάτων του καθένα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ