?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η αναζήτηση καλλιτέχνη για τη Eurovision 2020 και το διάσημο «όχι»!

Ο Duncan Laurence στη συνέντευξη Τύπου του νικητή μετά τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 - Πηγή εικόνας: EBU/Andres Putting
    Ο Duncan Laurence στη συνέντευξη Τύπου του νικητή μετά τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 – Πηγή εικόνας: EBU/Andres Putting

Τα φώτα, όσον αφορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, είναι στραμμένα στην Ολλανδία, καθώς είναι η χώρα που θα τον φιλοξενήσει το 2020.

Έτσι, λοιπόν, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ολλανδίας (AVROTROS, NOS, NPO) έχουν αρχίσει την αναζήτηση του διαδόχου του Duncan Laurence, ο οποίος χάρισε τη νίκη στη χώρα στον διαγωνισμό του Τελ Αβίβ, και έχουν ήδη εισπράξει το πρώτο «όχι» από τον διάσημο DJ, Armin Van Buuren.

Η αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά και ο Jan Smit, που είναι μέλος, ανάρτησε σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή της Ολλανδίας αποτελείται από έξι μέλη, σύμφωνα με το eurovoix.com, και αυτά είναι:

  • Coen Swijnenberg – DJ
  • Sander Lantinga – DJ
  • Joyce Hoedelmans – Μέλος της αποστολής από το 2014
  • Eric Van Stade – Γενικός διευθυντής του AVROTROS
  • Cornald Maas – Σχολιαστής της Eurovision
  • Jan Smit – Σχολιαστής της Eurovsion

Η Ολλανδία επιλέγει με εσωτερική διαδικασία τις συμμετοχές της στη Eurovision από το 2013 έως και σήμερα, έχοντας εγκαταλείψει τον εθνικό τελικό με τίτλο «National Songfestival».

Υπενθυμίζεται ότι ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φιλοξενηθεί στο «Ahoy» του Ρότερνταμ, από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου 2020, με κεντρικό σύνθημα «Open Up».

«Όχι» από τον Armin Van Buuren

Ένα από τα ονόματα που ζητούν οι Eurofans στον διαγωνισμό είναι ο γνωστός DJ, Armin Van Buuren, αλλά ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε εμπλοκής του με τη Eurovision.

Ο καλλιτέχνης, σύμφωνα με τον ιστότοπο hln.be που επικαλείται συνέντευξή του στο Qmusic, απάντησε σε σχετική ερώτηση:

«Δεν νομίζω ότι είμαι στο σωστό μέρος. Φυσικά και με προσέγγισαν και υπήρξαν συζητήσεις και πράγματα. Όχι, δεν ξέρω αν μπορώ να προσθέσω κάτι ως καλλιτέχνης. Τι πρέπει να κάνω εκεί; Πίσω από ένα πικάπ με τα χέρια μου στον αέρα; Αυτό είναι άβολο. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες στην Ολλανδία που μπορούν να το κάνουν όμορφα. Όχι, δεν πρόκειται να συμβεί».

Μάλιστα, υπήρξε αντίδραση και από τον Cornald Maas, που είναι σχολιαστής της Eurovision και μέλος της αρμόδιας καλλιτεχνικής επιτροπής της Ολλανδίας, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το «όχι» του Armin Van Buuren.

Συγκεκριμένα, ο Cornald Maas έγραψε στο Twitter:

«Για εκείνους που ζητούν για χρόνια από την Ολλανδία να στείλει έναν DJ: Oι εθνικοί DJ σίγουρα δεν βιάζονται».

Ο Armin Van Buuren είναι 42 ετών και για τέσσερα συνεχή χρόνια αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος DJ του κόσμου από το περιοδικό «DJ Mag». Μάλιστα, το 2014, είχε μια υποψηφιότητα για Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη Ηλεκτρονική Ηχογράφηση» για το τραγούδι «This Is What It Feels Like» μαζί με τον Καναδό καλλιτέχνη Trevor Guthrie.

Επίσης, τουλάχιστον 21 παραγωγές του Armin Van Buuren, οι περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον, έχουν συμπεριληφθεί στο Dance/Electronic Chart του αμερικανικού Billboard. Στη χώρα μας, έγινε ευρύτερα γνωστός, το 2008, από τη σύμπραξή του με τη Sharon Den Adel των Within Temptation στο κομμάτι «In And Out Of Love».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ