ΙΤΑΛΙΑ: Ο Diodato ερμηνεύει το “Fai rumore” στην Arena di Verona!

Η Eurovision 2020 μπορεί να ακυρώθηκε και να μην είχαμε live εμφανίσεις των καλλιτεχνών που θα διαγωνίζονταν, ωστόσο η EBU ετοίμασε ένα show-αντίδοτο στη φετινή ακύρωση του διαγωνισμού. Το περασμένο Σάββατο, την ημέρα που είχε κανονικά προγραμματιστεί ο τελικός, είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Europe shine a light.

Στο δίωρο show είδαμε αποσπάσματα μισού λεπτού από όλα τα 41 τραγούδια και στη συνέχεια δηλώσεις των καλλιτέχνών. Φυσικά δεν έλειψαν αρκετοί Eurostars ως guests και οι φανς του διαγωνισμού. Στο τέλος είδαμε όλους τους φετινούς καλλιτέχνες να τραγουδάνε το νικητήριο τραγούδι του 1997 “Love shine a light” των Katrina and The Waves.

Η Ιταλία φέτος είχε επιλέξει να εκπροσωπηθεί από τον μεγάλο νικητή του Sanremo 2020, Diodato με το “Fai rumore“. Ένα τραγούδι που παιζόταν πολύ ψηλά στα στοιχήματα και όλος ο κόσμος είχε αγαπήσει ειδικά οι γείτονες Ιταλοί. Την περίοδο της καραντίνας το τραγουδάγανε στα μπαλκόνια και παιζόταν συνεχώς στα ραδιόφωνα. Ωστόσο για το Europe shine a light, o Diodato αποφάσισε να κάνει μία διαφορετική εμφάνιση. Δύο μέρες πριν το show του Σαββάτου εμφανίστηκε στην άδεια Arena di Verona και ερμήνευσε μοναδικά το Fai rumore, με όλο τον κόσμο που το έβλεπε ζωντανά από την τηλεόραση της Ιταλίας να συγκινείται από το μέγεθος αυτού του καλλιτέχνη.

Το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανέβασε το βίντεο της RAI από την live αυτή εμφάνιση ως δώρο σε όλους τους φανς και τον κόσμο. Απολαύστε στο ακόλουθο βίντεο την εξαιρετική ερμηνεία του Diodato, σε μία μαγική ερμηνεία. Η εμφάνιση αυτή αποτελέι συνάμα μία συγκινητική στιγμή στην ιστορία του θεσμού.

DIODATO – Fai rumore – Italy – LIVE Performance

Σε ευχαριστούμε Diodato! Ευχαριστούμε Ιταλία!

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η Ιταλία δεν έχει ανακοινώσει τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη που θα στείλει του χρόνου στο διαγωνισμό. Ούτε φυσικά έχει δηλώσει αν θα είναι ο Diodato ο εκλεκτός της με απευθείας ανάθεση. Θα πρέπει σίγουρα να περιμένουμε αρκετούς μήνες, δεδομένης και της κατάστασης στη γείτονα χώρα. Θα θέλατε να την εκπροσωπήσει και του χρόνου ο Diodato;

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ