https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Οι λόγοι μη συμμετοχής στο διαγωνισμό του 2021!

Η Ουγγαρία, μετά την περσινή αποχώρησή της από το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, συνεχίζει να απέχει από αυτό και την ερχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τη λίστα των συμμετεχουσών χωρών, το MTVA, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας δεν επιστρέφει σε αυτόν.

Φως στους λόγους που αποφάσισε η χώρα της κεντρικής Ευρώπης κάτι τέτοιο φαίνεται να ρίχνει ο Lőrinc Bubnó, ο πρώην αρχηγός αποστολής της χώρας στο διαγωνισμό.

Στο τρίτο επεισόδιο της διαδικτυακής εκπομπής Humans of Eurovision, ο Lőrinc Bubnó βρέθηκε καλεσμένος του Jan Bors, ο οποίος ήταν ο πρώην αρχηγός αποστολής της Τσεχίας στο διαγωνισμό. Στην εκπομπή, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στους λόγους που οδήγησαν την Ουγγαρία στην αποχή και από τον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Για ποιους λόγους δε συμμετέχει η Ουγγαρία στη Eurovision 2021

Οι λόγοι σύμφωνα με τον Lőrinc Bubnó είναι δύο. Η μη οικονομική άνεση της χώρας να στηρίξει μια τέτοια συμμετοχή είναι ο βασικός παράγοντας.

Ο ένας είναι τα χρήματα. Η συμμετοχή στη Eurovision κοστίζει πολλά χρήματα και δεν είμαστε πλούσια χώρα. Αν πρέπει να κόψουμε κάτι το οποίο δεν είναι καλό για την εικόνα της χώρας, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κόψουμε αυτό…

Ο δεύτερος λόγος σύμφωνα με τον Lőrinc Bubnó είναι ο χρόνος που χρειάζονται οι Ούγγροι για να αποδεχτούν το δυτικό τρόπο ζωής και την LGBT κοινότητα.

Από την άλλη, οι Ούγγροι χρειάζονται ακόμα χρόνο να προετοιμαστούν για τη Δυτική Ευρώπη και την LGBT κοινότητα και το πως θα αποδεχτούν τους ανθρώπους.

Η τελευταία συμμετοχή της Ουγγαρίας ήταν στο Τελ Αβίβ με τον Joci Pápai και το τραγούδι «Az én apám». Κατετάγη στη 12η θέση στον 1ο ημιτελικό με 97 βαθμούς, οπότε δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Πώς σας φαίνεται η απόφαση της Ουγγαρίας να απέχει από τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision;


Η Ουγγαρία στη Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή: 1994
  • Συμμετοχές ως 2019: 17
  • Παρουσίες στον Τελικό: 14
  • Νίκες: 
  • Τελευταία θέση: 1 (2008 – 2ος ημιτελικός)
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το οικονομικό κομμάτι πες ότι το καταλαβαίνω.. Το θεμα με το lgbt ομως ασχολίαστο… Δεν γίνεται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό χώρες όπως Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία, Ρωσία, Μολδαβία και μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης και μάλιστα μελος της ευρωπαϊκής ένωσης να έχει τέτοια ταμπού….

  2. Ας το άφηναν ασχολίαστο καλύτερα, ή ας μας έλεγαν το κλισέ, δηλ φόβους για την πανδημία (βέβαια εδώ θα υπήρχε το αντεπιχείρημα ότι μπορούν να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως). Αλλά και τα 2 επιχειρήματά τους είναι για γέλια.
    1) Συμμετέχουν πιο φτωχές χώρες από την Ουγγαρία (πχ Μολδαβία, νομίζω θεωρείται η πιο φτωχή της Ευρώπης)
    2) Μπορούσαν να κάνουν εξοικονόμηση πόρων με το να κάνουν μια απευθείας ανάθεση, αντί του A Dal (το οποίο θα διεξαχθεί κανονικά, άρα “λεφτά υπάρχουν”)
    3) Παραδέχονται επίσημα πια ότι αποχώρισαν λόγω της LGBTQ κοινότητας. Ας πουμε -μέσα σε πολλά εισαγωγικά- ότι αυτό είναι οκ. Δημιουργούνται τα εξής εύλογα επιχειρήματα:
    α) Τι δουλειά έχουν (αν όπως λένε δυσκολεύονται με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής) μέσα στην ΕΕ; (αυτό το ερώτημα είναι και για την ίδια την χώρα, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ)
    β) Ο διαγωνισμός είχε δείξει από πιο παλιά ότι σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την LGBTQ κοινότητα, και από το 2013 έγινε πασιφανές. Επίσης η νίκη της Conchita το 2014 ήταν και ένα μήνυμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Το point μου είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν κανονικά. Και το ’13 και το ΄14 και το ’15 ως και το ’19. Τώρα το θυμήθηκαν ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε έναν LGBTQ-friendly διαγωνισμό;
    Αναρωτιέμαι εγώ, μήπως πήραν λίγο πιο πατριωτικά από ό,τι έπρεπε τον αποκλεισμό του 2019; Γιατί μέχρι τότε όλα ήταν οκ, εκτός αν μέχρι τότε ο διαγωνισμός δεν ήταν LGBTQ-friendly και δεν το ήξερα.
    Και στις δύο περιπτώσεις μας λένε ότι είναι μια χώρα πιο συντηρητική και από χώρες όπως Ρωσία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν κλπ. ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν αποχώρησε ούτε για λόγους σχετικούς με την LGBTQ κοινότητα, ούτε λόγω κακής θέσης στον διαγωνισμό.
    Ελπίζω να επανέλθει η λογική στην Ουγγαρία σύντομα.

  3. Εγώ νομίζω πως όλη αυτή η απόφαση αποτελεί απλά μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση Ερμπαν εν τέλει δεν γουστάρει αυτό που ονομάζεται “ευρωπαικό οικοδόμημα” και “ευρωπαική αλληλεγγύη”, και προσπαθεί να το δείξει με διάφορους τρόπους. Και μάλιστα επειδή ακριβώς είναι χώρα της ΕΕ, προσπαθεί να το υπονομέυσει και να το δείξει αυτό με “περήφανο” και “περίτρανο” (χώρες π.χ όπως η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η το Αζερμπαιτζάν δεν είναι μέλη κάποιων ευρωπαικών θεσμών για να “νοιώθουν αυτή την ανάγκη”). Θεωρώ πως η λογική έχει χαθεί από τη χώρα δυστυχώς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ