https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 50 υποψήφιες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό!

Η Λευκορωσία όπως ήδη γνωρίζουμε, αποφάσισε να διεξαγάγει και φέτος εθνικό τελικό για την επιλογή του εκπροσώπου της. Στις 31 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τον εθνικό τελικό. Δυστυχώς η συμμετοχή των υποψηφίων δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς ο κρατικός φορέας, BTRC όπως ανακοίνωσε, έλαβε μόλις 50 υποψηφιότητες για τον τελικό. Οι υπεύθυνοι του καναλιού θα κάνουν μια αρχική προ-επιλογή και θα καταλήξουν σε λίστα τραγουδιών που ανακοινωθεί το άμεσο διάστημα.

Την 1η Ιανουαρίου ήρθαν οι πρώτες ανακοινώσεις ότι ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας θα επιλεχθεί μέσω εθνικού τελικού. Το BTRC επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει εθνικό τελικό χωρίς ωστόσο να καθορίσει ξεκάθαρα την διαδικασία. Όλοι οι υποψήφιοι καλλιτέχνες, έπρεπε να στείλουν ένα ΒΙΝΤΕΟ διάρκειας 3 λεπτών όπου θα ερμηνεύουν ζωντανά την συμμετοχή τους.

Ο κρατικός φορέας Belteleradiocompany ολοκλήρωσε την αποδοχή αιτήσεων συμμετοχής στην εθνική επιλογή για την Eurovision 2021. Το τμήμα του φορέα που είναι υπεύθυνο για την εθνική επιλογή και παραδοσιακά ενεργεί ως διοργανωτής του έργου, έλαβε περίπου πενήντα συνθέσεις. Τώρα οι αιτήσεις ελέγχονται για το αν πληρούν τους κανόνες της EBU καθώς και τις διατάξεις της εθνικής επιλογής. Φέτος, ο μηχανισμός για την επιλογή του νικητή του έργου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως από την επιδημιολογική κατάσταση στον κόσμο. Επομένως, λεπτομέρειες για τον τρόπο του εθνικού τελικού, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Σύννεφα είχαν προκύψει ωστόσο προν λίγο καιρό για το κρατικό κανάλι και την φετινή συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Δείτε περισσότερα στο παλαιότερο μας άρθρο και ευχόμαστε τα όποια προβλήματα υπήρξαν να εξαλειφθούν.

Ελληνικό ενδιαφέρον στην εθνική επιλογή της χώρας!

Στη χώρα της πρώην Σοβιετικής ένωσης ρίχνετε στη μάχη και ο δικός μας Νίκος Σοφής! Ο Νίκος είναι γνωστός στους φίλους του διαγωνισμού αφού δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα της Λευκορωσίας. Φέτος, θα προσπαθήσει αρχικά να βρεθεί στον τελικό και μετά να εκπροσωπήσει τη χώρα με ένα τελείως διαφορετικό τραγούδι σε σχέση με το παρελθόν. Το τραγούδι τιτλοφορείται «Braids» με ερμηνεύτρια την εντυπωσιακή Kazna. Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει ο Νίκος ενώ στην δημιουργική ομάδα είναι ακόμη οι Ekaterina Shokhina (στίχους) και Alexey Streltsov (σύνθεση). Δείτε εδώ περισσότερα για τον Έλληνα συνθέτη και τι δήλωσε ο ίδιος αποκλειστικά στον OGAE Greece και τον Στέφανο Χαρπαντίδη!

Επίσης μπορείτε να δείτε την live εκτέλεση του υποψήφιου κομματιού “Braids”, λογικά όπως εστάλη στον κρατικό φορέα της Λευκορωσίας! Καλή τύχη Νίκο και ευχόμαστε ολόψυχα η Kazna να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, και γιατί όχι για το Ρότερνταμ!

Για να δούμε…ποιος θα είναι άραγε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας που θα διαδεχθεί το συγκρότημα VAL;

Μείνετε σταθερά στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα για την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή άρθρου: BTRC]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ