https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Με τους Galasy ZMesta και το “Ya Nauchu Tebya” στο Ρότερνταμ!

Η Λευκορωσία αποφάσισε να εμπιστευτεί το συγκρότημα Galasy ZMesta με το τραγούδι “Ya Nauchu Tebya” (Θα σου μάθω) για να είναι οι εκπρόσωποι της χώρας στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον ερχόμενο Μάιο.

Μετά από την ανοιχτή πρόσκληση που υπέβαλε το BTRC, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας για την αναζήτηση συμμετοχών, 50 ήταν αυτές που υπεβλήθησαν. Ανάμεσα τους και η συμμετοχή των Galasy ZMesta, η οποία και επιλέχτηκε τελικά μετά από εσωτερική επιλογή. To “Ya Nauchu Tebya” ερμηνεύεται αποκλειστικά στα λευκορώσικα.

Ανάμεσα στις υποψήφιες συμμετοχές ήταν και το «Braids» με ερμηνεύτρια την εντυπωσιακή Kazna. Τους στίχους στο συγκεκριμένο τραγούδι έγραψε ο Νίκος Σόφης.

https://ogaegreece.com/archives/85986

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή της χώρας για φέτος είχε τεθεί σε κίνδυνο μετά από αναφορά που έκανε το Ίδρυμα Πολιτιστικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας σε προσπάθειά του να παρεμποδίσει τη φετινή συμμετοχή του κρατικού φορέα BTRC στη Eurovision.

https://www.youtube.com/watch?v=_RMHKaIsac0

Πώς κρίνετε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον φετινό διαγωνισμό;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Belarusian ESC 2021 entry?

Υπενθυμίζουμε ότι η Λευκορωσία, έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2021 (18 Μαΐου 2021) ενώ θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2021!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν λέω εγώ ότι σχεδόν όλες οι χώρες στέλνουν επίτηδες ότι μπακατελα έχουν απλά γιατί καμιά χώρα δεν θαθελε να κερδίσει και να διοργανώσει Γιουροβίζιον του χρόνου μέσα σε όλο αυτό χάος του κορωνοιοου…..Να μια ακόμα τρανή απόδειξη.

  2. Αυτό το πράγμα επελέγη με απευθείας ανάθεση;
    Η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ κακή εδώ και μήνες, διαβάζω ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα όχι μόνο τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Λουκασένκο, αλλά και παρωδούσε τις διαδηλώσεις, αλλά παραμένει μία εξευτελιστική επιλογή. Μία απουσία θα ήταν αξιοπρεπέστερη.
    Με αυτά και με αυτά το 2021 διαμορφώνεται πια στα σοβαρά σε μία κάκιστη χρονιά, χειρότερη και από την περσινή.

  3. Η ουκρανια οταν ολοι οι συμμετεχοντες αρνηθηκαν να πανε ειχε τουλαχιστον την αξιοπρεπεια να αποσυρθει. Χιλιες φορες καλυτερα απο αυτο το πραγμα που μονο χειροτερα θα κανει τα πραγματα

  4. Το τραγούδι είναι στα ρώσικα. Τραγούδι στα λευκορώσικα ήταν οι συμμετοχές τους το 2017 και 2020

  5. καλά η χρονιά εξελίσσεται σε παρωδία.τι μετριότητες είναι αυτές;; ας ελπίσουμε αύριο σε κάτι καλό και από Ελβετία, Μάλτα, Αζερμπαιτζάν, Ισλανδία.

      • Εεεε προφανώς και όχι φίλε μου… Είπαμε, υπάρχουν ένα σωρό μισητές των… “Dream team” εδώ μέσα κι είναι ένας κι ένας τα… Τρωκτικά και τα ερπετά, που απεγνωσμένα θέλουν να τους τρώνε και να τους κατασπαράζουν με τη χολή τους, είναι δυνατόν να περιμένουν ΚΑΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ από Ελλάδα και μάλιστα όταν ήδη έχουν κατασπαράξει το Ανατολικό Μπλοκ;;; Αααχχχχ έλεος δηλαδή, έλεος με τους … “Γιανώστες και τους Ποιοτικούς”

      • ρε guys χαλαρώστε λίγο..προφανώς και εννοούσα και Ελλάδα μέσα γιαυτό είπα αύριο..και απ’ ότι άκουσα είναι πολύ καλό !!! καλή μας επιτυχία!!

  6. Ντροπή που στέλνουν ένα τέτοιο τραγούδι που χλευάζει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο, αυτούς που έχουν τραυματιστεί και τους νεκρούς. Ελπίζω να αποκλειστεί από την EBU αυτό το “τραγούδι” προπαγάνδας υπέρ του Λουκασένκο και κατά του λαού της Λευκορωσίας, από ένα συγκρότημα που στηρίζει τον πρώτο.

  7. Ναι όντως, είναι ολοφάνερο πλέον πως οι περισσότερες χώρες δεν ενδιαφέρονται για τον φετινό διαγωνισμό..

  8. Απο την μια θεωρω οτι αυτο το τραγουδι δεν εχει καμια θεση στον διαγωνισμο απο την στιγμη που ειναι πολιτικο και μαλιστα κατα των Λευκορωσων οι οποιοι δεν θελουν να τους εκπροσωπησει αλλα απο την αλλη δεν θελω να μειωθει κι αλλο η οικογενεια της eurovision μετα και απο την προσφατη αποχωρηση της Αρμενιας.. Οπως και να χει το αποδοκιμαζω οχι μονο επειδη ειναι τραγουδι του λουκασενκο αλλα επειδη δεν μ αρεσει επισης!

  9. Ούτως ή άλλως η Eurovision φέτος θα είναι “λειψή” με περιορισμένο (αν θα υπάρξει τελικά) κοινό και βιντεοσκοπημένες κάποιες συμμετοχές (αν όχι όλες), οπότε δεν με απασχολεί αν θα δούμε λιγότερες χώρες. Και αν ισχύουν όσα λέγονται, ότι το τραγούδι είναι προπαγάνδα υπέρ του Λουκασένκο, εννοείται ότι πρέπει να αποβληθεί και ελπίζω η EBU να παρέμβει άμεσα.

  10. Η αμήχανη στιγμή που έχεις χαρακτηρίσει τον 1ο ημιτελικό σφαγείο και εν τέλει δεν ξέρεις αν υπάρχουν 10 άξιοι φιναλίστ. Και αναφέρομαι και στον εαυτό μου.
    Όσο για την Λευκορωσία δεν έχω να πω πολλά. Εικάζω δεν θα βρίσκαν καλλιτέχνη και ανέθεσαν στο γκρουπακι να γραψει κατι μεσα σε 5′. Δεν μου άρεσε καθολου το Da Vidna αλλά ναι ήταν καλύτερο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ