https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Η EBU απαντά “λειτουργούμε ανεξάρτητα απο την πολιτική”!

Εδώ και λίγο διάστημα έχει γίνει γνωστό ότι το Ίδρυμα Πολιτιστικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας προσπαθεί να παρεμποδίσει τη φετινή συμμετοχή του κρατικού φορέα BTRC στη Eurovision. Η EBU όμως έρχεται και βάζει τέλος στα σενάρια αυτά.

Χτες με επιστολή της EBU, ο Γενικός Διευθυντής έδωσε απάντηση για τις πιέσεις που δέχθηκε η Ευρωπαική Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, ώστε να απομακρυνθεί το BTRC. Συγκεκριμένα, ο κ. Noel Curran απαντησε με αυστηρό ύφος και ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Tα αξιοσημείωτα της επιστολής αυτής είναι ότι η EBU υπερασπίζεται τις αξίες της και παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στην Λευκορωσία και έχει καλέσει το BTRC <<να υπερασπιστεί τις επαγγελματικές δημοσιογραφικές αξίες και να διασφαλίσει ότι οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που τους επιτρέπουν να ακούσουν μια πληθώρα απόψεων και να σχηματίσουν τις δικές τους ανεξάρτητες κρίσεις>>.

Συνεχίζει λέγοντας ότι <<Θα ήθελα να τονίσω ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένας μουσικός διαγωνισμός χωρίς πολιτική ατζέντα. Αντιμετωπίζουμε με συνέπεια και σθένος τις προσπάθειες που θέλουν αυτό το πολιτιστικό γεγονός να οργανωθεί για πολιτικούς σκοπούς>>.

Κλείνει λέγοντας ότι <<η EBU είναι ένας επαγγελματικός φορέας και λειτουργούμε ανεξάρτητα από την πολιτική>>.

Μπορείτε να δείτε ωστόσο πόσο καυστικά απάντησε το Ίδρυμα Πολιτιστικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας με το παρακάτω tweet στην επιστολή του Γεν. Διευθυντή της EBU.

Μείνετε σταθερά στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα για την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2021!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά γελάμε!
    Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να απομακρυνθεί η Λευκορωσία !
    Εντάξει…πλέον στην εποχή μας – και η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση – που είναι η εποχή της υποκρισίας…. και το ζήτημα κατοχής στην Κύπρο ονομάζεται “πολιτικό”
    Βέβαια αρκετοί ξεχνούν τι έγινε το 2003 με της Tatu… και την υποκρισία τότε, και εδώ να πω ότι είμαι από τα συντηρητικά άτομα που δεν είμαι υπερ να προβάλλονται με το “ζόρι” διάφορες καταστάσεις. Αλλά είπαμε τότε το 2003 η EBU θα έριχνε το σήμα εάν υπήρξε φιλί μεταξύ των ερμηνευτών…κάτι που δεν “είδε” το 2000 στην συμμετοχή του Ισραήλ.
    Οπότε όταν ως χώρα και άνθρωποι μάθουμε να λέμε αλήθειες – ακόμη κι΄αν πονάνε – τότε δεν θα έχουμε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς και το bullying που κάνουμε είτε άθελα είτε ηθελημένα μπορεί να μειωθεί….

  2. Αυτά είναι βλακείες…. Αν ειναι να σκεφτούμε ποιοι ραδιοτηλεοπτικοι φορείς δεν ειναι ανεξάρτητοι και ειναι όργανα της κυβέρνησης, τοτε εκτος του BTRC εκτος EBU πρέπει να βγει και η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Αζερμπαϊτζάν και πολλες αλλες χώρες που οι φορεις ειναι παρόμοιας κατάστασης

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ