ΚΡΟΑΤΙΑ: Με ηχογραφημένα φωνητικά και το Dora 2021!

Logo Dora 2021

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Κροατία αποφάσισε να επιλέξει τον εκπρόσωπό της στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μέσω του εθνικού τελικού της χώρας, το Dora.

Ο εθνικός τελικός για το 2021 θα λάβει χώρα στις 13 Φεβρουαρίου στην πόλη Οπατίγια, η οποία βρίσκεται στην κομητεία Primorje-Gorski Kotar στη δυτική Κροατία, αν και εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι κανονισμοί που θα ισχύουν στο ερχόμενο τελικό.

Οι αλλαγές στο Dora

Λιγότερα τα διαγωνιζόμενα τραγούδια

Η σημαντικότερη ίσως αλλαγή στους κανονισμούς του Dora είναι αυτή που αφορά τον αριθμό των διαγωνιζόμενων τραγουδιών της τελικής φάσης. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το 2021 θα διαγωνιστούν 14 τραγούδια έναντι 16 που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Επιπλέον, 4 τραγούδια θα επιλεχθούν ως αναπληρωματικά σε περίπτωση απόσυρσης ή ακύρωσης κάποιας συμμετοχής. Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει όμως κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης στην Οπατίγια.

Μέχρι 5 άτομα επί σκηνής- Ηχογραφημένα φωνητικά

Μέσα στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, οι διοργανωτές του Dora 2021 αποφάσισαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται επί σκηνής από 6 σε 5. Επιπλέον, σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες που όρισε η EBU για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision, τα φωνητικά στα τραγούδια θα είναι ηχογραφημένα και δεν θα αποδοθούν ζωντανά επί σκηνής.

Ελεύθερη η γλώσσα των τραγουδιών

Μια αλλαγή που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε “άσχετη” με την κατάσταση του κορονοϊού, είναι η ελεύθερη χρήση οποιασδήποτε γλώσσας στα τραγούδια που θα διαγωνιστούν. Να αναφέρουμε πως μέχρι πέρσι, εκτός από τα Κροατικά, οι μοναδικές αποδεκτές γλώσσες ήταν τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Λέτε να δούμε Ελληνικά για πρώτη φορά στο Dora;

Το παράθυρο για την υποβολή των συμμετοχών είναι ανοιχτό μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

Στο μέλλον, στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό στις αρχές Οκτωβρίου – στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να παρέχουμε τόσο στους δημιουργούς όσο και στους εαυτούς μας αρκετό χρόνο για ποιοτική προετοιμασία. Το πρώτο βήμα, επομένως, έχει ήδη γίνει φέτος. Πιστεύω ότι οι μουσικοί θα ανταποκριθούν σε μεγάλο αριθμό και ότι θα έχουμε ένα ποιοτικό και ενδιαφέρον Dora 2021

Uršula Tolj, υπεύθυνη έργου

Ο περσινός νικητής Damir Kedžo, θα πρέπει αν θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision να συμμετάσχει στο Dora 2021 και φυσικά να επικρατήσει των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Κροατίας στο διαγωνισμό της Eurovision ακολουθείτε το ogaegreece.com.

[Πηγή/Φωτογραφία: HRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ