ΙΤΑΛΙΑ: Πλήρης στήριξη της RAI στους Måneskin!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, η EBU εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους Måneskin και το συμβάν που έλαβε χώρα στο Green Room κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού. Όπως φάνηκε από βίντεο και φωτογραφίες, ο Ιταλός τραγουδιστής, Damiano David, έσκυψε προς τα κάτω, και πολλοί τον κατηγόρησαν για χρήση ναρκωτικών.

Οι ίδιοι οι Måneskin δήλωσαν ότι είναι σοκαρισμένοι με τις κατηγορίες αυτές, ενώ είναι έτοιμοι να κάνουν τα απαραίτητα τεστ, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έκαναν χρήση ναρκωτικών την ώρα της ψηφοφορίας.

Η στήριξη της RAI!

Ο ιταλικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RAI, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στους Måneskin. Συγκεκριμένα, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι “από ότι έγινε γνωστό, η RAI επιβεβαιώνει ότι “εξεπλάγην” με την αμφισβήτηση γύρω από τους Måneskin. Μια αμφισβήτηση η οποία, βλέποντας τα γεγονότα, φαίνεται “άτοπη” για τη RAI. Εκφράζει την ικανοποίησή της για την “μεγάλη αδιαμφισβήτητη νίκη” του συγκροτήματος στο Ρότερνταμ, στο οποίο και δίνεται πλήρης στήριξη”.

Οι δηλώσεις του τραγουδιστή!

Σε συνέντευξή του, ο Damiano David, δήλωσε σχετικά με το συμβάν:

“Τη στιγμή που μας έδωσαν 12 βαθμούς, ξεκινήσαμε να πανηγυρίζουμε. Ο Thomas έριξε ένα ποτήρι, το έσπασε, και εγώ πανηγυρίζοντας κοίταξα κάτω από το τραπέζι και γύρισα λέγονται “Γ*****”. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να παρεξηγηθεί, αλλά και τα δύο μου χέρια φαίνονται (σ.σ. στο στιγμιότυπο) και είναι η πιο ηλίθια αμφισβήτηση στον κόσμο. Eίμαι εντελώς εναντίον τέτοιων τύπων ναρκωτικών. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου και σίγουρα δεν θα ξεκινούσα να κάνω χρήση αυτών μπροστά σε όλη την Ευρώπη. Είπαμε, είμαι χαζός, αλλά όχι τόσο χαζός”.

Η φωτογραφία-απόδειξη από το σπασμένο ποτήρι που υπήρχε στο πάτωμα, στο σημείο όπου καθόταν η αποστολή της Ιταλίας:

Keine Beschreibung verfügbar.

Η δήλωση της EBU!

“Είμαστε ενήμεροι για τις φήμες σχετικά με βίντεο κλιπ των Ιταλών νικητών του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τεστ ναρκωτικών μετά την άφιξή του στην χώρα του. Το συγκρότημα ζήτησε το τεστ να γίνει χθες το βράδυ αλλά αυτό δεν μπόρεσε να οργανωθεί άμεσα από την EBU. Το συγκρότημα, οι μάνατζέρ τους και η επικεφαλής της ιταλικής αποστολής μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και απομακρύνθηκε από τον τραγουδιστή (σ.σ. τη στιγμή που καταγράφηκε στο επίμαχο βίντεο). Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πράγματι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Εξακολουθούμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε με περισσότερες πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω.”

Ποια είναι η άποψή σας για το συμβάν; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Πηγή άρθρου: eurovoix.com, music.fanpage.it.

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε σοβαρός και νοήμων άνθρωπος βλέποντας το βίντεο καταλαβαίνει ότι ο τραγουδιστής σε καμία περίπτωση δεν κάνει χρήση ουσιών…το θέμα απλα πηρε διαστάσεις προς όφελος των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών εκπομπών για να βάλουν λίγο ίντριγκα παραπάνω και να εκμεταλλευτούν την μεγάλη τηλεθέαση…

  2. Γιατί δεν ασχολούνται καλύτερα με το πραγματικό σκάνδαλο των Μαλτέζων που με πληρωμένα βιουζ και κατευθυνόμενα στοιχήματα προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη με μια άξια φωνή αλλά ένα μέτριο τραγούδι και κακά παρουσιασμένο. Στις επιτροπές έπιασε το κόλπο -αλίμονο- αλλά το κοινό που τελικά έχει αλάθητο κριτήριο δεν την έφαγε. Τις τελευταίες μέρες πριν τον τελικό το ελληνικό τουιτερ είχε γεμίσει διαφημίσεις της Ντέστινυ σε σημείο να αποσπά κοροϊδευτικά σχόλια. Αυτό για να μην αναρωτιέστε πώς πάτωσε στην λαϊκή ψήφο.
    Όσο για τους νικητές έκαναν το πρωί το τεστ, ένα εικοσιτετράωρο και κάτι από τα ξημερώματα της Κυριακής που έγινε το σκηνικό. Αν ήταν ένοχοι δε θα το ζητούσαν από την πρώτη στιγμή. Αλλά βρήκαν αφορμή οι haters και οι ψεκασμένοι που τρομάζουν από τα φιλιά και τα βαμμένα νύχια να βγάλουν τη χολή τους. Δεν πειράζει παιδιά, όποιος αξίζει κι έχει ταλέντο, γράφει μόνος του τη μουσική του, δεν εξαρτάται από καλοπληρωμένους συνθέτες κλπ, δε μασάει. Θα φανεί στην πορεία αν θα συνεχίσουν τη διαδρομή που τους αξίζει,. Όσο για αυτούς που απομόνωσαν ένα πλάνο με ένα σκυμμένο κεφάλι για να βγάλουν τα απωθημένα τους μια φράση μόνο: get a life.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ