EUROVISION 2021: H EBU εξετάζει τις κατηγορίες για χρήση ουσιών από τους Måneskin!

Φωτογραφία: EBU / Thomas Hanses

Πριν λίγη ώρα, στις 16:30 ώρα Ελλάδας, εκδόθηκε από την EBU η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τους Måneskin και συμβάν που έλαβε χώρα στο Green Room κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού:

“Είμαστε ενήμεροι για τις φήμες σχετικά με βίντεο κλιπ των Ιταλών νικητών του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τεστ ναρκωτικών μετά την άφιξή του στην χώρα του. Το συγκρότημα ζήτησε το τεστ να γίνει χθες το βράδυ αλλά αυτό δεν μπόρεσε να οργανωθεί άμεσα από την EBU. Το συγκρότημα, οι μάνατζέρ τους και η επικεφαλής της ιταλικής αποστολής μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και απομακρύνθηκε από τον τραγουδιστή (σ.σ. τη στιγμή που καταγράφηκε στο επίμαχο βίντεο). Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πράγματι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Εξακολουθούμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε με περισσότερες πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω.”

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Νωρίτερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, το συγκρότημα δήλωσε τα παρακάτω, μέσω του λογαριασμού τους στο Instagram:

Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι με αυτά που λένε κάποιοι για τον Damiano, ότι κάνει ναρκωτικά. Είμαστε εντελώς ΚΑΤΑ των ναρκωτικών και ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε κοκαΐνη. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τεστ, γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξουμε μουσική, είμαστε τόσο ευτυχισμένοι με τη νίκη μας στη Eurovision και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την υποστήριξή του.

Το rock ‘n roll δεν πεθαίνει ποτέ!

Σας αγαπάμε!

Måneskin
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

22 ΣΧΟΛΙΑ

      • ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΕΗΤΕΡ… επίσης εντάξει τοτε έκανα λάθος<3

      • Το ποτήρι μπορεί να το έσπασε αλλα αυτό που ειδαμε δεν έχει σχέση με την ιστορια του ποτηριού. Απλα οι τυποι δεν ηξεραν οτι τους τραβαει η καμερα γιατί μιλουσε η Ντεστινι εκεινη τη στιγμή και Νταμιανο δεν εσκυψε κατω το κεφαλι για να μαζεψει τα σπασμενα παντως. Ο αλλος που καθοταν στα δεξιά του ειδε αυτό που εκανε χαμογελασε και μετά οταν αντιληφθηκε οτι τους τραβουσε η καμερα τον σκούντηξε στο ποδι. Πιστευω πως οι κατηγοριες ειναι αληθεις. Το γεγονος πως αρνηθηκε αμεσως να εξεταστεί το κανει ακομα πιο υποπτο.

      • Κάνεις Λάθος. Ίσα ίσα εκείνος επέμενε να κάνει αμέσως τεστ αλλά η ebu δεν το φρόντισε. Μη λέτε ό,τι θέλετε και μην αμαυρώνετε τη νίκη τους με λάθος πληροφορίες. Πάντως ούτε να σνιφάρει φαίνεται. Περισσότερο να φωνάζει κάτι στο κινητό του. Ό ίδιος θα κάνει εθελοντικά τεστ απόψε.

  1. Συγνώμη μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος; Ποια είναι η εξήγηση σε σχέση με το ποτηρι; Τι σχέση έχει με αυτό που κάνει στο βίντεο; Εμένα δε μου φαινεται πως κάνει Κ γιατί έχει κ τα δυο χέρια ελεύθερα κ φαίνεται σα να σκύβει να φωνάζει, αλλά αυτή η ιστορία με το ποτήρι μου φαίνεται άκυρη κ ειναια αυτή που τελικά μου το κάνει ύποπτο…

  2. Και ο διπλανός του γιατί του κάνει νόημα με το πόδι του όταν καταλαβαίνει ότι τους παίρνει η κάμερα;

    • Μια εξήγηση μπορεί να είναι ότι τον σκουνταει να σταματήσει τον χαβαλέ/ υστερία οτιδήποτε κάνει γιατί τους παίρνει η κάμερα. Ναι, δεν είναι υπέρ πειστικό σαν εξήγηση, αλλά ούτε η Κ χωρίς χέρια κ τόσο γρήγορα είναι.

  3. Και πολύ καλά κάνει η EBU και το εξετάζει.
    Η Eurovision δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος για τέτοια “πρότυπα” ή να κατηγορηθεί ο θεσμός από ΜΜΕ. Ακόμα και τώρα το αποκαλούν πανηγυράκι ή υποκουλτούρα.

    Η εμπορευματοποίηση και η μαζικότητα της ψήφου -με το ανάλογο αντίτιμο- δεν πρέπει να αλλοιώσουν τη χαρά της συμμετοχής κανενός καλλιτέχνη. Πολύ μεγάλο λάθος τα μηδενικά σε 4 συμμετοχές! Ή οι μόλις 3 βαθμοί στους Hooverphonics. Έλεος. Κανένας μουσικός σεβασμός. Μόνο φανατισμός.

    ΥΓ Οι τοξικοί έλληνες μπλόγκερς στο κέντρο τύπου να μαζευτούν. Μας εκθέτουν…

    • Ο κοσμος ψηφιζει αυτο που του αρεσει και πρεπει να το δέχεστε μερικοι κουλτουριαρηδες. Αν γουσταρω να χτυπιεμαι με την Ουκρανη και να πηγαινω τουαλετα οταν βγαινει το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτο θα κανω. Δε λεω εστω κατι λιγους βαθμους τους αξιζαν αλλα παλι για τελευταίοι επρεπε να μείνουν. Τα μηδεν δεν ηταν πολιτικο μηνυμα. Ηταν ξεκαθαρη ενοχληση που κλεβουν θεσεις απο αλλες χωρες που το αξιζουν περισσότερο αλλα κόβονται στους ημιτελικους

  4. Στο βίντεο αυτό που δείχνουν πάντως έχει και τα δύο χέρια στα γόνατα του και δεν είναι καν τόσο κοντά στο τραπέζι που να μπορεί να ρουφήξει την σκόνη. Το ποτήρι μπορεί να το μάζεψε μετά ή λίγο πιο πριν. Απορώ πως τους ήρθε ότι έκαναν ναρκωτικά λες και αν το έκαναν στ’αλήθεια θα τα έφερναν στο green room μέσα στις κάμερες μπροστά σε όλους.

  5. Sex and Drugs and Rpck’n’Roll.
    Τι σχέση έχει η Eurovision με όλα αυτα…
    Κι αυτός ο αθεόφοβος δεν μπορούσε να παει στην τουαλετα για την δοση του όπως κάναν όλοι οι άλλοι;
    Χαχαχα:-)
    Πόση υποκρισία πια…

  6. Πράγματι φαίνεται ύποπτη η όλη στάση του κορμιού του Damiano, αλλά είναι δυνατόν η EBU και η ίδια η αποστολή να επιτρέψουν να μπουν ναρκωτικά και μάλιστα κοκαΐνη μέσα στο στάδιο, σε ένα σόου παγκόσμιας εμβέλειας, με πόσες κάμερες να τραβάνε; Επίσης ο τραγουδιστής ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ ουσιών. Δεν βρίσκω λόγο να το κάνει αν έχει κάτι να κρύψει…

  7. Παιδιά λοιπόν ο τυπος σνιφάρει συγουρα ο τρόπος που έσκυψε αυτό έδειξε και όταν πηγε παραλάβει το βραβείο τον έπιασε η κάμερα που σκουπιζε τη μυτη του με το χέρι του επίσης βρισκόταν σε υπερβολική υπερένταση και έσκισε και τα ρούχα του αν μπείτε γιουτιουμπ θά το δείτε

    • Σοβαρά τώρα ε; Μα τι φαιδρότητες λέτε! Είναι βρε.δυνατόν να του μιλάει ο μάνατζερ, να κάθεται απέναντι η αρχηγός της ιταλικής αποστολής κι αυτός να σνιφάρει; Αν τους έχει γραμμένους όλους και το κάνει είναι γνήσιος ροκάς. Μα συνέλθετε. Έχει πιει ο άνθρωπος πολύ για αυτό σκουπίζεται και δε ξέρει τι κάνει. Άσε την υπερδιέγερση από την αγωνία και τη χαρά της νίκης. Σταυρώστε τον που τόλμησε να κερδίσει.

  8. Ναι σίγουρα σε έναν διαγωνισμό που διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα λόγο Κορωνιού, με ελέγχους παντού ακόμη και για μπουκάλια, ο άτιμος ο Ιταλός κατάφερε να περάσει από την ασφάλεια ναρκωτικά, να τα απλώσει στο τραπέζι ξέροντας ότι τραβάνε και κάμερες του κόσμου εκτός και από τηλεοπτικές και να κάνει την τζούρα του ενώ όλοι από γύρω τον κοιτάνε. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!!!

  9. Δίκαια αποτελέσματα σε κορυφή, μέση και πάτο. Ότι σπέρνεις θερίζεις.

    ps-προφανώς είναι φαιδρότητες τα περί κοκαϊνης εντός της αρένας.
    Πάντως ο ντράμερ ήταν κόκκαλο…από πριν. Η Ιταλία είχε ανακηρυχθεί νικήτρια και αυτός κοίταζε ακόμα τον πίνακα….χαχαχα !!!!

    Ραντεβού στο Τορίνο (?) και μέσα στην αρένα, με στόχο την πεντάδα.

  10. Άντε μετά να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας…
    Έχεις και τους απανταχού Σέρλοκ Χολμς που εξετάζουν όλα τα δεδομένα ενδελεχώς (πως τον σκουντάει με το πόδι ο δίπλα, αν και πόσες φορές σκούπισε τη μύτη του) για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία!

    • Θα μας τρελάνουν οι Σέρλοκ Χολμς του Διαδικτύου. Είναι αστείο και μόνο να το σκεφτείς ότι άπλωσε την κοκαΐνη στο τραπεζάκι ενώ παραδίπλα καθόταν ο μάνατζερ και η αρχηγός της ιταλικής αποστολής. Κι αυτοί τον καμάρωναν ας πούμε που σνίφαρε ενώ όλοι γύρω γύρω κρατούν κινητά στα χέρια. Όχι μπράβο, δίκιο έχουν, η άλλη λέει σκουπίστηκε ενώ τα παιδιά κλαίνε από τη χαρά τους. Τι να πεις η μικροψυχία του κόσμου αλλά και η ανοησία σε άλλο λέβελ. Κάνεις από αυτούς θα ζητήσει συγνώμη αν το τεστ βγει αρνητικό που του “κλέψανε” τον ενθουσιασμό που δικαιούται για τη νίκη του;

  11. Πάντως η μελωδία του τραγουδιού ήτανε κλεμμένη από το “Killing in the name of” των “Rage Against the Machine”.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ