ΙΤΑΛΙΑ: Μιλάνο, Μπολόνια και Πέζαρο στο κυνήγι της Eurovision 2022!

EBU / ANDRES PUTTING

Προτού καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από την εκκωφαντική νίκη της Ιταλίας με τους Måneskin και το Zitti e buoni, ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τον τόπο διοργάνωσης του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η Eurovision θα επιστρέψει στην Ιταλία για πρώτη φορά μετά τον αξέχαστο διαγωνισμό του 1991 στo Studio 15 di Cinecittà στην πρωτεύουσα Ρώμη. Μετά τις δηλώσεις της Simona Martorelli, επικεφαλής της αποστολής της Ιταλίας, η RAI είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το χώρο διεξαγωγής της Eurovision την επόμενη χρονιά.

Τρεις πόλεις έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον

Όπως ήταν λογικό, αρκετές πόλεις της Ιταλίας είναι διατεθειμένες να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Μιλάνο

Την αρχή έκανε το Μιλάνο, η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, Μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, ο Pierfrancesco Maran, o σύμβουλος Πολεοδομίας, Γεωργίας και Πράσινου της πόλης μαζί με το δήμαρχο Beppe Sala εξέφρασε την επιθυμία του το Μιλάνο να είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Να αναφέρουμε ότι το Μιλάνο έχει φιλοξενήσει με επιτυχία εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς με επιτυχία με χαρακτηριστικό παράδειγμα την EXPO 2015.

Μπολόνια

Η Μπολόνια ήταν η δεύτερη πόλη που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ανάληψης της διοργάνωσης της Eurovision 2021. Ο Matteo Lepore, δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αστικής Ευθύνης δήλωσε πώς θα υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τη RAI για την διοργάνωση της Eurovision 2022 τονίζοντας το θετικό που έχει η Μπολόνια να βρίσκεται στο κέντρο της Ιταλίας και να είναι προσβάσιμη από όλο τον κόσμο.

Πέζαρο

Το Πέζαρο είναι μια μικρή πόλη της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται στην ακτή της βόρειας Αδριατικής. Αυτό δεν εμπόδισε το δήμαρχο της πόλης, Matteo Ricci, να αναφέρει μέσω του λογαριασμού του στο twitter πως επιθυμεί να διοργανώσει τη Eurovision 2022 στο Vitrifrigo Arena,ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους σε όλη την Ιταλία. Συμπληρώνει ακόμα πως το Πέζαρο είναι η “Πόλη Δημιουργικής Μουσικής ” της UNESCO.

Θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες

Όπως είναι αναμενόμενο, η RAI θα ελέγξει εξονυχιστικά όλες τις διαθέσιμες προτάσεις προτού καταλήξει στο χώρο του διαγωνισμού. Σίγουρα, η Ρώμη σαν πρωτεύουσα θα είναι μια από τις υποψήφιες πόλεις (μην ξεχνάμε ότι οι Måneskin κατάγονται από τη Ρώμη και η Victoria στη συνέντευξη τύπου την ανέφερε αυθόρμητα).

Μια ακόμα πόλη που ακούγεται έντονα, από τη στιγμή που η Ιταλία εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον της διοργάνωσης είναι το Τορίνο, με την Pala Alpitour να φαντάζει πιθανός προορισμός.

Ποια πόλη της Ιταλίας θα θέλατε να φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision;

[Πηγη: eurofestivalnews]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρώμη και Μπολόνια εξαιρετικές επιλογές. Οι άλλες πόλεις απλά οκ. Δεν θα με χαλούσε καθόλου το Παλέρμο όμως.

  2. VENETIA ….Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ…ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ