ΙΤΑΛΙΑ: Η RAI θέλει να διοργανώσει τον διαγωνισμό!

φωτογραφία: EBU / ANDRES PUTTING

Η συμμετοχή της Ιταλίας με τίτλο Zitti e Buoni από το συγκρότημα Måneskin παίζεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για το βραβείο της Eurovision 2021. Μέχρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση των στοιχημάτων και έχει πολλούς ένθερμους οπαδούς.

Η RAI επιθυμεί τη διοργάνωση

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ιταλίας δήλωσε ότι επιθυμεί να διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σε περίπτωση που το βραβείο το πάρουν οι Måneskin αύριο το βράδυ:

Ελπίζουμε να κερδίσουμε γιατί θέλουμε πάρα πολύ να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του κόσμου εντός των συνόρων μας. Το 2017, πριν την αναχώρηση για το Κίεβο, συζητήσαμε την πιθανότητα να διοργανώσουμε στο Τορίνο διότι έχει όλα τα απαραίτητα για να διοργανώσει.

Claudo Fasulo, Αναπληρωτής Διευθυντής της RAI

Τέλος στις φήμες

Επίσης, δόθηκε τέλος στις φήμες που θέλουν την Ιταλία να αποφεύγει τη διοργάνωση:

Το ότι η RAI δεν θέλει να κερδίσει είναι ένας αστικός μύθος.

πηγή: eurofestivalnews.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aκους την εισαγωγη και μετα το σκυλοβαριεσαι P.S. Mιλαω τελεια ιταλικα και ομως….

    • Ότι σκυλοβαριέσαι αυτό και όχι της Γαλλίας ας πούμε; Οκ.
      Ειδικά τα λαλαλα στο τέλος πολύ ξεσηκωτικά (και μου αρέσει ως τραγούδι το γαλλικό).

  2. Η Ιταλία συνέχως ανεβαίνει πια στα στοιχήματα, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως γίνεται χαμός στα σόσιαλ με τη συγκεκριμένη συμμετοχή. Τα σχόλια λατρείας έχουν δώσει μια μυθική διάσταση στο τραγούδι και τους καλλιτέχνες. Καλό είναι να μην έχουμε παρωπίδες και να αναγνωρίζουμε το impact που έχει μια υποψηφιότητα. Πολλά μπορούμε να πούμε για τα δικά μας και καλό είναι να τα πούμε μετά τον διαγωνισμό. Πχ ένα από αυτά είναι πόσο ωραίο θα ήταν να είχαμε κι εμείς ένα Σαν Ρέμο που να αναδεικνύει νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες. Ουπς… κάποτε υπήρχε ένα φεστιβάλ κάπου στη Θεσσαλονίκη. Τι εξαίσια θα ήταν η αναβίωσή του και τι λάμψη θα έδινε στη Βόρειο Ελλάδα μια τέτοια διοργάνωση… Όμορφα φρέσκα πράγματα χρειάζονται και όχι συνταγές… και τσάο!

  3. Εκτός από το Hard Rock Hallelujah που δεν είναι ακριβώς ροκ αλλά κάτι μεταξύ Heavy Metal κ Hard Rock, έχει κερδίσει ξανά στο διαγωνισμό Ροκ τραγούδι; Ας μου πουν οι ειδικοί γιατί εγώ ομολογουμένως δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο…

  4. Πιστεύω ότι η Ιταλία θα κερδίσει με πάνω από 100 πόντους διαφορά .

  5. Αν και το έχω αναφέρει πάλι ας το πω ξανά. Η Ιταλία με το SAN remo δεν έχασε ποτέ. Ο αυτοσκοπός δεν είναι η Eurovision και για αυτό ότι στέλνουν είναι αυθεντικό τουλάχιστον και περνάει. Είμαι απόλυτα υπέρ ενός εθνικού φεστιβάλ που μετέχουν όλοι και από αυτό οποίος επιθυμεί να εκπροσωπεί και την χώρα. Το συγκρότημα αυτό δεν ανοίκει στα νέα της Ιταλίας και στο San remo διαγωνίστηκαν μαζί με τους γνωστούς καλλιτέχνες της χώρας. Όλο αυτό είναι θέμα της ΕΡΤ και το θάμα δεν είναι τα χρήματα αλλά το μεράκι να δημιουργούν οι άνθρωποι κάτι και να το εξελίσσουν.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ