ΙΣΠΑΝΙΑ: H πρώτη Συνέντευξη Τύπου του Miki Núñez για τη Eurovision 2019!

Τη πρώτη του Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα (Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019) το μεσημέρι ο μεγάλος νικητής του «Gala Eurovisión» Miki Núñez. O 23χρονος τραγουδιστής από την Βαρκελώνη, ο οποίος μόλις πριν λίγες ώρες επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι “La Venda”, μίλησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εμπειρία του στο talent show «Operación Triunfo», για την συμμετοχή του στον εθνικό τελικό της Ισπανίας , για τη νίκη του εκεί, για τις σκέψεις του για τον διαγωνισμό αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του. 

Παρόντες στην Συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον ίδιο τον Miki, ήταν και ο δημιουργός της συμμετοχής Adriá Salas (ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ισπανικό κοινό ως ιδρυτικό μέλος του επιτυχημένου συγκροτήματος “La Pegatina”) και η κ. Ana Bordás, αρχηγός της αποστολής της Ισπανίας στον διαγωνισμό. Τον συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβε ο Roberto Leal ενώ η συνέντευξη τύπου μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα του RTVE.

Ο ανερχόμενος τραγουδιστής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν σταμάτησε να χαμογελά δείχνοντας έτσι τη χαρά του με τις τελευταίες εξελίξεις της πορείας του. Δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος και ευγνώμων για την απόφαση του τηλεοπτικού κοινού στο χθεσινοβραδινό τελικό και τόνισε πως το μόνο που θέλει τώρα είναι να απολαύσει το ταξίδι στη Eurovision που ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, η Eurovision συνδυάζει δυο μεγάλες του αγάπες: τη μουσική και τα ταξίδια!

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα που θα ασχοληθεί με την σκηνική παρουσία της συμμετοχής δεν έχει “κλειδώσει” ακόμη, ο Miki “ξεκαθάρισε” πως θα βάλει τα δυνατά του και θα προσπαθήσει να μεταφέρει στο κοινό την χαρά και το ξέφρενο κέφι που εκπέμπει το τραγούδι του.

Πέρα από τις υπόλοιπες δηλώσεις του, ο Miki όταν ρωτήθηκε για τα επόμενα σχέδιά του (εκτός από την προετοιμασία για τη Eurovision) απάντησε πως ήδη ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο. Συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα συλλέγει τραγούδια τα οποία συζητά με την ομάδα του ενώ μερικά από τα ονόματα με τα οποία θα συνεργαστεί γι’ αυτό το βήμα είναι αυτά του Alfred García (Ισπανία 2018), Nil Molines και Arnau Griso.

Ο Adriá Salas, συνθέτης και στιχουργός της Ισπανικής συμμετοχής “La Venda”, μίλησε με τη σειρά του για το τραγούδι και την ιστορία του. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το “La Venda”  περιέχει στίχους που αποτελούν μέρος της ιδέας ότι ζούμε σε μια στιγμή που ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του και σε έναν κόσμο γεμάτο προκαταλήψεις. Συγκεκριμένα, το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το τραγούδι μέσα από τους στίχους του είναι ο κόσμος να προσπαθήσει να αφαιρέσει τους “επιδέσμους” της ζωής (La Venda στα Ισπανικά σημαίνει ο επίδεσμος) και να απαλλαγεί από αυτές τις προκαταλήψεις και επιτέλους να ζήσει ελεύθερα.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αποτελεί χωρίς αμφιβολία πρόκληση για τον leader των “La Pegatina”. Εδώ και 15 χρόνια, ο δημοφιλής μουσικός και τραγουδιστής παραδέχεται ότι συχνά λάμβανε μηνύματα παρότρυνσης να λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision με την σημαία της Ισπανίας. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, ποτέ δεν ένιωθε έτοιμος να κάνει αυτό το βήμα. Όταν φέτος του ζητήθηκε να γράψει ένα τραγούδι για χάρη του διαγωνισμού, αποφάσισε να το κάνει και πλέον νιώθει “ερωτευμένος” με τον θεσμό. Όπως δήλωσε, είχε γράψει αρκετά τραγούδια αλλά ένιωθε ξεκάθαρος απέναντι στο “La Venda” το οποίο θεωρεί πως ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της Eurovision.

Το “La Venda” αποτελεί την 59η κατά σειρά συμμετοχή της Ισπανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Υπενθυμίζουμε πως η Ισπανία, ως μέλος των BIG 5 χωρών, θα διαγωνιστεί απευθείας στον γύρο του Τελικού της Eurovision, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από την διαδικασία των Ημιτελικών. Ο Τελικός της Eurovision 2019 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στο Tel Aviv του Ισραήλ.

Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να δείτε την Συνέντευξη Τύπου εδώ

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2019.  

Πηγή: RTVE | Πηγή Φωτογραφίας: RTVE, JOAN VALLS GTRES

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχο τραγούδι και ο ίδιος ο τραγουδιστής έχει φανταστική ενέργεια και την μεταδίδει στο κοινό. Σίγουρα η Ισπανία δεν θα έχει τις χαμηλές θέσεις των τελευταίων χρόνων.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ