ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2021!

Eesti Laul 2021: Οι 12 φιναλίστ καλλιτέχνες του τελικού! [Photos: ERR]

Τo Eesti Laul 2021 ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ και έτσι σύντομα, όλοι θα γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision του Ρότερνταμ! Οι 24 συμμετέχοντες του Eesti Laul 2021 πέρασαν από 2 ημιτελικούς και έτσι προέκυψαν οι 12 φιναλίστ του τελικού.

Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στους 2 ημιτελικούς παρακάτω:

Πρώτος ημιτελικός  –  Δεύτερος ημιτελικός

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Tõnis Niinemets και η Grete KuldΟ τελικός θα διεξαχθεί στο στάδιο Saku Suurhall Arena στο Ταλίν, εκεί δηλαδή που είχε γίνει και η Eurovision το 2002. Οι 12 φιναλίστ του Eesti Laul 2021 θα παρουσιάσουν ζωντανά τις συμμετοχές τους και θα αξιολογηθούν από το τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνει 2 γύρους.

Στο πρώτο γύρο κι αφού έχουν διαγωνιστεί όλα τα τραγούδια δικαίωμα ψήφου σε ποσοστό 50% αντιστοίχως, θα έχουν μία διεθνής κριτική επιτροπή και οι τηλεθεατές. Τα 3 πρώτα σε ψήφους τραγούδια περνάνε στον δεύτερο γύρο. Σε αυτόν, δικαίωμα ψήφου θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο θα αναδείξει τον τελικό νικητή!

Τα 12 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

  1. Egert Milder – “Free Again – live εμφάνιση
  2. Suured Tüdrukud – “Heaven’s Not That Far Tonight – live εμφάνιση
  3. Hans Nayna – “One By One – live εμφάνιση
  4. Ivo Linna, Robert Linna, Supernova – “Ma olen siin” – live εμφάνιση
  5. Karl Killing – “Kiss Me – live εμφάνιση
  6. Uku Suviste – “The Lucky One – live εμφάνιση
  7. Sissi – “Time” – live εμφάνιση
  8. Jüri Pootsmann – “Magus melanhoolia” – live εμφάνιση
  9. Redel – “Tartu” – live εμφάνιση
  10. Koit Toome – “We Could Have Been Beautiful – live εμφάνιση
  11. Andrei Zevakin & Pluuto – “Wingman – live εμφάνιση
  12. Kadri Voorand – “Energy” – live εμφάνιση
Eesti Laul 2021
Eesti Laul 2021: Οι 6 προκριθέντες του Α’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]
Eesti Laul 2021
Eesti Laul 2021: Οι 6 προκριθέντες του Β’ ημιτελικού! [Photo: etv.err.ee]
Οι επιστροφές των Eurostars

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul.

Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμε τον Koit Toome ο οποίος συμμετείχε στην ESC1998 καθώς και στην ESC2017 ως ντουέτο με την Laura. Επιπλέον, τον Ivo Linna που συμμετείχε ως ντουέτο στην ESC1996 με την Maarja-Liis Ilus. Ακόμη συναντάμε έναν γνώριμο εκπρόσωπο της χώρας που προσπαθεί ξανά για το εισιτήριο και είναι ο Jüri Pootsmann που συμμετείχε στη διοργάνωση του 2016. Τέλος, ο περσινός εκπρόσωπος της χώρας Uku Suviste έρχεται ακόμα πιο δυνατός με σκοπό να κερδίσει και πάλι το εισιτήριο και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα!


Eesti Laul: ένα επιτυχημένο format

Για 13η συνεχόμενη χρονιά η κρατική τηλεόραση της Εσθονίας προχωρά στην επιλογή εκπροσώπου με το ίδιο format (Eesti Laul) το οποίο τους έχει αποφέρει τα προηγούμενα χρόνια 7/11 προκρίσεις σε τελικό και 4 θέσεις στη 10άδα! Συγκεκριμένα το 2009 οι Urban Symphony με το τραγούδι «Rändajad» κατέλαβαν την 6η θέση όπως συνέβη και το 2012 με τον Ott Lepland και το τραγούδι «Kuula». Το 2015 η Elina Born και ο Stig Rästa με το τραγούδι «Goodbye to Yesterday» κατέλαβαν την 7η θέση! Το 2018, η Elina Nechayeva με το τραγούδι «La Forza» όντας μεγάλο φαβορί κατέλαβε την 8η θέση! Ας ελπίσουμε επομένως να συνεχίσουν και φέτος την καλή πορεία και γιατί όχι με ένα ακόμη πλασάρισμα στην 10άδα!

Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος εκπρόσωπος της Εσθονίας; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε!

Εν αναμονή λοιπόν, του μεγάλου τελικού του Eesti Laul 2021, που αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας! Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ. Βέβαια, η βραδιά αποτελείται τηλεοπτικά από τρία μέρη: 19:30 – 21:00 Α’ μέρος, 21:00 – 21:30 ειδήσεις, 21:30 – 22:45 Β’ μέρος.

Ωστόσο, πείτε μας ποιο από τα 12 τραγούδια είναι το αγαπημένο σας;

ΨΗΦΙΣΤΕ στο poll του OGAE Greece!

This poll is no longer accepting votes

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Εσθονία στο Ρότερνταμ;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ