ΕΣΘΟΝΙΑ: “Αναμενόμενη η μέχρι τώρα συμμετοχή για το Eesti Laul 2019”

Όπως εδώ και καιρό γνωρίζουμε, η Εσθονία θα συμμετάσχει κανονικά στην ερχόμενη Eurovision στο Τελ Αβίβ και φυσικά η επιλογή του εκπροσώπου της θα γίνει μέσα από τον εθνικό διαγωνισμό Eesti Laul. Φέτος, το Eesti Laul δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας Ταλίν, αλλά και σε άλλες πόλεις της Εσθονίας. Όλες οι αλλαγές σχετικά με το Eesti Laul 2019 μπορείτε να τις διαβάσετε σε παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ.

Χτες, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των τραγουδιών, τα οποία έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής για τον φετινό διαγωνισμό. Ο αριθμός, αν και φαινομενικά είναι μικρός, 24 μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να ανησυχεί τον νέο διευθυντή παραγωγής του Eesti Laul, Tomi Rahula. 

Σε προσωπική επικοινωνία που είχε ο OGAE Greece με τον κ. Tomi Rahula, μας δήλωσε τα εξής:

Αν και βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το 2019, ο αριθμός των τραγουδιών που έχουν κατατεθεί ανέρχεται στα 24. Αυτό οφείλεται στο νέο online σύστημα υποβολής των συμμετοχών, για αυτό και συστήνουμε την έγκαιρη κατάθεση των συμμετοχών προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Ο αριθμός αυτός, αν και αρχικά φαίνεται μικρότερος από τον αναμενόμενο, εντούτοις είναι κάτι το σύνηθες. Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην διευθυντής παραγωγής Mart Nomert μου είχε αναφέρει ότι μία εβδομάδα πριν από την λήξη της προθεσμίας, ο αριθμός των τραγουδιών που είχαν κατατεθεί ήταν μόλις πέντε (5)!!! Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος με την όλη διαδικασία μέχρι στιγμής. Είναι σύνηθες το φαινόμενο, οι συνθέτες να καταθέτουν τα τραγούδια τους την τελευταία εβδομάδα της προθεσμίας και οι περισσότεροι από αυτούς την τελευταία ημέρα. Κάτι ανάλογο έκανα και εγώ στο παρελθόν όταν συμμετείχαν σαν συνθέτης, όποτε δεν μου προκαλεί εντύπωση η μέχρι τώρα προσέλευση.

Ολοκληρώνοντας την συνομιλία του μαζί μας, ο κ. Tomi Rahula πρόσθεσε ότι:

Σίγουρα δεν περιμένουμε να σπάσουμε το ρεκόρ των υποψήφιων τραγουδιών για το Eesti Laul 2019. Μας ενδιαφέρει κυρίως η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των τραγουδιών και όχι η ποσότητα. Τέλος, ζητάμε από τους υποψήφιους συνθέτες να μας καταθέσουν demo τα οποία θα χρειαστούν στο τέλος πολύ μικρές βελτιώσεις.


Λίγα λόγια για τον Tomi Rahula

O Tomi Rahula είναι μουσικός και τηλεοπτικός παραγωγός, συνθέτης, παίζει πλήκτρα και διαιτητής ποδοσφαίρου. Στο Eesti Laul, αλλά και στο διαγωνισμό της Eurovision είναι αρκετά γνώριμος μιας και έχει αρκετές αξιόλογες συμμετοχές.

Το 1998, ήταν μεταξύ άλλων ο συνθέτης της τότε συμμετοχής της χώρας στη Eurovision [“Mere Lapsed” – Koit Toome]. Επίσης, πέρσι ήταν στην ομάδα πίσω από το “Feel me now” της Ariadne που συμμετείχε και προκρίθηκε στον τελικό του Eesti Laul 2017, δίχως ωστόσο να πάρει το εισιτήριο για το Κίεβο.

Ακόμη το 2011, συμμετείχε στο Eesti Laul με με τον Stig Rästa (Eurovision 2015) με το όνομα Outloudz. Το τραγούδι τους “I wanna meet Bob Dylan” κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, χάνοντας έτσι το εισιτήριο της εκπροσώπησης της χώρας τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάληψη της θέσεως του Διευθυντή παραγωγής του Eesti Laul από τον Tomi Rahula υπάρχουν σε προηγούμενο άρθρο μας ΕΔΩ.

Πηγή Εικόνων: wikipedia / Eurovoix

https://www.youtube.com/watch?v=cI7RQc9Td6g

Μείνετε μαζί με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τον Εθνικό τελικό της Εσθονίας Eesti Laul!

 

 

 

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ