https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΕΣΘΟΝΙΑ: Με αλλαγές το Eesti Laul 2019, στις 16 Φλεβάρη ο τελικός!

Η Εσθονία ήταν από τις πρώτες χώρες που είπε το ΝΑΙ για την διοργάνωση του Ισραήλ και από τα τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκαν αλλαγές για το Eesti Laul 2019! Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο άρθρο ο Tomi Rahula ορίσθηκε νέος διευθυντής παραγωγής του Eesti Laul, παίρνοντας τη θέση του Mart Normet. O νέος επικεφαλής του show είχε κάνει λόγο για αλλαγές με μοναδικό στόχο να γίνει ακόμα καλύτερο. Πλέον,  γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες της φετινής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, ώστε να βρεθεί ο διάδοχος της Elina Nechayeva!

Η υποβολή τραγουδιών για το Eesti Laul 2019 ξεκίνησε, με την προθεσμία να λήγει στις 6 Νοεμβρίου. Για πρώτη φορά τα τραγούδια πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά!

Νέα online πλατφόρμα για την υποβολή των τραγουδιών

Σχετικά με το νέο αυτό ο Tomi Rahula δήλωσε: <<Νομίζω ότι είναι λογικό, ο χρόνος να δαπανάται για τη δημιουργία και την εξέλιξη της μουσικής, αντί να πηγαίνουμε πέρα δώθε με ένα χαρτί. Σχεδιάσαμε αυτή την πλατφόρμα, έτσι ώστε οι συνθέτες να μπορούν εύκολα να κάνουν όλα τα πράγματα που χρειάζονται σε ένα μέρος, στο κατάλληλο χώρο και οι συμμετέχοντες να μη χρειάζεται να πάνε ως το κέντρο του Ταλίν για λίγα μόνο λεπτά>>.

Μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα μπορούν να υποβάλουν έως και 5 τραγούδια για το διαγωνισμό. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 3 λεπτά σε διάρκεια. Οι αλλοδαποί συνθέτες μπορούν να υποβάλουν ένα τραγούδι υπό τον όρο ότι τα μισά μέλη της ομάδας συγγραφής είναι πολίτες της Εσθονίας. Ωστόσο, ένας νέος κανόνας ακόμη επιτρέπει στους μη κάτοικους της Εσθονίας να ερμηνεύσουν το τραγούδι. Ο κ. Rahula εξήγησε ότι: <<Οι ξένοι τραγουδιστές προσθέτουν ποικίλα φωνητικά στοιχεία στο εσθονικό τραγούδι και δίνουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στις δημιουργίες των Εσθονών συνθετών>>.

Μια άλλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, περιλαμβάνει τον αριθμό των τραγουδιών που συμμετέχουν. Φέτος, 24 τραγούδια θα διαγωνιστούν αντί για 20, χωρισμένα σε δύο ημιτελικούς με 12 τραγούδια το καθένα. Ο κ. Rahula ελπίζει η αύξηση των συμμετοχών, θα ενθαρρύνει περισσότερους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν λέγοντας: <<Ανυπομονώ για το show, περιμένοντας πολύ καλή, πρωτότυπη και ανταγωνιστική μουσική. Θα ήθελα να συμπεριλάβω φρέσκους συνθέτες και καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να συναγωνιστούν με γνωστούς καλλιτέχνες και γιατί όχι, να μην ενταχθούν μόνιμα στα εσθονικά μουσικά δρώμενα>>.

Ημερομηνίες Eesti Laul 2019!

Υποβολή συμμετοχών: 1-10-2018 / 6-11-2018

Ανακοίνωση υποψήφιων καλλιτεχών: 15-11-2018

Δημοσίευση υποψήφιων τραγουδιών: 4-12-2018

Live shows

A’ Ημιτελικός: 26-1-2019

B’ Ημιτελικός: 2-2-2019

Τελικός: 16-2-2019

Το κρατικό κανάλι της χώρας ERR θα αποκαλύψει τα ονόματα, τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές των τραγουδιών που διαγωνίζονται στους ημιτελικούς στις 15 Νοεμβρίου. Ωστόσο, για να ακούσουμε τα κομμάτια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου το αργότερο.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου. Μια άλλη αλλαγή σε σχέση με το 2018 είναι ότι οι ημιτελικοί δεν θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στο Ταλίν, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Επιπλέον, δε θα είναι μαγνητοσκοπημένοι, θα είναι live shows, με τη μορφή συναυλίας!

Ποιος θα είναι άραγε ο καλλιτέχνης που θα διαδεχθεί την Elina Nechayeva; Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με την εκπροσώπηση της Εσθονίας στην Eurovision του Τελ Αβίβ.

Φωτογραφία: Lucy Kotsiopoulou

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Όπως εδώ και καιρό γνωρίζουμε, η Εσθονία θα συμμετάσχει κανονικά στην ερχόμενη Eurovision στο Τελ Αβίβ και φυσικά η επιλογή της θα γίνει μέσα από τον εθνικό διαγωνισμό Eesti Laul. Φέτος, το Eesti Laul δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας Ταλίν, αλλά και σε άλλες πόλεις της Εσθονίας. Όλες οι αλλαγές σχετικά με το Eesti Laul 2019 μπορείτε να τις διαβάσετε σε παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ