Ελένη Φουρέιρα: Η εποχή μετά την Eurovision και τα νέα βήματα!

Η Κυπριακή αποστολή φέτος πέτυχε κάτι πρωτοφανές: η συμμετοχή της – ιδιαίτερα μετά τις πρώτες τεχνικές πρόβες – κατάφερε να σκαρφαλώσει στη κορυφή των γραφείων στοιχημάτων ενώ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Βαθμολογικά έφτασε κυριολεκτικά στη πηγή, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, την υψηλότερη που έχει λάβει ποτέ το Νησί της Αφροδίτης στην ιστορία του διαγωνισμού.

Από τα πιο βασικά όμως, η Ελένη κατάφερε να αγαπηθεί και να κερδίσει τη συμπάθεια όλων των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών οι οποίοι δεν δίσταζαν να περιγράψουν το πόσο συμπαθητική είναι η ίδια ως άνθρωπος και ταυτόχρονα το πόσο επαγγελματίας δείχνει επάνω στη σκηνή. Τον γύρο του διαδικτύου φυσικά κάνει και ένα video που τραβήχτηκε μέσα στο Green Room, του χώρου που βρίσκονται οι καλλιτέχνες της Eurovision και που απαθανατίζει τις αντιδράσεις όλων όσο η ίδια η Ελένη βρισκόταν επί σκηνής για την παρουσίαση της Κυπριακής συμμετοχής “Fuego”.

Πλέον ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αποτελεί παρελθόν. Πως είναι όμως τα πράγματα για την ίδια την Ελένη Φουρέιρα με το πέρας του διαγωνισμού και ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά της σχέδια;

Official Singles Charts Top 100 – UK και 11 άλλες χώρες! 

Όταν κάποιο τραγούδι καταφέρνει να μπει στα charts της Βρετανίας, τότε μιλάμε σίγουρα για επιτυχία. Το “Fuego” κατάφερε να βρεθεί στο Official Singles Chart Top 100 της Βρετανίας, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στη θέση #64 την εβδομάδα 18/5/2018 – 24/5/2018! Τις ίδιες μέρες στην ίδια κατηγορία βρέθηκαν ακόμη δύο τραγούδια από την Eurovision 2018! Ο λόγος, για το νικητήριο τραγούδι “Toy” της Netta (#49) και για την φετινή Βρετανική συμμετοχή “Storm” από την SuRie (#50).

Εκτός από τα Βρετανικά charts, το “Fuego” κατάφερε να μπει σε αντίστοιχα charts άλλων έντεκα χωρών. Αναλυτικά, μπήκε στης Αυστρίας (#35), του Βελγίου (#11), της Γαλλίας (#70), της Γερμανίας (#81), της Ιρλανδίας (#50), του Ισραήλ (#10), της Ολλανδίας (#96), της Νορβηγίας (#17), της Ισπανίας (#9), της  Σουηδίας (#14) και της Ελβετίας (#46). Φυσικά, τις τελευταίες μέρες, σε Ελλάδα και Κύπρο το κομμάτι βρίσκεται στο #1.

Οι δηλώσεις για τη Eurovision και τη σχέση της με τη Γιάννα Τερζή! 

Πρόσφατα η ίδια η Ελένη έδωσε δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις στα περιοδικά LIFO και People Greece περιγράφοντας την εμπειρία της από την Λισαβόνα και όλο το ταξίδι της Eurovision, ξεκαθαρίζοντας καταστάσεις που την ενόχλησαν αλλά και βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους!

Μιλώντας στον Αλέξανδρο Διακοσάββα από την LIFO εξήγησε το πόσο χαρούμενη και περήφανη είναι που επιτέλους βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision και πως πόσο σημαντική αποτελεί για έναν καλλιτέχνη μια τέτοια εμπειρία. Είχε άγχος επάνω στη σκηνή; “Το άγχος μπορεί να σου κόψει ακόμα και την ανάσα. Την ώρα που με έπαιρνε ο floor manager για να ανέβω στη σκηνή, έλεγα στον εαυτό μου “έχεις γεννηθεί γι’ αυτό, έχεις παλέψει, το αντέχεις και θα το κάνεις καλά. Στο green room ήμουν ευτυχισμένη γι’ αυτό που είχα δώσει” δήλωσε η ίδια.

Παράλληλα με τα όμορφα όμως, δεν δίστασε να μιλήσει για το πόσο στεναχωρήθηκε από κάποια media στην Ελλάδα που δεν χειρίστηκαν σωστά και τίμια την εικόνα της ιδιαίτερα όταν παρουσίαζαν με πολύ άσχημο τρόπο την φωτογραφία που έβγαλε με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας Eugent Bushpepa σχηματίζοντας με τα χέρια τους, τον Αλβανικό αετό. Συγκεκριμένα για το εν λόγω περιστατικό δήλωσε: «Τόσες εκπομπές με έκαναν σκουπίδι απλώς και μόνο για να βγάλουν πρώτο θέμα, υποστηρίζοντας κάτι ψευδές. Με σόκαρε ολόκληρη η χώρα που αγαπάω να είναι μιντιακά ξαφνικά εναντίον μου. Αυτοί με πλήγωσαν, όχι οι Έλληνες. Κανένας από αυτούς που με έκαναν κάποτε να ντρέπομαι και να φοβάμαι να πω ποια είμαι δεν θα με κάνει να μισήσω την Ελλάδα. Δεν θα το καταφέρουν”. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να κρύψει την απογοήτευσή της όταν της έκαναν “επίθεση” για το δεκάρι και όχι το δωδεκάρι της Αλβανίας ξεκαθαρίζονας “Με ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι αν στενοχωρήθηκα που η κριτική επιτροπή της Αλβανίας μου έδωσε δέκα και όχι δώδεκα βαθμούς, κανείς δεν με ρώτησε για το επτάρι της Ελλάδας στον ημιτελικό. Ένα σύστημα ολόκληρο προσπαθεί να δείξει πράγματα που δεν υπάρχουν”. Στο σημείο εκείνο, πήρε θέση για την μέχρι τώρα επαφή της με την ΕΡΤ και την άρνηση της δεύτερης να την στείλει στη Eurovision με τα χρώματα της Ελλάδας. “Αν ήταν ρατσιστικά τα κίνητρα των απορρίψεων, τότε λυπάμαι πολύ. Η δικαίωση είναι προσωπική και δεν έχω να κατηγορήσω κανέναν, αν οι λόγοι είναι καθαρά καλλιτεχνικοί. Η βαθμολογία πλήγωσε περισσότερο την Κύπρο παρά εμένα. Εγώ ακούω το κοινό, αυτό έχει τη δύναμη, και όχι πέντε άνθρωποι από κάθε χώρα που έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα ή που τους είπαν τι να ψηφίσουν. Δεν με απασχολεί η άποψή τους”. 

Με το που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των δύο εκπροσώπων Ελλάδας και Κύπρου ξεκίνησαν και οι φήμες περί “κόντρας” μιας και οι δύο τραγουδίστριες, η Ελένη Φουρέιρα και η Γιάννα Τερζή, βρίσκονται στο δυναμικό της ίδιας δισκογραφικής εταιρίας, της Panik Records. Οι φήμες φούντωσαν ιδιαίτερα όταν οι πτήσεις των δύο κοριτσιών για τη Λισαβόνα δεν ήταν οι ίδιες και φυσικά όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον Γενικό Διευθυντή της Panik Recrods κ. Αρσενάκο, να συνοδεύει την Ελένη Φουρέιρα και όχι την Γιάννα Τερζή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι δύο τραγουδίστριες και η ομάδα της Panik Records δημοσίευαν αρκετές κοινές τους φωτογραφίες και video στα social media, “σβήνοντας” έτσι τη φωτιά! Μιλώντας στον Μαρίνο Βυθούλκα και στο People Greece η Ελένη Φουρέιρα εξήγησε το πόσο πολύ εκτιμά τη Γιάννα ως τραγουδίστρια και το πόσο πολύ της αρέσει το κομμάτι της “Όνειρό μου”. Αναλυτικά, δήλωσε “Μου φαίνεται αστείο όλο αυτό. Στήριξα τη Γιάννα από την πρώτη στιγμή. Όταν διαβάζαμε τα δημοσιεύματα που μας ήθελαν να μην έχουμε καλές σχέσεις, γελούσαμε και εγώ κι εκείνη. Απλά μέναμε σε διαφορετικά ξενοδοχεία, σαράντα λεπτά απόσταση. Εκείνη τη βραδιά, οι χώρες που αποκλείστηκαν έφυγαν κατευθείαν. Οι υπόλοιπες ανέβηκαν πάνω στη σκηνή και μετά έγιναν συνεντεύξεις Τύπου, με αποτέλεσμα να φτάσω στο δωμάτιό μου στις 03.00 το πρωί. Σκέψου πως σε λίγες ώρες είχα πάλι πρόβα! Εκείνη την ημέρα δεν είδα καθόλου τη Γιάννα, αλλά μιλήσαμε την επομένη. Σαφώς και ήταν στενοχωρημένη και την εμψύχωσα λέγοντάς της πως όλα είναι μέσα στη ζωή. Ο κόσμος αγάπησε τη Γιάννα και τη στήριξε. Δεν σημαίνει και τίποτα αν δεν πας στον τελικό ενός διαγωνισμού. Το τραγούδι της Γιάννας το λατρεύει όλος ο κόσμος”.

H … “Beyoncé της Ευρώπης” και τα πρώτα βήματα εκτός συνόρων!  

Η Eurovision σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μοναδικές και ξεχωριστές στιγμές και πολλοί καλλιτέχνες που έχουν λάβει μέρος σ’ αυτήν έχουν δηλώσει πως πραγματικά πρόκειται για μια εμπειρία ζωής! Ο κάθε καλλιτέχνης για περίπου δύο εβδομάδες γίνεται το επίκεντρο όλων των media και του press της Ευρώπης και οι συνεντεύξεις δεν έχουν σταματημό. Όμως, αυτό που ισχύει σίγουρα είναι πως δεν έχουν όλοι οι καλλιτέχνες την ίδια και ίση αντιμετώπιση από όλους τους δημοσιογράφους. Αν τα media εντοπίσουν ένα ξεχωριστό αστέρι ανάμεσα στα ονόματα που διαγωνίζονται, τότε σίγουρα αυτό θα το μετατρέψουν σε.. μήλον της έριδος. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα για την Ελένη Φουρέιρα φέτος, αφού η δημοφιλής τραγουδίστρια και performer πραγματικά δεν σταμάτησε στιγμή να φωτογραφίζεται με κόσμο και να δίνει τη μια συνέντευξη μετά την άλλη, σε έντυπα και κανάλια πολλών και διαφορετικών χωρών. Ιδιαίτερες στιγμές ήταν όταν στο όνομά της αναφέρθηκε η New York Times, που αποτελεί μια εκ των σημαντικότερων ειδησεογραφικών εντύπων στον πλανήτη αλλά και η συνέντευξη που κλήθηκε η ίδια να δώσει στο BBC και στον δημοσιογράφο Scott Mills. Μάλιστα, το Βρετανικό κανάλι δεν δίστασε να αποκαλέσει την Ελένη Φουρέιρα “Beyoncé της Eurovision και της Ευρώπης” δημοσιεύοντας απόσπασμα από την εκρηκτική της εμφάνιση στη σκηνή του διαγωνισμού και σχολιάζοντας “This is it. Eurovision has never been so Beyonce”! (Αυτό είναι! Η Eurovision δεν υπήρξε ποτέ τόσο Beyoncé!)”. 

https://www.facebook.com/BBCEurovision/videos/10156437002314343/

Ακόμη ένα highlight από την πορεία της Ελένης Φουρέιρα στον διαγωνισμό ήταν η διαδικτυακή συνάντησή της με την διεθνούς φήμης Ολλανδή makeup artist and beauty blogger Nikkie Tutorials. Η Ελένη, ανοιχτά δηλωμένη fan της Nikkie, αποκάλυψε πως σοκαρίστηκε ευχάριστα όταν η δημοφιλής youtuber ζήτησε να την φιλοξενήσει σε ένα live της στο instagram και πως φυσικά αποδέχθηκε την πρόσκληση χωρίς δεύτερη σκέψη! Οι δύο κοπέλες για 15 περίπου λεπτά, αφού αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, συζήτησαν για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (η Nikkie είναι μεγάλη θαυμάστριά του) αλλά και για θέματα μακιγιάζ με την Ελένη να της ζητά δημόσια ραντεβού για make up κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον!

https://www.youtube.com/watch?v=DXGSydak2Ms

Νέα δισκογραφικά βήματα και η περιοδεία ανά την Ευρώπη! 

Πρόσφατα η Ελένη Φουρέιρα πραγματοποίησε ακόμη ένα μεγάλο όνειρό της αφού όπως επιβεβαίωσε και η ίδια μέσα από το instagram της, υπέγραψε πριν λίγες διεθνές συμβόλαιο με την κορυφαία δισκογραφική εταιρία SONY MUSIC με σκοπό την προώθηση του “Fuego” αλλά και άλλων μελλοντικών αγγλόφωνων singles σε Ευρώπη και Αμερική. Τα ξενόγλωσσα singles έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται με πρόσφατο παράδειγμα την κυκλοφορία της Ισπανικής έκδοσης του “Fuego” που γνωρίζει ήδη επιτυχία στην Ιβηρική χερσόνησο! Το νέο συμβόλαιο φυσικά δεν σημαίνει πως η Ελένη Φουρέιρα θα εγκαταλείψει την Panik Records! Για τα επόμενα σχέδια της επί Ελληνικού εδάφους, υπεύθυνη εξακολουθεί να είναι η επιτυχημένη δισκογραφική εταιρία των Πάρι Κασιδόκωστα και Γιώργου Αρσενάκου, η οποία μάλιστα ανανέωσε το συμβόλαιο της Φουρέιρα (που είναι σε ισχύ από το 2015) λίγες μέρες πριν από την διεξαγωγή του διαγωνισμού της Eurovision. Ήδη σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορεί το νέο της album με γενικό τίτλο “Fuego” το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη Eurovision έκδοση του τελευταίου της δίσκου “Βασίλισσα” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017.

Μετά το “Fuego”, η Ελένη Φουρέιρα καλείται να κυκλοφορήσει ένα νέο single που θα ταράξει τα νερά και θα γίνει το νέο καλοκαιρινό hit σε Ελλάδα και Κύπρο! Το όνομα του τραγουδιού – που είναι ένα πολύ δροσερό και χορευτικό κομμάτι – είναι “Καραμέλα” και θα κυκλοφορήσει φυσικά μέσα από την Panik Records!

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ελένη Φουρέιρα έχει προγραμματίσει μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε η τραγουδίστρια, έχει ετοιμάσει πολλές συναυλίες σε όλη τη χώρα αλλά και σε αρκετές πόλεις στην Ευρώπη και γι’ αυτό το λόγο δεν θα μπορέσει να είναι σε κάποιο καλοκαιρινό μουσικό σχήμα στην Αθήνα. Η έναρξη έγινε από την Ισπανία όπου και βρέθηκε η ίδια πριν από μερικές μέρες καθώς συμμετείχε στην  τηλεοπτική εκπομπή “Fama, ¡a bailar! 2018” η οποία ασχολείται με τον χορό. Μάλιστα, ένα χορευτικό ζευγάρι, οι Lucía και Valero, χόρεψε το “Fuego” εκτελώντας μια δύσκολη και εντυπωσιακή χορογραφία ενώ η ίδια εμφανίστηκε στο show της Κυριακής στις 27 Μαΐου 2018 αφού ήταν η επίσημη καλεσμένη της ημέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=JvRwyaPB074

Φυσικά, όσο ήταν στην Ισπανία, η Ελένη είχε το χρόνο να ξεκουραστεί λίγο και να κάνει τουρισμό απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα αλλά και την τοπική κουζίνα, η οποία της άρεσε ιδιαίτερα όπως μπορεί κανείς να δει μέσω των αναρτήσεων που κάνει στο Instagram της. Η εκρηκτική τραγουδίστρια έχει ήδη συμφωνήσει μετά την Ισπανία να εμφανιστεί σε Ρώμη, Άμστερνταμ, Σουηδία, Βέλγιο και Λονδίνο, ενώ στις 3 Ιουνίου θα ταξιδέψει στην Λευκωσία για να τραγουδήσει στο Cyprus Pride 2018!

Εμείς ως OGAE Greece δεν έχουμε παρά να καμαρώσουμε για την υπέρλαμπρη πορεία που ανοίγεται στο δρόμο της Ελένης Φουρέιρα και να της ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται! 

Πηγή φωτογραφιών: Panik Records, Eleni Foureira 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To Ellas to magaleio sou to kseretai fantazomai oloi, alla auti tin mikropsixia kai to katiniasma pou dixnoun orismenooi Ellines stis meres mas, me kseperna os Ellina kai os metanastei pou zei ta teleutaia 16 xronia ektos Elladas kai opoios mou pei oti o Ellinas den einai etsi,os metanastis, geleiete patagodos, bebaia i mikropsixia orismenwn dothike kai s auti ti selida (milaw gia aftous pou kanoune sxoleia oxi gia tous arthrografous) Ksipniste giati xanomaste,exoume arxisei na ginomaste apo tous pio antipathitikous laous tis europis, auta

  2. Μπορεί το τραγούδι να μη μου άρεσε και τόσο αλλά οφείλω να ομολογήσω πως επί σκηνής η Ελένη τα σπάει κυριολεκτικά. Στην αρχή το βλέμμα της ήταν ίδιο με αυτό της Παπαρίζου το 2005 που ήταν σαν να έλεγε “Ετοιμαστείτε να σας σκίσω”. Αυτό το κορίτσι έχει άστρο και χάρισμα.. Ξέρει να προωθεί πολύ καλά τον εαυτό της και αυτό που κάνει και μαγκια της που έφτασε τόσο ψηλά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ