ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με τον Jendrik στο Ρότερνταμ!

Η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί από τον Jendrik στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αυτή η πληροφορία δόθηκε σήμερα από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube. Έτσι, η Γερμανία γίνεται η δεύτερη χώρα των BIG 5, μετά τη Γαλλία, που ανακοινώνει τον καλλιτέχνη.

Ποιος είναι ο Jendrik

Το πλήρες όνομά του είναι Jendrik Sigwart και είναι ο δεύτερος από τα 4 αδέρφια του. Ξεκίνησε από έφηβος να παίζει πιάνο και βιολί. Μετά το σχολείο σπούδασε musical στο Ινστιτούτο Μουσικής του Osnabrück. Έχει παίξει σε θεατρικά έργα, όπως Hairspray, La Cage aux Fοlles και Berlin Berlin.

Τα τραγούδια που γράφει έχουν άλλες φορές χιουμοριστικούς και άλλες φορές στίχους που σε βάζουν σε σκέψεις. Τα γράφει στα γερμανικά και αγγλικά με μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube πριν λίγη ώρα, ο ίδιος ο Jendrik παρουσιάζει τον εαυτό του:

  1. Είναι από το Αμβούργο.
  2. Το spirit animal του είναι ο γλάρος, γιατί γελάει, αγαπάει τον αέρα της Βόρειας Θἀλασσας και μπορεί να γίνει τρομερά εκνευριστικός, όπως ο ίδιος.
  3. Του αρέσει να κάνει τζόκινγκ ακόμη και τη νύχτα.
  4. Είναι πεπεισμένος ότι μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου σε μια συγκεκριμένη στάση απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις.
  5. Γράφει τα δικά του τραγούδια και τα περισσότερα στο γιουκαλίλι (ή αλλιώς ουκουλέλε). Ακόμη και το τραγούδι του για τη Eurovision 2021 το έχει γράψει με το γιουκαλίλι. Τα 4000 στρας του μουσικού οργάνου του, τα έχει κολλήσει ο ίδιος.

Στο τέλος του βίντεο ανακοινώνει ο ίδιος επίσημα πως θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ για τη Γερμανία.

Πότε θα ακούσουμε το τραγούδι του

Το τραγούδι του Jendrik θα το ακούσουμε στις 25 Φεβρουαρίου.

Σε συνέντευξη τύπου στο NDR δήλωσε:

Χαίρομαι πολύ που θα σταθώ στη σκηνή της Eurovision για τη Γερμανία – ΟΚ, δεν θα το αντέξω να παραμείνω σοβαρός εκεί, ε παιδιά, πάω στη Eurovision – Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται! Holla, η νεράιδα του δάσους!

Η επικεφαλής της Γερμανικής αποστολής, Alexandra Wolfslast, είπε για τον Jendrik:

Ο Jendrik είναι πέρα ως πέρα αυθεντικός, έχει μια τρομερή ακτινοβολία και απίστευτα προσόντα ψυχαγωγίας. Έπεισε εντελώς τις επιτροπές της Eurovision. Χαιρόμαστε πολύ που θα πάρει μέρος για τη Γερμανία.

Το τραγούδι «Dibdibidi» του Jendrik από το 2016

πηγή: YouTube, esckompakt | φωτογραφίες: NDR

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ