ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Άλλη μία χρονιά απούσα!

ΗΒοσνία-Ερζεγοβίνη θα απουσιάσει για ακόμη μία χρονιά από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, BHRT, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Esctoday.

Οι λόγοι

1. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπόκειται ακόμη σε κυρώσεις της EBU και αυτό εξαιτίας του μεγάλου χρηματοοικονομικού της χρέους προς την ευρωπαϊκή οντότητα. Συνέπεια αυτού είναι το μη δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό της Eurovision μέχρις ότου αποπληρώσει το χρέος.

2. Η οικονομική κατάσταση της τηλεόρασης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης χαρακτηρίζεται ασταθής και απρόβλεπτη. Όπως είναι αυτονόητο, αυτή η κατάσταση εμποδίζει μια συμμετοχή στη Eurovision αυτή τη στιγμή.

Από 40 κύματα

Αρκετές ήταν οι χρονιές που η χώρα απείχε από τον διαγωνισμό: 2013, 2014, 2015. Η τελευταία φορά που συμμετείχε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στη Eurovision ήταν το 2016. Οι λόγοι της αποχής όλα αυτά τα χρόνια ήταν και πάλι οικονομικής φύσης.

πηγή: esctoday

Η ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΣΤΗ EUROVISION

Συμμετοχές: 19
Πρώτη συμμετοχή: 1993 (Fazla – «Sva bol svijeta)
Συμμετοχές στον τελικό: 18
Νίκες:
Τελευταία θέση:
Καλύτερη θέση: [2006] (Hari Mata Hari – «Lejla)
Βαθμοί στην Ελλάδα: 42
Βαθμοί από Ελλάδα: 9

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βαθμοί Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα: 42
    Βαθμοί Ελλάδας στη Βοσνίας-Ερζεγοβίνη: 9
    Δηλαδή, συγκριτικά: περίπου 1/5
    Είμαστε τελικά πολύ φειδωλοί και δεν ξέρουμε και δεν έχουμε μάθει ότι ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΊΖΟΥΝ- ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΜΌΝΟ Η ΑΛΒΑΝΊΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ ΚΎΡΙΟΙ ΕΊΝΑΙ: Η ΣΕΡΒΙΑ, Η ΚΡΟΑΤΊΑ, Η ΣΛΟΒΕΝΊΑ, Η ΡΟΥΜΑΝΊΑ, Η ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΎΝΙΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ, ΒΟΣΝΊΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΊΝΗ. ΚΑΗΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΡΑΤΗ!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ