ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ο Άλεξ Παναγή στα φωνητικά του “We Are The Heroes”!

Οι προσθήκες εξωτερικών συνεργατών που θα δουλέψουν με το συγκρότημα Litesound για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην Eurovision 2012 συνεχίζονται, καθώς πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για τις πρόβες του φετινού διαγωνισμού. Έτσι, μετά τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος επιστρατεύτηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας για να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει την τελική μορφή του “We Are The Heroes”, ένας ακόμα “δικός μας” επαγγελματίας της μουσικής θα συνδράμει στην συμμετοχή της Λευκορωσίας και μάλιστα θα εμφανιστεί επί σκηνής. Πρόκειται για τον Άλεξ Παναγή, ο οποίος καλείται να κάνει τα φωνητικά στο τραγούδι των νεαρών μελών του συγκροτήματος.

Ο Άλεξ Παναγή είναι ένας εκ των πλέον έμπειρων και καταξιωμένων στον χώρο του μουσικών, με σημαντικές συνεργασίες και επιτυχημένες δουλειές στο ενεργητικό του. Στο κοινό της Eurovision το όνομά του είναι κάτι περισσότερο από γνώριμο, καθώς έχει βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού έξι φορές έως τώρα, είτε σαν κύριος ερμηνευτής κάποιας συμμετοχής, είτε κάνοντας φωνητικά. Συγκεκριμένα, υπήρξε ο εκπρόσωπος της Κύπρου – που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του – στην Eurovision 1995, αλλά και το 2000, σε ντουέτο με τη Χριστίνα Αργύρη. Είχε προηγηθεί η παρουσία του στα φωνητικά δύο ακόμα Κυπριακών συμμετοχών, το 1989 και το 1991. Ο χαρισματικός αυτός καλλιτέχνης έχει διαγωνιστεί όμως και με τα χρώματα της Ελλάδας, καθώς ήταν ο backround vocalist της Έλενας Παπαρίζου στο “My Number One” το 2005, αλλά και στο πλευρό του Σάκη Ρουβά το 2009, για το “This Is Our Night”. Έχοντας λοιπόν στην προσωπική του “φαρέτρα” αυτή την πλειάδα των εμπειριών, ο Άλεξ καλείται φέτος να “θωρακίσει” την ερμηνεία των Λευκορώσων εκπροσώπων.

Η Λευκορωσία διαγωνίζεται στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, ο οποίος θα διεξαχθεί στης 24 Μαϊου στο Αζερμπαϊτζάν. Η συμμετοχή της χώρας εμφανίζεται στην θέση.

Θανάσης Νάκος

 

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. h shmetoxh ths leukorossias fetos malon 8elei na proo8hsh to shn8hma giati einai piasarhko kai opos kai na to kanoume 8a parh merhka pshfoulhnia apo ellada …….

  2. elliniko xrwma fetos apo tin summetoxi tis leukorwsias…arxika o kontopoulos pou to diaskeuase kai twra o alex panagi pou tha einai sta fwnitika…an kai mou arese pio polu h prwti version thelw na perasei giati einai anevastiko se mia xronia pou uperisxuoun oi mpalantes…

  3. Ωραίο αρθράκι, Θανασάκη μου! Σωστές οι πληροφορίες περί της παρουσίας του Αλέξανδρου Παναγή στο στίβο της Γιουροβίζιον!

    • είχα καλό δάσκαλο, κε Ρούσσο μου…! Μόνος μου δε θα θυμόμουν τόσες λεπτομέρειες!!! 🙂

  4. Τελικά το θέμα δεν είναι μόνο ο καλός δάσκαλος, αλλά και ο καλός ο μαθητής, κι εδώ έχουμε άψογα αποτελέσματα! Άλλωστε, όπως πολλάκις έχω πει, μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος της γραφής σου! Μπράβο, πραγματικά!

  5. παιδια θέλω να ρωτήσω τι δικαιώματα έχεις μόλις γίνεις μέλος του ogae!πχ λατρεύω τη eurovision και θα ήθελα πολύ ν’ασχοληθώ με τη συγγραφή αρθρων για το σάιτ ή και κάτι άλλο…κι επισης μπορεί να γίνει μελος και κάποιος που δεν είναι από αθήνα αλλά από άλλη περιοχή της ελλαδας?

    • Διαβασε το καταστατικο!Και γω θα στειλω αιτηση καποια στιγμη…νομιζω πως μπορει να γινει μελος και καποιος εκτος Αθηνας! 😀

      • ναι οκ το διαβασα το καταστατικο απλως δεν πολυκαταλαβα για τις αρμοδιοτητες των μελων ακριβως…πχ εγω οπως ειπα θα ηθελα να γινω μελος και να γραφω διαφορα αρθρα για το σαιτ.ειναι αυτο εφικτο?

    • Επικοινώνησε με τον Ogae Greece στην καρτέλα Ogae επέλεξε την επικοινωνία από τις επιλογές που εμφανίζονται και θα πάρει το πράγμα το δρόμο του 🙂

  6. Το εχω ξαναπει οτι προσωπικα νομιζω οτι η Ελβετια στο ιδιο στυλ τραγουδιου ειναι πολυ καλυτερη αλλα και αυτο δεν ειναι ασχημο αλλα ουτε και σπουδαιο…!
    Μακαρι να τους φερει γουρι ο Αλεξ οπως στην Παπαριζου και οχι να τους θαψει οπως με την Μαλτα το 2006!!!

  7. Kρίμα που τελικά ένας τόσο καλός τραγουδιστής δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει καριέρα ως πρώτο όνομα.
    Όσο για το τραγούδι της Λευκορωσσίας, όσο και αν η πολιτική δεν πρέπει να μπαίνει σε αυτόν το διαγωνισμό, μου είναι δύσκολο να στηρίζω τις συμμετοχές μίας χώρας με δικτατορικό καθεστώς (όχι ότι και το Αζερμπαιτζάν απέχει πολύ).

  8. Δειτε το video με την Παπαριζου στο Κιεβο και ακουστε προσεκτικα τα φωνητικα του. Τελειως κραξιμο ηταν παρα φωνητικα σε τραγουδι.

  9. Αφού 1 Έλληνας το ψιλοκατέστρεψε το κομμάτι,ας ελπίσουμε οτι ο Κύπριος θα κάνει καλά φωνητικά να εξιλεωθούμε κάπως ως χώρα… 😀

    • Αυτο εγραψα παραπανω….οι δυο τους δεν συγχρονιστηκαν φωνητικα και το αποτελεσμα ηταν αθλιο και η Μαλτα επιασε πατο το 2006 ΟΥΤΕ ενα ποντο δεν εδωσε ουτε η Κυπρος ουτε η Ελλαδα…αυτο ισως χαλασε και την καλη σχεση στην ανταλλαγη βαθμων μεταξυ Κυπρου – Μαλτας!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ