?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λεπτομέρειες για την επιλογή του τραγουδιού!

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας ενημερώσαμε για τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής από φαν της Eurovision που θα συμμετάσχει στην επιλογή του εκπροσώπου της Γερμανίας για το Ρότερνταμ. Ενώ εκ μέρους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NDR δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τίποτα σχετικά με την επιλογή του τραγουδιού, ο στενός συνεργάτης του NDR, Digame, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία φέτος για την εξεύρεση του τραγουδιού.

Η υποβολή τραγουδιών μέσω web

Η Digame καλεί συνθέτες και στιχουργούς να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους μέσω της ιστοσελίδας mein-esc-lied.de μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2019. Φέτος μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα και οι ίδιοι οι τραγουδιστές και συγκροτήματα μέχρι τις 30 Αυγούστου.

20μελής διεθνής επιτροπή

Δίπλα στην 100μελή επιτροπή για τη Eurovision θα δημιουργηθεί και πάλι μια διεθνής επιτροπή (με μέλη δηλαδή από διάφορες χώρες) αποτελούμενη από 20 άτομα. Και οι δύο επιτροπές θα αξιολογούν τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες. Όσοι περάσουν στη 2η φάση, θα κριθούν με βάση ποιο τραγούδι τους ταιριάζει περισσότερο (Pairing)· ενδεχομένως να υπάρξει και φέτος το λεγόμενο Songwriting Camp.

Τι είδους τραγούδι αναζητείται

Στην ιστοσελίδα mein-esc-lied.de υπάρχει ειδική φόρμα υποβολής των υποψηφιοτήτων. Εκεί δίνονται και λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των τραγουδιών που μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι:

Ψάχνουμε ένα σύγχρονο τραγούδι που να ανταποκρίνεται στις διεθνείς απαιτήσεις.

Το στιλ του τραγουδιού μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έχουν λάβει μέρος με επιτυχία από στιλ όπερας μέχρι ποπ, ροκ, EDM και κάντρι & western.

Το περιεχόμενο του τραγουδιού καλό είναι να έχει ένα δυνατό, καθαρό και κατανοητό μήνυμα.

Στον Διαγωνισμό της Eurovision στόχος είναι μεταξύ άλλων να ξυπνήσουν συναισθήματα στους τηλεθεατές και τα μέλη των επιτροπών μέσα από αναφορές σε συγκεκριμένα θέματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ενθαρρύνουμε τους συνθέτες και στιχουργούς να υποβάλουν τραγούδια που θα αναφέρονται σε τρέχοντα γεγονότα ή μέσω του περιεχομένου τους να προκαλέσουν στους τηλεθεατές συναισθηματική αντίδραση ή αναγνώριση. Για παράδειγμα, ο Duncan Laurence διηγήθηκε με το τραγούδι «Arcade» μια πολύ προσωπική ιστορία του. Η Netta ανακίνησε με το τραγούδι της «Toy» το θέμα #MeToo (το κίνημα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και βία).

Συνεργασία ή ξεχωριστές πρωτοβουλίες;

Στα FAQs της ανωτέρω ιστοσελίδας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι για κάθε πληροφορία σχετικά με τα σχέδια της EBU για τη Eurovision 2020 «θα πληροφορηθείτε στην ιστοσελίδα eurovision.de», ένα πόρταλ που ανήκει στον NDR. Από την άλλη ο NDR αποποιείται κάθε ανάμειξη με την ιστοσελίδα και ισχυρίζεται ότι «λειτουργεί αυτόνομα». Αυτό το γεγονός δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το πόσο γνωστή έχει γίνει αυτή η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. Επίσης άγνωστο παραμένει αν η επιλογή θα γίνει δημοσίως και με τη συμμετοχή της ψήφου του κοινού. Όλα τα ερωτήματα όμως είναι θέμα χρόνου να απαντηθούν.

Για κάθε νεότερο σχετικά με την επιλογή της Γερμανίας, μείνετε σταθερά τον OGAE Greece.

πηγή: esc-kompakt.de


Η Γερμανία στη Eurovision

German flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 1956
  • Συμμετοχές ως 2019: 63
  • Παρούσα στον Τελικό: 63
  • Νίκες: 2 (1982 «Ein bisschen Frieden» – Nicole | 2010 «Satellite» – Lena)
  • Τελευταία θέση: 7 (1964, 1965, 1974, 1995, 2005, 2015, 2016)
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ