?? ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επανασύσταση της επιτροπής για τη Eurovision;

© NDR/Julian Rausche

Ο τρόπος επιλογής του εκπροσώπου της Γερμανίας για τη Eurovision 2020 ακόμη δεν είναι 100% επιβεβαιωμένος. Μετά την προτελευταία θέση που κατέλαβε η χώρα στο Τελ Αβίβ, ο υπεύθυνος ψυχαγωγίας του NDR, Thomas Schreiber, αμφισβήτησε το σύστημα που ακολουθήθηκε τα 2 τελευταία χρόνια για την επιλογή. Από τότε τηρήθηκε σιγή ιχθύος γύρω από το θέμα.

Το e-mail

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε στη γερμανική ιστοσελίδα esc-kompakt, λέγεται ότι και την επόμενη χρονιά θα συσταθεί μια ειδική επιτροπή για τη Eurovision. Η επιτροπή αυτή τα δύο περασμένα χρόνια αποτελούνταν από 100 φαν της Eurovision, που έκριναν το αποτέλεσμα κατά το.

Πιο συγκεκριμένα, στο e-mail αναφέρεται ότι θα γίνει μια επιλογή από τους ενδιαφερόμενους για την επιτροπή της Eurovision. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το πάνελ των φαν θα συμμετάσχει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και στα τεκταινόμενα της επιλογής για το 2020.

Από την επιτυχία στην αποτυχία

Στις τελευταίες δύο διαδικασίες επιλογής τραγουδιού για τη Eurovision, το αποτέλεσμα κρίθηκε από τηλεθεατές, από μια διεθνή επιτροπή και την ειδική επιτροπή της Eurovision, που μόλις αναφέραμε. Το 2018 το τραγούδι που επιλέχτηκε, «You let me walk alone» με τον Michael Schulte, έφτασε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ φέτος το τραγούδι «Sister» από το ντουέτο S!sters πήρε την 25η θέση. Η διαφορά ήταν ότι το 2019 η ειδική επιτροπή της Eurovision ήταν η μοναδική που δεν ψήφισε το τραγούδι «Sister» στην πρώτη θέση.

Για κάθε νέο σχετικά με την επιλογή του εκπροσώπου της Γερμανίας ο OGAE Greece θα σας ενημερώνει πάντα έγκαιρα και έγκυρα. Μείνετε συντονισμένοι!

πηγή: esc-kompakt

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ