EUROVISION 2019: Κλεμμένη η ιδέα για τη σκηνή του Τελ Αβίβ;

Σχεδόν 3 μήνες μετά τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, έρχεται στο φως μία δημοσίευση από γερμανική εταιρία κατασκευής προβολέων και σκηνών μουσικής. Σ’ αυτήν κατηγορεί τον δημιουργό της φετινής σκηνής για κλοπή ιδέας.

Πρόκειται για την WHITEvoid, γερμανική εταιρία που ειδικεύεται στον σχεδιασμό φωτισμού, χώρου και μέσων ψυχαγωγίας. Σε ανάρτησή της στο Facebook στρέφεται εναντίον του Florian Wieder κατηγορώντας τον ότι την έμπνευση για τη σκηνή του Τελ Αβίβ, και πιο συγκεκριμένα τα τρίγωνα επάνω από αυτήν, την πήρε από τη σκηνή που φτιάχτηκε το 2014 για λογαριασμό του βραζιλιάνου τραγουδιστή Luan Santana.

Σύμφωνα με τον Florian Wieder, η κύρια έμπνευσή του προήλθε από το Άστρο του Δαυίδ που είναι σήμερα το σύμβολο των εβραϊκών κοινοτήτων, βλ. και τα σχετικά άρθρα μας για τη φετινή σκηνή εδώ και εδώ.

Μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με την εν λόγω σκηνή της WHITEvoid στο ακόλουθο βίντεο:

Τονίζουμε όμως ότι δεν υπήρξε καμία νομική κίνηση εναντίον της EBU ή του σχεδιαστή Florian Wieder.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νωρίς το θυμήθηκε η εταιρεία. 3 μήνες από τότε που τελείωσε ο διαγωνισμός κι άλλους τόσους από τις πρόβες και τις φωτος

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ