?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Παρούσα και στην Ολλανδία μέσω του ΕΜΑ 2020!

Μετά τη Σερβία, ακόμη μια πρώην Γιουγκοσλαβική χώρα δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στην Ολλανδία. Ο λόγος για τη Σλοβενία, η οποία επιβεβαίωσε την εβδομάδα που μας πέρασε τη συμμετοχή της με προορισμό τη χώρα της τουλίπας.  Για μία  ακόμη χρονιά η Σλοβενία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της μέσω του Εθνικού της Τελικού, του γνωστού σε όλους μας ΕΜΑ.

Για το 2020 τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αφού φέτος θα έχουν τη δυνατότητα και άγνωστοι στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του EMA FREŠ. Στόχος του νέου αυτού concept είναι οι νέοι καλλιτέχνες να μην επισκιαστούν από τους ήδη γνωστούς, αλλά να τους δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν και αυτοί. Το EMA FREŠ θα είναι αρχικά ένας online διαγωνισμός που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός σε Σλοβένους καλλιτέχνες ηλικίας κάτω των 26 ετών, οι οποίοι δεν έχουν  κυκλοφορήσει προηγουμένως περισσότερα από τρία τραγούδια. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες καλούνται να στείλουν ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού με την ερμηνεία τους. Οι καλύτερες – και “πιο φρέσκες” – συμμετοχές, όπως θα αποφασίσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, θα δημοσιοποιηθούν στον ιστότοπο του RTV.SLO, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις αγαπημένες του. 

Οι αιτήσεις για EMA FREŠ και EMA 2020 έχουν ανοίξει ήδη. Η υποβολή συμμετοχών για το EMA FREŠ λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ για το EMA 2020 στις 18 Νοεμβρίου.

H Σλοβενία στην Eurovision

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 25 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το “Prisluhni mi” και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το “Energy” και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι “Zbudi se” και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς. Πέρσι στο Τελ Αβίβ εκπροσωπήθηκε από τους Zala Kralj και  Gašper Šantl, οι οποίοι με το τραγούδι τους “Sebi” κατάφεραν να βρεθούν  στον τελικό και την 15η θέση.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Σλοβενίας στη Eurovision 2020!

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ