?? ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 18 τραγούδια με νέους καλλιτέχνες στο EMA FREŠ!

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, για μία ακόμη χρονιά η Σλοβενία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της μέσω του Εθνικού της Τελικού, του γνωστού σε όλους μας ΕΜΑ.

Για το 2020 τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού φέτος θα έχουν τη δυνατότητα και άγνωστοι στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του EMA FREŠ. Στόχος του νέου αυτού concept είναι οι νέοι καλλιτέχνες να μην επισκιαστούν από τους ήδη γνωστούς, αλλά να τους δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν και αυτοί.

Το EMA FREŠ είναι ένας online διαγωνισμός, ανοιχτός σε Σλοβένους καλλιτέχνες ηλικίας κάτω των 26 ετών, οι οποίοι δεν έχουν  κυκλοφορήσει προηγουμένως περισσότερα από τρία τραγούδια. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες έστειλαν μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού με την ερμηνεία τους.

18 τραγούδια επιλέχθηκαν για το ΕΜΑ FREŠ!

Μια κριτική επιτροπή από ειδικούς αποφάσισε για τις 18 καλύτερες συμμετοχές, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν στον ιστότοπο του RTV.SLO στις 4 Νοεμβρίου. Σχεδόν κάθε μέρα θα δημοσιοποιούνται 2 συμμετοχές. Κατόπιν και για 5 εβδομάδες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις αγαπημένες του διαδικτυακά. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει πολλούς γύρους, όπως η ανάδειξη του νικητή κάθε ημέρας και στη συνέχεια του νικητή της εβδομάδας, μέχρι να αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές που θα συμμετάσχουν στο ΕΜΑ 2020!

https://www.facebook.com/EMAEvrovizija/photos/a.10152007191141927/10156340782556927/?type=3&theater

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η υποβολή συμμετοχών και για το EMA 2020 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

H ?? Σλοβενία στην Eurovision!

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 25 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi» και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy» και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se» και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς. Πέρσι στο Τελ Αβίβ εκπροσωπήθηκε από τους Zala Kralj και  Gašper Šantl, οι οποίοι με το τραγούδι τους «Sebi» κατάφεραν να βρεθούν  στον τελικό και την 15η θέση.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Σλοβενίας στη Eurovision 2020!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ