EUROVISION 2019: Τα αποτελέσματα του Β’ Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε μόλις και ο δεύτερος κατά σειρά ημιτελικός του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος έλαβε χώρα στο EXPO Tel Aviv, στο Tel Aviv.

Η βραδιά ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδος ακριβώς, με ένα video αφιερωμένο στις δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν από τον πρώτο ημιτελικό στον γύρο του Τελικού. Αμέσως μετά, στη σκηνή εμφανίστηκαν οι φετινοί τέσσερις παρουσιαστές Erez Tal, Bar Refaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub οι οποίοι αφού καλώς όρισαν το κοινό και τους τηλεθεατές, αναφέρθηκαν στην συμμετοχή της Madonna στο διάλειμμα του Τελικού του Σαββάτου!

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Δεκαοχτώ χώρες διαγωνίστηκαν στον αποψινό, δεύτερο Ημιτελικό με την Αρμενία να ανοίγει την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς και με το Αζερμπαϊτζάν να την κλείνει.

Αφού ολοκληρώθηκαν και οι δεκαεπτά εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων χωρών ακολούθησε το καθιερωμένο recap video μέσω του οποίου ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας για το κοινό. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του Δεύτερου Ημιτελικού, στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Shalva Band (οι οποίοι ήταν υποψήφιοι να εκπροσωπήσουν το Ισραήλ φέτος) ερμηνεύοντας το τραγούδι «Million Dreams». Η εμφάνισή τους ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερα συγκινητική. Αμέσως μετά, το στάδιο συνδέθηκε με το Green Room όπου ο δημοφιλής mentalist Lior Suchard έκανε διάφορα τρικς χρησιμοποιώντας τους εκπροσώπους της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας και της Λιθουανίας. Ακολούθησε ακόμη ένα recap video με τις αποψινές δεκαοχτώ συμμετοχές ενώ αμέσως μετά στη σκηνή για μία mini συνέντευξη ανέβηκε ο νικητής της Eurovision 2015 Måns Zelmerlöw. Το διάλειμμα ολοκληρώθηκε με δύο απολαυστικά video που επιμελήθηκε η παραγωγή του φετινού διαγωνισμού και περιείχαν  αποσπάσματα από παλαιότερες διοργανώσεις του θεσμού.

Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Ημιτελικού, κοινό και θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν μαγνητοσκοπημένες αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της Γερμανίας, της Ιταλίας, και του Ηνωμένου Βασιλείου, χώρες που ενώ συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό είχαν δικαίωμα ψήφου στον αποψινό Ημιτελικό.

Έπειτα από την συνδυαστική ψηφοφορία των επιτροπών και του κοινού ανακοινώθηκαν από τους παρουσιαστές οι δέκα χώρες που κέρδισαν το χρυσό εισιτήριο για τον Τελικό. 

Με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον Τελικό από τον αποψινό Πρώτο Ημιτελικό ήταν:

  1. ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  2. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
  3. ΑΛΒΑΝΙΑ
  4. ΣΟΥΗΔΙΑ
  5. ΡΩΣΙΑ
  6. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
  7. ΔΑΝΙΑ
  8. ΝΟΡΒΗΓΙΑ
  9. ΕΛΒΕΤΙΑ
  10. ΜΑΛΤΑ

Το όνειρο της Eurovision σταμάτησε στον δεύτερο Ημιτελικό για τις Αρμενία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Λετονία, Ρουμανία, Αυστρία, Κροατία και Λιθουανία.

Συνέντευξη Τύπου

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του Δεύτερου Ημιτελικού, ξεκίνησε η Συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των δέκα χωρών που κατάφεραν να προκριθούν στον Τελικό γύρο.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης Συνέντευξης Τύπου πραγματοποιήθηκε η σχετική κλήρωση μέσω της οποίας αναδείχθηκε σε ποιο από τα δύο μισά του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς του Τελικού θα εμφανισθεί η κάθε χώρα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μισό, καλύπτει τις θέσεις 1-13 ενώ το δεύτερο μισό καλύπτει τις θέσεις 14-26 του Τελικού. Η ακριβής θέση εμφάνισης της κάθε χώρας θα καθοριστεί αργότερα, από την Ομάδα Παραγωγής της Eurovision.

Αναλυτικά λοιπόν:

  1. ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  2. ΟΛΛΑΝΔΙΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  3. ΑΛΒΑΝΙΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  4. ΣΟΥΗΔΙΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  5. ΡΩΣΙΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  6. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  7. ΔΑΝΙΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  8. ΝΟΡΒΗΓΙΑ – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  9. ΕΛΒΕΤΙΑ – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  10. ΜΑΛΤΑ – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2019!

Πηγή Φωτογραφιών: eurovision.tv

141 ΣΧΟΛΙΑ

    • Άσε μας ρε κακομοιρη με τον λετσο σου που ανέβηκε με μια λάμπα και ένα πιάνο να βάλει τα παιδάκια για ύπνο και μου θες και νίκη.Μεσα στην 5 αδα θα είναι και πολύ του είναι.

      • Αρχικά μάθε τρόπους δεν σε πρόσβαλα.Και Εξαλου έχω πει Ολλανδία και Ρωσία τα 2 φαβορί,τι θέλεις τώρα;

    • Χαχαχαχαχα αυτός ο Φάνης είναι χειρότερος και από εσένα άκου εκεί φαβορί ο Ελβετός μέχρι και εσύ που δεν φημίζεται για την εξυπνάδα σου το κατάλαβες ότι δεν θα νικησει

      • Σε εμένα μιλάς φίλε;Το ποιος δεν είναι έξυπνος έχει φανεί εδώ και πολύ καιρό.

    • Δεν με προσβαλες??? τόσο καιρό με χλευαζες που έλεγα ότι θα κερδίσει η Ρωσία και έλεγες Άμστερνταμ ή Ζυρίχη του χρόνου συνέχεια και τώρα έρχεσαι και μας λες Ολλανδία η Ρωσία λες και τα έλεγες από την αρχή αυτά και κανείς τον ανηξερο για τις παλιές σου απόψεις ότι η Ελβετία θα νικήσει και τα σχετικά .Θυμάμαι χαρακτηριστικά που έλεγες άντε να έρθει ο τελικός να χάσει ο Sergey να ξεφτιλιστω και τέτοια και τώρα μας τον δίνεις ως τον δεύτερο πιο πιθανό.Αν είσαι μάγκας παραδεξου το λάθος σου .

  1. Δεν είχαμε εκπλήξεις στα φαβορί, πέρασαν όλα. Δεν περίμενα όμως σε καμία περίπτωση την Αλβανία. Θα ήθελα την εξαιρετική Αυστρία ή έστω την Αρμενία.

  2. Πολυ δικαια τα αποτελσματα θαρω. Προτιμουσα Μολδαβια αντι Δανιας αλλα μικρη σημασια. Τα φαβορι ολα περασαν και δικαια

  3. Μέχρι να ανακοινωθεί η Μάλτα κόντεψα να παω απο καρδια και μολις πέρασε έκλαιγα μαζί με την τραγουδίστρια… Απίστευτο… Λυπάμαι για την Αρμενία.. Στην θέση των Σκοπίων θα έβαζα Αρμενία ξεκάθαρα.. Στα υπόλοιπα είχα πέσει μεσα. Αυτα

    • Κι εγώ το ίδιο!! Η καρδιά μου στην τελευταία θέση χτυπούσε πολύ δυνατά, και ήθελα την Μάλτα ασυζητητί! Και μόλις ανακοινώθηκε, χάρηκα μαζί με το κοινό και με την συγκίνησή της!!

  4. Αλλα πιστευαμε, αλλα ειδαμε σημερα! Σαχλοτραγουδο και κακη αντιγραφη fuego ο ελβετος λεγαμε αλλα εγω τρελαθηκα, πολυ ωραια πλανα και σκηνοθεσια!
    Ο Ολλανδος το χει παρει ηδη, ο Σεργκει φοβαμαι οτι δεν θα μπει καν πενταδα!
    Μεχρι και η Νορβηγια αρεσε πιο πολυ; Τι στο καλο βλεπουν οι ξενοι;
    Καλη επιτυχια στην Κατερινα μας

  5. Γενικά φέτος όλα τα καλά πέρασαν. Στο σύνολο θα άλλαζα προφανώς τον Άγιο Μαρίνο με την Ρουμανία που έκανε μια υπέροχη παρουσίαση. Αρμενία μου άρεσε πολύ το τραγούδι αλλά πολύ φτωχό το λαιβ. Χαίρομαι για την Αλβανία που τα κατάφερε.

  6. Μια πολύ ωραία βαλκανική μπαλάντα με μια πολύ ωραία σκηνική παρουσία

  7. Όλες οι χώρες που ήθελα πέρασαν εκτός από την αγαπημένη μου Λιθουανία ή της Αρμενίας που αποκλειστικαν (ενα από τα δυο) εξαιτίας της Δανίας που κατ’εμέ δν άξιζε να περάσει

  8. Γύρω στην 20η θέση θα είμαστε. Να πάρει καμιά ντεξαρίνα και κανά σιμέκο η Κατερίνα, γιατί η φωνή ήταν αίσχος προχθές, αλλιώς μας βλέπω πιο κάτω.

    • Μήπως να πάρεις κ εσυ μπατονέτες και γυαλιά και τα ξαναλέμε Σάββατο; Κ εγώ θεωρώ ότι δεν θα πάει όπως αξιζει κ θα βρεθεί 10-15 αλλά τι μπούρδες (το λέω τέρμα ευγενικά) είναι αυτές για εικοστή θέση κ αίσχος φωνη

  9. Ολλανδία πάει για ρεκόρ βαθμών στην εποχή jury + televoting. Την ανταγωνιζονται σε τεράστια απόσταση οι απαράδεκτες Αυστραλία κ Σουηδία που θα πατωσουν σε televoting αλλά τις λατρεύει η ebu κ έχουν τη καλύτερη σκηνοθεσία. Από κει κ πέρα το χάος… Τους θαψαν όλους φέτος σε φωτισμό κ σκηνοθεσία. Α ξέχασα την Ισλανδία! Θα πάει κ αυτή καλά να το δείτε… Είχε τρομερή σκηνοθεσία δε μετράει που το τραγούδι της είναι οικτρο. Χάρηκα απόψε για τους 2 γείτονες. Είχαν φωναρες οι κοπέλες και άξιζαν να περάσουν.

  10. Όπως παει το πράγμα υπάρχει 1 μεγάλο φαβορί για το Σάββατο , η ΕΛΒΕΤΙΑ, και 1 μεγάλο outsider , η ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Βάλτε τωρα που γυρίζει

  11. αναμενόμενα αποτελέσματα…
    σκόπια..βαρετο μεχρι αηδιας..προτιμουσα αρμενια ή κροατια..ας όψεται το προμοσιον του νέου ονοματος..
    2, 4, 5, 6, 8, 9, 10 αναμενόμενα…
    από αυτά σουηδία..βαρετό επίσης..συνηθισμένο..
    ρωσία..καλό αλλά μέχρι εκεί..σιγά την εμφάνιση…
    αζερμπαιτζαν..επίσης καλό αλλά μέχρι εκεί..
    νορβηγία.ήταν καλό το λαιβ..το περίμενα χειρότερο..
    ελβετία..ζαλίστηκα..φωνή μέτρια προς χάλια..
    μάλτα..δε ξέρω κάτι δε μαρεσε..χλιαρό..
    ολλανδία..αρκετά καλός..βέβαια το τραγούδι χάνει αρκετά στο λαιβ..πιστεύω πάντως ότι θα νικήσει..το τραγούδι ανέκαθεν μου άρεσε και με άγγιζε..
    αλβανία..πολύ καλό λάιβ θεωρώ..μάρεσε…
    δανία..βαρέθηκα..λογικά πέρασε λόγω νορβηγίας σουηδίας και λοιπών βορείων χωρών..
    γενικά…τα πλάνα εκτός από σουηδία, νορβηγία μάλτα ολλανδία ήταν τραγικά..πολλά προβλήματα εν έτει 2019..τι να πω..
    τα προαναφερθέντα νούμερα.θα είναι στη δεκάδα λογικά μαζί με Αυστραλία και δυστυχώς ίσως Ισλανδία…άρα εμείς και τάμτα από 10η μέχρι 15η θέση τολμώ να πω..ελπίζω να πέσω έξω..

  12. Η Ολλανδια βγηκε σημερα σαν γκεστ σταρ της βραδιας.Οσοι το ειδαμε μας φανηκε εκτος ανταγωνισμου.Ανατριχιαστικος!Ελπιζω να το σηκωσει επιτελους το Σαββατο.

    • Ούτε το Σάββατο ούτε την Κυριακή . Ούτε ποτέ . Η Ολανδία δεν θα βρει ούτε την ψήφο της το Σάββατο .

  13. Ανεπιτρεπτο και μεγαλη ασεβια να αφησουν απ εξω την μολδαβια που απο την μερα που βγηκε το τραγουδι ηταν ενα απο τα μεγαλυτερα φαβορι! Αλλα την αφησαν εξω γιατι ειναι μικρη χωρα και ισως να μην μπορουσε να διοργανωσει τον διαγωνισμο! Οπως και να χει ο αποκλεισμος τηε Μολδαβίας ειναι μια συνομοσια για να το παρει το σαν Μαρίνο που ηταν το αμεσως μεγαλυτερο φαβορι μετα την μολδαβια! Αισχος

    • Μαζί σου! Βάζω και του Μαυροβουνιου εγώ που ήταν ακόμα μεγαλύτερο φαβορί! Συνωμοσίες! Το Σαν Μαρίνο και η Γερμανία τα απολυτά φαβορί για νίκη τελικά! Άντε βάζω μέσα και της Αγγλίας!

      Καλη επιτυχα στα κοριτσα μας το Σαββατο! Better Replay love!!!

  14. – Η Ελβετία ομολογώ οτι ήταν καλύτερη απο ο,τι περίμενα αν και το παλικάρι είχε λαχανιάσει στα μισά ήδη.
    – Το Αζερμπαιτζαν δεν μου άρεσε – περίμενα να δώ το wow εφέ και δεν ηταν. Επίσης, η όλη παρουσίαση δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέεται.

    Γενικά νομίζω φέτος θα παιχτεί ανάμεσα σε χώρες με καλή σκηνοθεσία (Αυστραλία, Σουηδία) και Ολλανδία που έχει καλό τραγούδι αλλα όχι σκηνοθεσία.

    Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται, στο BBC είπαν οτι τα περισσότερα μηνύματα και tweets τα πήραν για Ελβετία, Σουηδία και οτι πολλοί δεν κατάλαβαν γιατι η Ολλανδία θεωρειται φαβορί. Επίσης, είχαν τη Κατερίνα (πάλι μετα τη Τρίτη) για μια γρήγορη συνέντευξη μαζί με το Σερχατ.

  15. Σχεδόν αναμενόμενα θα έλεγα τα αποτελέσματα εκτός από βόρεια Μακεδονία και Δανία θα προτιμούσα μολδαβια και Ρουμανία πιστεύω ήταν ανώτερα τα τραγούδια τους
    Τώρα έχω να πω ότι Τρίτη είχαν ξενερωσει πολύ με τον διαγωνισμό με αυτά τα πράγματα που έδειξε στο τέλος και μας έδειξε το ποσό gayshow έχει γίνει αλλά σήμερα τους βγάζω το καπέλο με την πράξη να ανεβάσουν στην σκηνή την shalva band ήταν πραγματικά συγκινητικό και συγκλονιστικό η δύναμη των παιδιών συγχαρητήρια για αυτή την πράξη !
    Επίσης είχα πει πτι ο Ολλανδός δεν μου βγάζει vibes νικητή όταν έβλεπα τις πρόβες αλλά σήμερα ήταν απίστευτος! Νομίζω ότι βρήκαμε τον νικητή πάνω που λέγαμε ότι είναι δύσκολο να μαντέψεις
    Πραγμτικα απίστευτη φωνή και μουσική θα τολμήσω ν πω Netherlands 2020!
    Υ.Γ μου άρεσε αρκετά η νορβηγια και η μαλτα ωστόσο την Ρωσία δεν υην βλέπω καν να μπαίνει 5αδα

  16. Ο δευτερος ημιτελικος ηταν ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερος απο τον πρωτο σε ολαα..τωρα για το Σαββατο δεν πιστευω δυστυχως να μπουμε 10αδα καθως υπαρχουν αρκετα δυνατοτερα τραγουδια και με καλυτερη σκηνικη παρουσια απο την δικη μας..οπως και να χει καλη επιτυχια στην Κατερινα Ντουσκα

  17. Παιδια δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά κατα την διάρκεια που η εκπρόσωπος της Αρμενίας ερμήνευε το τραγουδι της επί σκηνής, ο σκηνοθέτης έκανε ένα πολύ γενικό πλάνο και φαινόντουσαν όλες οι θέσεις του Expo Tel Aviv άδειες.Έγινε κάτι σοβαρό , ωστε αναγκάστηκαν να παίξουν κομμάτι από την πρόβα generale της προηγούμενης βραδιάς;;

    • Κι εγω το παρατηρησα και το μυαλο μου πηγε σε διαφορες ιστοριες συννομωσιας αλλα φαινεται πως προκειται για σκηνοθετικο τρικ της αποστολης…και καλα οτι τραγουδαει μονη της, τους εξαφανισε ολους, ειναι τοσο δυνατη κτλ κτλ.
      Τραγικο,ξερω!Απορω ποιος εκατσε και το σκεφτηκε.

    • Δε νομίζω να άφηνε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (10-15 δεύτερα) να φαίνονται άδειες οι καρέκλες! Πρέπει να ήταν μέρος της παρουσίασης η προσθήκη της πρόβας σαν να φαίνεται ότι η τραγουδίστρια είναι λυπημένη και μόνη της στην σκηνή!

  18. Καλησπέρα σας.Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στην Κύπρο μας στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.Όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ακόμη μια φορά θα μας στεναχωρήσει ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ η Ευρώπη στο Voting.Και απαντάω με επιχειρήματα.1)Βλέπετε πως η Σκανδιναβία μοιράζει τους βαθμούς της και δείχνει τη δύναμη της Βόρειας Ευρώπης στο θεσμό.Εκεί δε σκοτώνονται οι γείτονες.2)Η Ελλάδα δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ εκτός από 3 (Αρμενία,Σερβία,Κύπρο) και στα φεγγάρια τους (Σαν Μαρίνο,Αζερμπαϊτζάν) – Δεν θα πάρει από ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού βαθμούς να μιλήσουμε σοβαρά παιδιά.Εμείς δεν έχουμε καλούς γειτόνους.Κανένα ασσόδυο αδέσποτο από κανένα Ισραήλ και αν πάρουμε.3)Θέτω δημόσια μέσω του OGAE μια πρόταση και θέλω την άποψη σας σε περίπτωση που η Ευρώπη μας ρημάξει με μποϊκοτάζ για ακόμη μια φορά (5 χρόνια τώρα συνεχόμενα) στις θέσεις 18-24 και με τέτοιο ωραίο τραγούδι αν θα έπρεπε να σκεφτούμε τη συμβολική αποχή μας από τον διαγωνισμό της Eurovision σε βάθος 3ετίας.Η Βουλγαρία έδειξε τον δρόμο αν και για οικονομικούς λόγους.

    • Λες μας μποϊκοταρουν, αλλα σκεψου λιγο το γεγονος πως φετος μετα απο 5 χρονια στελνουμε σοβαρο τραγουδι. Τι περιμενες; Να στελνουμε βλακειες και να μας ψηφιζουν;

  19. 3 επισημάνσεις θα κάνω
    1)Η Βόρεια Μακεδονία προκρίθηκε λόγω της επισημοποίησης του ονόματος. Οπότε βλέπουμε πως η πολιτική έβαλε πάλι το χεράκι της…
    2)Η πρόκριση της Δανίας απλά τραγική. Χειρότερη και από του Σαν Μαρίνο!
    3) Κρίμα για την Κροατία. Πολύ όμορφο τραγούδι με ωραία σκηνική παρουσία

    Τα λέμε στον τελικό με όλα τα φαβορί. Προσωπικά θέλω Ολλανδία, Ελβετία ή Ιταλία και φυσικά Ελλάδα και Κύπρο στη 10αδα????????????

  20. για όσους ενδιαφέρονται, στο BBC είπαν οτι τα περισσότερα μηνύματα και tweets τα πήραν για Ελβετία, Σουηδία και οτι πολλοί δεν κατάλαβαν γιατι η Ολλανδία θεωρειται φαβορί

    • οτι το BBC διαμορφωνει γνωμη? δε κοιτανε τα χαλια του που ερχονται ελλαδα και μεθανε στα φαλιρακια κλπ κλπ

  21. Από τον πρώτο ημιτελικό θα έβγαζα Σαν Μαρινο και Λευκορωσσια και θα έβαζα Πορτογαλία και Βέλγιο ή Ουγγαρία. Από τον δεύτερο θα έβγαζα Δανία και σιγουρα θα έβαζα Αρμενία!!! Έπρεπε να περάσει η Αρμενία!!
    Γενικά σχόλια:
    • Εξαιρετική εμφάνιση από Ολλανδία – άνετη νίκη
    • Πολυ καλή και επαγγελματική εμφάνιση από Ελβετία αν και δεν τρελενομαι για το τραγούδι
    • Η Ρωσσια δεν αξίζει δεκάδα αν και θα είναι μεσα

    • Ρωσία, Σουηδία,Μαλτα,για Αυστραλία
      δεν γνωρίζω σε ποιό μέρος θα εμφανιστεί .Ε ρε γλέντια στο Α μισό! Το δεύτερο μισό ευνοεί Ελβετία, Ισλανδία, έχω μεγάλη περιέργεια να δω πού θα αποφασίσουν οι Ισραηλινοί να βάλουν την Κατερίνα και την Τάμτα με αυτό τον “συνωστισμό”!

  22. ΟΚ!!!

    Κατα τη γνώμη μου, τώρα που έχω ολοκληρωμένη εικόνα απ’ όλες τις συμμετοχές, νικητής είναι μία εκ των Αυστραλία, Μάλτα, Γαλλία.
    Η Ολλανδία θα μπει 5αδα, αλλά ως εκεί.
    Η Ελλάδα άνετα στη 10αδα!
    Η Κύπρος θα είναι ή του ύψους (10αδα) ή του βάθους (20η-26η).

    Υ.Γ1
    Καπουτζίδης-Κοζάκου οι καλύτεροι σχολιαστές ever!!! (και με τεράστια διαφορα από τους υπόλοιπους).
    Υ.Γ2
    Πολύ μέτρια εως κακή η φετινή χρονιά από άποψη εικόνας -παραγωγής-οργάνωσης… κ.τ.λ…

  23. 3 επισημάνσεις θα κάνω
    1) Η Βόρεια Μακεδονία προκρίθηκε λόγω επισημοποίησης του ονόματος. Οπότε βλέπουμε πως η πολιτική έβαλε το χεράκι της για μία ακόμη φορά…
    2) Η πρόκριση της Δανίας απλά τραγική. Χειρότερη και από του Σαν Μαρίνο!
    3) Κρίμα για την Κροατία. Ένα πολύ όμορφο τραγούδι με ωραία σκηνική παρουσία

    Τα λέμε ξανά στον τελικό με όλα τα φαβορί. Προσωπικά θέλω Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία ή Ρωσία και φυσικά Ελλάδα και Κύπρο να βρεθούν στη 10αδα!!????????????

  24. Θα εμφανιστούμε 1οι ή 2οι στον τελικό, σίγουρα! Εάν δείτε την Press Conference όλα τα φαβορί μαζεύτηκαν στο πρώτο μισό. Κρίμα. Κάτω από 15άδα θα είμαστε πάλι

    • Δεν νομίζω οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά οταν υπάρχουν 26 χώρες. Ισα ισα ίσως ανάμεσα στα έντονα ποπ τραγούδια ίσως ξεχωρίσουμε μιας και είναι λίγο πιο αργό. Αυτή που δεν τη βοηθά αρκετά είναι η Κύπρος μιας και έχει αρκετά παρόμοια τραγούδια σε ύφος.

    • Πέτρο δεύτεροι δεν εμφανιζόμαστε με τίποτα… Την έχει καπαρώσει τη θέση ο Σερχάτ. Πρώτοι δε θα με χάλαγε καθόλου!

  25. Φέτος γενικά δεν είχαμε και πολλές εκπλήξεις (ειδικά σε σχέση με πέρυσι).Μόνο τον αποκλεισμό της Ουγγαρίας και την πρόκριση του Αγίου Μαρίνου δεν περίμενα με τίποτα προσωπικά άσχετα αν δεν μου άρεσε η Ουγγαρία. Γενικά θεωρώ δίκαια τα αποτελέσματα και των δύο ημιτελικών αν και θα ήθελα πάρα πολύ να περάσει η Αρμενία αντί για την Αλβανία που δεν μου άρεσε σήμερα. Ήταν ένα από τα αγαπημένα μου φετος κρίμα. Πάντως πιστεύω πως οι τοπ 3 του ημιτελικού ήταν Σουηδία Ρωσία και Ολλανδία και πως αποκλείστηκε οριακά η Αρμενία.
    Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο για το Σάββατο!

  26. Ολα τα φαβορί σχεδόν στο πρώτο μισό του τελικού δεν την βλέπω καλά την Κατερίνα στην τελική κατάταξη δυστυχώς μακάρι να διαψευστω

  27. Η Ολλανδία το έχει πάρει ήδη. Άντεξε όλες τις πρόβες και τους δύο ημιτελικούς στην πρώτη θέση των στοιχημάτων. Η Ολλανδία είναι μια ασφαλής χώρα, αρκετά πρωτοποριακή και φιλελεύθερη και μπορεί να στηρίξει τον διαγωνισμό οικονομικά. Οι επιτροπές θα το έχουν με διαφορά πρώτο και λογικά και το κοινό θα τον ψηφίσει πρώτο. Η Ελβετία φαίνεται να έχει το καλύτερο dance song, έκανε εξαρχής γκελ και άρεσε η εμφάνιση γενικά, και σε μένα, αν και μου φάνηκε κάπως το led πίσω να ζαλίζει, θύμιζε Φουρέιρα και φωνητικά δεν ήταν άψογος. Η Νορβηγία θεωρώ ότι επίσης έκανε εντύπωση, είναι τραγούδι Eurovision με την καλή έννοια και ο κόσμος θα το ψηφίσει. Ο Σεργκέι δυστυχώς φαίνεται να έχει χάσει το παιχνίδι. Η dream team εγκλωβίστηκε στο να φτιάξει ένα επικό κομμάτι, που να διαφέρει τελείως από το you are the only one, τόσο στο ύφος όσο και στην παρουσίαση. Είναι ένα ωραίο κομμάτι, αλλά αρκετά δύσπεπτο. Το ακούς και δε σου μένει, δε σε κάνει να το βάλεις ξανά και το staging του αγαπημένου Φωκά δε σε καθηλώνει όπως το 2016. Θεώρησαν πως με μια λιγότερο θορυβώδη συμμετοχή θα εντυπωσιάσουν επιτροπές και το εκλεπτυσμένο κοινό της Ευρώπης που ψήφισε Αυστραλία, Ουκρανία 2016 και Πορτογαλία 2017. Ξεχνούν το εχθρικό κλίμα της Ευρώπης προς την Ρωσία και πως αυτό δεν άλλαξε από το 2016. Τέλος, θεωρώ για την Ελλάδα και Κύπρο πως έχουν αρκετά αξιόλογες συμμετοχές, πληρούν πολλά κριτήρια για να τα πάει καλά ένα κομμάτι, στα στοιχήματα δεν έχει φανεί. Η δεκάδα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα αλλά η νίκη ναι.

    • Το μόνο σίγουρο σε αυτή τη Eurovision ειναι οτι δεν θα κερδίσει η Ολλανδία . Το οτι πέρασε στον τελικό ( μάλλον 7η ) προκεται για τραγικό γεγονός

  28. Και Ρωσία στο πρώτο μισό…το Αζερμπαϊτζάν στο δεύτερο μισό…Λέτε στο τέλος να δούμε καμία νίκη της Ελβετίας? Ήδη κ το 1ο μισό σχεδόν κλείνει

  29. Περαστικά για την Ελλάδα.Όλα σχεδόν τα φαβορί στο 1ο μισό δυστυχώς.Πρόβλεψη:Η Κύπρος θα τερματίσει 15η με 18η και η Ελλάδα 18η με 21η.Δεν ήμασταν τυχεροί,καληνύχτα.

  30. Γεια σου ρε ΕΡΤ κακομοίρα που ήθελες και νίκη!!! Απόδοση 250 η Ελλάδα τώρα για νίκη και θέση 13-14…. ΧΑ χα χα ! Όταν μάθουμε να διαλέγουμε καλό τραγούδι, να στέλνουμε τραγουδιστή που έχει καλή άρθρωση και ξέρει να κοιτάει τη ριμαδοκάμερα, και όταν μάθουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία (φόντο και δάπεδο) προς όφελος του τραγουδιού ( Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία προς όφελος της αισθητικής), τότε ίσως πάμε κάποια φορά με αξιώσεις. Σε καμία 20 αριά χρόνια από σήμερα. Συγχαρητήρια στην Ολλανδία για την τραγουδάρα, τη φωνάρα και την άψογη χρήση των γραφικών. Έκανε μια ατμόσφαιρα μαγική. Μπορείς και με ελάχιστα χρήματα να σαρώσεις αρκεί να έχεις τραγουδάρα και φωνή που να μπορεί να το πει.

    • χα χα χα… Κοιτάς τα στοιχήματα για να διαμορφώσεις άποψη για το πιο τραγούδι είναι καλό, ποιος τραγουδιστής έχει καλή φωνή, ή ποιος θα έχει καλή πορεία στον διαγωνισμό;;;

      Από τα πιο τραγικά και θλιβερά σχόλια που έχω δει…

    • Ναι γιατί ο Ολλανδός είχε τέτοια τεχνολογία πάνω στην σκηνή που σε κάποια στιγμή νόμιζα ότι ήμασταν στο Τόκυο!

  31. Χάρηκα για την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία, αν και την 2η την περίμενα…

    Καλά αυτό που είδαμε ήταν κλασσικό για την eurovision:
    οι γείτονες ψήφισαν την Δανία, που κανονικά θα πρεπε να παίξει στην junior eurovision.
    Όλα τ άλλα ήταν αναμενόμενα.
    Η Σουηδία που κυνηγάει την 7η νίκη, κληρώθηκε στον 1ο μισό του τελικού, δεν ξέρω αν την βοηθάει αυτό.
    Η Ρωσία κληρώθηκε στον 1ο μισό επίσης κι όσο έχει αυτή την ψωνάρα τον Κιρκόροφ να διαφεντεύει την συμμετοχή της, πρωτιά δεν πρόκειται να δει…
    Στο 2ο μισό του τελικού το Αζερμπαιτζάν, η Ελβετία και η Νορβηγία που εξελίσσεται σε μαύρο άλογο καλπάζοντας στα στοιχήματα μετά την εμφάνιση τους στον ημιτελικό.
    Η Μάλτα είχε ξεκάθαρα την πιο φρέσκια εικόνα που έδενε με το τραγούδι και πιστεύω ότι θα σκουπίσει όλη τη νεανική ψήφο με δυνατότητα για 5άδα αν και η κλήρωση στον 1ο μισό δεν την βοηθάει τόσο…
    Ραντεβού το Σάββατο…
    Καλη Επιτυχία στην Ελλάδα μας και στην Κύπρο!!!!

  32. Εύκολη νίκη για την Ελβετία το Σάββατο , Ισλανδια και Δανια θα συμπληρώσουν την τριάδα . Θα μπει στην πεντάδα η ΡΩΣΣΙΑ . Ελπίδες για καλή θέση και για την Τσεχία . Απαράδεκτη εμφάνιση της ετσι κι αλλιώς υπερεκτιμημένης Ολλανδιας , δεν θα μπει ούτε στην δεκάδα προφανώς . Καλή επιτυχία σε Ελλάδα Κύπρο .

  33. Μεγάλη πτώση για την Ελλάδα στα στοιχήματα, στη 15η θέση αυτή τη στιγμή.

    • ΟΙ στοιχηματικές έχουν τρελαθεί αυτή την στιγμή. Βάζουν σαν τρελοί σε πολύ συγκεκριμένες χώρες μόνο στοιχήματα για την νίκη και όλες οι άλλες πέφτουν χωρίς αλεξίπτωτο. Θα ξεχάσουμε πέρσι πως η Ιρλανδία και η Λιθουανία μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών σκαρφάλωναν 2-2 τις θέσεις; Και που κατέληξαν; Τα μισά είναι τα λεγόμενα τυράκια και τα άλλα υπερεκτίμηση μερικών τραγουδιών. Η Αυστρία πέρσι δεν ήταν καν 10αδα στα στοιχήματα αν θυμάμαι καλά. Όλα θα κριθούν το Σάββατο.

  34. Ομολογουμένως δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα κ ίσως ακόμα περισσότερο για την Κύπρο (ειδ ικα αν βάλουν κ τη Μάλτα πιο μετά). Αυστραλία κ Ελβετία μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολλανδό. Αν κ εξακολουθώ να τον θεωρώ πρώτο φαβορί, δε νομίζω να έχει εύκολη δουλειά το Σαββατο

  35. Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ μπορεί να κανει την έκπληξη και να φτάσει κορυφή . Δυνατό τραγούδι , δίνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας ( ΣΠΑΣΤΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ ΝΑΙ) . Πέραν τούτου , το καλύτερο τραγουδι φέτος το εχει φυσικά η ΕΛΒΕΤΙΑ , και μάλλον θα κανει και ρεκόρ πόντων . Τα φιλιά μου

  36. Θα το πω οσο πιο κομψα γινεται: πατριωτες τον ηπιαμε. Ουτε καν ΘΑ τον πιουμε.
    Η ΕΡΤ ας ξυπνησει επιτελους. Χαρηκα φετος με την συμμετοχη της Κατερινας Ντουσκα και πραγματικα πιστευω οτι αφησαμε πισω μας την πεπατημενη με τα τσιφτετελο-μπουζουκοτραγουδα που στελναμε, αλλα δεν αρκει. Δωστε στον κοσμο τη δυνατοτητα να επιλεξει αυτος τον/την εκπροσωπο του, γιατι οσο παει καθε χρονο το χανετε το παιχνιδακι ολο και περισσοτερο.
    Φετος ακομα και η 15αδα θα φανει σαν οαση.

    • Μα ο κόσμος επέλεξε πολλούς από όσους ανέφερες. Συμφωνώ πως έτσι πρέπει να γίνεται. Αλλά αυτό φταίει κυρίως η ότι η ebu εκτοξεύει όποιον θέλει κ θάβει αλλους;; τι σχέση είχε η σκηνοθεσία κ ο φωτισμός των περισσότερων με ολλανδια Αυστραλία κ Σουηδία που αυτή τη στιγμή είναι οι 3 πρώτες;;; κ μάλιστα οι 2 με απαίσια τραγούδια. Αν δεν θέλει η ebu ότι κ να κάνεις στο πάτο θα είμαστε. Πρέπει να θέλει να σε στηρίξει. Αυτή τα κανονίζει όλα πλέον από θέσεις μέχρι φωτισμό κλπ σαφώς και πρέπει να χεις καλό τραγούδι για να κερδίσεις αλλά πες μου τώρα ότι η Ισλανδία η Σουηδία κ η Αυστραλία είναι ως τραγούδια καλύτερες από Κύπρο κ Ελλαδα;;; θυμάσαι κάποιας τη μελωδία;;; μπούρδες είναι αλλά η ebu τις θέλει

      • Με καλυψες πληρως, απλα θεωρω οτι πρεπει πλεον να διοργανωνεται ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ για ΟΠΟΙΟΝ/Α θελει να προτεινει κατι καλο και οχι 2-3 νοματεοι και να ψηφιζουμε συμφωνα με το πως ακουγεται το playback. Τωρα θα μου πεις “λεφτα γιοκ”, αλλα λυσεις για ολα υπαρχουν.
        Εκτος αν δε θελουμε να κερδισουμε οποτε ας μας το πουν ευθεως.
        Επισης θεωρω λιγο υποπτη την υπεροψια της ΕΡΤ, οτι παμε δηλαδη για 5αδα. Μηπως εχει παιχτει τιποτα με την EBU κατω απ το τραπεζι; Για ολα τους εχω ικανους. Το μονο που δεν μου κολλαει ειναι πού θα βρισκαμε λεφτα για το λαδωτηρι. 😛
        Περα απ’ αυτο, αν και δεν συμφωνω με την απευθειας αναθεση, η ελληνικη συμμετοχη φετος εχει αποψη. Αλλα δυστυχως τα εφε και τα πυροτεχνηματα περνανε πλεον.

      • Έτη φωτός η σκηνοθεσία κάποιων χωρών με κάποιες άλλες, είναι λες και παρακολουθούμε διαφορετικές eurovision..

    • Μπορείς αν θες να αρκεστείς στο περσινό όνομα, δηλαδή FYR MAKEDONIA ή στο πρώην συνταγματικό τους όνομα:Δημοκρατία της Μακεδονίας.Άσε εμάς να χρησιμοποιούμε το νέο όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας´

  37. Η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση στα στοιχήματα.Φτάνει σιγά σιγά στην 16η θέση.Δεν πάνε καλά τα πράγματα παιδιά.Για ακόμη μια φορά θα ζήσουμε νέα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ μετά το 2013 τύπου (Freaky Fortune,Κυριάκου,Argo,Demy,Τερζή – βάλτε δίπλα από τώρα Duska) – ΠΙΚΡΑ!!!

    • Μπορείς να ζήσεις την απογοήτευση και την πίκρα μόνος σου. Εμας άσε μας. Το τραγούδι μας και η γενικότερα η συμμετοχή μας είναι εξαιρετική!!! Οπότε γιατί να απογοητευτούμε που στείλαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι πραγματικά αξιόλογο;

  38. Ο αποκλεισμός της Αρμενίας και η πρόκριση της Βόρειας Μακεδονίας ήταν άλλο ένα υποχθόνιο σχέδιο της Κοντής

  39. Προβλέπω:(σειρα εμφάνισης)
    01 Malta
    02 Germany
    03 North Macedonia
    04 Czech Republic
    05 Albania
    06 San Marino
    07 Russia
    08 Denmark
    09 The Netherlands
    10 Cyprus
    11 Slovenia
    12 Greece
    13 Sweden
    14 Israel
    15 Estonia
    16 Iceland
    17 Serbia
    18 Spain
    19 United Kingdom
    20 Belarus
    21 Italy
    22 Switzerland
    23 Australia
    24 Norway
    25 France
    26 Azerbaijan

    • Το πρώτο μισό ίσως αν και νομίζω Ελλάδα θα είναι στις πρώτες 7. Σχετικά με το 2ο μισό, δεν υπάρχει περίπτωση το Αζερμπαιτζαν να κλείσει πάλι. Επίσης, Ιταλία Αυστρ, Ελβετία back to back δεν νομίζω γιατι ειναι όλα φαβορί.

      • Κι ομως οπως ειδαμε στο δευτερο μισο ολα back to back τα εβαλε, σφαγη προβλεπεται, δεν σφηνωσε κανενα outsider ανα μεσα τους! Τα αφησε προφανως να σκοτωθουν κι ο καλυτερος ας κερδισει
        Αβυσσος η ψυχη του Bjorkman

  40. Σε Ολλανδό θα του δώσουν τη καλύτερη θεση του Α μισού και θα σαρώσει. Εμάς κ τη Κύπρο θα μας χαντακωσουν σε θέση φοβάμαι.μη βάλουν τη Tαμτα πριν τον Ολλανδό ακριβώς φοβάμαι για να φανεί η διαφορά ποιότητας κ εμάς μας πετάξουν στην πολύ αρχή… Τεσπα έχει λήξει. Νικητής άνετα ο Ολλανδός. Το αξίζει αλλά τον στήριξαν κιόλας με το καλύτερο φωτισμό κ τα καλύτερα κοντινά πλάνα. Αυστραλία θα παίξει ψηλά αν κ απαράδεκτη. Χωρίς αρχή μέση τέλος. Ούτε που θυμάσαι μελωδία μετά. Επίσης Ισλανδία και Σουηδία αν κ απαίσια τραγούδια θα τα στηρίξει πολύ η ebu σε σκηνοθεσία όπως ήδη έκανε. Ρωσία τετελεσθαι… Εκτός 5αδας…

    • Το λες συνέχεια και συνέχεια αλλά τα τραγούδια της Σουηδίας και της Αυστραλίας τουλάχιστον κάθε άλλο παρά “απαίσια” και “απαράδεκτα” είναι. Το ότι δεν σ’αρέσουν δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά. Επίσης επειδή μετράει το σύνολο της εμφάνισης και τα 2 αυτά έχουν από τις καλύτερες παρουσιάσεις φέτος οπότε τουλάχιστον η Αυστραλία αν πάει ψηλά θα πάει πανάξια γιατί η κοπέλα το έσκισε το κομμάτι πάνω σε έναν στυλό 10+ μέτρων που κουνιέται πέρα δώθε ενώ άλλοι είναι στο πάτωμα κ με το ζόρι ακούγονται

  41. Ρε παιδια σιγά τα αυγά αν είμαστε 15οι…στα στοιχήματα για το top 10 είμαστε 11οι και είναι πιο σημαντικό… 15οι είμαστε στις πιθανότητες νίκης..και λογικο είναι δεν πάμε να κερδίσουμε τώρα

    • Ακριβώς. Έτσι κ αλλιώς η Κατερίνα αξίζει πολυ περισσότερα από την 15η θέση και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρει. Αλλά και στην τελική μας χαλάει δηλαδή το 15;;; Το 15 θα είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα από το 2013

  42. Πρόβλεψη
    Η Ολλανδία δεν χάνει…
    Κύπρος θεωρώ εχει πιθανότητες για δεκάδα
    Ελλάδα βλέπω 9-13
    Και χαλαρώστε με το πρώτο και το δεύτερο μισό πάλι
    Πορτογαλία 2017, Σουηδία 2015, Αυστρία 2014 ήταν στο πρώτο..

  43. Το έλεγα από την αρχή ότι η Ελβετία έχει το πιο catchy τραγούδι φέτος αλλά το κατέστρεψε η Σάσα με την απράδεκτη χορογραφία. Όλο το στήσιμο κατέστρεψε τις δυνατόητες για νίκη. Το τραγούδι όμως είναι πολύ ανεβαστικό και ο Λούκα έχει χάρισμα. Ξέρει να φλερτάρει με την κάμερα. Βλέποντας τα πλάνα και τον ήχο της Σουηδίας, Νορβηγίας, Αζερμπαιτζάν και Ολλανδίας, καταλαβαίνεις τη διαφορά σε σχέση με τα πλάνα και τον ήχο της Ελλάδας. Το δικό μας φαίνεται τόσο θαμπό και ηχητικά κατώτερο, αν και η Κατερίνα έχει εξίσου καλή φωνή με τους παραπάνω.

  44. Πάντως παιδια και εγω πιστεύω ότι αν στα Σκόπια ελεγε F.Y.R Macedonia δε θα προκρινοταν.. Μη ξεχνάμε ότι τα Σκόπια έχουν να προκριθούν απο το 2012 και ο ημιτελικος που βρέθηκαν ηταν δύσκολος… Ας όψεται το North Macedonia λοιπόν..

  45. Κλείδωσε η νίκη για την Ολλανδία που την δίνουν σε αποδόσεις κάτω από 2 με τεράστια διαφορά από τον 2ο. Είχε το καλύτερο τραγούδι από όλους και έτσι δεν χρειάστηκε να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να κάτσει στα πλήκτρα μπροστά από ένα μπλε φόντο και να τραγουδήσει για να κερδίσει.

    Αναμενόμενα τα σημερινά αποτελέσματα για μένα. Καμία έκπληξη.

    Για την δεύτερη έως την δέκατη θέση θα γίνει σφαγή με πολλές υποψήφιες χώρες.

    Κακό ότι είναι όλα τα Βαλκάνια μέσα (Ελλαδα, Αλβανια, Σερβια, Β. Μακεδονία, Σλοβενία) και θα μοιραστούν οι ψήφοι όπως και όλη η Σκανδιναβία πλην Φινλανδίας (Σουηδια, Δανια, Νορβηγια, Ισλανδια, Εσθονια). Απο την άλλη στο Ανατολικό μπλοκ έχουμε μόνο Ρωσία, Λευκορωσία που θα μαζέψουν όλες τις ψήφους της Ανατολικής Ευρώπης.

    Η Γαλλία ξεφούσκωσε για τα καλά και θα είναι χαμηλά πιστεύω ενώ κάποια από τα ντανς κομμάτια θα κόψουν ψήφους το ένα από το άλλο και κάποια θα είναι χαμηλά (Ελβετια, Μαλτα, Νορβηγια, Κυπρος, Ισπανία, Τσεχία, Λευκορωσια, Εσθονια, Σαν Μαρινος)

    Όπως και κάποιες μπαλάντες θα φαγωθούν μεταξύ τους (Ολλανδια, Ρωσια, Σουηδία, Ηνωμενο Βασιλειο, Αλβανια, Σερβια, Σκόπια, Γερμανια, Ισραήλ, Σλοβενία)

    Η Ελλάδα έχει κάτι που ξεχωρίζει φέτος και οπτικά και φωνητικά και ως τραγούδι και είναι ευκολότερο να μείνει στον θεατή. Πιστεύω θα είναι δωδεκάδα με την βοήθεια των επιτροπών.

    Καλή μας επιτυχία και ας απολαύσουμε τον τελικό. Ο καλύτερος ας κερδίσει.

    • Πιστεύω δηλαδή οτι η 10αδα θα έχει 3 χορευτικά/ανεβαστικα, 3 μπαλάντες, την Ισλανδία που ξεχωρίζει, την Αυστραλία που είναι και αυτη μια κατηγορία μόνη της, την Ιταλία από τις Big 5 και νομίζω θα χωθεί και η Ελλάδα ως άκουσμα και σκηνική παρουσία που ξεχωρίζει.

  46. Δεν πάνα λέτε για την Ολλανδία που σπρώχνεται τόσο πολύ και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λογο,η αποκάλυψη της αποψινης βραδυας ακούει στο όνομα Βόρεια Μακεδονία..
    Καταιγιστική…
    Η δεύτερη αποκάλυψη ακουει στο όνομα Νορβηγία.Κατα τα άλλα τα φαβορί προκρίθηκαν.
    Απογοητευτικές Αλβανία,Μάλτα,και Δανία με την πρώτη να έχει τουλάχιστον σωστή φωνή γιατί οι άλλες δύο δεν παταγαν σε νότα.
    Εμένα μου άρεσε πολύ η Λετονία και ας μην πέρασε..
    Η Eurovision είναι τελικά το τι μας αρέσει και όχι τι βγαίνει..Από το 1977 που παρακολουθώ σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταληξει.
    Καλό τελικό και μακάρι να το πάρει η οποιαδήποτε χώρα πλην της Ολλανδιας.

  47. Τι ακριβώς σας αρέσει στο τραγούδι της Ολλανδίας δεν μπορώ να καταλάβω…το βρίσκω υπερβολικά βαρετό. Ελπίζω να έχει την τύχη της Ιταλίας το 2017 που πάλι δεν μου άρεζε καθόλου. Από εκεί και πέρα σήμερα ο ημιτελικός πολύ ανώτερος. Δυστηχώς θα είμαστε γύρω στην 15η θεση πιστευω. Κρίμα γιατί αξίζαμε καλύτερα φέτος. Θέλω πολύ Ισπανία , Αλβανία και Μάλτα κάπου χαμηλά στη δεκάδα αλλά δύσκολο. Ισλανδία δε μου αρεσει και απορω γιατι ειναι τοσο ψηλά. Μακάρι να το πάρει η Αυστραλία αν και το τραγουδι δεν μου πολυαρεσει. Αλλιώς Ιταλία. Αυτά.
    Α ξέχασα τη Ρωσια…πιστεύω θα είναι στο top 5 ίσως λίγο πιο κάτω. Για νίκη δεν το βλέπω αν και δε θα με χαλούσε. Η Ρωσία το 2009 έκανε από τους καλύτερους διαγωνισμούς αλλά είχε και ωραία τραγούδια εκείνη η χρονιά..

  48. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η σκηνοθεσία στο δικό μας θα είναι βελτιωμένη και τα φωνητικά της Ντούσκα πολύ καλύτερα τώρα που δεν θα χει κανένα αγχος πρόκρισης.
    Το ίδιο νομίζω και για Κύπρο, η Τάμτα έχει εμπειρία που θα γράψει στο γυαλί..

    Σιγά που ο Ελβετός είναι και καλά τόσο μεγάλο φαβορί. Ξεψυχισμένα ολοκλήρωσε το τραγούδι και η τηλεσκηνοθεσία δε νομίζω ότι τον κολακεύει.

    Η Ρωσία βλέπω ότι θα βρεθεί κάτω απτην πεντάδα.
    Η Μάλτα θα μαζέψει όλη τη νεανική ψήφο και την βλέπω ακόμα και τριάδα.
    Νικητής ο Ολλανδός, η ebu είχε πάνω του τα καλύτερα πλάνα και ο ήχος ήταν κρυστάλινος όσο σε κανέναν άλλον!

    ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 2020!!!

  49. Νομίζω πως βρήκαμε ποιος θα βγει πρώτος στο televoting… η Ελβετία.Οι επιτροπές βέβαια δεν θα την υποστηρίξουν ιδιαίτερα οπότε μάλλον θα καταλήξει τρίτη λογικά. Μάλλον η Ολλανδία θα βγει πρώτη στις επιτροπές με Σουηδία και Αυστραλία από πίσω . Λογικά η Ολλανδία θα νικήσει το Σάββατο δεν νομίζω όμως να βγει πρώτη στο κοινό .

    • Νορβηγία, Ελβετία, Μάλτα, Σερχάτ, Αζερμπαϊτζάν θα είναι στην δεκάδα στο televoting
      Επίσης θα είναι έκπληξη…η Εσθονία, οπότε μένουν 4 θέσεις…για Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Ισλανδία, Κύπρο…και Ολλανδία. Υψηλός αριθμός τηλεθεατών που θα ψηφισουν σημαίνει και κουβά για την Ολλανδία.

  50. Σιγά ξαφνικά όλοι που πέσαμε στα στοιχήματα!! Σας θυμίζω ότι πέρσι η Αυστρία ήταν 20η στα στοιχήματα τη βραδιά του τελικού και βγήκε 3 τελικά!! Η Ιρλανδία ήταν 4η και βγήκε 16η και το Ηνωμένο Βασίλειο έπαιζε γύρω στο 6-8 και βγήκε 24ο!!! Οπότε αφήστε τα στοιχήματα και ας επικεντρωθούμε να στηρίξουμε Ελλάδα και Κύπρο!! Και μόνο το να αγαπάμε τις συμμετοχές μας και να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει αρκεί!!

  51. Επειδή ακούω πολλές βλακείες για τα στοιχήματα. Το ότι πέσαμε δεν σημαίνει τίποτα. Αν βάλετε κάτω τα μαθηματικά από την θέση 12 έως και την 16 οι μέσες αποδόσεις 18 στοιχηματικών είναι ίδιες και συγκεκριμένα:

    96.05 Κύπρος
    95.16 Βόρεια Μακεδονία
    96.27 Τσεχία
    99.94 Ελλάδα
    99.11 Ισπανία

    Συνεπώς οι διαφορές μέχρι στιγμής είναι τόσο μικρές που είναι αδύνατο να προβλεφθεί η δεκάδα και η θέση της ελλάδας.

  52. O Γιώργος με βαριά καρδιά είπε στην επανάληψη το νέο όνομα της γείτονος…. ελπιζω να μην του βαλουν ταμπελες…. οσο για το απαραδεκτο MKD απλα τραγικο….

  53. Πρόβλεψη:
    1. ΕΛΒΕΤΙΑ
    2. ΙΣΛΑΝΔΙΑ
    3.ΡΩΣΣΙΑ
    4.ΔΑΝΙΑ
    5.ΤΣΕΧΙΑ
    6.ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    7.ΙΤΑΛΙΑ
    8.ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
    9.ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    10. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

  54. Βγήκε η σειρά εμφάνισης! Εμφανιζομαστε 13οι μετά από Ολλανδία…

  55. The 2019 Eurovision Song Contest Grand Final running order
    After the semi-final, each qualifying act drew in which half of the Grand Final they would perform. As the host country, Israel already drew its exact starting position (14) during the Heads of Delegation meeting in March.

    1. Malta
    2. Albania
    3. Czech Republic
    4. Germany
    5. Russia
    6. Denmark
    7. San Marino
    8. North Macedonia
    9. Sweden
    10. Slovenia
    11. Cyprus
    12. Netherlands
    13. Greece
    14. Israel
    15. Norway
    16. United Kingdom
    17. Iceland
    18. Estonia
    19. Belarus
    20. Azerbaijan
    21. France
    22. Italy
    23. Serbia
    24. Switzerland
    25. Australia
    26. Spain

    Μετα απο την Ολλανδια και πριν την διοργανωτρια. Ε ρε σκουπακι που θελετε.
    Καλη επιτυχια!

  56. Και 11η η Κύπρος μιλάμε ότι να ναι.. Σερί Κύπρος Ολλανδία Ελλάδα…

  57. Κύπρος 11η ,Ολλανδία 12η, Ελλάδα 13η….

    Εμένα αυτό μου λέει πως τα πήγαμε πολύ καλά στον πρώτο ημιτελικό!!

  58. Και όμως παιδιά μας βάλανε 13!!! Απίστευτο πολύ θέση
    Κύπρος 11 Ολλανδία 12 ενδιαφέρουσα σειρά !

  59. ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ
    1. Malta
    2. Albania
    3. Czech Republic
    4. Germany
    5. Russia
    6. Denmark
    7. San Marino
    8. North Macedonia
    9. Sweden
    10. Slovenia
    11. Cyprus
    12. Netherlands
    13. Greece
    14. Israel
    15. Norway
    16. United Kingdom
    17. Iceland
    18. Estonia
    19. Belarus
    20. Azerbaijan
    21. France
    22. Italy
    23. Serbia
    24. Switzerland
    25. Australia
    26. Spain

  60. τάμτα 11η πρίν την ολλανδία και ελλάδα αμέσως μετά 13η…. χειρότερα δεν γίνεται δυστυχώς.

  61. Στο τελικό θα εμφανιστούμε 13οι κ η Κύπρος 11η ανάμεσα μας 12η Ολλανδία ΤΡΕΜΕ ΟΛΛΑΝΔΕ θα σε φάνε οι κοπέλες μας ?

    • Η Τάμτα δεν νομίζω να πάθει ζημιά απο την Ολλανδία ίσα-ίσα που μπορει να την να βοηθήσει. Θα βγει θα ξεσηκώσει την αρένα και μετά θα βγει ο Ντάνκαν με την μελαγχολία του. Ειναι κοντραστ και θα τους θυμούνται και τους δύο να τους ψηφίσουν… και πριν τη Κύπρο είναι η Σλοβενία.. δηλαδή μια χαρά είναι η θέση της Κύπρου μας… τυχερή η Τάμτα μας!

      • Κανεις λαθος….ακριβως πριν το απολυτο φαβορι ειναι ο,τι χειροτερο!Ο κοσμος δεν θα την θυμαται καθολου την Κυπρο γιατι εκτος απο μετριο τραγουδι ειναι και πριν το φαβορι οποτε δεν θεωρω οτι ωφελειται…..δεν θα το θυμηθουν ευκολα καθολου

  62. Αποκλείεται να έβαλαν δύο νικητές των ημιτελικών τον έναν δίπλα στον άλλον οπότε σίγουρα δεν κερδίσαμε τον πρώτο ημιτελικό

  63. Όταν μιλάμε για μποϊκοτάζ της EBU αυτό ακριβώς εννοούμε ρε παιδιά τα λέμε συνέχεια,άμεση αποχή από τον διαγωνισμό ΤΩΡΑ.11η Κύπρος – 12η Ολλανδία – 13η Ελλάδα – 14η Ισραήλ (Διοργανώτρια Χώρα) – ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ.Πάνε τα κορίτσια μας..Δε μας θέλει η Ευρώπη..Δηλαδή έλεος.. ΕΛΒΕΤΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ TOP3

    • Συγνώμη κιόλας αλλά από πότε η διοργανώτρια χώρα θεωρείται χαντάκωμα πρέπει να μας εξηγήσεις. Ειδικά με τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση το 2016) και ειδικά με τη Νορβηγία να ακολουθεί τη διοργανώτρια χώρα.

  64. Προσωπικά νομίζω ότι μου αρέσει η θέση. Δεν ξέρω ποια θα μπορούσε να ήταν η ιδανικότερη δεδομένων των χωρών που μαζεύτηκαν στο πρώτο μισό, αλλά το ότι βγαίνουμε ουσιαστικά στην μέση που είναι ένα σημείο που θα έχει μαζευτεί σίγουρα ο κόσμος στις τηλεοράσεις και μετά από ένα φαβορί που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον θα είναι στον διαγωνισμό και όχι στο πότε θα έρθει η πίτσα νομίζω ότι δεν το λες και καταστροφικό. Πιο άσχημα είναι για την Κύπρο που βγαίνει πριν και όλοι απλά θα περιμένουν το φαβορί για να κρίνουν αν αξίζει την νίκη ή όχι. Το ότι η Μάλτα θα ανοίξει μάλλον σημαίνει ότι πέρασε στις τελευταίες θέσεις και έχει υπερεκτιμηθεί από τους bookers μιας και ποτέ δεν είχε δύναμη στο televoting

  65. Επισης κανεις δεν θα θυμαται την Κυπρο που ειναι ακριβως πριν την Ολλανδια…κριμα γι ατην Ταμτα

  66. Το διαλλειμα ειναι μετα την Ελλαδα; Αν κλεινουμε τον πρωτο γυρο ειναι καλο.

    • Δεν περιμενα να το πω, αλλα μετα την παρουσιαση των τραγουδιων νομιζω θα νικησει ειτε η Σουηδια ειτε η Ελβετια.
      Καλη γιουροβιζιον σε ολους.
      Φιλια!!!

      • Η Σουηδία πως θα νικήσει;Είναι σίγουρο ότι στο Televoting θα πάθει κάτω από τους 120 βαθμούς.

  67. Αυτό πάντως που βρίσκετε τραγικό να κερδίσει ο Ολλανδος, ότι πιστεύετε – στα σοβαρά- ότι πέρασε 7ος, ότι η Ντουσκα δεν ξέρει να τραγουδά και δεν έχει φωνή, ότι ο Αζερος έκανε εμφανισαρα, ότι ο Ελβετός έχει φωνή, να το κοιτάξετε. Σοβαρά το λέω. Είπαμε, hating και οφθαλμολουτρο αλλά εσείς το πηγατε σε άλλο επίπεδο. Μη λέμε κι ό, τι θέλουμε για πραγματα που βγάζουν μάτι. Μια χαρά θα νικήσει (λογικά) ο Ολλανδός (τουλαχ 5αδα) καθότι τυγχανει (σχεδόν) καθολικης αποδοχής (αν δεν το’χετε καταλάβει) και το Άμστερνταμ είναι ιδανική πόλη για διοργάνωση. Τώρα ότι η Ντουσκα δεν ξέρει να κοιτάει στη κάμερα, τι να σχολιάσω? Ότι δεν είναι η λερναια υδρα με τα 9 κεφάλια και δεν ξέρει να μυριζει τα νύχια της για να μπορεί να μαντεψει τις εμπνεύσεις των ερασιτεχνων σκηνοθετών? (οι οποίοι – όλως τυχαίως- πέτυχαν τα πάντα στον Ολλανδο) Η σιγουριά δε ορισμένων για την σειρά εμφάνισης και τον “σίγουρο” καραποντισμο μας, περαν του ότι διαψευστηκε από την πραγματική σειρά εμφάνισης, έδειξε ακόμα μια φορά ποσο κομπλεξικοι και προκατειλημμενοι είναι με τη φετινή μας εμφάνιση. Ξιδακι παιδιά, ξιδακι!

    • Spyros πεστα ρε άνθρωπε έχουμε το κάθε ασχετο (φανής και Anna) που λένε ουι η Ολλανδία θα πατήσει και η Ελλάδα θα πάει χάλια.Δεν πειράζει τέτοια άτομα τα αγνοείς και συνεχίζεις!
      Ωραία και η Ρωσία η μόνη που μπορεί να απειλήσει την Ολλανδία για εμένα!

      • γειά σου σχετικέ…

        όταν θα χάσει ο Ολλανδός και εμείς δεκαπεντάδα…τα ξαναλέμε. Μην εξαφανιστείς όμως.

    • Μονο μια ενσταση…. Ουτε του Ολλανδου τα πλάνα ήταν τα τέλεια, για μένα… Ωραία, ειχε κάποια καλά κοντινά του, αλλά αφ ενος ειχε και πολλά blured που δεν ειχαν νόημα, και κατάφεραν κι έχασαν το χτύπημα του πιάνου που είχαμε δει στην πρόβα, επειδή η γωνία λήψης ευθυγραμμιζοταν με τον προβολεα!! Αντιθέτως ο ηχος του Α-ΨΕ-ΓΑ-ΔΙΑ-ΣΤΟΣ, καμπάνα, σε αντίθεση με πολλές άλλες συμμετοχες, όπως και την δική μας που κανες αγώνα να την ακουσεις….,

  68. ενα σχόλιο κ απο εμένα για χθές!βρηκα τα αποτελεσματα αναμενομενα αν κ ηθελα να μην προκριθουν μαλτα κ αζερμπαιτζαν διοτι επενδύουν μονο στην τεχνολογια κ απο ουσια μηδέν!σορι δν ειμαστε στην σιλικον βάλει!
    σουηδία κ ολλανδία μακραν τα καλύτερα!! την διαθεση μου εφτιαξαν η ελβετια κ η δανια!!ηθελα να δω την ιρλανδια στον τελικό αλλα η εμφανιση ηταν κάπως πολυ εφηβική…

    στα μειον της βραδιάς ο σχολιασμος καπουτζίδη-κοζάκου κ τα κρυομπλαστα σχολια- αστειακια τους!θεωρω επισης απαραδεκτο την ωρα ανακοινωσης των αποτελεσμάτων να σχολιαζουν την αλβανικη διασπορα την ωρα που ανοιγονταν οι φάκελοι!αλλοπροσαλη τακτικη απολύτως!τι να πω ελπίζω να ειναι η τελευταια τους φορά!

    • Αλλοπρόσαλλη τακτική επειδή είπαν οτι βοήθησε η διασπορά και μιας και το τραγούδι μιλούσε για την ξενιτια; Δεν είπαν πόσο καλή φωνή ειναι;; Μάλλον δε θυμάσαι καλά ή αναφέρεις ότι σε βολεύει

      • ναι εντελως ακυρο την ωρα ανακοινωσης των αποτελεσματων να σχολιαζεις το αν η αλβανια εχει διασπορα η οχι στην αργεντινη..εκτος κι να εισαι στην αλβανικη κρατικη τηλεοραση…αν δν λανω λαθος απευθυνονται στους ελληνες τηλεθεατες….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ