EUROVISION 2019: Πρώτη πρόβα Ελλάδας!

Μετά από ένα διάλειμμα διάρκειας τριάντα λεπτών, οι πρόβες συνεχίζονται με την χώρα μας να έχει σειρά. Η Katerine Duska βρίσκεται αυτή την ώρα στη σκηνή του Tel Aviv EXPO για να πραγματοποιήσει τη πρώτη της τεχνική πρόβα, η οποία είναι και η προτελευταία για σήμερα.

Το χρώμα που επικρατεί στο φωτισμό της ελληνικής συμμετοχής είναι το ροζ σε όλη την σκηνή. H Κατερίνα φοράει λευκό φόρεμα με διαφάνεια, που στην πλάτη έχει ασημί στρας, στο κεφάλι της έχει τέσσερις άσπρες πέρλες. Οι δυο χορεύτριες είναι ντυμένες με κολάν άσπρα, μπλούζες άσπρες/διάφανες και κρατάνε ξίφη. Οι άλλες τρεις χορεύτριες, που είναι και τα φωνητικά της συμμετοχής μας,  φοράνε φορέματα κίτρινα, με μεγάλα, τούλινα μανίκια. Η μια κοπέλα κρατάει μια τεράστια μπάλα στα χέρια της.

Στην σκηνή υπάρχει μια κυκλική περιστρεφόμενη κατασκευή. Στην αρχή η Κατερίνα ακουμπάει στον τοίχο της κατασκευής, με τις δυο κοπέλες με τα σπαθιά δεξιά και αριστερά, στο πίσω μέρος της κατασκευής και οι άλλες δυο πιο μπροστά καθισμένες. Μόλις ξεκινάει το τραγούδι οι κοπέλες με τα ξίφη πάνε μπροστά στην σκηνή και κάνουν δικό τους σκετς. Στο τέλος της χορογραφίας οι δυο χορεύτριες κρατάνε κορδέλες αντί για ξίφη.

Ξεκινάει με πολύ λίγο φωτισμό στην σκηνή και φωτίζεται μόνο η κατασκευή που βρίσκονται πάνω η Κατερίνα και οι χορεύτριες. Στο πίσω μέρος, στην οθόνη, ανθίζει ένα μεγάλο ροζ λουλούδι με άσπρο άνθος.  Στην συνέχεια κατεβαίνουν δυο χορεύτριες στη σκηνή, κάνοντας με τα χέρια τους και τα μανίκια τους κινήσεις, σχηματίζοντας ανθούς.
Όταν ο τοίχος γυρίσει στην άλλη μεριά, προς το τέλος του τραγουδιού, είναι γεμάτος λουλούδια. Φωνητικά η Κατερίνα ήταν πολύ καλή, χωρίς να υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην πρώτη ερμηνεία της. Στην δεύτερη προσπάθεια δεν υπήρχαν τα γραφικά στην οθόνη πίσω.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Efi Gousi


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

158 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο οτι ακουσα αφησε πολυ καλες εντυπωσεις μπραβο! Θεωρω οτι μπορει να κερδισει τον ημιτελικο της και εννοειται οτι παμε τελικο παιδια

  2. Λίγο κιτς όλο αυτο.τα φωνητικά αδύνατα.ήδη τα στοιχήματα την ρίχνουν.μου μυρίζει γιάννα 2019.κριμα

  3. ΕΦΗ ΓΟΥΣΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ !!!
    Μπράβο στην ελληνική αποστολή καλή συνέχεια

    • Ναι δίκαιο να της αναγνωριστεί με ονοματεπώνυμο η μεγάλη συμβολή της στην εφετινή συμμετοχή μας. Η ίδια, βέβαια, είχε δώσει ήδη δείγμα γραφής με το clip μιας άλλης άξιας εκπροσώπου της σκηνής από την οποία προέρχεται και η ΚΝ: https://www.youtube.com/watch?v=K95a9TufHVc

  4. είναι τέλειο!! η σκηνική παρουσία καταπληκτική, φωνητικά ήταν πάρα πολύ δυνατή, καλοδουλεμένο, υπέροχη η κατασκεύη με τα άνθη! θεωρώ ότι ήταν η πιο καλοδουλεμένη και η πιο άρτια πρόβα όλου του ημιτελικού! νομίζω αυτή η παρουσίαση είναι υψηλών προδιαγραφών, ναι, μπορούμε να μιλάμε για τοπ 5 φέτος, στην χειρότερη περίπτωση. καλή επιτυχία!!

  5. Εξαιρετικό. Υψηλή αισθητική και μια Ντούσκα που το έσκισε το κομμάτι. Τηλεοπτικά θα είναι καθηλωτικό και θα σε μαγνητίζει. Νομίζω κλείδωσε η πρωτιά του ημιτελικού αφού δεν βλέπω ποιά συμμετοχή μπορεί να την κοντράρει αφού δεν εντυπωσίασε τόσο άλλο φαβορί του πρώτου ημιτελικού. Πάμε γερά.

    • Πάλι επιβεβαιωθηκα .Ήμουν σίγουρος ότι η σκηνική παρουσία της ΕΡΤ θα ήταν άθλια και ότι εσείς στα σχόλια θα ζητωκραυγαζετε και θα λέτε ήταν τέλειο και μπλα μπλα μπλα.Που το είδατε το τέλειο ?Για ανθοκομική έκθεση καλό είναι αλλά μέχρι εκεί.Που ειναι η εξωπραγματική σκηνική παρουσία που μας έταζαν ???Μην έχετε ψεύτικες ελπίδες ,ίσως και να περάσει τελικό αλλά το μέγιστο είναι η 15 θέση

      • Χαχαχαχα ότι να ναι.Δυο χώρες θα σου πω.Αυστραλια και Ουκρανία 2016,ξέρεις ναι αυτές που πέρασαν τον Sergei το 2016.

      • Thunder ένα πράγμα θα σου πω.Αυστραλια και Ουκρανία 2016,ναι ξέρεις αυτές που πέρασαν τον Sergei.

      • μιλουσανε για θεατρικη σκηνικη παρουσια .. και περιμενα αν δω εκφραση στο σπροσωπο , θεατρικο πανω στην σκηνη … παρουσιασκη με υποκριτικα στοιχεια και χρηση τεχνολογιας … μια κατερινα ξυπολητη να ψαχνει στην σκηνη τον ερωτα .. και αν αυτοι βλεπω ξιφη και λουλουδια ασυναρτητα ….. και καθολου εκφραστικοτητα ,, στατικοτητα επανω στην σκηνη …
        αυτο το τραγουδι προσφεροταν για κατι συγκλονιστικο και το καταστρφουμε παλι … θελαμε βιντεοκλιπ στη σκηνη …. θα μπουμε τελικο αλλα παλι κατα 15.. δεν υπαρχει ενας που να μπορει να οργανωσει μια εφανταση σκηνικη παρουσια ρε αδερφε … ελεος … ελεος ..

  6. Εμένα μου φαίνεται σαν πρόβα νυφικού αλλά δεν θέλω να φανώ αρνητικός… Το romance πουλάει στην Eurovision, οπότε μάλλον θα πάμε καλά στον ημιτελικό- τουλάχιστον.
    Tα φωνητικά ακούγονται επίσης καλά χωρίς προβλήματα όντως.

    Το σκηνικό, η χορογραφία, το γενικό στήσιμο και φυσικά η ερμηνεία είναι όλα πολύ απαιτητικά στον συντονισμό τους.
    Γενικά, πολύ ψηλά ο πήχυς φέτος και μακάρι όλο αυτό το Baroque φόρτωμα να δουλέψει μέχρι τέλους..

    Κακά τα ψέμματα, αλλά η Ελλάδα είχε χρόνια να δείξει κάτι επαγγελματικά συγκροτημένο και grande στον διαγωνισμό, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν επιφυλάξεις – ειδικά μετά από τόσες μέτριες συμμετοχές…
    Να πάνε όλα καλά!
    Καλή μας επιτυχία!

  7. Καταλαβαίνω ότι το έχουν δουλέψει πολύ, αλλά νομίζω ότι έχασαν την υπόθεση. Είναι τόσο υπερβολικό, από το φόρεμα μέχρι την κατασκευή, και τόσο διασπασμένο σε επιμέρους πράγματα που γίνονται ταυτόχρονα, που από ότι διαβάζω, τηλεοπτικά φαίνεται περίεργο και ασύνδετο με αποτέλεσμα να χάνει τη δυναμική που δίνει το τραγούδι. Επίσης, εκτιμώ την τόσο καλλιτεχνική διάθεση, αλλά εδώ ξέχασαν ότι απευθύνονται σε ένα ευρύτατο κοινό μέσω ενός εύπεπτου light τηλεοπτικού show, όχι σε παριστάμενους σε δρώμενο σε γκαλερί ή σε εναλλακτική σκηνή.
    Θα περιμένω να το δω και τηλεοπτικά, αλλά φοβάμαι ότι τα παραπάνω θα ισχύουν δυστυχώς.
    Φωνητικά πάντως φαίνεται να ήταν εξαιρετικό.

    • Εκτός του ότι ευτυχώς τα αρνητικά σχόλια σαν το δικό σου είναι ελάχιστα, παντου Μα παντου έχω διαβάσει και σε ελληνικά και σε ξένα σάιτ ότι αν και συνέβαιναν πολλά υπήρχε συνοχη και το αποτέλεσμα ήταν καλό. Πες μας τι πίνεις;??

      • Προφανώς διαβάζουμε άλλα site. Και δεν είναι αρνητικό το σχόλιό μου, είναι επισήμανση πραγμάτων που θα πρέπει να προσεχθούν ή να αλλάξουν.

    • Που διάβασες ότι φαίνεται ασύνδετο; Όλα τα live stream λέγανε ότι φαίνεται υπέροχο και δεν κουράζει καθόλου.

      • http://esctips.com/2019/05/05/eurovision-2019-rehearsals-day-2-review/

        Τί να πεις! Εγώ προσωπικά βλέπω πολύ ωραία δουλειά, σίγουρα το πολύ λουλουδικό δεν με τρελένει αλλά υπάρχει ένα ολόκληρο concept και είναι ακόμα πιο “ζεστό” από το videoclip. και αν έχει κάτι από Καλομοίρα, δεν μας είχε χαλάσει η 3η θέση, και δεν “αντιγράφει” άλλη χώρα 😛

    • Πάρα πολύ σωστά σχόλια αγαπητέ Μάριε. Καμιά φορά το λίγο είναι καλύτερο. Εξάλλου τη φωνή την έχει, δε χρειαζόταν να γίνουν τόσες υπερβολές στη σκηνική παρουσία. Εντάξει δε λέω να βγει και μόνη της όπως η Βίσση αλλά γενικά όλα αυτά τα δρώμενα πιστεύω αγχώνουν και θα χαθεί το νόημα που είναι η φωνή και το τραγούδι. Όπως και να έχει καλή επιτυχία.

  8. Η σκηνική παρουσια ή που θα σε ξετρελανει ή που θα την θεωρησεις κιτς. Προσωπικά την βρίσκω αισθητικά άρτια και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Φωνητικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ και η Κατερίνα και οι υπόλοιπες κοπέλες και χαίρομαι που δεν τα είδαμε όλα εξ αρχής. Στα στοιχηματα επιτέλους αρχισε να υπάρχει κινητικότητα και πτώση στις αποδόσεις. Επίσης οι oikotimes βαθμολογησαν με 5/5 την πρόβα της Ελλάδας πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει σε πρόβα καμίας χώρας. Μπράβο, μπραβο, μπράβο σε όλη την ομαδα φέτος!

  9. Οπτικοακουστικό υπερθέαμα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Χαζεύεις και καθηλώνεσαι. Η πρωτιά του ημιτελικού κλείδωσε αφού τα περισσότερα φαβορί ή απογοήτευσαν ή ήταν απλώς καλά. Ανυπομονώ να δω το τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα φέτος προσφέρει δωρεάν μαθήματα τέχνης αναβαθμίζοντας αισθητικά τον θεσμό.

  10. Ok !!! Το staging είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην ιστορία του θεσμού. Αφωνη, όπως και η Ευρώπη που παρακολουθεί.

    Το clip αδικεί τα φωνητικά που ήταν πολύ καλύτερα, αλλά ακόμα θέλουν δουλειά, αλλά στις λεπτομέρειες πλέον.

    Αναπάντεχα εκπληκτικό !!!! Πρέπει να διαχειριστούμε τον ενθουσιασμό μας και να πάμε προσεκτικά.

    Πλέον παίζουμε για την πρωτιά !!!
    Μπράβο Κατερινά και μέλη της ομάδας. Μπράβο !!!

  11. Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Ελληνική αποστολή Μπράβο ΕΡΤ με την ομάδα εργασίας για την φετινή μας παρουσία στη σκηνή της Γιουροβίζιον στο Ισραήλ Μπράβο Κατερίνα τα λόγια είναι περιττά. Όταν υπάρχει έμπνευση εικόνα φωνή δημιουργία και η καλύτερη παρουσία για τον πρώτο ημιτελικό Καλή επιτυχία με το καλύτερο αποτέλεσμα για τελικό ??????????????

  12. Μαρεσε αρκετά μπορώ να πω. Τουλάχιστον το καλύτερο απο όλα αυτά χθες και σήμερα. Αλλά γιατί ενώ άρεσε τόσο πολύ υπάρχει αυτή η πτώση στα στοιχήματα;

  13. Εχει πολλα δρώμενα στη σκηνη οποτε δεν μπορω να εχω πληρη αποψη αμα δεν τη δω ολοκληρη. Μπορω να πω ομως οτι αισθητικά ειναι οτι πιο αρτιο εχουμε παρουσιάσει οσο θυμαμαι τον εαυτό μου να παρακολουθει τον διαγωνισμο. Επισης και φωνητικα ηταν παρα πολυ καλη. Στα μειον ειναι οτι σε καποιο σημειο η χορεύτριες ειναι λιγο ασυγχρονιστες, και κυριως στο τελος του τραγουδιου οπου αυτο που ακουγεται σαν “κορακισμα ” κλωτσαει ασχημα στο αυτι.Μπορω να πω πως ειμαι συγκρατημενα ενθουσιασμενος με αυτο που ειδα.

  14. Άρτιο αποτέλεσμα…Χαίρομαι που στηρίχθηκαν στο video clip και το εξέλιξαν…Το φόρεμα είναι αρκετά εντυπωσιακό,αλλά και τα ρούχα των άλλων 5 γυναικών…Πανδαισία χρωμάτων και λουλουδιών…Μπάλα,ξίφη…Βλέπουμε και το λουλουδένιο σκηνικό στο οποίο στέκεται η Κατερίνα να κλέβει τις εντυπώσεις…Φωνητικά πολύ καλή…Καλή μας επιτυχία!!!!!!

  15. ας ευχηθούμε περαστικά σε οσες καθόντουσαν και κράζανε και περίμεναν αποτυχία. Είναι εξαιρετικό θεαμα. Ξυδάκι!

  16. Εξαιρετική ερμηνεία, πάρα πολύ καλό σκηνικό, νομίζω αξίζει για ψηλά! Και είναι και η πρώτη πρόβα. Εύχομαι ο σκηνοθέτης να το προβάλλει σωστά! Συγχαρητήρια στην Ελληνική αποστολή και καλή επιτυχία!

  17. εξαιρετική φωνητικά!!! καταπληκτική σύμφωνα με τους wiwi οι οποίοι μιλάνε για νικητή ημιτελικού και γενικά vipes νικητή συνολικά!!!Καλά από φωνή στην περιβόητη ψηλή νότα ανατριχιαστική!!!Νομίζω στις επιτροπές σίγουρα θα είμαστε 3αδα!!!

  18. Εξαιρετικη εμφανιση, υπεροχη φωνη!!!
    Παντως τα σχολια στο επισημο βιντεο ειναι διθυραμβικα μεχρι στιγμης. Προκειται για μια μοναδικη σκηνικη παρουσια που χωρις υπερβολη δεν εχει ξαναυπαρξει…

    Νεα εποχη, ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!!!

    ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!!!

  19. Πολλά μπράβο…παιδιά έβλεπα live τις πρόβες και συγκινήθηκα όταν έβλεπα τις αντιδράσεις των ξένων….Υπάρχει κι Ελλάδα ρε γαμωτο ….μπράβο Κατερίνα μας

  20. Ξέρω ότι πολλοί θα το θεωρήσουν υπερβολικό, αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Η εικόνα που βγαίνει είναι μαγική κι αν τα τηλεοπτικά πλάνα είναι αυτά που πρέπει, δεν θα φαίνεται too much όπως είπαν πολλοί. Όσο για τη φωνή της Κατερίνας….απλά εξαιρετικη! Μπράβο!

  21. Στο YouTube εκθειάζεται ως το καλύτερο στέιτζινγκ για φέτος… προσωπικά το βρίσκω αξιοπρεπέστατο και απολαυστικό και δε βρεθούμε πολύ-πολύ ψηλά στην τελική κατάταξη… απ οτι βλέπω μέχρι στιγμης τουλάχιστον…. η κοπέλα φωνητικά ειναι απίθανη, τα ρούχα δε της τα σκίζουν στη σκηνή ούτε την είδε..φρεσκολουσμένη καουμπόισσα μέσα σε σοβιετικό κορμάκι απο κρυσταλλοσβαροκοτρόνες… ??

    *Την ήθελα να τη πω την κακία μου.. lol .είχα προσδοκίες αλλα…… για ολα φταίει η queen, τέλος, που πήγε πέρσι και έβαλε -την μπήχη- στο ΘΕΟ

  22. και στην τελική ρε παιδιά ανεξάρτητα από την θέση σε ένα διαγωνισμό που παίζουν συμμαχίες πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες μου αρκεί που επιτέλους νιώθω ότι προάγω με αυτό που δείχνω ΤΕΧΝΗ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ!
    Ευχαριστούμε Κατερίνα και όλη την ομάδα!

  23. Ας ελπίσουμε να αρέσει και στους ξένους όσο σε εμάς!
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  24. τους ξένους τους έχει μαγέψει !!!δεν το περίμεναν!!!Greece is the BLACK horse this year guys!!!και όχι απλό μαύρο αλλά καρα μπλακ!!!

    • Το θλιβερό είναι ότι οι δημοσιογράφοι εκεί κατέταξαν πρώτη την αυστραλία και μάλιστα 1η σε όλο τον ημιτελικό με 77 κσι εμάς με την ισλανδία 2ους με μόλις 55. Ότι μαγεύονται κάθε χρόνο με την αυστραλία με ό,τι στείλει, απλώς με ξρπερνάει.. εγώ το θεωρώ τόσο κακό σαν τραγούδι πως είναι δυνατόν να το σπρώχνουν τόσο πολύ δεν μπορώ να καταλάβω. Η μάλλον μπορώ.. το προμοτάρουν όσο μπορούν γιατί βλέπεις είναι πολλά τα ντόλαρς.. anyway στην τελική θα ψιφήσει ο κόσμος κσι αυτός θα δώσει και φέτος σρα ντόλαρς της αυστραλίας αυτό που της αναλογεί..

      • Συμφωνώ απόλυτα με ο,τι έγραψες για την Αυστραλιανή συμμετοχή,
        το χειρότερο μακράν φετινό τραγούδι -χειρότερο καί του τραγουδιού της Ισλανδιας το οποίο,ΟΜΩΣ, συγκριτικά,μουσικά τουλάχιστον έχει περισσότερο ενδιαφέρον-ειναι το τραγούδι της Αυστραλίας και επιτέλους να σταματήσουν να προμοτάρουν οι εταιρίες στοιχημάτων ή οι επιτροπές όποιο τραγούδι στέλνει η Αυστραλία εν προκειμένω αλλά και η Σουηδία!Οσο για μας πραγματικά ενθουσιάστηκα,φοβόμουν κάπως για το αν η κοπέλα λόγω άγχους ή οτιδήποτε φωνητικά ίσως δεν ηταν τόσο δυνατή αλλά απο την πρώτη κιόλας πρόβα έσκισε!!!!Εχω την πεποίθηση ότι θα παει ανέλπιστη καλά,παιδιά και μακάρι για τη Χώρα μας μετά απο πολλά χρόνια!

      • Κακό το τραγούδι της Αυστραλίας;;;;; Άλλο δεν μ αρέσει κάτι κ άλλο είναι κακό.

      • Η Αυστραλία ήταν εξαιρετική φωνητικά και αισθητικά, με τεχνολογία που δεν έχουμε ξαναδεί στη Eurovision.

  25. Πολύ καλή εμφάνιση, μου άρεσε πάρα πολύ! Και φωνητικά και η σκηνική παρουσία, όλα φαίνονται εντελώς επαγγελματικά και φαίνεται ότι όλοι έχουν δουλέψει πολύ!
    Δεν ξέρω πως θα δείξει τηλεοπτικά, αλλά τον τελικό δεν μπορώ να μην τον θεωρήσω δεδομένο και πιστεύω και σε μια πολύ καλή θέση!

  26. Στους oikotimes είπανε ότι ήταν τέλεια πρόβα κ η μόνη του ημιτελικού που πήρε 5/5. Τα σχόλια παντου είναι σχεδόν από καλά έως τέλεια. Πάμε για 1-2οι στον ημιτελικό κ τοπ 7 στον τελικό. Θα σκίσουμε. Άντε να διορθώσουν κ λίγα πλάνα που δεν φάνηκαν όσο καλά οσο έπρεπε ώστε να γίνει άρτιο

  27. Α πολύ καλύτερο από όσο υπολόγιζα!

    Σχεδόν μαγικό ως εικαστικό αποτέλεσμα, με ύφος και στάμπα πρότασης και δημιουργίας. Φωνητικά επίσης εξαιρετικό, και η φωνή της Duska, στα ύψη…

    Μπορεί να κάνει τεράστια ανατροπή στον τελικό…Εινια πάντως απο τα τραγούδια που μπορεί να κερδίσουν σιωπηλά, γιατί έχουν όλο το πακέτο….

    Μπραβο σε όλους! Φέτος η ΕΡΤ, ξεπέρασε τον εαυτό της. Τόλμησε, πειραματιστηκε και τα πήγε πολύ καλά! Πάντα τέτοια!

  28. Από που να πρωτοξεκινησω φωνητικά ήταν εξαιρετική τα κουστούμια φοβερά η όλη αισθητική ,ατμόσφαιρα πολύ όμορφη και καλαίσθητη, μου θύμισε την ταινία Μαρία Αντουανέτα της Σοφία Κόπολα,φέτος είναι τόσο ενθουσιασμένη και χαρούμενη βέβαια γούστα είναι αυτά ο κάθε ένας έχει την γνωμη του αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος η συμμετοχή μας ξεχωρίζει από όλες έχει δικό της στίγμα και προσωπικότητα!!!!

  29. Εδώ Κύπρος … αυτό είναι το καλύτερο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού (με κοντινό δεύτερο μόνο το “Soldi”! Ολα τα υπόλοιπα, μα όλα τα υπόλοιπα ωχριούν … ίσως είναι και το σπουδαιότερο τραγούδι που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα (ίσως με εξαίρεση την “Άνοιξη”! Σίγουρα δεν θα κερδίσει γιατί είναι θέμα πολιτικής να πάει Ολλανδία (με ένα μετριότατο τραγούδι)! Η παρουσίαση είναι σίγουρα η καλύτερη που έχει γίνει από ελληνικό τραγούδι και τόσο το τραγούδι και η ίδια η Ντούσκα είναι σπουδαιότερα από την ίδια την Γιουροβίζιον

    • Σ ευχαριστούμε πολύ για τα θερμά λόγια. Τα έχουμε ανάγκη κι ας είναι και από μια χώρα τόσο αδερφική όσο η δική σας..θέλω να πω ίσως να παίζει και λίγο συναίσθημα. Θέλω να σου πω ότι χρόνια τώρα, κάνετε καλή δουλειά και προσπαθείτε πολύ.. είναι ζήτημα χρόνου να κερδίσετε στο λέω αντικειμενικά. Ίσως δεν είναι φέτος αλλά δε θα αργήσει. Και θα χαρούμε όλοι μαζί σας να το ξέρεις

  30. με δυο λέξεις καρακιτσαρίο ή τσιρκολίκι.
    αυτο ειναι το υπερθέαμα υπερπαραγωγή που θα παρουσιάζανε βρε παιδια; ειναι τόσο μα τοσο φορτωμένο το ολο σκηνικό που κάνει μπαμ. τα ρούχα εξαιρετικά βαριά ειδικά η στολή φόρεμα της κατερίνας με το σορτσάκι που γίνεται κ φόρεμα με βάτες μου θυμίζει ποδια παραδοσιακής στολής. οι συννυφάδες δίπλα με τα κίτρινα τούλια που κάνουνε ξιφασκία απλά ασχολίαστες. ολο το στυλ βγάζει κάτι απο Καλομοίρα με εκεινη την καρδούλα που άνοιγε και ήταν ολο λουλούδια. Δεν κατάλαβα γιατι έπρεπε να παει ο σκηνογράφος της lady gaga για να ντύσει μια ξύλινη κατασκευή με πλαστικά λουλουδακια. εμεις στην Ελλάδα δεν έχουμε ξυλουργό να φτιάξει αυτο το πράγμα και να κολλήσουμε πάνω πλαστικά λουλουδάκια απ τα τζάμπο με κολλα στιγμής; γενικά, ειναι κάτι εντελώς φολκλορ που τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και αισθητική είναι αρκετά παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο με κίνδυνο να χαρακτηριστεί απο αρκετό κοσμο και ως κιτς. δεν είναι καθόλου σημερινή εικόνα ολο αυτό αλλά κάτι πολύ παλιακό που σίγουρα το έχουμε δει πολλες φορές ξανά στην σκηνη της eurovision. στυλ Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων κλπ που εμενα δεν μου αρέσει σε εναν τέτοιο διαγωνισμό του 2019. Φωνητικά ήταν ικανοποιητική γιατί πολύ απλά δεν κινείται στη σκηνή και δεν χορεύει καν για να λαχανιάσει και να χάσει ρυθμό ήχο κλπ. είναι απλά σαν άγαλμα καθιστή ή ορθια παγωμένη και τραγουδά έτσι ώστε να μην φαλτσάρει. Κάθεται απλά ακίνητη και τραγουδά. Η Αυστραλία σήμερα μακραν η καλύτερη συμμετοχή. οσο και να μην μου αρέσει το τραγούδι, σκηνικά ήταν εξαιρετικό και σύγχρονο παραμυθένιο οχι φολκλορ σα της Ελλάδας. ήδη κυκλοφορεί φωτο της Κατερίνας με τα λουλούδια και τιτλο η ζωη εν ταφω, δηλαδη σαν επιτάφιος.. Καλη της επιτυχια αλλα απο εμενα ολο αυτο ειναι απλα ενα κιτς πραγμα και τιποτα αλλο. Η Τερζη πολυ καλυτερη σκηνικα μεσα στην απλότητα της πέρυσι διχως καμια κιτς στιγμη. Εδω ειναι φορτωμενο με πολλα και αχρηστα πραγματα που κλωτσανε στο ματι του τηλεθεατη.

    • Καληνύχτα αντρέα!Και πες μας και μια διεύθυνση να σου στείλουμε μια κούτα ξύδια..θα χεις πλ μίζερη ζωή για να βρίσκεις παντού αρνητικά..Εδώ λες,σου άρες η Τερζή..Παρε και την μπλε μούντζα και στο καλό

    • η τερζη πολυ καλυτερη σκηνικά λεει που βγηκε σαν κακομοίρα με το μπλε χερι, ελα αγορι μου κανε κατι αλλο με τη ζωη σου

    • Ποιος κλωτσάει τι; Εσένα ποιος θα κλωτσήσει δεν ξέρω… που είναι ολοφάνερο από το εμετικό κατεβατό σου/ παραλήρημα ότι είσαι τίγκα στην εμπάθεια. Που μέχρι κι ο Μάριος ειπε και θετικά, σχολιάζοντας πως φωνητικά είναι πολύ καλό.
      Πείτε με φασίστα, πείτε με.ο,τι θέλετε αλλά τα αρρωστάκια δεν τα μπορώ. Άλλο η αρνητική κριτική και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη κι άλλο αυτό που κανεις εσύ.. άκου jumbo κι αηδιες… Ειλικρινά υπάρχουν και ειδικοί εκεί έξω.. μην το θεωρείτε ταμπού να ζητήσετε βοήθεια.

    • το να μην αρέσει σε κάποιο κάτι οκ το δέχομαι….αλλά να θεωρεί περιορισμένης αισθητικής αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα είναι τραγικό και δηλώνει ασχετοσύνη!

    • Ααααα κααααλααααα αν λες κιτς την Ελλάδα και σου άρεσε της Αυστραλίας θα σε πάρω πολύ στα σοβαρά ????

    • Δεν έχω γράψει ακόμη για την πρόβα μας αλλά να ακούω για την απλότητα της Τερζή συγνώμη αλλά ΕΛΕΟΣ. Πια απλότητα με το μπλε χέρι και τα νύχια λεσ και ηταν δράκουλας
      Και μετά απο ένα χρόνο ας είμαστε ειλικρινείς.. Αδύνατη φωνητικά κιόλας Κατέστρεψε ένα καλό τραγούδι πέρισυ

  31. Μπράβο!
    Τέχνη με αισθητική
    Αυτή είναι η Ελλάδα μας!
    Καλή μας επιτυχία!
    Ελληναρες στα καβουκια σας!

  32. Πολύ καλό αποτέλεσμα για πρώτη πρόβα. Φωνητικά ήταν άριστη και σίγουρα δεν ήταν το 100% τοις εκατό. Σκηνικά το βρήκα αρκετά καλό και επαγγελματικό. Βέβαια γούστα αυτά, σε έναν θα φανεί κιτς στον άλλο πολύ ροζ αλλά αυτό είναι τελείως υποκείμενο! Εμένα μου άρεσε και σίγουρα με τη κατάλληλη τηλεοπτική κάλυψη θα φαίνεται πολύ όμορφο! Πάντως αντικειμενικα μιλώντας είναι ο,τι πιο επαγγελματικο στέλνουμε τα τελευταία χρόνια! Αν ήταν η συμμετοχή της Σουηδίας η της Αυστραλίας θα το είχαν βγάλει νικητήριο αλλά βλέπεις η συμμετοχή αυτή είναι της ” ελλαδιτσας”. Τέλος πάντων
    Η πρόκριση είναι σίγουρη και για εμένα κατά 90% θα κερδίσουμε τον ημιτελικό. Στο τελικό πιστεύω ότι αξίζει να μπει στη 10αδα και γιατί όχι στη 5αδα.
    Πάντως μπράβο σε όλους! Στους συνθέτες,στη Κατερίνα,στην Έφη Γούση,στην ΕΡΤ! Χίλια μπράβο μετά από χρόνια όλα δουλεύουν εξαιρετικά!
    Καλή συνέχεια στις πρόβες της ελληνικής αποστολής και φυσικά στα μέλη του ogae που μας κρατάνε ενήμερους για κάθε εξέλιξη! Καλή επιτυχία Ελλάδα! Καλή επιτυχία Κατερίνα!!!

  33. και μη χειρότερα!νυφικά,σπαθια.λουλουδια κ το καρακιτσαριο σε ολο του το μεγαλείο!!αν αυτη η παρουσιαση ηταν π.χ της μολδαβιας θα κραζατε συσσωμοι ως τα ξημερωματα!

  34. Εξαιρετική η Κατερίνα! Πολύ αρτίστικο-θεατρικό το staging! Aκουγα live την πρόβα κ έβγαινε ακουστικά όπως στο oficial video clip! Συγχαρητήρια στη δασκάλα φωνητικής που είχε , τη φίλη μου την Ελένη ! Συγχαρητήρια Κατερίνα! So proud of you!

  35. Από το 2013 έχω να δω τόσο επαγγελματική εμφάνιση και γενικά μια συμμετοχή που να έχει προϋποθέσεις για 10αδα!!!Προσωπικά σαν τραγούδι δεν είναι του γούστου μου, οπότε δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει και όλες αυτές τις υπερβολές, ωστόσο η κοπέλα έχει πολύ καλή φωνή και εύχομαι καλή επιτυχία! !!!

  36. Εγώ έχω να πω ότι η κοπέλα έχει εξαιρετική φωνή β παρουσία άρεσε παρά πολύ στους ξένους και θα ψηφιστεί παρά πολύ και από κοινό αλλά και επιτροπές σίγουρα
    Ωστόσο χωρίς κανένα hate ειναη ένα τραγούδι που δεν αντιπροσωπεύει Ελλάδα και δεν θα ακουστεί ποτέ εδώ αυτό το στυλ για αυτό και φέτος προσωπικά μου ειναη τελείως αδιάφορο όμως δεν σημαίνει οτι δεν το στηρίζω και δεν γίνεται να μην αναγνωρίσεις ότι ταιριάζει στον διαγωνισμό και έχει φωνάρα !
    Πιστεύω ημιτελικό τοπ3 και τελικό 10αδα

    • Πολυ σεβαστη η αποψη σου, αλλα τι σημαινει δεν αντιπροσωπευει -«θυμιζει»- Ελλαδα; Απο το ‘60 μεχρι το σημερα η Ελλαδα ειναι μπουζουκι, συρτακι, οπα, ζεμπεκικο ή μοιρολοι; Ολα στη ζωη εξελισσονται και παιρνουν αλλη μορφη, ετσι και η μουσικη! Κι αυτο ισχυει για ολους τους πολιτισμους, εθνικοτητες οχι μονο για εμας!

  37. Παιδιά τέλειο όλο το σκηνικό και φωνάρα η Κατερίνα!!! Εύχομαι κάθε επιτυχεία στην Ελλάδα μας ! φιλια από Κύπρο!!!

    • Είπαν ότι την μπάλα την πετάνε στο κοινό και αυτή ανάβει όταν την πετάνε στο κοινό υπάρχει κάτι σαν τρικ και αυτό θα φανεί στην κάμερα

      • Άραγε αυτό είναι το κάτι που θα γίνει και που κάποιοι ισχυριζονται ότι δεν έχει ξαναγίνει; Η αλήθεια είναι απ’οσο θυμάμαι ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, που να βάζει ουσιαστικά μέσα στο act και το κοινό. Πάντως είμαι κατά του να λέγονται πράματα και να δημιουργούνται προσδοκίες επειδή κάποιοι θέλουν να λένε το μακρύ και το κοντό τους

      • Άραγε αυτό είναι το κάτι που θα γίνει και που κάποιοι ισχυριζονται ότι δεν έχει ξαναγίνει; Η αλήθεια είναι απ’οσο θυμάμαι ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, που να βάζει ουσιαστικά μέσα στο act και το κοινό. Πάντως είμαι κατά του να λέγονται πράματα και να δημιουργούνται προσδοκίες επειδή κάποιοι θέλουν να λένε το μακρύ και το κοντό τους

  38. Δεκτά και σεβαστά όλα τα σχόλια. Την τέχνη δεν την αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο όλοι και κάποιοι καθόλου. Για κάποιους η Γκουέρνικα του Πικάσο είναι έκτρωμα και για κάποιους η εμφάνιση της Ελλάδας φέτος κιτς. Η ελληνική αποστολή διδάσκει τέχνη και υψηλή αισθητική σε όσους την καταλάβουν, την νιώσουν και την αισθανθούν. Και από οτι φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία το είδε. Δεν είδα πολλές χώρες μέχρι στιγμής να μαγεύουν. Και στην τελική η Ελλάδα φέτος παρουσιάζει μια αισθητική πρόταση και ταράζει τα νερά από τα συνηθισμένα. Αν ανταμειφθεί καλώς αν όχι δεν είναι δικό της πρόβλημα. Δεν θα ενοχοποιήσουμε τώρα την αρτιότητα και την αισθητική για χάρη της φτήνιας και της κλισαδούρας γιατί αυτά αρέσουν. Τσ στείλαμε πολλάκις.

    • Νάτος και ο παραλληλισμός του Πικάσο με τη Ντούσκα.. . Και εσύ τώρα πίστεψες ότι βρήκες ΤΟ επιχείρημα; Ξέρεις, μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, ότι από τον πολύ φραμπαλά και το μπούγιο εντυπωσιάζονται αυτοί που διακατέχονται από χωριατιά. Για δες το και έτσι.

      • @ Μαριος
        Εσυ αν δεν κανω λαθος εχεις πει καλο λογο μονο το τραγουδι του γεωργιανου.
        Το βαρα τα, βαρα τα.
        Το ειχες χαρακτηρισει μαλιστα *επικη εθνικ μπαλαντα*.
        Τι ασχολεισαι τωρα με εμας τους χωριατες……

  39. Η δεκτή πρόβα θα είναι την Παρασκευή στις 10 το πρωί εκεί θα δούμε όλη την πρόβα;;;;

    • Οχι. Πάλι θα δούμε 40 δευτερόλεπτα αλλά έτσι όπως θα φαίνεται στους τηλεοπτικούς δέκτες από άποψη εικόνας και ήχου.

  40. Δεν διαβάζεται ποιο πάνω πού γράφει να προσέχουμε πως γράφουμε της απόψεις μας μπράβο σας κάνατε πρεμιέρα κακίας και στην παρουσία στην πρώτη πρόβα της Ελλάδας να ξέρετε εσείς που γράφεται τόσο απαξιωτικά για την παρουσία μας σήμερα είστε η μειονότητα εδώ μέσα ότι και να γράψετε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα καλή συνέχεια στην κακιασμενη άποψη. γιατί έτσι κι αλλιώς όλα σας φαίνονται άσχημα αλήθεια πόση ομορφιά έχετε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη (στην ψυχή σας ) Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας θα τα πας περίφημα Κατερίνα μας ??????????????

  41. Τέλεια η πρώτη πρόβα. οι oikotimes δωσαν 5/5, wiwibloggs ειπαν τα καλυτερα. Μετα τον α’ ημιτελικο θα εκτοξευτει στα στοιχηματα. Σίγουρη πρωτιά στον ημιτελικό. Κάτι ηξερε η ebu και της έδωσε τη καλύτερη θέση. Αν θεωρησουμε οτι η Ρωσια θα καταποντιστει λογω μετριου & υπερεκτιμημένου τραγουδιου & Ελβετια θα φαει μαυρο απο επιτροπες πιστευω οτι μονο η Ελλαδα θα κοντράρει λίγο τον Ολλανδο, αν και σιγουρα αυτος θα κερδισει. Μπράβο σε όλους για το τέλειο αποτέλεσμα!! Κύπρος χαλαρά 15άδα, αλλά 8άδα με τίποτα. Ιταλία θα παίξει επίσης ψηλά, ίσως 3η. Ολλανδία – Ελλάδα – Ιταλία πιθανή 3άδα. Ελβετία στη 5άδα.

  42. Κανόνας 1ος: Μην παίρνεις σοβαρά σχόλια, σενάρια, υποθέσεις, “πηγές” πριν την πρόβα.
    Κανόνας 2ος: Να τηρείς πιστά τον Κανόνα 1.

    Δεν είδα κάτι διαφορετικό από το… video clip. Εξ ου και ο ‘κώδικας’ που είχε αναφέρει η ίδια. Οπότε δεν υπάρχει και κάτι “συγκλονιστικό”. Είναι στο ίδιο αισθητικό επίπεδο που είδαμε πριν 2 μήνες.
    Η ερμηνεία εξαιρετική για πρώτη πρόβα.

    Αρκετά ριψοκινδυνευμένο να παρουσιάσεις επί 3λεπτο μια ιστορία όταν μάλιστα η τηλεσκηνοθεσία είναι απαιτητική και… δεν έχεις τον πλήρη έλεγχο. Μακάρι να βγει τηλεοπτικά ότι έχουν σκεφτεί και μη χάνει η τηλε-ροή σε σημεία.

    Κι εμένα μου θύμισε η κατασκευή την αντίστοιχη της Καλομοίρας με το ‘open book’ στο δεύτερο κουπλέ. Αυτό με τα λουλούδια το έχει κάνει η Rihanna σε live σε μουσικά βραβεία.

    Περνάει άνετα τον ημιτελικό. Τοπ 10-12 στον τελικό. Νικητήριο με την καμία! Χαλαρώστε!

    Καλή η προσπάθεια για φέτος! ?

    ΥΓ. Ειλικρινά, είχα φανταστεί ότι θα υπήρχε μια γραμμική κατασκευή ωσάν πίνακας (του Μπος) και θα… ‘ζωντάνευε’ με τις ίδιες να παρεμβάλλονται με special effects. Αυτό θα ήταν συγκλονιστικό.
    ΥΓ2. Κανόνας 1.

  43. Σαν πρωτη εντυπωση μου φανηκε φορτωμενο αλλα πιστευω οτι ειναι επειδη βλεπουμε συνεχεια ενα γενικο πλανο…. οταν θα υπαρξουν διαφορετικες ληψεις θα ειναι αψογο νομιζω…. Αλλιως λιγο χανεται το ματι μεσα σε τοση πληροφορια.

    Διαφερει απο των υπολοιπων γιατι ειναι φωτεινο μεσα στη γενικοτερη μαυριλα που διαλεξαν οι περισσοτεροι….. νυχτα αστερια κλπ Επισης καλο οτι οταν ολοι εχουν πιο αγριες και σκληρες εικονες, εμεις παμε ρομαντικα

    Φωνητικα η ιδια ειναι αψογη… υπαρχαν ομως τα κοκορακια που ανεφεραν και αλλοι απο τις κοπελες που συνοδευουν…. οπως και το οτι δεν ηταν απολυτα συγχρονισμενες….Η μια σηκωνε χερια …οι αλλες κατεβαζαν…. Φανταζομαι οτι ολα αυτα θα διορθωθουν.

    Καλη επιτυχια και στην Ελλαδα και στην Κυπρο.

    • Ποιος σας λέει ότι θα έπρεπε η κοπέλα να είναι συγχρονισμένη με τις άλλες δυο???? Για δείτε καλά το βίντεο !!!

    • Αν παρατηρησεις καλα την χορογραφια η μπροστινη κοπελα κανει μια φορα το ανοιγμα των χεριων και οι 2 πισω δυο φορες αν θυμαμαι καλα (μπορει να ειναι και το αναποδο απλα το point μου ειναι οτι οι 2 στο πισω μερος ειναι μεταξυ τους συγχρονισμενες, οχι με την μπροστινη). Εκτος αν εννοεις καποιο αλλο λαθος συγχρονισμου που δεν το πηρε το ματι μου. 🙂

  44. Μπράβο Μπράβο Μπράβο καλή συνέχεια Κατερίνα καλή επιτυχία Ελλάδα μας φοβήθηκαν σήμερα γιατί είμαστε η καλύτερη του πρώτου ημιτελικού η κακίες σας δεν μας απασχολούν ??????????????

  45. Πέρσι πήγε η Τερζή, τη κράζατε (και δικαίως) που ήταν τόσο απλή και η αποστολή ανοργάνωτη. Φέτος που φαίνεται από χιλιόμετρα πόσο καλή, σοβαρή και επαγγελματική δουλειά έχει γίνει, ξανακράζετε; Δεν ξέρω..μόνο σε μένα φαίνεται αντιφατικό και παράλογο αυτό; Δεκτό να μην ταιριάζει στα μουσικά ή αισθητικά σας γούστα αλλά κάποια πράγματα νομίζω είναι αντικειμενικά και πρέπει να αναγνωρίζονται. Τραγουδάει μέτρια, λέμε είναι άφωνη. Τραγουδάει καλύτερα, δεν έχει σκηνική παρουσία. Τραγουδάει τέλεια (τουλάχιστον έτσι άκουσα εγώ από το μικρό αυτό απόσπασμα) λέτε δεν χορεύει. Να χορέψει πως ρε παιδιά; Προσφέρεται το εν λόγω κομμάτι για χορό; Προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική ως προς το φωνητικό κομμάτι, παρουσίαση που διαφέρει από τα συνηθισμένα (δεν ξέρω ποια σας θυμίζει και λέτε ότι το έχετε ξαναδεί – αν μπορούσατε να φέρετε μερικά παραδείγματα να μας διαφωτίσετε, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο), εκπέμπει μια ρομαντική διάθεση (που είναι και το νόημα του τραγουδιού) και κυρίως αποπνέει αισθητική και επαγγελματισμό. Το συγκρίνετε με την Καλομοίρα. Είναι δυνατόν; Πέρα από το stand με τα λουλούδια, που τα βρίσκετε τα κοινά; Στη χορογραφία; Στα χρώματα; Στην ερμηνεία; Στα φώτα; Που; Κρατώ μια μικρή επιφύλαξη για το πως θα φαίνεται ο τοίχος με τα λουλούδια, ενώ προς το τέλος του βίντεο δεν άκουσα πολύ καλά τα φωνητικά. Νομίζω (χωρίς να είμαι ειδικός – μπορεί να ακούω λάθος ή να φταίει το βίντεο) πως θέλουν λίγη δουλίτσα. Ισχύει επίσης αυτό που ανέφερε κάποιος για την έλλειψη συγχρονισμού κάποια στιγμή. Εντάξει, επουσιώδεις είναι αυτές οι αλλαγές, πρώτη πρόβα είναι, είμαι βέβαιος πως θα πάνε όλα τέλεια! Καλή επιτυχία Κατερίνα!! Αξίζεις το καλύτερο!Περήφανος για την φετινή μας συμμετοχή!

  46. Μα πόσο ωραία αισθάνομαι βλέποντας μία τόσο καλή δουλειά από την Ελλάδα.Η Ντούσκα έχει μια πολύ ιδιαίτερη δυνατή φωνή που χαιδεύει τ αυτια αυτών που την ακούν και το όλο στήσιμο απο αυτό που είδα δείχνει μια συγκροτημένη ομαδική δουλειά.Προσωπικά μου αρέσουν τα πιο απέριττα πράγματα γενικότερα αλλα και ειδικότερα προσωπικη μου άποψη χωρίς να είμαι σκηνογράφος, ενδυματολόγος κ.τ.λ ειναι πως στο συγκεκριμένο τραγούδι μια λιγότερη φορτωμένη σκηνή ισως να υποχρέωνε τον τηλεθεατή να εστιάσει περισσοτερο στη καταπληκτικη φωνή της Ντουσκα . Για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού της φετεινής μας παρουσίας και αυτό έπρεπε ν αναδείξουμε περισσότερο.Αλλά και αυτό που είδα δεν με χαλάει καθόλου.Είναι πολύ καλό.
    Απο την αρχή έβαζα την Ελλάδα στο τοπ 3 αλλά ίσως η άποψη μου δεν ειναι αντικειμενική γι αυτό προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχομένο .Οπως και να έχει καλή επιτυχία στην Κατερίνα και ας έχουμε μια καλή Eurovision.

  47. Αρχικά να ξεκινήσω με το γεγονός πως τόσο το site του OGAE όσο και του INFE ¨”κράσαραν” “έπεσαν” δε ξέρω τι έγινε αλλά ανάρτηση για Ελλάδα δεν έβλεπες. Το zappit ήταν το πρώτο που είδα άρθρο
    Ξεκινάω:
    Φωνητικά: Νομίζω ότι φωνή έχουμε οπότε φέτος για το αν θα βγει η κορώνα κλπ κλπ δεν θα έχουμε σε αντίθεση με πέρυσι με την αοιδό που τα ήξερε όλα και αποδείχθηκε ότι δεν ήξερε τίποτα.
    Σκηνικό: Αρχικά είναι εντυπωσιακό είτε αρέσει είτε όχι. Γίνονται πολλά στην σκηνή – Δε φοβάμαι τη στατικότητα – και θεωρώ ότι όλα εξαρτώνται απο το ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ και πώς θα βγεί στην τηλεόραση γιατί τόσο οι επιτροπές που ψηφίζουν και φέτος (απλά κάποιος είπε ότι όλα κρίνονται από το κοινό πιο πάνω και απορώ δεν έχουν δει άλλη χρονιά διαγωνισμό;;) όσο και το Κοινό θα δεί αυτό που θα δείξει η ΤV οπότε όλα εξαρτώνται εκεί.
    Η μοναδική ένσταση μου είναι στο ντύσιμο της αλλά και πάλι θα δείξει!!!
    Γενικά φέτος με ότι είδαμε δε νομίζω οτι βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!! Άρα για εμένα δε μπορούμε να βγάλουμε ακόμη συμπεράσματα για το τι θα γίνει στον Τελικό.
    Γενικότερα δεν εμπιστεύομαι τους wiwi γιατί είναι κομπλεξικοί πολύ και γενικότερα δεν!!!
    Από πέρυσι τους ESCUNITED “εκτίμησα” και συμφωνώ σε αυτό που είπαν ότι είναι σαν παραμύθι, ίσως πολλά αλλά αν δε δεις από την κάμερα δεν βγάζεις συμπέρασμα. Τους άρεσε και για φωνή δε νομίζω να πω κάτι ειναι πολύ πολύ καλή είπαν και αναφέρθηκαν στα σχόλια του πάρτι στην Ολλανδία και οτι ουσιαστικά βούλωσε στόματα. το τελευταίο το λέω εγώ περί βουλώματος.
    Θερμή παράκληση στους φαν της Ντούσκα: Συμμαζευτείτε και μην βγάζετε χολή στα ξένα site με διάφορα ψευδώνυμα ένα δεν ειναι τόσο υπέρ μας. Κακό κάνετε όπως και να γράφεται διθυράμβους λέγοντας οτι είστε ξένοι.
    Εν κατακλείδι με αυτό το λίγο που είδα θεωρώ οτι τελικό περνάμε και όταν δούμε ολοκληρωμένα πράγματα θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα
    Κάτι πολύ σημαντικό. Οι σχολιαστές παίζουν σημαντικό ρόλο και θα ήθελα μια χρονιά από τον ημιτελικό αν μπορεί ο OGAE ή όποιος άλλος να έχουμε υλικό.

    • Τασος συμφωνώ απόλυτα στο σχόλιο για τις συμμετοχές των άλλων χωρών!! Αν δεν σας αρέσει ή θέλετε να το ρίξετε ένα unlike αρκεί.. κάνουν πάρα πολύ κακό στη συμμετοχή της χώρας μας αυτά τα εμπαθή σχόλια.. δεν προσφέρουν τίποτα το θετικό όσοι τα κάνουν το αντίθετο πετυχαίνουν
      . Παιδιά μεγάλη προσοχή!! Καμιά φορά η αγνή μας πρόθεση βλάπτει!! Εγώ γλείφω τους Σουηδούς!! Όταν δω κάποιον Σουηδό να λέει καλά σχόλια για εμάς τον γλείφω..που στο διαγωνισμό αγανακτούμε όλοι με τους βαθμούς τους κι όμως τους γλείφω! Γιαυτό σας παρακαλώ να συγκρατούμε όλοι το θυμό μας κι εγώ μαζί και να προσέχουμε τί λέμε δημόσια! Φιλιά σε όλους Τάσο ευχαριστώ που το σχολίασες και το συζητήσαμε! Καλή μας επιτυχία!!

  48. Υπέροχη παρουσίαση.Χρωματα, φώτα, φωνές πλήρως εναρμονισμενα. Αν θα μπορούσα να σχολιάσω κάτι σαν “αρνητικό ” είναι στο τέλος τα φωνητικά που φωνάζουν λίγο επιθετικά το” better love” ακούγεται λίγο σαν στριγγλια. Αλλά ίσως φταίει το βίντεο και ο άδειος χώρος. Γενικά φέτος παρουσιάζεται κάτι πολύ όμορφο και ασυνήθιστο από την Ελληνική αποστολή και είμαι πολύ χαρούμενη. Εύχομαι την πιο καλή επιτυχία στην ομάδα αυτή και στην υπέροχη Κατερίνα Ντουσκα.

  49. λενε οτι θα μυριζει η αιθουσα γιασεμι και λεβαντα οταν θα βγουμε On stage αληθευει?

  50. Μερικοί γίνεστε υπερβολικοί, ας αφήσετε τον κάθε ένα να γράψει αυτό που πιστεύει! Είτε του αρέσει είτε όχι. Έγραψαν μερικοί οτι δεν τους άρεσε και μόνο που δεν ζητήθηκε να διαπομπευτούν δημόσια!

    Κάθε χρόνο, τα ίδια, εμφανίζονται μερικοί υπερ-υποστηρικτές και εάν τολμήσει κάποιος να γράψει κάτι… τον αφορίζουν λες και είναι οι ειδικοί. Γράφαμε πχ για την Τερζή οτι το μπλέ χέρι είναι χάλια και μας βρίζανε…

    Πάμε τώρα στα σημερινά
    Πανέξυπνο που στο κλιπ της 1ης πρόβας μπήκε το σημείο με την κορύφωση του τραγουδιού… ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ! επιτέλους η νότα φέτος θα βγει (εδώ να πω στον φίλο που είπε ότι είναι στατική γιαυτό μπορεί να της βγαίνει το τραγούδι, να θυμίσω οτι η Τερζη στατική ήταν και δεν μπόρεσε !! )
    Ως προς το ντύσιμο κτλ, επειδή τηλεοπτικά δεν το έχω δει απλά θα γράψω οτι το φόρεμα της (χωρίς να ειναι ειμαι ειδικός) μου κάνει και εμένα too much … λίγο φορτωμένο…
    Απλά να θυμίσω σε πολλούς ότι η eurovision δεν απευθύνεται στους ψαγμένους , που δεν σημαίνει οτι έχουν παντα καλο αισθητικό γούστο, αλλά στο απλο κόσμο-μέσο Ευρωπαίο τηλεθεατή
    ΕΎΧΟΜΑΙ τηλεοπτικά όντως να δούμε ένα όμορφο αποτέλεσμα που να κερδίσει –είναι βασικό — τους δημοσιογράφους ώστε στην εισαγωγή της Ελλάδας να τονιστεί οτι θα δουν ένα καταληκτικό θέαμα (ναι τότε μπορεί να το αντιληφθεί και ο μέσος Ευρωπαίος τηλεθεατής)

    Αυτά και καλή επιτυχία

  51. Ελπιζω στην αποστολη με την ελληνικη ομαδα να υπαρχει γεωπονοs-κηπουροs γιατι μεχρι την ημερα του ημιτελικου δεν τα βλεπω καλα τα λελουδια….
    παντωs ειναι εξαιρετικα καλοστημενο και η κατερινα ειναι για πολλα πολλα μπραβο!!!!
    ολη μου η θετικη ενεργεια μαζι σαs

    • Χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα!! Εισαι θεουλης παρά το υποννοουμενο!!

  52. Η ντουσκα τραγουδούσε το arcade στην συνέντευξη τύπου και ήταν μοναδική

  53. Άλλο κιτσ άλλο φορτωμένο θεωρώ
    Κίτσ ειναι το Σαν μαρίνο που δανείστηκε τους χορευτές της Verda από την ουκρανία
    κιτσ θα ήταν εάν έβγαινε με καμία άμαξα
    Kιτσ ειναι η Πορτογαλία με τον/την σπαστικό/ή χορευτή που μάλλον για διχασμένη προσωπικότητα μου κάνει

  54. Μέτριες οι κριτικές για Ελλάδα και πτωση στις αποδόσεις των στοιχημάτων. Εκτός από το all kinds of everything που απλά χαρακτηρίζει boring το ελληνικό staging, δείτε και αυτό που επίσης επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι φορτώσαμε σκηνικά το κομμάτι, βγαίνει τηλεοπτικά ως τελείως αδιάφορο και γλυκανάλατο. Βασικά κρίμα για την προσπάθεια που έγινε και το χρήμα που έπεσε. Δύσκολη έως αδύνατη φαντάζει μια πολύ μεγάλη επιτυχία μας φέτος (πχ πρώτη εξάδα στον τελικό). Δείτε το άρθρο με κριτική για την πρόβα μας: https://oneurope.co.uk/eurovision-rehearsal/greece-the-home-of-the-olympics/

    • Το ότι θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα τους αρέσει δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε καλά πρώτον και δεύτερον θεωρώ μια καλή θέση και επιτυχία μέσα στην δεκάδα και όχι απαραίτητα μέσα στην εξάδα όποτε δεν τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα καθώς θεωρώ ότι μέσα στην 10αδα θα ήμαστε σίγουρα!!!
      Όσο για τα στοιχήματα δεν βλέπω καμία πτώση και εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα και ας το ξαναπούμε για άλλη μια φορά ο κόσμος που θα το δει εκείνη την βραδιά δεν έχει καμία σχέση με τα στοιχήματα!!!

    • Tι είναι αυτά που λες; έχεις δει ότι πήρε παντού τις καλύτερες κριτικές της 2ης μέρας; ότι βγήκε 1ο στους δημοσιογράφους; ότι έχει τα περισσότερα views και θετικά σχόλια; στέκουν αυτά που λες; ποια σκούρα τα πράγματα; μονο Ελλάδα κ Αυστραλία είπαν σήμερα ότι πήγαν καλά όλοι. Κάποιοι είπαν κ για Ισλανδία. Χαλαρή πρωτιά στον 1ο ημιτελικό με 2η την Αυστραλία ή την Ισλανδία. Κύπρος 5αδα άνετα στον ημιτελικό. Τελικό δυσκολεύει η κατάσταση. Ο Ολλανδός όντως θα σαρώσει.

    • Το είδα. Αυτό και όλα τ’άλλα. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη την επόμενη φορά επισυνάψτε άρθρο από αυτήν την ιστοσελίδα έχοντας αντίληψη ότι πρόκειται για τρολο-site που αυτοπροσδιορίζεται ως cheese! Θα βρεθούμε όλοι με λιγότερο χαμένο χρόνο.

    • Αυτός ο απαράδεκτος τους κράζει ολους!
      Αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να διαβάζει ότι θέλει! Αλλά είναι και δικαίωμα των υπολοίπων να τον κοροϊδεύουμε! ? Οπότε νταξει! Πατσι!

    • Αχ, βρε Νίκο μου, πάνε γράψε καμιά σινεκριτική κι άσε για λίγο τη Γιουροβίζιον…

    • Το συγκεκριμένο σαιτ έγραψε πολύ ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια για όλα τα τραγούδια. Ακόμα και για την Αυστραλία που από ότι φαίνεται λατρέψαν όλοι. Ας κοιτάμε τα θετικά. Wiwi. escunited, escvoxx και πολλά άλλα σαιτ που έχουν μεγάλο κοινό είπαν πραγματικά τα καλύτερα. Τα σχόλια για πρώτη φορά είναι μόνο θετικά παντού (πραγματικά ελάχιστα αρνητικά). Πέρσι οι δημοσιογράφοι μετά την πρώτη πρόβα είχαν παγώσει με το όνειρό μου. Αυτό λέει πολλά.

    • ποιο χρημα βρε επεσε;;;; σοβαρολογεις τωρα;;; ειναι ακριβη παραγωγη μια ξυλινη κατασκευη σαν αυγο με κολλημενα πανω πλαστικα λουλουδια;;; σοβαρολογεις;;;; ουτε 50 ευρω δεν θα στοιχιζε αυτο. ελεος. ακου επεσε χρημα. πολυ ορθα ο ξενος κοσμος το βλεπει γλυκαναλατο. απλα εσεις εδω μεσα λετε οτι ειναι υπερθεαμα μπας και το πιστεψετε.

  55. Τα λόγια είναι περιττά για τη φωνή της Κατερίνας!! Όσο για το staging μπορεί όντως να φαίνεται παραφορτωμένο αλλά με τις σωστές λήψεις μπορεί να βγει πολύ καλό αποτέλεσμα.. Γενικά φαίνεται μια καλοδουλεμένη αποστολή από επαγγελματίες χωρίς προχειρότητες.
    Πιστεύω πως άνετα μπορούμε να κερδίσουμε τον ημιτελικό μας..πάντως η πρόκριση για φέτος είναι πλέον σίγουρη!!

  56. Παιδιά ήταν καλό. Και αυτό που δεν είπε ή δεν παρατήρησε κανείς σας, επιτέλους μια χρονιά που δεν πάμε με staging ελληνικό, δηλαδή με μπλέ σημαίες από πίσω στο φόντο ή τέλος πάντων μπλέ χρώματα κλπ. ΟΚ οχι ότι γινόταν πάντα, αλλά φέτος ειδικά είναι τελείως εκτός. Ητανε αναμενόμενο βέβαια γιατί από την αρχή φάνηκε ότι η φετινή συμμετοχή ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Δεν είναι ότι δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά και αυτό το πράγμα είχε παραγίνει. Ας προβάλλουμε τη χώρα μας και μια φορά αλλιώς, παρά να “φωνάζουμε” το όνομά της. Πολύ καλή εμφάνιση κι αν κρίνεις από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, πολλά υποσχόμενη. Τηρουμένων των αναλογιών ότι σε αντίχτοιχες άλλες χρονιές, αυτό το preview δείχνει λίγα και φτωχά πάντα και το τελικό αποτέλεσμα είναι συνήθως καλύτερο, τώρα ήταν αρκούντως εντυπωσιακό ήδη το preview αυτό, οπότε έχουμε να αναμένουμε…

  57. Έχετε κάποιο θέμα ΟΛΟΙ σας εδώ μέσα να πάτε σε γιατρό – ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ – Κοιτάτε το δέντρο,χάνετε το δάσος.Η Ελλάδα ότι και να στείλει,μέχρι να πατήσει καλά στα οικονομικά της και να σταθεροποιηθεί και η πολιτική της στην Ευρωπή,σε αυτόν το θεσμό θα τη πάνε ή στις θέσεις 18-26 ή αποκλεισμένη στα ημιτελικά.Δεν είναι μουσικός ΜΟΝΟ ο διαγωνισμός.Κάθε χρόνο γλείφουν την Αυστραλία για κάποιο λόγο,Σουηδία σταθερά φοβορί όπως όλος ο βορράς της Ευρώπης κ.α. και πάλι εκεί θα πάει ο θεσμός αυτός,ότι σας λέω – ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROVISION – Money rules the world…

    • Σαφώς και η Eurovision δεν είναι πλέον καθαρά μουσικός διαγωνισμός κι παίζουν ρόλο πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αλλά όταν στέλνεις κάτι ερασιτεχνικό (βλ.2016) η εμφανίζεσαι με λάιβ κάτω του μετρίου και ένα μπλέ χέρι (βλ. 2018) τότε σαφέστατα θα αποκλειστείς! Από την άλλη αν στέλνεις σαχλοποπ/ ντανς( βλ
      Deny και freaky fortune) και μπαλάντες της σειράς ( Μαρία Έλενα Κυριάκου) ,ναι θα τερματίσειε χαμηλά, γιατί να μπεις δεκάδα;;!!Δε σου φταίει καμία πολιτική/ οικονομική συγκυρία. Καμία τέτοια συγκυρία δεν στέρησε τη νίκη στη Πορτογαλία,την Ουκρανία,το Ισραήλ ( ανεξάρτητα των άλλων θεμάτων που προέκυψαν). Επίσης κάλλιστα, οικονομικά πιο αδύναμες χώρες σαν τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία έφτασαν πολύ ψηλά. Γενικότερα ναι μεν προωθούνται εκ των έσω κάποιες χώρες, κυρίως Σουηδία Αυστραλία για ευνόητους οικονομικούς λόγους, αλλά το televoting δείχνει να μη συγκινείται ιδιαίτερα! Αν έχεις ετοιμάσει κάτι όμορφο, προσεγμένο και επαγγελματικα στημένο ( όπως φέτος) ναι μεν δε θα νικήσεις( τουλάχιστον για την ώρα είναι απίθανη μια νίκη της Ελλάδας στο κοντινό μέλλον) αλλά δε βρίσκω το λόγο να μη πας καλά.

    • Πρωτον:Πες μου μια συμμμετοχη μας τα τελευταια 5 χρονια οπου αδικηθηκε απο την EBU.Μονη μας βγαλαμε τα ματακια μας (ειδικα περυσι).
      Δευτερον:Δεν θα διαφωνησω οτι καποιες χωρες ευνοουνται αδικα πολλες φορες.Ομως θες να μου πεις πως η EBU ηθελε το 2017 τον διαγωνισμο στην ΕΜΠΌΛΕΜΗ Ουκρανια και φετος στο Ισραηλ που η γεωγραφικη της θεση και η πολιτικη που ακολουθει την βαζει μονιμα πανω σε ορολογιακη βομβα.

    • πες τα χρυσοστομε!!!!!!
      Αυστραλια, Σουηδια ριχνουνε εναν σκασμο χρημα στον θεσμο. Η Ελλαδα ειναι ο φτωχος συγγενης. Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα οσο καλο τραγούδι και παρουσία να ειχε να μπορουσε να ξαναδιοργανωσει τον θεσμο απο οικονομικής άποψης οταν η ιδια η ΕΡΤ τα τελευταια χρόνια ζητα ρήτρα 20.000 ευρω ωστε να εξασφαλισθούν τα έξοδα της αποστολής επειδή δεν υπάρχει στα κρατικά ταμεία για την eurovision.?

      • Αληθεια;;;;
        Ριχνει η Σουηδια ενα σκασμο λεφτα στο θεσμο;
        Για δωσε μας λινκ να το διαβασουμε κι εμεις.
        Εγω παλι γνωριζω οτι κερδιζει. Ολοι οι σουηδοι συνθετες, στιχουργοι, χορογραφοι, και εννοειται ολο το σουηδικο τιμ που καθε χρονο στηνει το διαγωνισμο στη νικητρια χωρα, πληρωνονται.

  58. Όλα καλά λοιπόν, η ομάδα δουλεύει σκληρά με όραμα και σχέδιο οπότε μπορούμε, ίσως, να μιλήσουμε και λίγο πιο γενικά (όπως έκανα και σε προηγούμενες αναρτήσεις) για τη συμμετοχή μας φέτος.

    Φαίνεται καταρχάς ότι υπήρχε μια μελετημένη στρατηγική να δημιουργηθεί το χτίσιμο (build up) τόσο της ίδιας όσο και του τραγουδιού. Από το πρώτο ανέβασμα του clip και τα πρόμο σε Ρουμανία, Ολλανδία κτλ ξέρουμε ότι σήμερα έχει γίνει ένα πρόσωπο οικείο και αγαπητό, από τελείως άγνωστη και στους Έλληνες ακόμα, ένα «house name» πια για τους φαν του διαγωνισμού.

    Έπειτα με την επιλογή και του καλλιτέχνη που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ελληνικής επιτροπής (Gus G) έχω την πεποίθηση ότι η επιτροπή μας και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της κος Παπαδημητρίου έθεσε ένα στόχο φέτος: να αναδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο την ύπαρξη στην Ελλάδα μιας μουσικής σκηνής που χωρίς να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος ή να υπηρετεί τα γνωστά στερεότυπα με τα οποία ταυτίζουν την πατρίδα μας πολλοί, βρίσκεται σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική και τα παγκόσμια ρεύματα. Είναι, ακόμη, σε διάλογο με αυτά, και σε θέση να καταθέσει ισότιμα τη δική της συμβολή με θάρρος και τόλμη που πηγάζει από την πίστη στις δημιουργικές της δυνάμεις. Κατά την άποψή μου ένα ορυχείο με φλέβα χρυσού και πολλά ακόμα διαμάντια που μένει να αποκαλυφθούν.

    Το ότι αυτοί οι καλλιτέχνες εκφράζονται σε είδη μη συνηθισμένα για τις ελληνικές συμμετοχές (από indie pop μέχρι rock ή hard rock) και με αγγλικό στίχο δε σημαίνει ότι ελλείπει το στοιχείο της εντοπιότητας. Και η ΚΝ και οι άλλοι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης σκηνής είναι οι επίγονοι του τεράστιου μουσικού πολιτισμού της πατρίδας μας. Μπορεί να μην γίνεται άμεσα κατανοητό αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η μουσική τόσο της ίδιας όσο και των υπολοίπων δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τον Αττίκ, τον Χατζιδάκι ή τον Ξαρχάκο κ.ά. Για σκεφτείτε: με τον Αττίκ (δηλωμένη επιρροή της άλλωστε) πάμε πίσω γύρω στον ένα αιώνα ελληνικής μουσικής παράδοσης. Επίσης νομίζω ότι μετά το περσινό ατυχές αποτέλεσμα χρειαζόταν να ξαναπιάσουμε λίγο το νήμα από την αρχή, να απευθυνθούμε πιο έντονα και στοχεύοντας στο ευρύτερο δυνατό κοινό, ώστε να ξαναβάλουμε τη χώρα μας στο παιχνίδι, για αυτό θεωρώ ότι αγγλόφωνος στίχος και ένα τραγούδι απολύτως σε επαφή με τη σύγχρονη pop πραγματικότητα ήταν και είναι η κατάλληλη επιλογή.

    Και φυσικά πιο είναι το καλύτερο μήνυμα παρά το απολύτως οικουμενικό της αγάπης. Ως Έλληνες που περάσαμε από τα θρανία και διδαχτήκαμε εκείνο της Αντιγόνης: «Εγώ δεν είμαι για να μοιράζομαι το μίσος αλλ’ αγάπη» (στίχος 523) ελπίζω να μας συγκινεί, ιδίως στα φετινά συμφραζόμενα… ξέρετε νομίζω τι υπαινίσσομαι.

    Τέλος μια προσωπική καθαρά (λίγο ρομαντική το αναγνωρίζω) πινελιά: ανεξάρτητα από το αν μας ικανοποιεί ή όχι η φωνή της (κατανοητό το «ένρινο» να μην αρέσει σε όλους), το είδος που υπηρετεί, το φετινό σκηνικό στήσιμο, το τελικό αποτέλεσμα, πιστεύω ότι μπορούμε να ευχηθούμε σε μια Ελληνίδα καλλιτέχνη να έχει σημαντική και γιατί όχι διεθνή σταδιοδρομία. Αν αυτό συμβεί τότε νομίζω ότι όλοι θα ανατρέχουμε στα πρώτα πρώτα δευτερόλεπτα του clip όταν τα χέρια της ανοίγουν για να αποκαλύψουν στο ελληνικό και διεθνές κοινό για πρώτη φορά το πρόσωπό της και λίγο αργότερα τη φωνή της. Σπάνια περίπτωση όπου μπορεί να καταγραφεί τόσο ιδανικά το σημείο μηδέν της «γέννησης» ενός νέου αστέρα. Οψόμεθα.

    • την ελληνιδα καλλιτεχνη την ηξερες και πριν την ανακοινωση της για την eurovision? ευχεσαι διεθνη καριερα σε μια κοπελιτσα που δεν την ξερει καν ο ελληνικος λαος, δηλαδη ο λαος που εκπροσωπει;;; ευγε τι να σου πω.

      • Ρε φίλε Αντρέα, τι σχέση έχει αν την ξέρει ο ελληνικός λαός με την ευχή του ανθρώπου; Την έμαθε κι ο ελληνικός και ο ευρωπαϊκός λαός τώρα. Κι αν αξίζει διεθνή καριέρα γιατί να μην της την ευχηθεί κάποιος; Πάντα ελληνίδα θα είναι και θα μας κάνει χαρούμενους αν επιτύχει. Τι κολλήματα είναι αυτά που έχετε κάποιοι, έλεος. Δικαίωμά σας να μη σας αρέσει τίποτα, αλλά νισάφι πια με την ξινίλα. Γίνεστε γραφικοί.

      • Και η σελίν ντιόν στα 15 της νομίζω τη δεκαετία του 80 κέρδισε ως άγνωστη πιτσιρίκα.. και οι σίκριτ γκάρντεν της νορβηγίας ως άσιμοι έκαναν μετά κάποια καριέρα διεθνή όπως και η τρομερή λάρα φαμπιάν ως άγνωστη πήγε στο διαγωνισμό..άτοπο το σχόλιο σου λοιπόν. Όποιος έχει στόφα για διεθνή καριέρα θα την κάνει. Κι από κάπου θα ξεκινήσει. Ένα κοριτσάκι 22 χρονών είναι! Φωνητικά άψογη, παρουσία και παιδεία και προσωπικότητα άψογη! Το να μη σου αρέσει δεκτό αλλά η γνώμη σου δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή οι περισδότεροι εδώ όπως βλέπεις πάνω κάτω έχουμε την ίδια καλή άποψη. Όλοι όμως, από κάπου ξεκινάνε!

  59. Ας ηρεμήσουμε όλοι, σήμερα βλέπουμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Δεν πάμε για τη νίκη, δυστυχώς γιατί τόσο το τραγούδι όσο και η όλη παρουσία είναι εξαιρετικά. Αν αυτό το είχε στείλει το Βέλγιο ή η Νορβηγία θα έπαιζε πρώτο φαβορί.
    Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω οτι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας, όχι απλά γιατί πάμε χωρίς μπουζούκια και λύρες(κανένα πρόβλημα με τα 2 αυτα μουσικα όργανα, ισα-ισα είναι μέρος της παρασοσης μας και μακαρι να τα ξαναδουμε στην Esc) αλλά γιατι φαίνεται πως ότι έγινε, ό,τι στήθηκε ό,τι αποφασίστηκε, ειναι αποτελεσμα σωστής δουλειάς και επαγγελματισμου. Μονο μπράβο.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ αποκλεισμο, και στον τελικό θα ήθελα κατι ανάμεσα σε 6-10, όπως τις παλιές καλές μέρες. Το τρελό ονειράκι θα ήταν να βγούμε 4οι <3 🙂

  60. Μπορει κανεις να μ εξηγησει γιατι δεν ανεβαινουμε στα στοιχηματα? Ημαρτον και εχουμε κοκκινα bets. Εμεις λεμε τα καλυτερα, οι ξενοι εμειναν με ανοιχτο το στομα στο press room το ειδα. Στα chat λενε τα καλυτερα. Μας εχουν σταθερα για νικη στον ημιτελικο αλλά σε ολα τα αλλα μας εχουν κατω. ακομα και τη κυπρο ακομα πανω απο μας . Ημαρτον δλδ. Δε θελουν να πονταρουν Ελλαδα με τπτ για αλλους λόγους?

    • 1. Ο διαγωνισμός είναι υποτονικός τόσο από πλευράς στοιχημάτων, όσο και ενδιαφέροντος. Φαίνεται και από τα λίγα views στα videos.

      2. Τα στοιχήματα για τον νικητή δεν έχουν κίνηση anyway πλην κάποιων κορόϊδων που ποντάρανε στην Αυστραλία, γιατί είναι πολύ νωρίς και γιατί δεν υπάρχει κάποιο μπαμ (πέρυσι η Φουρέϊρα πήγε μετά την 1η πρόβα από 20η κάπου στην οκτάδα, μετά την δεύτερη πρόβα προς τα πάνω και μετά τον ημιτελικό πρώτη). Δεν φαίνεται κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο αντίστοιχης εμβέλειας προς το παρόν προκειμένου να αλλάξει δραματικά η δεκάδα (και ούτε πρόκειται κατά την γνώμη μου πέραν από μικροδιαφορές τύπου 1-2 θέσεις πάνω ή κάτω).

      2. Τα στοιχήματα του ημιτελικού που είναι πιο κοντά έχουν κίνηση και οι αποδόσεις της Ελλάδας μειώνονται, εφόσον η πρόβα πήγε καλά, πράγμα που δείχνει αποδοχή.

      3. Κάποιος/οι από την δεκάδα μπορεί να αποτύχουν (συμβαίνει σχεδόν πάντα) στα ημιτελικά, πράγμα που σημαίνει αναμονή για τους παίκτες.

      4. Οι μπούκς κερδίζουν πάντα και σίγουρα αν εξαιρέσεις τις πρώτες 3 χώρες, όλα τα άλλα πονταρίσματα πάνε κουβά. Επίσης πάντα παίζουν με λαγούς (κατ’ εμέ φέτος η Ρωσία που δεν έχει καμμία τύχη, ούτε για πεντάδα, όπως και η Σουηδία).

      5. Η λογική του κάνω μιά καλή πρόβα και πετάω στα στοιχήματα δεν είναι όπως την έχεις στο μυαλό σου, γιατί μπαμ συμβαίνουν σπάνια. Το χτεσινό ”μπάμ” αφορούσε την Αυστραλία η οποία ήταν πολύ πολύ χαμηλά και τώρα ψηλώνει για να φτάσει κάπου κοντά στα δικά μας επίπεδα. Λογικό και αναμενόμενο (ειδικά στα στοιχήματα ζωντανής ανταλλαγής).

      6. Η χτεσινή πρόβα έδειξε ωραία και καινοτόμα στοιχεία, αλλά πέρα από τα ωραία σχόλια υπάρχει στάση αναμονής απέναντι στην Ελλάδα για 3 λόγους. 1ον) Αν θα είναι τέλεια τα φωνητικά (ακόμα υπάρχει ατέλειες, μικρές αλλά υπαρκτές), 2ον Η μικρή κακή προϊστορία των τελευταίων χρόνων, 3ον) Το πως θα δείξει τηλεοπτικά ένα ”φορτωμένο σκηνικό”. Όσο υπάρχει αναμονή δεν κινούνται και τα στοιχήματα.

      Προς το παρόν σε απασχολεί να περάσεις στον τελικό όσο πιο ψηλά γίνεται και να κάνεις ”θόρυβο” την επόμενη ημέρα. Έχε υπόψιν σου ότι λογικά το κομμάτι πάει για δεκάδα, αλλά έχει ταβάνι.

      Για να πάει ψηλότερα θα πρέπει η απόδοσή του να είναι κάπου στο 10 και όχι μεταξύ 40 και 20 που είναι τώρα.

      Αυτά, ελπίζω να σε διαφώτισα

  61. Θα πω κι εγώ τη γνώμη μου, λέγοντας και τονίζοντας, οτι πιστεύω οτι δε μπορουμε να έχουμε ολοκληρωμενη και ρεαλιστική άποψη, από το κλιπ που κυκλοφόρησε… Aν επρεπε να κρινω απ αυτό, μαλλον θα γκρινιαξω… Και θα γκρινιαξω γιατί όλο αυτό ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ μου φαινεται…πολύ, τόσο που νομιζω οτι χάνω την ίδια την Κατερίνα!! Πολυ χρωμα, πολυ υπερβολή, ακόμα και οι κοπελες που μου αρεσει που το σταιλινγκ τους ειναι στο ιδιο κονσεπτ με το κλιπ, μου φαινονται φορτωμενες πολύ τώρα, και μου λείπει πολυ η λιτοτητα και η καθαρότητα που τα αναδείκνυε ολα στο βιντεο του τραγουδιου που ειχαμε δει μεχρι τωρα… Μ ολο αυτο το χαμό, θελω να πω οτι δεν εστιάζω σε τιποτα, ελπίζω λοιπον πραγματικά η τηλεοπτική σκηνοθεσία να βοηθήσει σ αυτό δείχνοντας επιμερους κομματια, γιατί ετσι δεν ξερεις και τι γινεται και που να κοιτάξεις… ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ: Το λελουδικο πισω της κι ας λατρευω τα λουλουδια, εκτος που μου θυμιζει Καλομοιρα οπως ειπα την έχανα κιολας (η Καλομοιρα βεβαια μια χαρά πηγε το κοριτσι και παραπανω, ασχετα που εμενα σαν σκηνοθεσια ήταν απ τα χειρότερα μου, οποτε περισσευει) ουτε το ντύσιμο της Κατερινας, καθόλου, το βρισκω ακατανοητο για τετοια δροσερη παρουσια και φωνη… ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΛΑΤΡΕΨΑ: τη φωνάρα, την αξιοπρέπεια και τη δουλειά που επιτελους έχει πεσει και απο την ομαδα και από την ΕΡΤ, μου αρεσε το λουλουδι-λωτος στην οθονη, τα κοριτσια με τα σπαθια και τα φωνητικά κι ας ηταν πιο φορτωμενα, και ευχομαι η τεχνη και το επιπεδο που δειχνουμε φετος και με τη βοήθεια της σκηνοθεσιας να μας δωσει μια πολύ καλη θεση!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!

  62. Τελικά όλα φαίνεται να κυλούν καλά. Όπως δηλαδή ξεκίνησαν…

    Φέτος ήρθε (και πάλι) η ώρα να μπούμε 10καδα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Όσοι παρακολουθούμε τον διαγωνισμό το ζητούμενο είναι να έχουμε μια πραγματικά καλή συμμετοχή και να χαιρόμαστε που τη βλέπουμε.

    Καλή επιτυχία Κατερίνα!!!
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!!!

  63. Πρόβα που να βγάζει contender ή αέρα νικητή και η απόδοση να κατρακυλάει και να φτάνει στο 47 (!!!!) που έχει τώρα η Ελλάδα στα στοιχήματα, δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ. Αρα μην παραμυθιαζόμαστε, στα αζήτητα και τα αδιάφορα της φετινής Γιουροβίζιον είμαστε και πάλι. Κανείς δημοσιογράφος δεν ασχολείται με την ελληνική συμμετοχή όταν μιλάει για φαβορί ή συμμετοχές που εντυπωσιάζουν και ξεχωρίζουν. Αν η ερτ δεν δώσει έμφαση στην αναζήτηση του τραγουδιού, τότε μην το κουράζει στο μέλλον. Αυτό το “μια ανάθεση να ξεμπερδεύουμε” εχει καταντησει αηδία. Φωνάρα η κοπέλα στο λαηβ αλλά έχει μια συνηθισμένη γιουροβιζιονικη μπαλαντουλα. Όσο για το περιβόητο εύρημα που είχε λυσσάξει ο Πουλόπουλος στο σταρ, είναι το εύρημα της μπάλας που θα την πετάξει η χορεύτρια στο κοινό. Ας του πει κάποιος ότι το ξανάκανε ΚΑΙ η Δανία το 2011 αλλά και η Ρωσία το 2013.

    • ακριβως! κανεις ξενος δημοσιογραφος δεν ασχολειται γι αυτο σημερα αντι να κανει συνεντευξεις σε διεθνη μεσα αλλων χωρων σπαταλαει τον χρονο για να βγει στο δελτιο της ΕΡΤ δηλαδη της Ελλαδας λες και το κοινο της ελλαδας θα ψηφισει και οχι το υπολοιπο κοινο των 40 χωρων που συμμετεχουν. εκτος αυτου βγαινει κ κανει δηλωσεις επαρσης κ αυτο δεν της κανει καλο.

  64. μπλιαξξξξξξξξξξξξξξ αηδια……….τι κιτς αηδιες και βλακειες ειναι αυτες?πηγαινετε σε ψυχιατρο αν σας αρεσει αυτη η αηδια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ