Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2019!

Η Λευκορωσία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Zena και το τραγούδι «I Like it», σε σύνθεση της Yuliya Kireyeva και στίχους των Yuliya Kireyeva και Victor Drobysh.

H Zena γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2002 στο Minsk της Λευκορωσίας ενώ το πλήρες όνομά της είναι Zinaida Alexandrovna Kupriyanovich. Αν και αρκετά νεαρή σε ηλικία (είναι μόλις 16 ετών) η ίδια ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, τη μουσική, την υποκριτική και την τηλεπαρουσίαση!

Η καριέρα της ξεκίνησε το 2013 όταν συμμετείχε στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού New Wave Junior που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης. Την επόμενη χρονιά (2014), έλαβε μέρος στο Junior Slavianski Bazaar στο Vitebsk, ένα διεθνούς φήμης φεστιβάλ τεχνών που διεξάγεται στη Λευκορωσία από το 1992 και ασχολείται κυρίως με την Σλαβική μουσική. Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στο εν λόγω φεστιβάλ προέρχονται από χώρες όπως η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία.

Η Zena είχε από μικρή το όνειρο να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision! Έχει λάβει μέρος στην Λευκορωσική προεπιλογή της συμμετοχής για την Junior Eurovision δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν το 2015 όπου τερμάτισε στην 4η θέση με το τραγούδι «Mir» και η δεύτερη ήταν το 2016 όπου τερμάτισε 3η με το τραγούδι «Kosmos». Το 2017 συμμετείχε στο “Fabrika Zvyozd” – τη Ρωσική εκδοχή του talent show “Operacion Triunfo” τερματίζοντας στην 3η θέση! Ακολούθησαν κάποιες συμμετοχές στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια μέχρι που το 2018 επιλέχθηκε να συμπαρουσιάσει τον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της EBU “Junior Eurovision” όταν αυτός διεξάχθηκε στο Minsk, στο πλευρό των Evgeny Perlin και Helena Meraai.

Το 2019, έλαβε μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας της για τη Eurovision κερδίζοντας με άνεση τη πρώτη θέση, χάρη στη συμμετοχή της «I Like It».

Πηγές Φωτογραφίας: (αριστερά) Eurovision.tv |(δεξιά) BTRC

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην αρχή το είχα στο bottom5 μου της γενικής κατάταξης μου όμως είναι τόσο πιασαρικος ο ρυθμός που σταδιακά έφτασε ως τη 29η θέση. Σίγουρα είναι πολύ κλισε στιχουργικά και συνθετικά είναι κάπως παλιακο αλλά είναι ένα από τα δύο guilty pleasures μου για φέτος! Η Zena πάντως αν και μόνο 16 ετών είναι αρκετή καλή περφορμερ και φωνητικά αξιοπρεπής. Αγαπημένη πρόσφατη συμμετοχή εκείνη του 2017 με διαφορά!
    Πρόβλεψη: 15-17 στις επιτροπές 10-13 στο κοινό συνολικά γύρω στη 14η θέση του ημιτελικού… Αλλά σαν συμμετοχή, σε γενικές γραμμές…”yes, I gonna like it”που λέει και η Zena.

  2. Η κοπελίτσα αυτή, αν και μόνο 16 χρονών, φαίνεται να είναι μία εξαιρετική live ερμηνεύτρια. Δεν θα με εκπλήξει να προκριθεί στον τελικό, παρά το τι πιστεύουν πολλοί.

  3. Εξαιρετική ερμηνεύτρια, ανεβάζει levels το τραγούδι παρόλο το νεαρό της ηλικίας της

  4. Αυτο που ειχε δημοσιευτει στη eurovision tv δεν ηταν live, αλλα playback πανω σε εμφανιση της στον τελικο.

  5. Το guilty pleasure μου για φέτος. Δεν ξερω πως θα τα παει βαθμολογικα, εξαλλου το χω πει παρα πολλες φορες, ειναι ανοιχτός ημιτελικός. Οι Λευκορώσοι (συνήθως) προσεχουν το staging τους άρα από αυτήν την άποψη δεν θα υπάρχει θέμα πιστευω. Νομίζω ότι θα είναι μια από τις εκπλήξεις του ημιτελικού πάντως . Αν πάει τελικό θα βρεθεί γύρω στην 15άδα.
    Καλή επιτυχία Λευκορωσία!

  6. Τίμια προσπάθεια από τη Λευκορωσία. Κλασικό ανάλαφρο ποπάκι, κάπως generic, αλλά συμπαθέστατη η νεαρά! Δεν θα με εξέπληττε αν “τρυπώσει” στον τελικό, αλλά το βλέπω μάλλον για οριακό αποκλεισμό… 25/41

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ