Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2019!

Η Σλοβενία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τους Zala Kralj & Gašper Šantl και το τραγούδι «Sebi», σε σύνθεση και στίχους δικούς τους.

Η Σλοβενία φέτος θα συμμετέχει με  ένα φρέσκο μουσικό δίδυμο από το Maribor (τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας) αποτελούμενο από την τραγουδίστρια Zala Kralj και τον μουσικό Gašper Šantl. Το ντουέτο σχηματίστηκε το 2018 όταν η Kralj έδωσε τη φωνή της σε κάποια τραγούδια που είχε γράψει και παράγει ο Šantl. Έκτοτε οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν επαγγελματικά σε τρία singles («Valovi», «Baloni» και «S teboi») στα οποία ωστόσο η Kralj αναφερόταν ως featuring artist.

Τα είδη της μουσικής που υπηρετούν είναι τα indie pop, dream pop, downtempo και minimal.

Τον Φεβρουάριο του 2019 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «Štiri». Τον Δεκέμβριο του 2018 οι δύο καλλιτέχνες – που είναι ζευγάρι και στη ζωή – ανακοινώθηκαν ως φιναλίστ του εθνικού τελικού της Σλοβενίας για τη Eurovision 2019. Στις 16 Φεβρουρίου 2019, το τραγούδι τους «Sebi» επιλέχθηκε να είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πηγή Φωτογραφιών: Ana Santl

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην αρχή μου ήταν αδιάφορο, τώρα κόλλησα..κομματάρα όντως.και ωραίοι στίχοι..αν καταφέρουν να μεταφέρουν αυτήν την ατμοσφαιρικότητα και επί σκηνής πιστεύω θα πάει καλά.! Good Luck 😀

  2. Αξίζει για πολύ ψηλά!! Γνήσιο, Υπέροχο, ξεχωριστό!! Ας πάει φέτος καλά η Σλοβενία!!

  3. Λατρεμένο!!! Τρίτο σταθερά στο τοπ μου… Τόσο όμορφο τραγούδι που ξεχωρίζει με την απλότητα του! Μακάρι να πετύχει τη καλύτερη δυνατή θέση!! Γενικά η Σλοβενία τα τελευταία χρόνια ( πλην το 16-17) κάνει φιλότιμες προσπάθειες…
    Πρόβλεψη: σίγουρη πρόκριση και στο τελικό πιστεύω θα βρεθεί μεταξύ των θέσεων 7-14.

  4. Και εγω μέσα στους φαν του τραγούδιου. Όμορφο, λιτό και χαλαρωτικό, με ωραία ερμηνεία και ωραίους στίχους. 4ο στη κατάταξη μου. Πιστεύω οτι θα περάσει στο τελικό, αν και δε θα εντυπωσιαστω αν αποκλειστεί γιατι ειναι ιδιαίτερο άκουσμα.

  5. Το αγαπώ αυτο το τραγούδι!Ειναι σύγχρονο κ μου βγάζει κ μια μελαγχολία.Μακάρι να παει πολύ καλά!

  6. Το dark horse της χρονιας.Ειναι αυτο που εχει ανεβει πιο πολυ στην εκτιμηση μου οσο περναει ο καιρος.Δεν αποκλειω να κανει την εκπληξη και να μπει top 10
    Προβλεψη
    Ημιτελικος 4-7
    Τελικος 11-15

  7. Aπό τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια φέτος. Μου αρεσει παρα πολυ και μου θυμίζει το Say It Right της Nelly Furtado. Το δύσκολο με αυτό το κομμάτι είναι η σκηνοθετική προσέγγιση καθώς πρέπει να παρουσιαστεί λιτά, αλλά υπαρχει ο κίνδυνος να βγει πολύ “άδειο” εν τέλει. Απο άποψη αποτελεσμάτων δεν ξερω καθολου τι μπορεί να κάνει. Ο ημιτελικος ούτως ή αλλως ειναι “ανοιχτος” άρα μπορεί είτε να πάει αρκετά ψηλά είτε να αποκλειστεί. Ελπίζω το 1ο.
    Καλή επιτυχία Σλοβενία!!

  8. Προτιμώ σαφώς τη διαφορετικότητα (πόσο πολυχρησιμοποιημένη λέξη…) του τραγουδιού της Σλοβενίας από τη γελοιότητα του concept του τραγουδιού της Ισλανδίας ή τον ασύνδετο αχταρμά της Πορτογαλίας, που πλασάρονται ως “διαφορετικά” .

  9. Πραγματικό αριστούργημα, ευχάριστη έκπληξη από το πουθενά η Σλοβενία! Αιθέριο, μελαγχολικό, εθιστικό! Ελπίζω μόνο να μην τα χαλάσουν στην παρουσίαση… Κάτι ονειρικό θα ταίριαζε στο πνεύμα του τραγουδιού. Ξεκάθαρα το φετινό Νο 1 μου!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ