ΑΥΣΤΡΙΑ: Ακούστε το «Limits» της Pænda!

Δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το τραγούδι της Pænda, με τι οποίο θα ταξιδέψει τον Μάιο στο Τελ Αβίβ ως εκπρόσωπος της Αυστρίας στη Eurovision 2019. Το τραγούδι τιτλοφορείται Limits.

Το τραγούδι Limits μεταδόθηκε και από το ραδιόφωνο Ö3-Live και την εκπομπή Ö3-Wecker. Μέσα από την ίδια εκπομπή είχε γίνει και η παρουσίαση της Pænda.

Πρόκειται για ηλεκτρονική ποπ μπαλάντα και θα κυκλοφορήσει στο 2ο άλμπουμ της Pænda, Evolution II:

Bild könnte enthalten: 1 Person, Text

Ποια είναι η Pænda

Pænda (όνομα που παραπέμπει στο ζώο panda) είναι τραγουδίστρια της ποπ και ηλεκτρονικής dance μουσικής. Το πραγματικό όνομά της είναι Gabriele Horn και είναι 31 ετών. Σχετικά άγνωστη στη μουσική σκηνή της Αυστρίας, κατάγεται από την περιοχή Steiermark, στη νοτιοανατολική Αυστρία. Ζει στη Βιέννη, όπου σπούδασε jazz. Γράφει τραγούδια που είναι πολύχρωμα, με ποικιλία και διαφορετικά, όπως και το στιλ των μαλλιών της. Κάποιες φορές τα τραγούδια της είναι συναισθηματικά, άλλες φορές σκληρά ή απαλά και ταυτόχρονα μελωδικά.

φωτογραφία: Thomas Ramstorfer

Κάθε πρωί που ξυπνώ, τα μάτια μου είναι σαν του panda!

«Παρακολουθώντας τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τα τελευταία χρόνια, ήξερα ότι, αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία, θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος του και να διαγωνιστώ για την Αυστρία. Η μουσική γίνεται μια παγκόσμια γλώσσα, τα σύνορα καταργούνται και δείχνει πως η αγάπη είναι πολύχρωμη, ποικιλόμορφη και δεν μπορεί να μπει σε κατηγορίες. Ο διαγωνισμός χτίζει γέφυρες και καταφέρνει για λίγο να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες. Τώρα μου δίνεται το δικαίωμα να τραγουδήσω για την Αυστρία και είμαι κατενθουσιασμένη. Πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα να είμαι μέρος αυτού του μηνύματος στον κόσμο.»

Η Αυστρία θα διαγωνιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision στις 16 Μαΐου. Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Pænda;

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κακό δε το λες, απλώς περίμενα κάτι πιο δυναμικό, πάντα σε αυτό το στυλ. Αβέβαιη η τύχη του ειδικά μιας που διαγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό με τόσες καλές συμμετοχες και πολύ δυνατές χώρες.

  2. Πολύ εναλλακτική μας βγήκε η φετινή Eurovision, με έως και κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Η συμμετοχή της Αυστρίας είναι ιδιαίτερη και αξιοπρεπής για τον χώρο που θέλει να ανήκει, δεν ξέρω όμως αν αφενός το κοινό αυτού του χώρου είναι αρκετά ευρύ ώστε να την σπρώξει και βαθμολογικά, αφετέρου αν μπορεί να συναγωνιστεί την -για εμένα- πολύ καλύτερη συμμετοχή της Σλοβενίας στο ίδιο ύφος.

  3. Ωραίο είναι. Βέβαια έχει ακόμα 2-3 παρόμοια, να δούμε πιο θα πρωτοξεχωρίσει.

  4. Υπάρχουν πολύ καλύτερα τραγούδια αυτού του είδους στο φετινό διαγωνισμό όπως η Σλοβενία, το Βέλγιο και η Ολλανδία που ξεχωρίζουν ήδη. Αβέβαιο για το αν θα περάσει

  5. Ο,τι να ναι. Από πέρσι δε χωνεύω την Αυστρία που την βομβάρδισαν με βαθμούς από όλες τις κριτικές επιτροπές χωρίς κανένα λόγο. Σε σχέση με της Ολλανδίας αυτό είναι τίποτα.

  6. Wow! Μπράβο Paenda!! Εξαιρετικό!!! Νέος ήχος για τη Γιουροβίζιον! Μου θύμισε πολύ susanne sundflor και iamwhoami! Στα 3 αγαπημένα μου για φέτος!

  7. Καταλαβαίνω τι θέλει να πει και που το πάει το κομμάτι αλλά το τελικό αποτέλεσμα αφήνει την αίσθηση του ανικανοποίητου. Δεν είναι κακό σε καμιά περίπτωση αλλά θα μπορούσε να είναι μουσικό χαλί σε σκηνή σειράς σαν το 13 Reasons Why ή Vampires Diary. Αυτόνομο στην σκηνή της Γιουροβίζιον δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει εκτός αν έχει ένα δυνατό και ιδιαίτερο στήσιμο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ